Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ależ się temat kręci szybko
Alka, gdzieś już to kiedyś pisałam, ale tak szybko posty przeskakują, że nawet tych swoich już nie zauważam To prawda, prolaktynę można w zasadzie w każdym dc. badać, ale miesiączka i owulacja mogą zaburzyć wynik.
-
nick nieaktualnyMoja przyjaciółka była dziś u gin bo podejrzewała ciążę.Dla mnie to za szybko,tłumaczyłam jej,że 7dpo nic jej nie powie,ale ona stwierdziła,że pójdzie.Stwierdził tylko,że była owulka bo ma płyn w zatoce Douglasa i powiększone jajniki.Przepisał jej Duphaston,folik,kazał zrobić badanie bHCG i morfologię.Tak się nakręciła,że jutro idzie na pobranie krwi bo stanowczo się upiera,że czuje ze jest w ciąży.Próbuję ją przekonać,żeby lepiej jeszcze poczekała,ale nie ma na nią siły.Upiera się przy swoim.Życzę jej jak najlepiej bo wiem,że w jej sytuacji(chodzi o pracę)mogłaby zajść.Sama jestem ciekawa co z tego będzie.
-
olka30 wrote:Brałam po pół tabletki, miałam takie halucynacje, że rozbiłam lusterko w aucie, potem mi dr zwiększył dawkę do 1 tabl. i wylądowałam na SORze z tak spuchniętą tarczycą, że przełykać nie mogłam i skurczem wszystkich mięśni. Myślałam, że umrę..
I to tak po bromku? No kurde wiem, że powoduje zawroty głowy i nudności ale aż tak? Ja łykam podobnie jak Lucy - jak mentosy i na szczęście nic mi nie jest i póki co prolaktyna w normie, a była wysoka -
Macierzanka:) wrote:Ależ się temat kręci szybko
Alka, gdzieś już to kiedyś pisałam, ale tak szybko posty przeskakują, że nawet tych swoich już nie zauważam To prawda, prolaktynę można w zasadzie w każdym dc. badać, ale miesiączka i owulacja mogą zaburzyć wynik.
To juz nie wiem w ktorym dniu najlepiej isc ,wtedy bylam 22 dnia,ale mialam regularne @,a teraz jak nie dostalam to jak to zrobic? Poczekac az dostane i potem ile dni po @ mam zrobic??Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
nick nieaktualny
-
alka89 wrote:To juz nie wiem w ktorym dniu najlepiej isc ,wtedy bylam 22 dnia,ale mialam regularne @,a teraz jak nie dostalam to jak to zrobic? Poczekac az dostane i potem ile dni po @ mam zrobic??
Albo zaraz po, albo kiedy po prostu możesz -
nick nieaktualny
-
Ja brałam bromka przez około pół roku - jedna tabletka na noc. W ciągu dnia było ok, ale rano ciężko z dobudzeniem. No i problem był jeśli łączyłam z alkoholem. Najgorzej reagowało wino z bromkiem. Po takiej mieszance na drugi dzieł byłam mega nieprzytomna. Nie było mowy o skupieniu się w pracy i jak stałam to miałam wrażenie że lecę. Więc dla dobra ograniczyłam alkohol do minimum. No i z bromkiem jazda autem też porażka, bo przez takie poranne rozkojarzenie rozbiłam cały jeden róg mojego auta.
Potem nagle porobiło mi się tak, że w nocy przy jakimkolwiek ruchu łapały mnie mocne duszności i kłucie w sercu. Pierwszej nocy nie połączyłam tego faktu z dupkiem, druga mi się już wydała podejrzana, a trzeciej nocy jak już myślałam, że pogotowie będziemy wzywać, bo bolało mnie jak łapałam powietrze to zaczęłam myśleć od czego mogło mi tak. Odstawiłam bromka i było ok, no i poszłam po kilku dniach do mojego gina i w sumie to chyba mi nie uwierzył, że to od bromka i kazał zrobić tsh. Wyniki wyszły dobrze i powiedział, że on nie wie co to i żeby wrócić do połówki. Łyknęłam połówkę i znów ta sama historia.
Zmieniłam ginka i już nie biorę bromka. -
alka89 wrote:u mnie tez chyba zadnych skutkow nie ma,moze przez pierwszy tydz,ale teraz ok,a czy nie uwazasz,ze ta mala dawka jak na taki wynik?
Ja jem jedną tabletkę dziennie, całą. Moja podstawowa prolaktyna w górnej granicy, po obciążeniu wzrosła 11 krotnie.
-
Bo bromokryptyna to substancja do kórej organizm się przzwyczaja powoli. Wprowadza się dawki stopniowo, od ćwiartki i powoli zwiększa. Pierwsze objawy trzeba przetrwać.
Tez znam dziewczynę któa miała odloty po bromku, mdlała, padała z jakimis drgawkami, wymiotowała, miała biegunkę. Robiła kilka podejść i za każdym razem następnego dnia już nie brała tabletki. Błąd.Lekarz ją skrzyczał że organizm nie ma kiedy się przyzwyczaić.
Ale jak ktoś ma kase na zbyciu to sa inne leki, drogie bo drogie, ale bez takich cudów
Ja tam wolę te mentoski za 3.20zł
-
Lucy wrote:Oj coś nie moge doczytać jaką masz dawkę.
Ja jem jedną tabletkę dziennie, całą. Moja podstawowa prolaktyna w górnej granicy, po obciążeniu wzrosła 11 krotnie.
przed podaniem tabl mam 549,3 a po tabl 5638,0
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Macierzanka:) wrote:Eweliny ja też jestem kozucha Jak Wasi mężowie. Też tacy uparci jak ja?
Wirbażka, jak wypróbujesz to poproszę o przepis!
Haha i ja tez koziczka hehe
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ania07 wrote:progesteron robi się 2 razy w ciągu cyklu, przed owulacją i po owulacji z tego co wiem, ale jak się mylę to niech mnie dziewczyny poprawią
Tylko skad teraz bd miala wiedziec kiedy mam faktycznie owulke,a kiedy juz po..Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.