X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu wszystko się ułoży. Bądź dobrej myśli <3
    Ewelina w takim razie dalej trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości :)

Ewelina23, Little Frog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko zrobie tescik odrazu wam dam znac .
    Dziekuje za wsparcie <3 i kciuki

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko
    Tylko nie waż sie nas opuszczać!
    Masz być z nami, wspierać i płakać czasami w rękaw...
    w nas wszystkich jest ogromna siła i moc
    spójrz jak rozsiewa Nowy Rok fasoleczkami, wiec nie odchodź stąd a może fasolka zapuka do Ciebie ::))
    sciskam Ciebie kochana
    głowa do góry

Little Frog lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ewelina to czekamy na wieści :)

Żabka rozumiem Cię, ale odwiedzać i pogadać zawsze możesz :).
    Ja chciałam dziecka odrazu, ale nie miałam umowy na stałe, a czekaliśmy, bo może sobie wtedy kupimy mieszkanie itd... no i umowy nie dostałam, a wręcz mi jej nie przedłużyli.
    Potem zostałam bez pracy i dopiero wtedy zaczęliśmy się starać, bo zauważyliśmy uciekający czas... no i usłyszałam słowa, o tym że "gdybyśmy wiedzieli, to byśmy się starali wcześniej".

I nie chodziło o to, że on nie chciał, tylko jako głowa rodziny chiał zapewnić rodzinie byt. Faceci tak mają.

Ewelina23, julenka78, Little Frog lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu, trzymam kciuki kochana, zeby w tym czasie do czerwca i tak sie udało i wirzę że on by się i tak mocno ucieszył :)

Ewelina - mocno trzymam kcikuki za powtórkę testu, podobno pytania na powtórkach sa łatwe więc zdasz na pewno, hihi ;) czekamy na informacje :)

Ewelina23, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabeczko ja też sie dołanczam i trzymam mocniuto kciuki :)

Paulina 28maluszek
  • Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jak tylko zrobie tescik odrazu wam dam znac .
    Dziekuje za wsparcie <3 i kciuki

Kciuki mocno zacisniete :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Paulina 28maluszek
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:14

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:15

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tutaj jesteście chyba niezastąpione. Chyba jeszcze nigdy nie stał za mną taki ogromny mur poparcia :) Poprawiłyście mi humorek i za to dziękuję każdej z osobna :)
    Wstrzymam się do tego czerwca, a nóż się coś przytrafi w międzyczasie, ale dam przez to odpocząć mężowi. Nie wiem jak mój język na tym wyjdzie, ale postaram się gryźć zanim cokolwiek będę chciała powiedzieć. Oczywiście poinformuję go o moim planie działania. Postaram się porozmawiać z nim na spokojnie, bo od wczoraj to nawet mu zbytnio w oczy nie popatrzyłam. /a całą noc czułam jak mocno mnie przytulał. On nie jest złym człowiekiem, on po prostu chce być zabezpieczony pod każdym względem, żeby go przypadkiem nic nie zaskoczyło

Ida, zazdroszczę - zawsze chciałam pracować w przedszkolu, ale w trakcie studiów doszłam do wniosku, że ciężko mi będzie znaleźć pracę w zawodzie, no i wybrałam specjalizację pracę socjalną...ale teraz to i tak mi się zbytnio nie przydało, bo zaraz po studiach wyjechałam za granicę.
    Ewelinko, nawet gdyby test Ci wyszedł negatywny, to żadna z nas nie miałaby nawet prawa oceniać Cię, że sobie ciążę wmawiasz. Co druga pewnie ma objawy i jest w 99% przekonana, że to ciąża, a okazuje się że @ przychodzi i to w terminie. Ale ja mocno trzymam kciuki, żeby Ci się jednak udało :):)
    Będę tu zaglądać, żeby z Wami popisać. Może jakoś lepiej przygotuję swój organizm... Póki co na odciągnięcie myśli planuję cięższe treningi. Troszkę mi się rozreguluje cykl, ale póki co to nie będzie mi w niczym przeszkadzać...

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog podpisuję się pod tym co dziewczyny pisały rękami i nogami!!!! Z jednej strony rozumiem Twojego męża, że chce zapewnić jakiś byt rodzinie ale z drugiej nie ma co czekać i odkładać decyzji na później. Łebek do góry, daj mu ten czas do czerwca i może sam wcześniej zmieni zdanie:)

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja tak samo myślę, oczywiście z opóźnieniem wszystko czytam, ale jestem całym sercem z Tobą i nie możesz nas opuścić, bo nie i już kropka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mamy rodzinę także w Bawarii, ale koło Schweinfurtu ;) W każdym razie to nie tak daleko Norynbergii.
    Tak, jestem po studiach pedagogicznych, mogę uczyć także historii w szkole. Do tego mam już 3 letnie doświadczenie, z tym, że każda umowa tylko na zastępstwo, bo wolnych miejsc nie ma :/
    A jeżyk umiem w stopniu komunikatywnym. Ten 6-miesięczny kurs dał by mi wiele i weim, że większych problemów z pracą tam nie miałabym. Ale wiadomo - wolałabym jednak znaleźć coś tu. Jedak jeśli tak się nie stanie, co jest bardzo prawdopodobne, to wyjeżdżamy. Mąż już szuka i wysyła cv po niemiecku na tamtejsze oferty ;)

Hehe, my mamy rodzinę mojego Przemka w Bambergu co jest w połowie drogi między Schweinfurthem a Norymbergą :) Kochana z Twoim przygotowaniem zawodowym myślę, ze problemu z pracą byś nie miała, mżż też. Ja po urlopie zaczynam szukać pracy, tzn. teraz wysłałam 3 CV i co jest super...dostaję odpowiedzi, w sensie podziękowania póki co za przesłane CV, jestem w szoku bo pamiętam jak w PL szukałam pracy, miesięcznie wysyłałam ok 100-120 CV i zero odpowiedzi... Jak się zdecydujecie to może kiedyś uda nam się spotkac i na żywo pogadać o starankach i nie tylko :)

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:15

Little Frog, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu, widzisz bo my się tu wszytkie kochamy :) Teraz juz masz spokojniejsze podejście :) A to jest cudowne uczucie jak mąż w nocy przytula :)

Ida, Ania07, Little Frog, julenka78, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:16

MonikaDM lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ida, masz rację w kółko słyszę, ze tu brakuje nauczycieli, zwłaszcza do przedszkoli i żlobków i pielęgniarek :) Az się zastanawiam czy się nie przekwalifikować, hihi. A powiedz mi jeszcze Ty kończyłaś studia? Bo jeżeli tak to ze znajomością niemieckiego i wtedy to z otwartymi ramionami Cię biorą :) Ja mam taką znajomą, uczyła sie troche niemieckiego w PL dołączyła do naszej grupy jak byliśmy na poziomie A2 i ona po 4 miesiacach tutaj dostała pracę tylko, ze ona jako z działu pielęgniarskiego :) Umowa od razu na 2 lata :)
    W jakich rejonach masz rodzinę? My mieszkamy na Bawarii dokładnie w Norymberdze :)

Ja czasem mysle ze chetnie zostalabym nauczycielka tutaj. Tylko nie wiem czy wezma kogos kto robi bledy jezykowe:/. Mam prace niestety do konca roku tyko, potem musze znalezc cos innego. Mysle ze z praca nie bede miec problemow ale poprostu mysle czasem ze mialabym ochote uczyc przyszle pokolenia, przekazac wiedze:). Problem w tym ze nie mam pedagogicznego wyksztalcenia a tutaj chyba jest to wymagane, chociaz od czasu do czasu dochodza mnie sluchy ze jesli brakuje nauczycieli to biora kogokolwiek.

Widze ze nas tutaj wiecej z DE :)
    Ja bym mogla za jakis czas chyba starac sie o obywatelstwo ale nie widze potrzeby.
    Ewelina23 wrote:
    kochane tez jestem ciekawa jak to sie skaczy ale wczoraj naprazwde bladziutjki wyszedl wiec wole poczekac bo jak nic z tego nie bedzie to pozniej mi dziewczyny dupe obrobia ze wkrecam sobie ciaze a nie chce tak wole poczeka z ta kropka na wykresie . Jak sie potwierdzi to zaznacze <3

To zrobilas i sie nei chwalisz! Blada kreska to juz kreska:)

Zabko- moze twoj maz chce jeszcze sobie troszke "poszalec"? Jednak z dzieckiem jest juz wszystko inaczej.

Ida lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    To zrobilas i sie nei chwalisz! Blada kreska to juz kreska:)

Zabko- moze twoj maz chce jeszcze sobie troszke "poszalec"? Jednak z dzieckiem jest juz wszystko inaczej.

O ile wiem, to w żłobkach i niektórych przedszkolach nie potrzeba studiów, tak jak u nas. Mam kuzynkę o 2 lata młodszą, która od dziecka mieszka w DE i pracuje w przedszkolu, a studiów pedagogicznych nie robiła. Poczytaj o yna necie ;)

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    O ile wiem, to w żłobkach i niektórych przedszkolach nie potrzeba studiów, tak jak u nas. Mam kuzynkę o 2 lata młodszą, która od dziecka mieszka w DE i pracuje w przedszkolu, a studiów pedagogicznych nie robiła. Poczytaj o yna necie ;)

Ale ja bym w szkole chciala uczyc:)

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Niusia44 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Jestem tu nowa.... Mam pytanie do staraczek i zafasolkowanych...
    Co z tym śluzem? Ja testuje po 22.01 mam sluzik ale malo tylko np. przy podcieraniu i w wejściu do pochwy a jak jest u was? Dodatkowo dziś mnie boli cale ciało,kości i mięśnie? Gorączki nie mam. To może być tez jakiś objaw?? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedZ!

Nadzieja umiera ostatnia!
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ