X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Liath Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    ja mam termometr microlife fanie mierzy no i dokładność do dwóch miejsc po przecinku. Życzę wszystkim miłego dnia :)

oar8dqk33oflkx9m.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie taki sobie zamówiłam ,dziewczyny go polecają i jest w dobrej cenie

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym dniu:)

Ciapulinka, Anka10222 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cisza!

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też mam zamówiony ten sam termometr. Ale ten co mam teraz też jest OK. tyle, że z jednym miejscem po przecinku, ale jak są jakieś odchylenia od normy to i tak je widzę

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja też mam zamówiony ten sam termometr. Ale ten co mam teraz też jest OK. tyle, że z jednym miejscem po przecinku, ale jak są jakieś odchylenia od normy to i tak je widzę

Termometry z dwoma miejscami po przecinku mają jedną wadę - wykres wydaje się bardziej zębaty, bo nawet różnica 0,01 stopnia jest wyraźnie widoczna :P

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie. śluz najbardziej płodny wyglądem przypomina białko jajka kurzego?

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To źle czy dobrze? :)
    No bo przykładowo jak masz 36,6 i 36,7 to wydaje się, że różnica jest 0,1 a w rzeczywistości może być 36,61 i 36,79 i różnica większa bo 0,18 czyli prawie 0,2 :)

Tak Aniu i najbardziej płodny rozciąga się na kilka centymetrów

Anka10222 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana ja już niczego nie jestem na 100 procent pewna

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogę się dołączyć? Ja też staram się o pierwszego bobaska. Na ovuF zaczęłam dzisiaj 3 cykl. Napiszę jak to u mnie wygląda:

W tym moim pierwszym cyklu na ovu (a równocześnie chyba z 8 cyklu starań) byłam jeszcze pełna nadziei i równocześnie wykończona tymi staraniami. Mam wrażenie, że te starania wywróciły mi do góry nogami całe życie i związek. A itak nic z nich nie wyszło.

W każdym razie miesiąc temu zrobiłam sobie jakieś pierwsze badania hormonów i wyszła mi za wysoka prolaktyna i za wysokie TSH. Najpierw były nerwy i płacz, zwłaszcza że przy końcu roku do lekarza po prostu sie nie da dostać. Ale z drugiej strony przez to, że miałam świadomość, że z takimi wynikami raczej w ciąż nie zajdę to wyluzowałam. I w tym ostatnim cyklu pierwszy raz od jakiegoś czasu potrafiłam cieszyć się seksem. I relacje nam się poprawiły. Więc są też plusy takiej sytuacji. Z drugiej strony chyba za dużo imprezowaliśmy w tym miesiacu i gdyby okazało się, że jednak jakimś cudem zaszłam w ciąże przez to wyluzowanie to miałabym mieszane uczucia. No ale jest @ czyli kolejny cykl przed nami. A że lekarza mam na początek stycznia to jeszcze pewnie nie jeden cykl nieudany przed nami.

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka, tez mam za wysoką prolaktynę i tsh a ginekolog -endokrynolog powiedziała, że nie uważa tego za przyczynę naszych bezskutecznych starań.
    Eh :/

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka no co ty? A znalazł u ciebie jakąś inną przyczynę niepowodzeń?

Ja ciągle liczę, że jak wreszcie dostanę się do endokrynologa to że on właśnie zwróci na to uwagę. Jak na razie to rodzinny i ginekolog też to zbagatelizowali. Ale ja jestem pewna, że te hormony mogą być przyczyną. Oczywiście może być coś jeszcze o czym jeszcze nie wiem, ale przynajmniej jest od czego zacząć diagnostykę i leczenie...

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta gin -endo powiedziała, że czas najwyższy zbadać męża. Też byłam zdziwiona, bo paradoksalnie złe wyniki mnie trochę uspokoiły -myślałam: OK, wiem co jest nie tak, teraz zacznę się leczyć i po sprawie. A tak to wcale nie jestem spokojna :(

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    To źle czy dobrze? :)
    No bo przykładowo jak masz 36,6 i 36,7 to wydaje się, że różnica jest 0,1 a w rzeczywistości może być 36,61 i 36,79 i różnica większa bo 0,18 czyli prawie 0,2 :)

Nie no, taka dokładność jest bardzo fajna, ja mówię tylko o wyglądzie wykresu - różnica kilku setnych stopnia może wywołać doła, bo widać wyraźny spadek ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Mnie ta gin -endo powiedziała, że czas najwyższy zbadać męża. Też byłam zdziwiona, bo paradoksalnie złe wyniki mnie trochę uspokoiły -myślałam: OK, wiem co jest nie tak, teraz zacznę się leczyć i po sprawie. A tak to wcale nie jestem spokojna :(

Wiesz co, my akurat ponad miesiąc temu postanowiliśmy że jeśli i tym razem się nie uda to oboje zaczniemy się badać. Żeby spróbować znaleźć przyczynę. I tak też zrobiliśmy. Mąż zbadał nasienie a ja TSH i PRL. No i u niego wszystko pięknie, a u mnie to chyba strzał w 10, i myślę że jakiś mądry endo musi teraz przyjrzeć się mnie.

Ale uważam, że partnera warto też przebadać. Na wszelki wypadek i dla pewności. Jeśli wszystko będzie ok to super. Ale gdyby się okazało, że ja leczę się od pół roku i dalej nic,a potem okazałoby się że jednak z tym nasieniem coś nie tak to miałabym poczucie zmarnowanego czasu. Więc ja uważam, że jak już badać to od razu parkę ;)

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Wiesz co, my akurat ponad miesiąc temu postanowiliśmy że jeśli i tym razem się nie uda to oboje zaczniemy się badać. Żeby spróbować znaleźć przyczynę. I tak też zrobiliśmy. Mąż zbadał nasienie a ja TSH i PRL. No i u niego wszystko pięknie, a u mnie to chyba strzał w 10, i myślę że jakiś mądry endo musi teraz przyjrzeć się mnie.

Ale uważam, że partnera warto też przebadać. Na wszelki wypadek i dla pewności. Jeśli wszystko będzie ok to super. Ale gdyby się okazało, że ja leczę się od pół roku i dalej nic,a potem okazałoby się że jednak z tym nasieniem coś nie tak to miałabym poczucie zmarnowanego czasu. Więc ja uważam, że jak już badać to od razu parkę ;)
    Też tak myślę, szkoda tracić czas, zwłaszcza gdy 30 na karku :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Kokilka, tez mam za wysoką prolaktynę i tsh a ginekolog -endokrynolog powiedziała, że nie uważa tego za przyczynę naszych bezskutecznych starań.
    Eh :/
    Żartujesz jakaś gin-nedo zbagatelizowała tsh i prolaktynę? Zmień lekarza. Koniecznie. Nie wiem jak bardzo masz zawyżone wyniki, ale prolaktyna nawet w normie, ale już w górnej granicy może być przeszkodą. To samo TSH.
    Badanie męża i owszem, potrzebne. Ale skoro i u Ciebie jest problem to koniecnzie trzeba znaleźć kogos bardziej kompetentnego.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :D
    Jak mija dzionek ??
    Ja jak wstalam zobaczylam zlapalam sie za glowe byla godzina 11,40 :D

• misiaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Dzien doberek :D
    Jak mija dzionek ??
    Ja jak wstalam zobaczylam zlapalam sie za glowe byla godzina 11,40 :D

Ja wstałam przed 11 :) Też się złapałam za głowę ile godzin ale w sumie nie mam nic do roboty :) Nawet nie mam komu obiadu ugotować a nie czuję się za dobrze :) Tak że szykuje się dzień pod kołderką :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i ja się dziś zwlekałam z wyra ciężko :) Wczoraj na noc pierwszy raz miałam większa dawkę bromka, to tak mnie ścięło, że mój to zdażył mnie tlyko głasknąć po ramieniu i juz mnie nie było :D :D
    A rano się po tym obudzić, masakra. Brak sił.
    Ale juz oddało koło tyłka więc latam śmigam :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ