X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu wszystko się ułoży. Bądź dobrej myśli <3
    Ewelina w takim razie dalej trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości :)

Ewelina23, Little Frog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko zrobie tescik odrazu wam dam znac .
    Dziekuje za wsparcie <3 i kciuki

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko
    Tylko nie waż sie nas opuszczać!
    Masz być z nami, wspierać i płakać czasami w rękaw...
    w nas wszystkich jest ogromna siła i moc
    spójrz jak rozsiewa Nowy Rok fasoleczkami, wiec nie odchodź stąd a może fasolka zapuka do Ciebie ::))
    sciskam Ciebie kochana
    głowa do góry

Little Frog lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ewelina to czekamy na wieści :)

Żabka rozumiem Cię, ale odwiedzać i pogadać zawsze możesz :).
    Ja chciałam dziecka odrazu, ale nie miałam umowy na stałe, a czekaliśmy, bo może sobie wtedy kupimy mieszkanie itd... no i umowy nie dostałam, a wręcz mi jej nie przedłużyli.
    Potem zostałam bez pracy i dopiero wtedy zaczęliśmy się starać, bo zauważyliśmy uciekający czas... no i usłyszałam słowa, o tym że "gdybyśmy wiedzieli, to byśmy się starali wcześniej".

I nie chodziło o to, że on nie chciał, tylko jako głowa rodziny chiał zapewnić rodzinie byt. Faceci tak mają.

Ewelina23, julenka78, Little Frog lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu, trzymam kciuki kochana, zeby w tym czasie do czerwca i tak sie udało i wirzę że on by się i tak mocno ucieszył :)

Ewelina - mocno trzymam kcikuki za powtórkę testu, podobno pytania na powtórkach sa łatwe więc zdasz na pewno, hihi ;) czekamy na informacje :)

Ewelina23, Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabeczko ja też sie dołanczam i trzymam mocniuto kciuki :)

Paulina 28maluszek
  • Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jak tylko zrobie tescik odrazu wam dam znac .
    Dziekuje za wsparcie <3 i kciuki

Kciuki mocno zacisniete :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Paulina 28maluszek
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:14

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:15

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tutaj jesteście chyba niezastąpione. Chyba jeszcze nigdy nie stał za mną taki ogromny mur poparcia :) Poprawiłyście mi humorek i za to dziękuję każdej z osobna :)
    Wstrzymam się do tego czerwca, a nóż się coś przytrafi w międzyczasie, ale dam przez to odpocząć mężowi. Nie wiem jak mój język na tym wyjdzie, ale postaram się gryźć zanim cokolwiek będę chciała powiedzieć. Oczywiście poinformuję go o moim planie działania. Postaram się porozmawiać z nim na spokojnie, bo od wczoraj to nawet mu zbytnio w oczy nie popatrzyłam. /a całą noc czułam jak mocno mnie przytulał. On nie jest złym człowiekiem, on po prostu chce być zabezpieczony pod każdym względem, żeby go przypadkiem nic nie zaskoczyło

Ida, zazdroszczę - zawsze chciałam pracować w przedszkolu, ale w trakcie studiów doszłam do wniosku, że ciężko mi będzie znaleźć pracę w zawodzie, no i wybrałam specjalizację pracę socjalną...ale teraz to i tak mi się zbytnio nie przydało, bo zaraz po studiach wyjechałam za granicę.
    Ewelinko, nawet gdyby test Ci wyszedł negatywny, to żadna z nas nie miałaby nawet prawa oceniać Cię, że sobie ciążę wmawiasz. Co druga pewnie ma objawy i jest w 99% przekonana, że to ciąża, a okazuje się że @ przychodzi i to w terminie. Ale ja mocno trzymam kciuki, żeby Ci się jednak udało :):)
    Będę tu zaglądać, żeby z Wami popisać. Może jakoś lepiej przygotuję swój organizm... Póki co na odciągnięcie myśli planuję cięższe treningi. Troszkę mi się rozreguluje cykl, ale póki co to nie będzie mi w niczym przeszkadzać...

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog podpisuję się pod tym co dziewczyny pisały rękami i nogami!!!! Z jednej strony rozumiem Twojego męża, że chce zapewnić jakiś byt rodzinie ale z drugiej nie ma co czekać i odkładać decyzji na później. Łebek do góry, daj mu ten czas do czerwca i może sam wcześniej zmieni zdanie:)

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja tak samo myślę, oczywiście z opóźnieniem wszystko czytam, ale jestem całym sercem z Tobą i nie możesz nas opuścić, bo nie i już kropka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mamy rodzinę także w Bawarii, ale koło Schweinfurtu ;) W każdym razie to nie tak daleko Norynbergii.
    Tak, jestem po studiach pedagogicznych, mogę uczyć także historii w szkole. Do tego mam już 3 letnie doświadczenie, z tym, że każda umowa tylko na zastępstwo, bo wolnych miejsc nie ma :/
    A jeżyk umiem w stopniu komunikatywnym. Ten 6-miesięczny kurs dał by mi wiele i weim, że większych problemów z pracą tam nie miałabym. Ale wiadomo - wolałabym jednak znaleźć coś tu. Jedak jeśli tak się nie stanie, co jest bardzo prawdopodobne, to wyjeżdżamy. Mąż już szuka i wysyła cv po niemiecku na tamtejsze oferty ;)

Hehe, my mamy rodzinę mojego Przemka w Bambergu co jest w połowie drogi między Schweinfurthem a Norymbergą :) Kochana z Twoim przygotowaniem zawodowym myślę, ze problemu z pracą byś nie miała, mżż też. Ja po urlopie zaczynam szukać pracy, tzn. teraz wysłałam 3 CV i co jest super...dostaję odpowiedzi, w sensie podziękowania póki co za przesłane CV, jestem w szoku bo pamiętam jak w PL szukałam pracy, miesięcznie wysyłałam ok 100-120 CV i zero odpowiedzi... Jak się zdecydujecie to może kiedyś uda nam się spotkac i na żywo pogadać o starankach i nie tylko :)

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:15

Little Frog, MonikaDM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu, widzisz bo my się tu wszytkie kochamy :) Teraz juz masz spokojniejsze podejście :) A to jest cudowne uczucie jak mąż w nocy przytula :)

Ida, Ania07, Little Frog, julenka78, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:16

MonikaDM lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Ida, masz rację w kółko słyszę, ze tu brakuje nauczycieli, zwłaszcza do przedszkoli i żlobków i pielęgniarek :) Az się zastanawiam czy się nie przekwalifikować, hihi. A powiedz mi jeszcze Ty kończyłaś studia? Bo jeżeli tak to ze znajomością niemieckiego i wtedy to z otwartymi ramionami Cię biorą :) Ja mam taką znajomą, uczyła sie troche niemieckiego w PL dołączyła do naszej grupy jak byliśmy na poziomie A2 i ona po 4 miesiacach tutaj dostała pracę tylko, ze ona jako z działu pielęgniarskiego :) Umowa od razu na 2 lata :)
    W jakich rejonach masz rodzinę? My mieszkamy na Bawarii dokładnie w Norymberdze :)

Ja czasem mysle ze chetnie zostalabym nauczycielka tutaj. Tylko nie wiem czy wezma kogos kto robi bledy jezykowe:/. Mam prace niestety do konca roku tyko, potem musze znalezc cos innego. Mysle ze z praca nie bede miec problemow ale poprostu mysle czasem ze mialabym ochote uczyc przyszle pokolenia, przekazac wiedze:). Problem w tym ze nie mam pedagogicznego wyksztalcenia a tutaj chyba jest to wymagane, chociaz od czasu do czasu dochodza mnie sluchy ze jesli brakuje nauczycieli to biora kogokolwiek.

Widze ze nas tutaj wiecej z DE :)
    Ja bym mogla za jakis czas chyba starac sie o obywatelstwo ale nie widze potrzeby.
    Ewelina23 wrote:
    kochane tez jestem ciekawa jak to sie skaczy ale wczoraj naprazwde bladziutjki wyszedl wiec wole poczekac bo jak nic z tego nie bedzie to pozniej mi dziewczyny dupe obrobia ze wkrecam sobie ciaze a nie chce tak wole poczeka z ta kropka na wykresie . Jak sie potwierdzi to zaznacze <3

To zrobilas i sie nei chwalisz! Blada kreska to juz kreska:)

Zabko- moze twoj maz chce jeszcze sobie troszke "poszalec"? Jednak z dzieckiem jest juz wszystko inaczej.

Ida lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    To zrobilas i sie nei chwalisz! Blada kreska to juz kreska:)

Zabko- moze twoj maz chce jeszcze sobie troszke "poszalec"? Jednak z dzieckiem jest juz wszystko inaczej.

O ile wiem, to w żłobkach i niektórych przedszkolach nie potrzeba studiów, tak jak u nas. Mam kuzynkę o 2 lata młodszą, która od dziecka mieszka w DE i pracuje w przedszkolu, a studiów pedagogicznych nie robiła. Poczytaj o yna necie ;)

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    O ile wiem, to w żłobkach i niektórych przedszkolach nie potrzeba studiów, tak jak u nas. Mam kuzynkę o 2 lata młodszą, która od dziecka mieszka w DE i pracuje w przedszkolu, a studiów pedagogicznych nie robiła. Poczytaj o yna necie ;)

Ale ja bym w szkole chciala uczyc:)

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Niusia44 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Jestem tu nowa.... Mam pytanie do staraczek i zafasolkowanych...
    Co z tym śluzem? Ja testuje po 22.01 mam sluzik ale malo tylko np. przy podcieraniu i w wejściu do pochwy a jak jest u was? Dodatkowo dziś mnie boli cale ciało,kości i mięśnie? Gorączki nie mam. To może być tez jakiś objaw?? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedZ!

Nadzieja umiera ostatnia!
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ