X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Bo bromokryptyna to substancja do kórej organizm się przzwyczaja powoli. Wprowadza się dawki stopniowo, od ćwiartki i powoli zwiększa. Pierwsze objawy trzeba przetrwać.

Ja zaczynałam też stopniowo od ćwiartki. I przyzwyczaiłam się, tylko nagle po pół roku zaczęłam mieć właśnie te schizy.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    beta powinna pokazac wzrost bhcg kolo 9-10 dzien od owulacji bo okolo 7-8 dni trwa zanim dojdzie do zagniezdzenia a do 48 h po zagniezdzeniu wydziela sie hormon:)

To nie ma co,na pewno by juz wyszlo gdybym byla

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    mam to samo:D dokladnie to samo:D

I ja, i ja też :-) grudniowa kozica

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida my sie tu wspieramy w walce o pierwsze najcudowniejsze nasze malenstwo a to wcale nie jest latwe jak widac i na drodze do tego naszego szczescia czasami stoja jakies problemy scisle nie zwaizane z samym staraniem...a zeby sie odblokowac albo niezablokowac czadsami trzeba sie wygadac... czasami trzeba sier oderwac a jak ktorejs ma pomoc takie wygadanie sie na tym forum to ja nie mam nic przeciwko...a ty zawsze mozesz powtorzyc pytanie mysle ze kto bedzie znal odpowiedz to ci odpowie

Ida lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Macierzanka ja gdzieś wyczytałam na forum lekarskim, że dobrze też zrobić przed owulacją, żeby zobaczyć jaki jest wzrost. Nie wiem ile w tym prawdy? Może to zależy jak gin zaleci? Mi też się wydaje, że wystarczy po owu, bo w sumie tak jak mówisz potrzebny jest do zagnieżdżenia.

No i dobrze widziałaś :)
    Każda faza cyklu ma swoją normę

Ale progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i jego poziom się zmienia w ciągu dnia, więc gdyby miał być prawidłowo badany, musiałby być zbadany jego poziom w trzech pobraniach, ale nikt tego tak nie robi ... :)

Progesteron zaczyna rosnąć około 36 godzin przed owulką.
    Poziom >= 10 ng/ml w ok. 7-8 dpo oznacza prawidłową czynność ciałka żółtego, a jak jest poniżej 3ng/ml mogło owulki nie być w ogóle.

Ania07 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dotarłem do końca uff. W skrócie teściową mam ok. Moja mama kochana trudno ja oduczyć mieszania. Ale sie tego uczę. Któraś z Was wspomniała o porze wykonywania testów ovu. Czytałam, że między 10-20 ? Czuje sie zmęczona wróciłam po 19. Zaczyna sie oczekiwanie na wyższa tempke lub @. Nie wiem czy w przyszłym miesiącu nie zluzuję po poziom stresu mam taki, że trudno mi o czymś innym myśleć....pozdrawiam wieczornie Wszystkie Staraczki :)))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym też czytałam. Kobiety to mają przechlapane. Mąż wystarczy, że zbada nasienie, a my? Monitoringi, badania hormonów, drożności jajowodów, endometrium, niewydolność przysadki, ciałka żółtego, LUF, PCOS itd.. masakra!

• Ida Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ida my sie tu wspieramy w walce o pierwsze najcudowniejsze nasze malenstwo a to wcale nie jest latwe jak widac i na drodze do tego naszego szczescia czasami stoja jakies problemy scisle nie zwaizane z samym staraniem...a zeby sie odblokowac albo niezablokowac czadsami trzeba sie wygadac... czasami trzeba sier oderwac a jak ktorejs ma pomoc takie wygadanie sie na tym forum to ja nie mam nic przeciwko...a ty zawsze mozesz powtorzyc pytanie mysle ze kto bedzie znal odpowiedz to ci odpowie

Jasne, nie neguję ważności istnienia tego forum, bo samej mi ono pomaga. Ale właśnie o tą rozbieżność tematyczną mi chodzi. To nie jedyny temat na forum, jeśli ktoś chciałby się odblokować plotkując czy opowiadając o swoich problemach z rodziną itp to są do tego inne 'pokoje' na ovf ;)Mnie chodzi o to, że wiele czasu zajmuje mi dokopanie się do potencjalnej odpowiedzi. I już nawet nie o to pytanie chodzi, a o ogólnie o konwersację, bo kiedyś może mogłabym komuś pomóc, odpowiedzieć na wątpliwości, a jadąc takim tempem postów nie mam na to szans. Gdyby wszystkie tu posty były 'na temat' starania się to nie dziwiłabym się temu, ale kiedy przerzucam dziesiątki notek o wspomnianych wcześniej teściach, oburzających zachowaniach teściowych itp to troszkę się denerwuję, bo zwyczajnie tracę na to czas, którego nie mam nieograniczonego niestety. A dołączając do niego miałam nadzieję na pomoc i wsparcie i to samo chciałabym Wam dziewczyny dać. Tyle że poprzez plotki jest to mocno utrudnione ;) To tyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    No dotarłem do końca uff. W skrócie teściową mam ok. Moja mama kochana trudno ja oduczyć mieszania. Ale sie tego uczę. Któraś z Was wspomniała o porze wykonywania testów ovu. Czytałam, że między 10-20 ? Czuje sie zmęczona wróciłam po 19. Zaczyna sie oczekiwanie na wyższa tempke lub @. Nie wiem czy w przyszłym miesiącu nie zluzuję po poziom stresu mam taki, że trudno mi o czymś innym myśleć....pozdrawiam wieczornie Wszystkie Staraczki :)))

Mi się wydaje, że godzina nie ma jakiegoś większego znaczenia. Ważne aby nie był wykonywany z pierwszego porannego moczu ;)

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj po prostu rozmawiamy! I przy okazji się staramy. Gdybym chiała skakać po wszystkich forach, bo musiałabym siedzieć cały dzień przy kompie. Od początku było tutaj właśnie tak :)

A jeśli chodzi o jakieś typowe tematy to ja zawsze pytam na forach tematycznych. Na przykład od czasu do czasu jestem na forum o bromku, albo o metforminie w 'Starając się z pomocą medyczną' i tam się mówi tylko o tym, a w 'Męskie sprawy' pytam o ... męskie sprawy :)

Ania07, Kaśka28, julenka78 lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny usiłuje udostępnić wykres i.... Gdzie ja mam to cholerstwo wkleić.?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Tu gdzie masz swój podpis na forum ;)

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

wejdź w swój wykres i daj udostępnij wykres :) chyba, ze chcesz go mieć w podpisie to wejdź przy udostępnianiu w miniatura i sobie to skopiuj :) a potem wklej w podpis w ustawieniach :) pomogło? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 21:50

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i masz racje ale na innych forach (oczywiscie nikogo nie obrazając) nie jest tak rodzinnie

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło czego wkleić ten link do wykresu?:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udostępniasz wykres, kopiujesz link do forum, wchodzisz w ustawienia, społeczność i na dole masz "twój podpis" i wklejasz link do wykresu ;)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    wejdź w swój wykres i daj udostępnij wykres :) chyba, ze chcesz go mieć w podpisie to wejdź przy udostępnianiu w miniatura i sobie to skopiuj :) a potem wklej w podpis w ustawieniach :) pomogło? :D
    Wkleilam w podpis i wyszedł tylko link. Wykresu ani .....Uuu

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleilam w podpis...i co widać?

qq87j44jhto0od0f.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    jak piszesz na forum masz Obrazek po lewej stronie klikniej w niego i wyskoczy ci ramka i tam mozesz tez zmienic wyswietlenie wykresu ja tak zrobilam:D

Fidelissa lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ale tutaj po prostu rozmawiamy! I przy okazji się staramy. Gdybym chiała skakać po wszystkich forach, bo musiałabym siedzieć cały dzień przy kompie. Od początku było tutaj właśnie tak :)

A jeśli chodzi o jakieś typowe tematy to ja zawsze pytam na forach tematycznych. Na przykład od czasu do czasu jestem na forum o bromku, albo o metforminie w 'Starając się z pomocą medyczną' i tam się mówi tylko o tym, a w 'Męskie sprawy' pytam o ... męskie sprawy :)

Ja właśnie też nie chcę siedzieć na wszystkich forach, dlatego uznałam, że lepiej wybrać jeden najbardziej do mnie pasujący. Oczywiście, w pełni rozumiem potrzebę wygadania się, ale przez przerzucanie dziesiątek stron typowo o nie staraniu się tracę czas i trochę też ochotę na dzielenie się swoimi odczuciami i doświadczeniami, bo jako nie udzielająca się na forum tak często (a jestem tu nawet kilka razy dziennie) pozostanę niezauważona, olana albo zwyczajnie ominięta.

Jeśli mam pytanie stricte dotyczące męskich spraw to odwiedzam tamto forum, jeśli chcę poczytać coś o objawach ciąży to też idę na forum o takim temacie. A tu miałam nadzieję na wymianę doświadczeń, pierwsze próby, opisy odczuć, a nie typowe plotkowanie, które można uskuteczniać równie dobrze w odpowiednim do tego miejscu.

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ