Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymisiaa wrote:Ja wstałam przed 11 Też się złapałam za głowę ile godzin ale w sumie nie mam nic do roboty Nawet nie mam komu obiadu ugotować a nie czuję się za dobrze Tak że szykuje się dzień pod kołderką
-
Ewelina23 wrote:eee ja juz pranie wstawilam . Zaraz cos musze zaczac robic z obiadkiem ale jeszcze nie mam pomyslu Piotrek wraca tak po 17 wiec mam jeszcze czas
hehe to jak prawie wstałaś to już coś Masz za to trochę czasu żeby się zastnowić co upichcić Zrób cos co Piotruś lubi najbardziej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, być może mnie zbesztacie, że gdzieś już o tym ktoś pisał ale mam pytanie z cyklu: przychodzi baba do lekarza...
czy poniższe badania można zrobić na NFZ? Znalazłam taki pakiet dla starających się ale w prywatnym laboratorium.
CRP
morfologia 27 parametrów
badanie ogólne moczu
żelazo
lipidogram
glukoza
TSH
HBs-antygen
HCV-p.ciała
HIV-Combo (p.ciała+antygen)
VDRL
PROLAKTYNA
Chlamydia trachomatis IgG+IgM
TORCH
(Toxoplasma, Różyczka, CMV,
HSV 1/2 IgG -półilościowo) -
nick nieaktualny
-
AnkaT. wrote:Hej dziewczyny, być może mnie zbesztacie, że gdzieś już o tym ktoś pisał ale mam pytanie z cyklu: przychodzi baba do lekarza...
czy poniższe badania można zrobić na NFZ? Znalazłam taki pakiet dla starających się ale w prywatnym laboratorium.
CRP
morfologia 27 parametrów
badanie ogólne moczu
żelazo
lipidogram
glukoza
TSH
HBs-antygen
HCV-p.ciała
HIV-Combo (p.ciała+antygen)
VDRL
PROLAKTYNA
Chlamydia trachomatis IgG+IgM
TORCH
(Toxoplasma, Różyczka, CMV,
HSV 1/2 IgG -półilościowo)AnkaT. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina23 wrote:a nie lepiej troche wczesniej ??
Może zacznę wcześniej Jutro zmierze i za kilka dni znowu Mąż znowu na wyjazdach więc mamy tylko weekendy na działanie Więc i tak co ma być to będzie Na razie czekam żeby sobie @ spokojnie odeszła -
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:ja zawsze powyższą czynność czynię prywatnie... bo na NFZ się czeka pół roku
A czy takie badania mógłby zlecić rodzinny, czy raczej to nie jego działka?
Ale chyba widziała moją opadniętą szczękę bo z łaską wypisała świstek. -
Tak, morfologię i takie podstawy powinien przepisac lekarz rodzinny. Kłocić się, raz do roku przysługuje. Nie ma że nie chce dac morfologii Ja tam łażę i biorę
Ale reszta niestety to już ciężej. Ja wymęczyłam jeszcze TSH od rodzinnje. na tym koniec.
Na niektóre hormonalne, typu prolaktyna da ginekolog, jak będzie miała humor. Ale na pewno da tylko na podstawową prolaktynę, radzę dopłacić i zrobić samemu z obciążeniem.
Toxo i tym podobne są płatne.Macierzanka:) lubi tę wiadomość