Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olka30 wrote:Alka TSH za wysokie, a badałaś już po lekach? Jak nie to zbadaj po miesiącu brania czy ładnie spada. Ja mam taką samą dawkę i Etyrox jako tako ma pomagać w zajściu. Prolaktynę to ja mam dużo wyższą od ciebie, po obciążeniu 19 x większą, ale na razie nic z tym nie robiłam, bo spróbowałam Bromergonu, ale brać nie mogę i od wczoraj, czyli od @ zaczynam cykl z Castagnusem (ziołowy, bez recepty, zbija prolaktynę). Zobaczymy.. Ogólnie wyniki nie masz tragiczne.
JAK SKONCZE BRAC FURALGIN NA BAKTERIE W MOCZU TO ZROBIE BAD NA TARCZYCE CZY COS SIE POLEPSZYLO,NA PRL TEZ PLANUJE ZROBIC,WIESZ ILE PRYWATNIE TO KOSZTUJE I W JAKIM DNIU SIE TO ROBI? TE ROBILAM W 22 ,TAK MI LEKARZ MOWIL,A TERAZ TO NIE WIEM . BEDE MIALA OD TEJ MIESIACZKI CO PRZYJS=DZIE LICZYC 22 DNI?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
alka89 wrote:TSH 4,200 WARTOSC REFERENCYJNA 0,27-4,200
BIORE NA TA EUTHYROX 25,JEDNA TABL DZIENNIE
TYROKSYNA WOLNA 17,3 WARTOSC OD 12-22
PROGESTERON 13,89
PROLAKTYNA 549,3 WARTOSC 40-530,A PO PODANIU TABLETKI ,PO GODZINIE MIALAM 5638,0 A MOZNA MIEC 3-5 KROTNY WZROST
-
nick nieaktualny
-
Prolaktyna z obciążeniem u nas chyba około 40 zł, o ile dobrze kojarzę, bo trochę tego robię. Dobrze ją robić na początku cyklu (3-5 dc) po 2, ale w zasadzie nie jest takie ważne w którym dniu robisz akurat to badanie. TSH u nas kosztuje 13-18 zł, coś w tym przedziale. Poza tym zrób sobie progesteron w 21-22 dc (możesz z prolaktyną) czy ciałko żółte dobrze działa.
-
nick nieaktualny
-
Lucy wrote:To ja się spytam, co Ty robisz jeszcze u takiego lekarza co to ocenił na oko żes zdrowa, a badań nie zlecił?
Kochana, to zmarnowany czas u takich konowałów.
Ja chodziłam do podobnej, z tym że ja wiedziałam sama co mi jest (zdiagnozowałam się za pomocą koleżanek z forum ) i wymusiłam, wykrzyczałam tam że ma mi natychmiast dac to i to, zbadac to i to.
Jakbym tak nie zrobiła, to bym też tak miała,że roczek by minął a ja bym, dalej była w czarnej d upie, za przeproszeniem
Juz nie chodze do tamtego,ale wydaje mi sie,ze ta klinika leczenia nieplodnosci moze mi pomoc Invicta w Gdansku,jak zaczelam to bede chodzic do skutkuLucy lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
olka30 wrote:Prolaktyna z obciążeniem u nas chyba około 40 zł, o ile dobrze kojarzę, bo trochę tego robię. Dobrze ją robić na początku cyklu (3-5 dc) po 2, ale w zasadzie nie jest takie ważne w którym dniu robisz akurat to badanie. TSH u nas kosztuje 13-18 zł, coś w tym przedziale. Poza tym zrób sobie progesteron w 21-22 dc (możesz z prolaktyną) czy ciałko żółte dobrze działa.
No te wyniki ,ktore podawalam byly robione w 22 dniu,to zrobioe prywatnie ,i tak taniej wyjdzie niz jechanie do kliniki ponad 100 km,pewnie tylko skierowanie da na badania,a tak to juz pojade z wynikami do nichTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
olka30 wrote:Brałam po pół tabletki, miałam takie halucynacje, że rozbiłam lusterko w aucie, potem mi dr zwiększył dawkę do 1 tabl. i wylądowałam na SORze z tak spuchniętą tarczycą, że przełykać nie mogłam i skurczem wszystkich mięśni. Myślałam, że umrę..
O jeju,jest jakis zamiennik ,ale drogi,niby zadnych skutkow ubocznych i cos dopochwowego tez jest,ale musisz popytac,a ile Wy sie staracie?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:Juz nie chodze do tamtego,ale wydaje mi sie,ze ta klinika leczenia nieplodnosci moze mi pomoc Invicta w Gdansku,jak zaczelam to bede chodzic do skutku
-
Lucy wrote:Z droższych zamienników na Bromka jest dostinex. Drogi skubany.
Dobrze że ja jem Bromka jak mentosy
u mnie tez chyba zadnych skutkow nie ma,moze przez pierwszy tydz,ale teraz ok,a czy nie uwazasz,ze ta mala dawka jak na taki wynik?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
nick nieaktualny