X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • burzaZpiorunami Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Rzeczywiście, jeśli jest zapłodnienie, to nieutrzymana ciąża jest efektem zaburzeń w organizmie kobiety. Jeśli nie dochodzi do zapłodnienia, MOŻE to być defekt ze strony mężczyzny (znaczy jego nasienia).

No właśnie !!! Mówili im cały czas że to jego nasienie jest słabe, że jest bezpłodny, potem że jest obciążony genetycznie. KONOWAŁ KONOWAŁEM POGANIANY. Uważajcie dziewczyny do jakiego lekarza chodzicie. Lepiej wybadać z wszystkich stron opinie na jego temat, zanim się do takiego pójdzie.Pozdrawiam i rozsyłam :)

burzaZpiorunami
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    A ja czytałam że jak są jakieś problemy w budowie plemionków, jakieś teratospermie itd to może dojść do zapłodnienia i ten zarodek z góry może być "wadliwy" i dochodzi do poronienia :)
    Grzebałam jakiś czas temu w tym temacie jak odebrałam wyniki męża ;)

Tez mi przez mysl cos takiego przeszlo.
    Tylko w takim razie utrzymywanei na sile takeigo zarodka chyba nei jest dobrym pomyslem?

CzerwonyKapturku ales ty tych testow narobila! Mikolaj ci pod choinke worek przynisol;)?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

CzerwonyKapturku ales ty tych testow narobila! Mikolaj ci pod choinke worek przynisol;)?[/QUOTE]

Też o tym pomyśałam...z mojego przypadku wiem ze może lepiej staraj sie wyluzować bo przez stres i przez to ze za bardzo chcialam okres mi sie zatrzymal...czekam na te @juz 3 tydzien za chwile mialam miec kolejny

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie na moim wykreśie pojawił sie taki popielaty pasek przez wszytskie kratki w dół czy któraś z was to miała

Paulina 28maluszek
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Tez mi przez mysl cos takiego przeszlo.
    Tylko w takim razie utrzymywanei na sile takeigo zarodka chyba nei jest dobrym pomyslem?

CzerwonyKapturku ales ty tych testow narobila! Mikolaj ci pod choinke worek przynisol;)?
    Tak, w takich przypadkach lekarze mówią kobietom, że lepiej jak sie poroni jak jest wadliwy..straszne to, ale tak jest :(

Generalnie to mi lkearz tłumaczył jasno, może drastycznie, ale tak jest, że jeżeli jest wadliwy zarodek to organizm go zwalcza, jak bakterię, jak szkodnika..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:48

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popielaty pasek w dół to po prostu zaznaczona dzisiejsza data. A masz wykupiony abonament?

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina udostępnij wykres to odpowiemy, szklana kula wysiada :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapturku przykro mi, trzymam kciuki za następny cykl! No a ilość testów niezła faktycznie. Ja tak na początku starań robiłam w tajemnicy przed mężem, codziennie... a teraz mam jeden test a nadal nieużywany :/

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    U mnie popielaty pasek w dół to po prostu zaznaczona dzisiejsza data. A masz wykupiony abonament?

na miesiąc miałam darmowy abonament jeszcze sie nie skończył

Paulina 28maluszek
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc my paska nie widzimy, czyli będzie tak jak pisała Macierzanka, podświetla ci się zaznaczony dzień :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już udostępniłam

Paulina 28maluszek
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Ale ja nie bardzo rozumiem. Jakl mozna wine za poronienie zrzucac na faceta? Wedlug mnie to jest ewidentnie zawsze "wina" kobiety. To w ciele kobiety musi cos nie grac zeby zarodek nei chcial tam zostac.
    Bzdura.

Lucy wrote:
    A ja czytałam że jak są jakieś problemy w budowie plemionków, jakieś teratospermie itd to może dojść do zapłodnienia i ten zarodek z góry może być "wadliwy" i dochodzi do poronienia :)

Błąd przy zapłodnieniu, błąd przy podziale komórkowym, co powoduje genetyczne wady zarodka i ciąża obumiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:56

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie @ dzis zawitala :( nie dosc ze przyszla 2 dni przed terminem to jeszcze mi sie cykl zaburzyl. Powiedzcie co za badania powinnam zrobic zeby sprawdzic czy ze mna wszystko ok?

• Lucy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Błąd przy zapłodnieniu, błąd przy podziale komórkowym, co powoduje genetyczne wady zarodka i ciąża obumiera.
    O toto :)

ash lubi tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie <3
    wstawie fote jak wroce z pracy

Lucy, Kaśka28, ash, Macierzanka:), Ania07, Patu, Ida, Lili266, Little Frog, Agrafka, burzaZpiorunami, Driada0102, Fidelissa, aaaaga lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Gratulacje daje mi to nadzieje ze ja tez wkrótce zostane mamą. Zdrówka życze:*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:

Ale chyba wtedy po prostu obumiera jeszcze przed zagnieżdżeniem, na etapie pierwszych wadliwych podziałów komórkowych. Nie wiem, czy przy takiej wadzie doszłoby do implantacji.

Ewelina gratulacje! Niech Ci Maluch rośnie zdrowo! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 15:39

• ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratulacje!!!!!! Hurrra!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ale chyba wtedy po prostu obumiera jeszcze przed zagnieżdżeniem, na etapie pierwszych wadliwych podziałów komórkowych. Nie wiem, czy przy takiej wadzie doszłoby do implantacji.

moja ciąża obumarła w 9 tygodniu ciąży, więc dokładnie wiem co i jak.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lucy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:

Ewelina gratulacje! Niech Ci Maluch rośnie zdrowo! :D
    Dochodzi i znam takie przypadki. Poronienie raz w 5 raz w 6 tygodniu.
    Kuzynka straciła dwie ciąże, a dopiero potem wpadli na pomysł zrobienia nasionek. Wyszła właśnie ta terato..
    Ale dzis po leczeniu są rodzicami dwójki dzieci :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ