Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy wrote:Nic by Ci się nie stało jakbyś jadła całą Ale to lekarz musi zdecydować.
No tez chcialam zwiekszyc do calej,ale troche sie boje...poczekam jeszcze na wizyte,choc do kwietnia...uuu.dlugoTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
nick nieaktualnyKaśka28 wrote:alka89 moze po temperaturce...
Musisz mierzyć temperaturę i zapisywać na wykresie. A jak nie to po prostu idź zrobić wyniki zaraz po okresie jak będziesz robić prolaktynę i tsh, a później powtórz progesteron jakieś 12 dni przed spodziewaną @, jeżeli wiesz mniej więcej jakie masz cykle to na oko sobie policzysz. Moim zdaniem wykresy są najlepszym rozwiązaniem. -
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Może Ci się opóźniać z powodu stresu, przeziębienia itd jest dużo czynników. Wyluzuj się, a @ na pewno niebawem się zjawi
Teraz to wlasnie nie bylo zadnych czynnikow,mysle,ze po bromku jedynie. Moze wszystko od nowa sie reguluje czy cosTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
nick nieaktualny
-
Driada0102 wrote:Hmm mój nie zawsze w zależności o co się rozchodzi
Bo wszystkie "rogacze" ponoć uparte
Mój mąż coś o tym wie. A zwłaszcza ponoć jak nie mam racji, to wtedy właśnie ją w szczególności mamDriada0102 lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:Teraz to wlasnie nie bylo zadnych czynnikow,mysle,ze po bromku jedynie. Moze wszystko od nowa sie reguluje czy cos
No tak jakoś to wyglądało by...
Bromek nie bromek, byleby prolaktynę uregulować
A progesteron wystarczy zrobić ten przysłowiowy tydzień po owulacji (mniej więcej) bo on jest potrzebny do zagnieżdżenia i właśnie po owulce jest najważniejszy. Więc sobie możesz go zrobić razem z prolaktynąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 21:12
-
Macierzanka:) wrote:Bo wszystkie "rogacze" ponoć uparte
Mój mąż coś o tym wie. A zwłaszcza ponoć jak nie mam racji, to wtedy właśnie ją w szczególności mamMacierzanka:) lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyMacierzanka:) wrote:No tak jakoś to wyglądało by...
Bromek nie bromek, byleby prolaktynę uregulować
A progesteron wystarczy zrobić ten przysłowiowy tydzień po owulacji (mniej więcej) bo on jest potrzebny do zagnieżdżenia i właśnie po owulce jest najważniejszy. Więc sobie możesz go zrobić razem z prolaktyną
Macierzanka ja gdzieś wyczytałam na forum lekarskim, że dobrze też zrobić przed owulacją, żeby zobaczyć jaki jest wzrost. Nie wiem ile w tym prawdy? Może to zależy jak gin zaleci? Mi też się wydaje, że wystarczy po owu, bo w sumie tak jak mówisz potrzebny jest do zagnieżdżenia. -
Dziewczynki, mam wielką prośbę. Ja wiem, że to forum staraczek, że się wspieramy i mówimy sobie o wszystkim, ale w odniesieniu do tych wszystkich postów o teścich, teściowych, bratowych i szwagierkach to chyba nie ten temat... Jest taki 'ploty, ploteczki', albo można sobie założyć nowy traktujący o takich sprawach. Bo tu plotki przeplatają się z bardzo ważnymi informacjami (nie tylko dla mnie) dotyczącymi starań, leków, badań i innych.
Dla przykładu - dziś zadałam tu pytanie ok. godziny 13, byłam w pracy i zajrzałam dopiero teraz wieczorem. Musiałam przewertować ponad 15 stron o teściowych itd., by odczytać którąś odpowiedź, co zajęło mi ponad pół godziny (a zmęczona jestem, jutro o 6 pobudka do pracy). A przecież nie każda z nas ma czas na zaglądanie tu nawet codziennie (ja to i tak robię to często). Tak więc by nie utrudniać dziewczynom naprawdę potrzebującym informacji czy wsparcia to proszę o większą powściągliwość odnoszącą się do tematów bardzo pobocznych. Nie chciałabym opuszczać ze względu na to tego forum, bo trafiając to cieszyłam się, że takie istnieje.
Nie czujcie się urażone, ale naprawdę trudno jest być na bieżąco z tymi wszystkimi tematami o których piszecie. Poza tym taki nawał postów nie stricte na temat starania się może odstraszać te dziewczyny, które nie mają w ciągu dnia tyle czasu na siedzenie na forum.
Mam nadzieję na zrozumienie -
alka89 wrote:Bede czekac na @,najwyzej 12 lutego mam gina to moze cos doradzi...nie ma co sie martwic na zapas...a beta na pewno odrazu by wykryla ciaze,tak?
beta powinna pokazac wzrost bhcg kolo 9-10 dzien od owulacji bo okolo 7-8 dni trwa zanim dojdzie do zagniezdzenia a do 48 h po zagniezdzeniu wydziela sie hormon:)Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️