X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Liath Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ja mam termometr microlife fanie mierzy no i dokładność do dwóch miejsc po przecinku. Życzę wszystkim miłego dnia :)

oar8dqk33oflkx9m.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie taki sobie zamówiłam ,dziewczyny go polecają i jest w dobrej cenie

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym dniu:)

Ciapulinka, Anka10222 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cisza!

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też mam zamówiony ten sam termometr. Ale ten co mam teraz też jest OK. tyle, że z jednym miejscem po przecinku, ale jak są jakieś odchylenia od normy to i tak je widzę

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja też mam zamówiony ten sam termometr. Ale ten co mam teraz też jest OK. tyle, że z jednym miejscem po przecinku, ale jak są jakieś odchylenia od normy to i tak je widzę

Termometry z dwoma miejscami po przecinku mają jedną wadę - wykres wydaje się bardziej zębaty, bo nawet różnica 0,01 stopnia jest wyraźnie widoczna :P

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie. śluz najbardziej płodny wyglądem przypomina białko jajka kurzego?

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To źle czy dobrze? :)
    No bo przykładowo jak masz 36,6 i 36,7 to wydaje się, że różnica jest 0,1 a w rzeczywistości może być 36,61 i 36,79 i różnica większa bo 0,18 czyli prawie 0,2 :)

Tak Aniu i najbardziej płodny rozciąga się na kilka centymetrów

Anka10222 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana ja już niczego nie jestem na 100 procent pewna

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę się dołączyć? Ja też staram się o pierwszego bobaska. Na ovuF zaczęłam dzisiaj 3 cykl. Napiszę jak to u mnie wygląda:

W tym moim pierwszym cyklu na ovu (a równocześnie chyba z 8 cyklu starań) byłam jeszcze pełna nadziei i równocześnie wykończona tymi staraniami. Mam wrażenie, że te starania wywróciły mi do góry nogami całe życie i związek. A itak nic z nich nie wyszło.

W każdym razie miesiąc temu zrobiłam sobie jakieś pierwsze badania hormonów i wyszła mi za wysoka prolaktyna i za wysokie TSH. Najpierw były nerwy i płacz, zwłaszcza że przy końcu roku do lekarza po prostu sie nie da dostać. Ale z drugiej strony przez to, że miałam świadomość, że z takimi wynikami raczej w ciąż nie zajdę to wyluzowałam. I w tym ostatnim cyklu pierwszy raz od jakiegoś czasu potrafiłam cieszyć się seksem. I relacje nam się poprawiły. Więc są też plusy takiej sytuacji. Z drugiej strony chyba za dużo imprezowaliśmy w tym miesiacu i gdyby okazało się, że jednak jakimś cudem zaszłam w ciąże przez to wyluzowanie to miałabym mieszane uczucia. No ale jest @ czyli kolejny cykl przed nami. A że lekarza mam na początek stycznia to jeszcze pewnie nie jeden cykl nieudany przed nami.

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka, tez mam za wysoką prolaktynę i tsh a ginekolog -endokrynolog powiedziała, że nie uważa tego za przyczynę naszych bezskutecznych starań.
    Eh :/

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka no co ty? A znalazł u ciebie jakąś inną przyczynę niepowodzeń?

Ja ciągle liczę, że jak wreszcie dostanę się do endokrynologa to że on właśnie zwróci na to uwagę. Jak na razie to rodzinny i ginekolog też to zbagatelizowali. Ale ja jestem pewna, że te hormony mogą być przyczyną. Oczywiście może być coś jeszcze o czym jeszcze nie wiem, ale przynajmniej jest od czego zacząć diagnostykę i leczenie...

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta gin -endo powiedziała, że czas najwyższy zbadać męża. Też byłam zdziwiona, bo paradoksalnie złe wyniki mnie trochę uspokoiły -myślałam: OK, wiem co jest nie tak, teraz zacznę się leczyć i po sprawie. A tak to wcale nie jestem spokojna :(

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    To źle czy dobrze? :)
    No bo przykładowo jak masz 36,6 i 36,7 to wydaje się, że różnica jest 0,1 a w rzeczywistości może być 36,61 i 36,79 i różnica większa bo 0,18 czyli prawie 0,2 :)

Nie no, taka dokładność jest bardzo fajna, ja mówię tylko o wyglądzie wykresu - różnica kilku setnych stopnia może wywołać doła, bo widać wyraźny spadek ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Mnie ta gin -endo powiedziała, że czas najwyższy zbadać męża. Też byłam zdziwiona, bo paradoksalnie złe wyniki mnie trochę uspokoiły -myślałam: OK, wiem co jest nie tak, teraz zacznę się leczyć i po sprawie. A tak to wcale nie jestem spokojna :(

Wiesz co, my akurat ponad miesiąc temu postanowiliśmy że jeśli i tym razem się nie uda to oboje zaczniemy się badać. Żeby spróbować znaleźć przyczynę. I tak też zrobiliśmy. Mąż zbadał nasienie a ja TSH i PRL. No i u niego wszystko pięknie, a u mnie to chyba strzał w 10, i myślę że jakiś mądry endo musi teraz przyjrzeć się mnie.

Ale uważam, że partnera warto też przebadać. Na wszelki wypadek i dla pewności. Jeśli wszystko będzie ok to super. Ale gdyby się okazało, że ja leczę się od pół roku i dalej nic,a potem okazałoby się że jednak z tym nasieniem coś nie tak to miałabym poczucie zmarnowanego czasu. Więc ja uważam, że jak już badać to od razu parkę ;)

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Wiesz co, my akurat ponad miesiąc temu postanowiliśmy że jeśli i tym razem się nie uda to oboje zaczniemy się badać. Żeby spróbować znaleźć przyczynę. I tak też zrobiliśmy. Mąż zbadał nasienie a ja TSH i PRL. No i u niego wszystko pięknie, a u mnie to chyba strzał w 10, i myślę że jakiś mądry endo musi teraz przyjrzeć się mnie.

Ale uważam, że partnera warto też przebadać. Na wszelki wypadek i dla pewności. Jeśli wszystko będzie ok to super. Ale gdyby się okazało, że ja leczę się od pół roku i dalej nic,a potem okazałoby się że jednak z tym nasieniem coś nie tak to miałabym poczucie zmarnowanego czasu. Więc ja uważam, że jak już badać to od razu parkę ;)
    Też tak myślę, szkoda tracić czas, zwłaszcza gdy 30 na karku :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Kokilka, tez mam za wysoką prolaktynę i tsh a ginekolog -endokrynolog powiedziała, że nie uważa tego za przyczynę naszych bezskutecznych starań.
    Eh :/
    Żartujesz jakaś gin-nedo zbagatelizowała tsh i prolaktynę? Zmień lekarza. Koniecznie. Nie wiem jak bardzo masz zawyżone wyniki, ale prolaktyna nawet w normie, ale już w górnej granicy może być przeszkodą. To samo TSH.
    Badanie męża i owszem, potrzebne. Ale skoro i u Ciebie jest problem to koniecnzie trzeba znaleźć kogos bardziej kompetentnego.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :D
    Jak mija dzionek ??
    Ja jak wstalam zobaczylam zlapalam sie za glowe byla godzina 11,40 :D

• misiaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Dzien doberek :D
    Jak mija dzionek ??
    Ja jak wstalam zobaczylam zlapalam sie za glowe byla godzina 11,40 :D

Ja wstałam przed 11 :) Też się złapałam za głowę ile godzin ale w sumie nie mam nic do roboty :) Nawet nie mam komu obiadu ugotować a nie czuję się za dobrze :) Tak że szykuje się dzień pod kołderką :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i ja się dziś zwlekałam z wyra ciężko :) Wczoraj na noc pierwszy raz miałam większa dawkę bromka, to tak mnie ścięło, że mój to zdażył mnie tlyko głasknąć po ramieniu i juz mnie nie było :D :D
    A rano się po tym obudzić, masakra. Brak sił.
    Ale juz oddało koło tyłka więc latam śmigam :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ