X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • burzaZpiorunami Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktyczne to wyluzować i nie spinać się że musimy musimy musimy...

Kochajcie się bez spiny bo to pogarsza sytuacje.

Nie chodzi o to, żeby robić to jak "króliki" i znudzić się staraniami..

wiadomo że jak robisz to z przymusu to nie wychodzi, przyjemność marna a i skutki do dupy.

Luz luz i jeszcze raz luz.

Moja koleżanka poroniła 9 razy zanim zaszła w ciąże...także głowa do góry i nie możecie się poddawać ...NIGDY !!!! Chodziła do lekarzy różnych i dopiero 15-sty podał prawidłową diagnozę.Obarczano winą jej męża a okazało się, że koleżanka ma za gęstą krew i zarodek nie miał prawa się rozwijać. Dostała odpowiednie leki, zastrzyki i od 5 miesięcy jest w ciąży :) Wiem, że każda z Was ma tu różne historie, różne przeżycia i różne problemy...ale uwierzcie mi DOCZEKACIE SIĘ :) Wierzę w to bardzo i życzę Wam tego z Całego Serca :*

Ps. co do testów to mój gin powiedział, że wszystkie są do dupy i okłamują.Najlepsze badanie krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 11:49

Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

burzaZpiorunami
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie zamurowało...9 poronień. Twoja koleżanka jest doskonałym dowodem na to, że po każdym upadku trzeba się podnieść i dążyć do celu nie poddając się. Serio, jestem pełna podziwu.

burzaZpiorunami lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Aż mnie zamurowało...9 poronień. Twoja koleżanka jest doskonałym dowodem na to, że po każdym upadku trzeba się podnieść i dążyć do celu nie poddając się. Serio, jestem pełna podziwu.

ja tez jestem pelna podziwu....musiala miec duzo sily...współczuje ale najwazniejsze ze sie udalo:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście najważniejsze, że się udało. Ale dosłownie trochę mnie to przeraziło, ale z drugiej strony dodało nadziei.

• Czerwony Kapturek Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za dobre slowa otuchy a z drugiej strony 9 poronien masakra wspolczuje... ciesze ze sie udalo:)

• burzaZpiorunami Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie zamurowało jak mi o tym powiedziała. Podziwiam ją za siłę i walkę, która w jej przypadku okazała się wygraną :) Zna wszystkich lekarzy i konowałów z całego województwa więc mogłam się doradzić w kwestiach opieki.
    Najgorsze jest to, że winę cały czas na jej męża zrzucali. Chłop prawie w depresje wpadł, uderzono w jego męskość...a tu niespodzianka :) wypada teraz iść do tych konowałów i im powiedzieć jak to się znali :/
    Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło bo jak to mówią ...

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA

burzaZpiorunami
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie...dzisiaj na wizycie lekarz zrobił mi badanie na cytologie? z tego wszytkiego zapomnialam sie zapytac kiedy beda wyniki jak długo sie czeka na takie wyniki?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    dziewczyny mam pytanie...dzisiaj na wizycie lekarz zrobił mi badanie na cytologie? z tego wszytkiego zapomnialam sie zapytac kiedy beda wyniki jak długo sie czeka na takie wyniki?
    chyba miesiąc .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burzaZpiorunami wrote:
    Też mnie zamurowało jak mi o tym powiedziała. Podziwiam ją za siłę i walkę, która w jej przypadku okazała się wygraną :) Zna wszystkich lekarzy i konowałów z całego województwa więc mogłam się doradzić w kwestiach opieki.
    Najgorsze jest to, że winę cały czas na jej męża zrzucali. Chłop prawie w depresje wpadł, uderzono w jego męskość...a tu niespodzianka :) wypada teraz iść do tych konowałów i im powiedzieć jak to się znali :/
    Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło bo jak to mówią ...

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA

Ale ja nie bardzo rozumiem. Jakl mozna wine za poronienie zrzucac na faceta? Wedlug mnie to jest ewidentnie zawsze "wina" kobiety. To w ciele kobiety musi cos nie grac zeby zarodek nei chcial tam zostac. Co ma do tego mezczyzna oO?
    Moze sie myle. Wyjasnijcie mi to prosze.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście, jeśli jest zapłodnienie, to nieutrzymana ciąża jest efektem zaburzeń w organizmie kobiety. Jeśli nie dochodzi do zapłodnienia, MOŻE to być defekt ze strony mężczyzny (znaczy jego nasienia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam taki dziwny ucisk w podbrzuszu...hmmm co to może oznaczać?

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie historia z tymi poronieniami!

Burza dzięki za wirusy! Zostaw ich najwięcej ile się da :)

Patu, ja sobie kiedyś wymyśliłam, że jak zajdę w ciążę to powiem wszystkim jak minie 12 tc, ale podejrzewam, że jak już do tego dojdzie do nie wytrzymam :)

Kaśka, na cytologię to zależy gdzie. Ja czekałam zwykle 2-3 tygodnie, a ostatnio lekarz dał mi znać już po tygodniu.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Czerwony Kapturek Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 0.100:( czekam na okres

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przykro mi Czerwony kapturku ale glowa do gory nastepnym razem sie uda:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 37 dc i jak na razie temp.36,9.Chyba juz jestem po owulce więc zobaczymy co będzie dalej.W poniedziałek będę u mojej gin więc dowiem się może czegoś nowego.Mam tylko nadzieję,że pęcherzyk pękł i nie zrobiła mi się torbiel,czego najbardziej się boję.

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna bedzie dobrze:D trzymam kciuki

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Czarna bedzie dobrze:D trzymam kciuki
    Jedyne co mnie pociesza to to,że tempka nie jest taka niska i że nie spada.Zazwyczaj mam ok. 35-36 stopni więc mam nadzieje,że owulka była.Mężuś w pracy,właśnie jest w Wenecji, będzie na weekend.Stęskniłam się już.Może będzie miał cudowną niespodziankę.....kto wie... :)

• Lucy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam że jak są jakieś problemy w budowie plemionków, jakieś teratospermie itd to może dojść do zapłodnienia i ten zarodek z góry może być "wadliwy" i dochodzi do poronienia :)
    Grzebałam jakiś czas temu w tym temacie jak odebrałam wyniki męża ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapturek wrote:
    Beta 0.100:( czekam na okres
    Tulę do czycza :*

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No to faktycznie historia z tymi poronieniami!

Burza dzięki za wirusy! Zostaw ich najwięcej ile się da :)

Patu, ja sobie kiedyś wymyśliłam, że jak zajdę w ciążę to powiem wszystkim jak minie 12 tc, ale podejrzewam, że jak już do tego dojdzie do nie wytrzymam :)

Kaśka, na cytologię to zależy gdzie. Ja czekałam zwykle 2-3 tygodnie, a ostatnio lekarz dał mi znać już po tygodniu.

Ja tez jak tylko sie dowiedziałam to pierwsze co do męża żeby nikomu nie mówić najszybciej do 3 miesiąca, ewentualnie najblizszej rodzinie jak usłysze serce. Ale juz po kilku dniach korciło zeby powiedzieć siostre i przyjaciółce. stwierdziłam, że nawet jeśli coś byłoby nie tak, to i tak te osoby chciałabym żeby wiedziały, bo samej cięzko byłoby mi się z tym pogodzic

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ