X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabawni są myślą ze wystarczy tylko <3 :) a to nie na tym rzecz polega oni także się muszą przyczynić.... wczoraj tak naprawdę wprowadziłam rygor ze zaczynamy lepiej się odżywiać itp. hmmm ciekawa jestem ile wytrzyma bez piwka hehe

Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    mnie gin uspokoil wczoraj ze widzi jeden pecherzyk . :)
    Dobrze na poczatek jedno . Chciala bym ogolnie miec 2 dzieci a tak dwujka odrazu za szybko .
    chciala bym miec conajmiej 3 lata max 4 roznicy
    To widzę wszystko zaplanowane. Ale szczerze, to ja też bym chciała mieć jakieś 3 lata różnicy. Moja mama właśnie rodziła nas tak co 3 lata :) Tylko najmłodszy brat się wybił i urodził się po 9 latach od ostatniego...może raczej to rodzice się z nim wybili, a nie on :D
    anka17189 wrote:
    a widzisz zapomniałam ze powinnam mierzyć tem. o tej samej porze... a co kwestii brania przez meżczyzne kwasu foliowego to udało mi sie mojego męża namówić zeby zażywał go wraz ze mną. oczywiście było podstawowe pytanie czy coś mi sie stanie itp... eh mentalność mężczyzn jest zabawna :):):)
    HEhehehe, faceci są bardzo zabawni pod tym względem. Mój mąż to kilka razy do roku jest przekonany, że pewnie jest ciężko chory (najróżniejsze choroby), a samo przeziębienie wymaga wsparcia medycznego (garści tabletek), fizycznego (podania wszystkiego pod nos i spełniania wszystkich życzeń) i psychicznego (zapewnianie, że nie umrze i wysłuchiwanie wszystkich żali i tego jak bardzo się źle czuje z tą wysoką temperaturą 37,2) ;)

Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    zabawni są myślą ze wystarczy tylko <3 :) a to nie na tym rzecz polega oni także się muszą przyczynić.... wczoraj tak naprawdę wprowadziłam rygor ze zaczynamy lepiej się odżywiać itp. hmmm ciekawa jestem ile wytrzyma bez piwka hehe
    Moj Piotrek wypil sobie raz na jakis czas piwko . Chociaz nie powinien

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    HEhehehe, faceci są bardzo zabawni pod tym względem. Mój mąż to kilka razy do roku jest przekonany, że pewnie jest ciężko chory (najróżniejsze choroby), a samo przeziębienie wymaga wsparcia medycznego (garści tabletek), fizycznego (podania wszystkiego pod nos i spełniania wszystkich życzeń) i psychicznego (zapewnianie, że nie umrze i wysłuchiwanie wszystkich żali i tego jak bardzo się źle czuje z tą wysoką temperaturą 37,2) ;)
    no u nas tez 3 lata roznicy a brat najmlodszy roznica 5 lat :)

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mój aż tak się nie zachowuje choć czasami myślę że mam już jedno dziecko :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    nie mój aż tak się nie zachowuje choć czasami myślę że mam już jedno dziecko :)
    oj ja tez tak czasami czuje :D

• Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    a wiecie,ze mam szanse na bliźniaki? moja mama jest blizniaczka a jej mama urodziła jeszcze trojaczki ale nie przeżyły niestety...

u mnie mój tata jest bliżniakiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 12:14

Kaśka28, Fidelissa lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • anka17189 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mi obiecał ze nie tknie alko aż w końcu sie uda :) wiec mam nadzieje ze wywiąże sie z danego słowa :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    mój mi obiecał ze nie tknie alko aż w końcu sie uda :) wiec mam nadzieje ze wywiąże sie z danego słowa :)
    trzymam kciuki <3

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    pewnie ze tak szczerze to chciala bym miec chlopca pierwszego .
    ale zeby bylo zdrowe najwazniejsze :)
    Każdy lubi sobie pomarzyć, zastanowić się jak będzie wszystko wyglądało, coś zaplanować :) JA jeszcze się nie starałam o dzidziusia, a już zaczęłam myśleć nad imieniem, chciałabym mieć córeczkę (może dlatego, że mam 3 braci i żadnej siostry) i powiedziałam mężowi, że będziemy się starać tak długo, aż będę miała córkę (mąż ma 3 braci i 1 siostrę). Ale tak jak piszesz - najważniejsze, żeby było zdrowe :)
    anka17189 wrote:
    To ja wczoraj męża zmusiłam do ćwiczeń na bieżni. Kazałąm mu wstać i zmierzyłam obwód brzucha...tylko zabrakło mi języka w gębie, jak okazało się, że o 2 cm mniej niż w sierpniu... Ale ramiona mu schudły i to go przekonało...

Ewelina23, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To ja wczoraj męża zmusiłam do ćwiczeń na bieżni. Kazałąm mu wstać i zmierzyłam obwód brzucha...tylko zabrakło mi języka w gębie, jak okazało się, że o 2 cm mniej niż w sierpniu... Ale ramiona mu schudły i to go przekonało...
    a jakie Imiona Ci sie podobaja ?

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego męża nie muszę nakłaniać do ruchu bo sam lubi sie poruszać raz na rower wsiada, raz na spacer chodzi ze mną :) i jakiś tam ruch jest

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki: Nina, Emilia (po mojej babci), Gabriela, a dla chłopca Adam.
    A Tobie? :)

Ewelina23, Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    mocno tak bolalo . ale co czulac takie prondy ??
    jestes po owulce ???
    Taki mocny ucisk na podbrzusze ,nie mogłam wogóle wstac.Wzięłam no(spę) poleżałam godzine i przeszło.Jestem juz po owulce ok 7dni.Dziś też lekko mnie pobolewa.Jestem przerazona,nie wiem co to jest a lekarza mam dopiero w poniedziałek.Pociesza mnie wyzsza temp.,tylko ten ból...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka znow tempka dzis wysoka ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Taki mocny ucisk na podbrzusze ,nie mogłam wogóle wstac.Wzięłam no(spę) poleżałam godzine i przeszło.Jestem juz po owulce ok 7dni.Dziś też lekko mnie pobolewa.Jestem przerazona,nie wiem co to jest a lekarza mam dopiero w poniedziałek.Pociesza mnie wyzsza temp.,tylko ten ból...
    a cujesz ciagniecie w podbrzuszu ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dla dziewczynki: Nina, Emilia (po mojej babci), Gabriela, a dla chłopca Adam.
    A Tobie? :)
    Mi sie podobaja Nadia i Natan ale pewnie ulegnie zmianie

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pracuje fizycznie, ale to bardziej wysiłek taki siłowy, a sam mówi, że chce (tylko właśnie brak mu motywacji) i jak poćwiczy, to jest taki weselszy :) A jak już widzi pierwsze efekty, to wtedy dopiero jest szczęśliwy :) Nic na siłę, bo jak on się uprze to nie mam szans. Staram się być jego motywatorem :)

anka17189, Ewuncia92 lubią tę wiadomość

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre podejście nic na siłę :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA to też powinnam mieć takiego motywatora i nawet zgadzam się, żeby mi krzyczał do ucha, że mam ćwiczyć i przede wszystkim nie jeść słodyczy...a ja je tak kocham.... Słodycze powinnam mieć schowane w jakiejś szafce pod prądem...

basiulkaa_89, Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ