X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świeżnka wrote:
    cześć dziewczyny, mam na imię Natalia i mam 26 lat.To mój pierwszy post, choć już od jakiegoś czasu "podczytuję" wasze forum. Staramy się z mężem o pierwszego potomka od czterech cykli, od przyszłego cyklu zaczynam mierzyc temp. bo na razie było tak "na czuja" :-). Postanowiłam do Was dołączyć bo bardzo sympatyczna atmosfera jest na tym forum. Mam takie jedno pytanie, które do tej pory wstydziłam sie komukolwiek zadać. Mam nadzieję że mi pomożecie: chodzi o to że po stosunku idę do toalety siku i wtedy sperma ze mnie wypływa. Czy w ten sposób zmniejszam szanse na poczęcie? Czy powinnam np leżeć przez jakiś czas żeby ją tam zatrzymać? wiem że to pytanie może wydać się smieszne, ale naprawdę mnie to nurtuje. Z góry dziękuję za odpowiedzi :-).

ze mnie zawsze część wypływa juz w momencie wyjścia ze mnie. Ale starałam się leżeć ok 15-30 minut po i dopiero wstawałam. tez mimo wszystko wypływało, ale dzidzius jest, więc nie martw sie :) a zdania są podzielone, część lekarzy mówi, ze warto poleżeć te kilkanaście minut, a część, że nie koniecznie, bo część plemników zaraz po wytrysku jest jakby zamykana i nie wylecą. Na wszelki wypadek lepiej poleżec, nie zaszkodzi :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świeżnka wrote:
    cześć dziewczyny, mam na imię Natalia i mam 26 lat.To mój pierwszy post, choć już od jakiegoś czasu "podczytuję" wasze forum. Staramy się z mężem o pierwszego potomka od czterech cykli, od przyszłego cyklu zaczynam mierzyc temp. bo na razie było tak "na czuja" :-). Postanowiłam do Was dołączyć bo bardzo sympatyczna atmosfera jest na tym forum. Mam takie jedno pytanie, które do tej pory wstydziłam sie komukolwiek zadać. Mam nadzieję że mi pomożecie: chodzi o to że po stosunku idę do toalety siku i wtedy sperma ze mnie wypływa. Czy w ten sposób zmniejszam szanse na poczęcie? Czy powinnam np leżeć przez jakiś czas żeby ją tam zatrzymać? wiem że to pytanie może wydać się smieszne, ale naprawdę mnie to nurtuje. Z góry dziękuję za odpowiedzi :-).

ze mnie zawsze część wypływa juz w momencie wyjścia ze mnie. Ale starałam się leżeć ok 15-30 minut po i dopiero wstawałam. tez mimo wszystko wypływało, ale dzidzius jest, więc nie martw sie :) a zdania są podzielone, część lekarzy mówi, ze warto poleżeć te kilkanaście minut, a część, że nie koniecznie, bo część plemników zaraz po wytrysku jest jakby zamykana i nie wylecą. Na wszelki wypadek lepiej poleżec, nie zaszkodzi :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świeżnka wrote:

Kochana, nie wstydź sie pytać. Jesteśmy tu po to aby sie wspierać i razem sobie pomagać.

Jeśli chodzi o mnie to nawet jesli chce mi sie siku po wspołżyciu to staram sie poleżakowac minimum pół godzinki, a co tam niech żołnierzyki przemierzają wielką armią ku celu ::))

• Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie tak samo :) 15 minut leżenia :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niby wiem, że powinno się leżeć a jakoś zawsze zaraz na kibelek i do mycia:/ Ale od tego cyklu też będę leżeć, a co:)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Lucy a CLO brałaś? Może wystarczyłby zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, bo z tego co czytałam to chyba ci rosną ładne, tylko nie pękają. Gin nic ci nie zasugerował?
    Tak, no jak sie potwierdzi że to LUF, bo narazie to tlyko podejrzenie, to będzie zastrzyk i dwa nowe leki. Z wrażenia zapomniałam nazw i nie moge teraz pogooglować ;/
    Jest nadzieja że jeszcze pęknie. Chociaż ja w to nie wierzę.

A podać zastrzyku dziś nie chciał za bardzo, bo orosła druga torbiel, wręcz błyskawicznie, jeszcze w czwartek jej nie było ;/ Jest krwotoczna, więc bezpiecnziej błoby to teraz zasuszyć.
    No cóż, no zdrowie ważniejsze.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba mam jakiś kryzys... :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma kryzysów!!:) Pozytywne nastawienie i walka o fasolkę. Każdej z tego forum w końcu się uda:) Będziemy się "zarażać" maluszkami:)

Ida lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Nie ma kryzysów!!:) Pozytywne nastawienie i walka o fasolkę. Każdej z tego forum w końcu się uda:) Będziemy się "zarażać" maluszkami:)
    ale jakieś takie mam mysli, że wszystkim wkoło się udaje tylko nie mnie... :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam kryzys jakieś 4-5 razy w miesiącu :D :D :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Ja mam kryzys jakieś 4-5 razy w miesiącu :D :D :D
    u mnie to już konkretnie, nie pozwalam się mężowi dotknąc i ryczę do poduszki jak spi :(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypłacz się porządnie i znowu do dzieła!:)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Wypłacz się porządnie i znowu do dzieła!:)
    wiesz... nie mam ochoty, bo czuję , ze to i tak nic nie da, a takie zmuszanie do <3 nie pomoga

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:

zaglądaj tu kochana codziennie a zobaczysz ze dostaniesz takiego parcia na serduszkowanie ze męzulek bedzie sie po kątach chował hihihi

Głowa do góry::))

• Anutka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julenka78 wrote:
    zaglądaj tu kochana codziennie a zobaczysz ze dostaniesz takiego parcia na serduszkowanie ze męzulek bedzie sie po kątach chował hihihi

Głowa do góry::))
    jetsem tutaj 8 cykli i co jakiś czas zaglądam także na to forum... :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wyryczałam jeszcze w szpitalu, zaraz po tym jak wyszłam z usg.
    Człowiek się wcozraj ciesyzł, że była owulka, bo wykres na to wskazywał, a dziś sie dowiaduje że ma dwie torbiele, że to gówno a anie owulka.

Więc zrobiłam z siebie pośmiewisko i popłynęłam na szpitalnym korytarzu :D
    A po przyjściu do domu owaliłam z mamą szampana heheheh

Już mi lżej ;D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2013 rok poszedł w zapomnienie
    a to co sie dzieje w styczniu to w sensie pozytywnym wirus styczniowy na fasolki::))
    wystawmy swoje ciało żeby nas zaraziło

se mysle: ale bedzie wysyp bobasków w październiku hihihi

Ida, Mika85 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julenka78 wrote:
    2013 rok poszedł w zapomnienie
    a to co sie dzieje w styczniu to w sensie pozytywnym wirus styczniowy na fasolki::))
    wystawmy swoje ciało żeby nas zaraziło

se mysle: ale bedzie wysyp bobasków w październiku hihihi

większosc jeszcze na wrzesien sie załapie :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    większosc jeszcze na wrzesien sie załapie :)

dokladnie

myslalam ogolnie o jesieni i nie wiem czemu wpisalam październik
    moze dlatego ze to najbardziej mokry miesiac na jesieni? ::))::))::))

• rewelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    ale jakieś takie mam mysli, że wszystkim wkoło się udaje tylko nie mnie... :(
    Oj nie wszystkim :) nam też się nie udaje :P

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ