Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻabko
Tylko nie waż sie nas opuszczać!
Masz być z nami, wspierać i płakać czasami w rękaw...
w nas wszystkich jest ogromna siła i moc
spójrz jak rozsiewa Nowy Rok fasoleczkami, wiec nie odchodź stąd a może fasolka zapuka do Ciebie :)
sciskam Ciebie kochana
głowa do góryLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Ewelina to czekamy na wieści
Żabka rozumiem Cię, ale odwiedzać i pogadać zawsze możesz .
Ja chciałam dziecka odrazu, ale nie miałam umowy na stałe, a czekaliśmy, bo może sobie wtedy kupimy mieszkanie itd... no i umowy nie dostałam, a wręcz mi jej nie przedłużyli.
Potem zostałam bez pracy i dopiero wtedy zaczęliśmy się starać, bo zauważyliśmy uciekający czas... no i usłyszałam słowa, o tym że "gdybyśmy wiedzieli, to byśmy się starali wcześniej".
I nie chodziło o to, że on nie chciał, tylko jako głowa rodziny chiał zapewnić rodzinie byt. Faceci tak mają.
Ewelina23, julenka78, Little Frog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻabciu, trzymam kciuki kochana, zeby w tym czasie do czerwca i tak sie udało i wirzę że on by się i tak mocno ucieszył
Ewelina - mocno trzymam kcikuki za powtórkę testu, podobno pytania na powtórkach sa łatwe więc zdasz na pewno, hihi czekamy na informacjeEwelina23, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
Wy tutaj jesteście chyba niezastąpione. Chyba jeszcze nigdy nie stał za mną taki ogromny mur poparcia Poprawiłyście mi humorek i za to dziękuję każdej z osobna
Wstrzymam się do tego czerwca, a nóż się coś przytrafi w międzyczasie, ale dam przez to odpocząć mężowi. Nie wiem jak mój język na tym wyjdzie, ale postaram się gryźć zanim cokolwiek będę chciała powiedzieć. Oczywiście poinformuję go o moim planie działania. Postaram się porozmawiać z nim na spokojnie, bo od wczoraj to nawet mu zbytnio w oczy nie popatrzyłam. /a całą noc czułam jak mocno mnie przytulał. On nie jest złym człowiekiem, on po prostu chce być zabezpieczony pod każdym względem, żeby go przypadkiem nic nie zaskoczyło
Ida, zazdroszczę - zawsze chciałam pracować w przedszkolu, ale w trakcie studiów doszłam do wniosku, że ciężko mi będzie znaleźć pracę w zawodzie, no i wybrałam specjalizację pracę socjalną...ale teraz to i tak mi się zbytnio nie przydało, bo zaraz po studiach wyjechałam za granicę.
Ewelinko, nawet gdyby test Ci wyszedł negatywny, to żadna z nas nie miałaby nawet prawa oceniać Cię, że sobie ciążę wmawiasz. Co druga pewnie ma objawy i jest w 99% przekonana, że to ciąża, a okazuje się że @ przychodzi i to w terminie. Ale ja mocno trzymam kciuki, żeby Ci się jednak udało
Będę tu zaglądać, żeby z Wami popisać. Może jakoś lepiej przygotuję swój organizm... Póki co na odciągnięcie myśli planuję cięższe treningi. Troszkę mi się rozreguluje cykl, ale póki co to nie będzie mi w niczym przeszkadzać... -
Little Frog podpisuję się pod tym co dziewczyny pisały rękami i nogami!!!! Z jednej strony rozumiem Twojego męża, że chce zapewnić jakiś byt rodzinie ale z drugiej nie ma co czekać i odkładać decyzji na później. Łebek do góry, daj mu ten czas do czerwca i może sam wcześniej zmieni zdanie:)
Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Mamy rodzinę także w Bawarii, ale koło Schweinfurtu W każdym razie to nie tak daleko Norynbergii.
Tak, jestem po studiach pedagogicznych, mogę uczyć także historii w szkole. Do tego mam już 3 letnie doświadczenie, z tym, że każda umowa tylko na zastępstwo, bo wolnych miejsc nie ma
A jeżyk umiem w stopniu komunikatywnym. Ten 6-miesięczny kurs dał by mi wiele i weim, że większych problemów z pracą tam nie miałabym. Ale wiadomo - wolałabym jednak znaleźć coś tu. Jedak jeśli tak się nie stanie, co jest bardzo prawdopodobne, to wyjeżdżamy. Mąż już szuka i wysyła cv po niemiecku na tamtejsze oferty
Hehe, my mamy rodzinę mojego Przemka w Bambergu co jest w połowie drogi między Schweinfurthem a Norymbergą Kochana z Twoim przygotowaniem zawodowym myślę, ze problemu z pracą byś nie miała, mżż też. Ja po urlopie zaczynam szukać pracy, tzn. teraz wysłałam 3 CV i co jest super...dostaję odpowiedzi, w sensie podziękowania póki co za przesłane CV, jestem w szoku bo pamiętam jak w PL szukałam pracy, miesięcznie wysyłałam ok 100-120 CV i zero odpowiedzi... Jak się zdecydujecie to może kiedyś uda nam się spotkac i na żywo pogadać o starankach i nie tylkoIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM wrote:Ida, masz rację w kółko słyszę, ze tu brakuje nauczycieli, zwłaszcza do przedszkoli i żlobków i pielęgniarek Az się zastanawiam czy się nie przekwalifikować, hihi. A powiedz mi jeszcze Ty kończyłaś studia? Bo jeżeli tak to ze znajomością niemieckiego i wtedy to z otwartymi ramionami Cię biorą Ja mam taką znajomą, uczyła sie troche niemieckiego w PL dołączyła do naszej grupy jak byliśmy na poziomie A2 i ona po 4 miesiacach tutaj dostała pracę tylko, ze ona jako z działu pielęgniarskiego Umowa od razu na 2 lata
W jakich rejonach masz rodzinę? My mieszkamy na Bawarii dokładnie w Norymberdze
Ja czasem mysle ze chetnie zostalabym nauczycielka tutaj. Tylko nie wiem czy wezma kogos kto robi bledy jezykowe:/. Mam prace niestety do konca roku tyko, potem musze znalezc cos innego. Mysle ze z praca nie bede miec problemow ale poprostu mysle czasem ze mialabym ochote uczyc przyszle pokolenia, przekazac wiedze:). Problem w tym ze nie mam pedagogicznego wyksztalcenia a tutaj chyba jest to wymagane, chociaz od czasu do czasu dochodza mnie sluchy ze jesli brakuje nauczycieli to biora kogokolwiek.
Widze ze nas tutaj wiecej z DE
Ja bym mogla za jakis czas chyba starac sie o obywatelstwo ale nie widze potrzeby.
Ewelina23 wrote:kochane tez jestem ciekawa jak to sie skaczy ale wczoraj naprazwde bladziutjki wyszedl wiec wole poczekac bo jak nic z tego nie bedzie to pozniej mi dziewczyny dupe obrobia ze wkrecam sobie ciaze a nie chce tak wole poczeka z ta kropka na wykresie . Jak sie potwierdzi to zaznacze
To zrobilas i sie nei chwalisz! Blada kreska to juz kreska:)
Zabko- moze twoj maz chce jeszcze sobie troszke "poszalec"? Jednak z dzieckiem jest juz wszystko inaczej.Ida lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka wrote:To zrobilas i sie nei chwalisz! Blada kreska to juz kreska:)
Zabko- moze twoj maz chce jeszcze sobie troszke "poszalec"? Jednak z dzieckiem jest juz wszystko inaczej.
O ile wiem, to w żłobkach i niektórych przedszkolach nie potrzeba studiów, tak jak u nas. Mam kuzynkę o 2 lata młodszą, która od dziecka mieszka w DE i pracuje w przedszkolu, a studiów pedagogicznych nie robiła. Poczytaj o yna necie -
Ida wrote:O ile wiem, to w żłobkach i niektórych przedszkolach nie potrzeba studiów, tak jak u nas. Mam kuzynkę o 2 lata młodszą, która od dziecka mieszka w DE i pracuje w przedszkolu, a studiów pedagogicznych nie robiła. Poczytaj o yna necie
Ale ja bym w szkole chciala uczyc:)
-
Czesc! Jestem tu nowa.... Mam pytanie do staraczek i zafasolkowanych...
Co z tym śluzem? Ja testuje po 22.01 mam sluzik ale malo tylko np. przy podcieraniu i w wejściu do pochwy a jak jest u was? Dodatkowo dziś mnie boli cale ciało,kości i mięśnie? Gorączki nie mam. To może być tez jakiś objaw?? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedZ!Nadzieja umiera ostatnia!