Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy wrote:Bo bromokryptyna to substancja do kórej organizm się przzwyczaja powoli. Wprowadza się dawki stopniowo, od ćwiartki i powoli zwiększa. Pierwsze objawy trzeba przetrwać.
Ja zaczynałam też stopniowo od ćwiartki. I przyzwyczaiłam się, tylko nagle po pół roku zaczęłam mieć właśnie te schizy.
-
Kaśka28 wrote:beta powinna pokazac wzrost bhcg kolo 9-10 dzien od owulacji bo okolo 7-8 dni trwa zanim dojdzie do zagniezdzenia a do 48 h po zagniezdzeniu wydziela sie hormon:)
To nie ma co,na pewno by juz wyszlo gdybym bylaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Ida my sie tu wspieramy w walce o pierwsze najcudowniejsze nasze malenstwo a to wcale nie jest latwe jak widac i na drodze do tego naszego szczescia czasami stoja jakies problemy scisle nie zwaizane z samym staraniem...a zeby sie odblokowac albo niezablokowac czadsami trzeba sie wygadac... czasami trzeba sier oderwac a jak ktorejs ma pomoc takie wygadanie sie na tym forum to ja nie mam nic przeciwko...a ty zawsze mozesz powtorzyc pytanie mysle ze kto bedzie znal odpowiedz to ci odpowie
Ida lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ania07 wrote:Macierzanka ja gdzieś wyczytałam na forum lekarskim, że dobrze też zrobić przed owulacją, żeby zobaczyć jaki jest wzrost. Nie wiem ile w tym prawdy? Może to zależy jak gin zaleci? Mi też się wydaje, że wystarczy po owu, bo w sumie tak jak mówisz potrzebny jest do zagnieżdżenia.
No i dobrze widziałaś
Każda faza cyklu ma swoją normę
Ale progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i jego poziom się zmienia w ciągu dnia, więc gdyby miał być prawidłowo badany, musiałby być zbadany jego poziom w trzech pobraniach, ale nikt tego tak nie robi ...
Progesteron zaczyna rosnąć około 36 godzin przed owulką.
Poziom >= 10 ng/ml w ok. 7-8 dpo oznacza prawidłową czynność ciałka żółtego, a jak jest poniżej 3ng/ml mogło owulki nie być w ogóle.Ania07 lubi tę wiadomość
-
No dotarłem do końca uff. W skrócie teściową mam ok. Moja mama kochana trudno ja oduczyć mieszania. Ale sie tego uczę. Któraś z Was wspomniała o porze wykonywania testów ovu. Czytałam, że między 10-20 ? Czuje sie zmęczona wróciłam po 19. Zaczyna sie oczekiwanie na wyższa tempke lub @. Nie wiem czy w przyszłym miesiącu nie zluzuję po poziom stresu mam taki, że trudno mi o czymś innym myśleć....pozdrawiam wieczornie Wszystkie Staraczki ))
-
nick nieaktualny
-
Kaśka28 wrote:Ida my sie tu wspieramy w walce o pierwsze najcudowniejsze nasze malenstwo a to wcale nie jest latwe jak widac i na drodze do tego naszego szczescia czasami stoja jakies problemy scisle nie zwaizane z samym staraniem...a zeby sie odblokowac albo niezablokowac czadsami trzeba sie wygadac... czasami trzeba sier oderwac a jak ktorejs ma pomoc takie wygadanie sie na tym forum to ja nie mam nic przeciwko...a ty zawsze mozesz powtorzyc pytanie mysle ze kto bedzie znal odpowiedz to ci odpowie
Jasne, nie neguję ważności istnienia tego forum, bo samej mi ono pomaga. Ale właśnie o tą rozbieżność tematyczną mi chodzi. To nie jedyny temat na forum, jeśli ktoś chciałby się odblokować plotkując czy opowiadając o swoich problemach z rodziną itp to są do tego inne 'pokoje' na ovf ;)Mnie chodzi o to, że wiele czasu zajmuje mi dokopanie się do potencjalnej odpowiedzi. I już nawet nie o to pytanie chodzi, a o ogólnie o konwersację, bo kiedyś może mogłabym komuś pomóc, odpowiedzieć na wątpliwości, a jadąc takim tempem postów nie mam na to szans. Gdyby wszystkie tu posty były 'na temat' starania się to nie dziwiłabym się temu, ale kiedy przerzucam dziesiątki notek o wspomnianych wcześniej teściach, oburzających zachowaniach teściowych itp to troszkę się denerwuję, bo zwyczajnie tracę na to czas, którego nie mam nieograniczonego niestety. A dołączając do niego miałam nadzieję na pomoc i wsparcie i to samo chciałabym Wam dziewczyny dać. Tyle że poprzez plotki jest to mocno utrudnione To tyle -
nick nieaktualnyFidelissa wrote:No dotarłem do końca uff. W skrócie teściową mam ok. Moja mama kochana trudno ja oduczyć mieszania. Ale sie tego uczę. Któraś z Was wspomniała o porze wykonywania testów ovu. Czytałam, że między 10-20 ? Czuje sie zmęczona wróciłam po 19. Zaczyna sie oczekiwanie na wyższa tempke lub @. Nie wiem czy w przyszłym miesiącu nie zluzuję po poziom stresu mam taki, że trudno mi o czymś innym myśleć....pozdrawiam wieczornie Wszystkie Staraczki ))
Mi się wydaje, że godzina nie ma jakiegoś większego znaczenia. Ważne aby nie był wykonywany z pierwszego porannego moczu -
Ale tutaj po prostu rozmawiamy! I przy okazji się staramy. Gdybym chiała skakać po wszystkich forach, bo musiałabym siedzieć cały dzień przy kompie. Od początku było tutaj właśnie tak
A jeśli chodzi o jakieś typowe tematy to ja zawsze pytam na forach tematycznych. Na przykład od czasu do czasu jestem na forum o bromku, albo o metforminie w 'Starając się z pomocą medyczną' i tam się mówi tylko o tym, a w 'Męskie sprawy' pytam o ... męskie sprawy
Ania07, Kaśka28, julenka78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fidelissa wrote:Dziewczyny usiłuje udostępnić wykres i.... Gdzie ja mam to cholerstwo wkleić.?
wejdź w swój wykres i daj udostępnij wykres chyba, ze chcesz go mieć w podpisie to wejdź przy udostępnianiu w miniatura i sobie to skopiuj a potem wklej w podpis w ustawieniach pomogło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 21:50
-
nick nieaktualny
-
Macierzanka:) wrote:wejdź w swój wykres i daj udostępnij wykres chyba, ze chcesz go mieć w podpisie to wejdź przy udostępnianiu w miniatura i sobie to skopiuj a potem wklej w podpis w ustawieniach pomogło?
-
Fidelissa wrote:Dziewczyny usiłuje udostępnić wykres i.... Gdzie ja mam to cholerstwo wkleić.?
Fidelissa lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Macierzanka:) wrote:Ale tutaj po prostu rozmawiamy! I przy okazji się staramy. Gdybym chiała skakać po wszystkich forach, bo musiałabym siedzieć cały dzień przy kompie. Od początku było tutaj właśnie tak
A jeśli chodzi o jakieś typowe tematy to ja zawsze pytam na forach tematycznych. Na przykład od czasu do czasu jestem na forum o bromku, albo o metforminie w 'Starając się z pomocą medyczną' i tam się mówi tylko o tym, a w 'Męskie sprawy' pytam o ... męskie sprawy
Ja właśnie też nie chcę siedzieć na wszystkich forach, dlatego uznałam, że lepiej wybrać jeden najbardziej do mnie pasujący. Oczywiście, w pełni rozumiem potrzebę wygadania się, ale przez przerzucanie dziesiątek stron typowo o nie staraniu się tracę czas i trochę też ochotę na dzielenie się swoimi odczuciami i doświadczeniami, bo jako nie udzielająca się na forum tak często (a jestem tu nawet kilka razy dziennie) pozostanę niezauważona, olana albo zwyczajnie ominięta.
Jeśli mam pytanie stricte dotyczące męskich spraw to odwiedzam tamto forum, jeśli chcę poczytać coś o objawach ciąży to też idę na forum o takim temacie. A tu miałam nadzieję na wymianę doświadczeń, pierwsze próby, opisy odczuć, a nie typowe plotkowanie, które można uskuteczniać równie dobrze w odpowiednim do tego miejscu.