X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja tak nie lubie .
    9 miesiecy ma

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to slodziak pewnie :) ok kochana ja uciekam! Milej pracy :*

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok milego dnia do pozniej <3

• Lucy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Lucy a co u Ciebie ?
    A kochana, naszykowałam się do wyjścia i siedze czekam jak na szpilkach do 15. Wtedy mam iść i łapac doktorka na usg, powie mi co tam się wyrabia ;)

Ewelina23, Macierzanka:), Fidelissa, Lena87 lubią tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac kochana jak wrocisz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze godzina i jade do domu . Jupi :-)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jednak przeleciało :) Już tak niewiele dzieli Cię od drzemki :)

Ewelina23, Lena87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak . :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja jak zwykle późno i muszę nadrabiać :D
    Śniegiem u nas dowaliło, że masakra. W końcu prawdziwa zima. Byliśmy już z mężulkiem i psinką na spacerze. Słonko pięknie świeci więc korzystamy.

Bursztynka trzymam kciuki za 2 kreseczki :)
    Lucy daj znać jak po usg :)

A tak na marginesie mam głupie pytanie. Bo ja im dłużej się nad czymś zastanawiam tym bardziej głupieje :D Powiedzcie wy mi, czy jak nie mam śluzu typowo BJ w środku, to czy jest to jednoznaczne, że w szyjce też go nie ma? Ja ogólnie mam mało śluzu, więc go nawet na bieliźnie nie obserwuję, ze środka coś nie coś wygrzebie, ale wiadomo, że śluz się miesza i ciężko go czasem określić.

• Melula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się tak, kiedy kobiety mają niewiele śluzu. Wytępuje on wewnątrz.

A u mnie masakra. Przyszła @, ale taka wredna, że z bólu niemalże chodziłam po ścianach. Tabletki nie pomagały, do tego wymioty... Masakra! Ledwo żyję, jestem blada i tylko mogłam leżeć na boku. Teraz jest troszkę lepiej - mogę przynajmniej siedzieć na współleżąco. Oby to się już skończyło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 16:37

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wspolczuje... raz mialam tylko taki mocny bol brzucha, ze jedynie podkurczenie nog i spedzenie tak godziny, pomoglo... teraz na szczescie prochy pomagaja, a bol nie jest taki intensywny.
    Ale pomysl, ze niebawem kolejna szansa na dzidzi :)

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak - nowy cykl, nowe nadzieje, tym razem z serią badań i Clo :):)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny umowilam sie do gin-endokrynologa ponoc specjalizuje sie w nieplodnosci. Umowilam sie na wizyte prywatna i mam takie pytanko, jak on mi przepisze jakies badania na skierowaniu to one będą wykonane za darmo czy jednak tak czy siak bede musiala za nie zaplacic? bo jak i tak bede musiala zaplacic to zrobie je wczesniej i przynajmniej juz bedzie w stanie mi doktorek cos powiedziec a i zaoszczedze na jednej wizycie hehe bo taki w miare drogi jest...zobacze czy mi bedzie odpowiadal

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatny da Ci skierowanie, ale będziesz musiała sama zapłacić za badania.
    Może zadzwoń i zapytaj co masz zrobić, bo chcesz być przygotowana na wizytę.

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jak minął dzień?

Kaśka, jak prywatnie idziesz to nie dostaniesz skierowania. A jak lekarz nie ma w ogóle umwy z NFZ to dodatkowo za leki zapłacisz 100% ceny.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej dziewczyny umowilam sie do gin-endokrynologa ponoc specjalizuje sie w nieplodnosci. Umowilam sie na wizyte prywatna i mam takie pytanko, jak on mi przepisze jakies badania na skierowaniu to one będą wykonane za darmo czy jednak tak czy siak bede musiala za nie zaplacic? bo jak i tak bede musiala zaplacic to zrobie je wczesniej i przynajmniej juz bedzie w stanie mi doktorek cos powiedziec a i zaoszczedze na jednej wizycie hehe bo taki w miare drogi jest...zobacze czy mi bedzie odpowiadal

niestety, wszystkie badania płatne... tylko nie kazdy lekarz chce przez telefon podac jakie badania kaze zrobic, wiekszosc mówi dopiero na wizycie, albo da część przed a czesc po.

jedynie z receptami jest różnie. ja mimo ze chodze prywatnie, to leki mi wypisuje normalnie refundowane, a część lekarzy nie ma umowy z nfz i leki tez są wtedy pełnopłatne

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

niestety, wszystkie badania płatne... tylko nie kazdy lekarz chce przez telefon podac jakie badania kaze zrobic, wiekszosc mówi dopiero na wizycie, albo da część przed a czesc po.

jedynie z receptami jest różnie. ja mimo ze chodze prywatnie, to leki mi wypisuje normalnie refundowane, a część lekarzy nie ma umowy z nfz i leki tez są wtedy pełnopłatne

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    moja gin. namawia mnie na HSG czy któraś z Was miała?

Fidelissa, ja miałam. Ale nie ma dwóch jednakowych HSG, więc nie będę Cię na zapas straszyć. Ale ja miałam obydwa jajowody niedrożne i badanie było dla mnie straszne.
    Ale mimo to polecam, bo wielu dziewczynom udało się udrożnić jajowody. Mnie się udało tylko trochę, a że to było juz parę miesięcy temu, to czeka mnie ponowne "przetykanie"!

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    witajcie dziewczyny :)

przyszłam na moment powiedziec ze u mnie narazie wszystko ok :) bete robiłam prawie 10000 więc super rosnie, nadal ponad 100% w ciągu 48 godzin. a jutro pierwsze usg! wieczorem, o 19,30 mam wizyte. Trzymajcie kciuki żebym zobaczyła moje maleństwo :)

Ale przez tesciową nie udaje mi sie nie denerwować:( grrr... postanowilismy na wiosne z mężem zrobc remont domu i zrobic osobne mieszkanie na strychu. we własnym wejściem by się odciąć. ale jak zniosne kilka miesiący to nie wiem. szlak potrafi czasem trafic...

No to ja trzymam kciuki za wizytę! Daj nam potem znać jaka duża już dzidzia :)
    Dawaj radę i nie daj się! <3

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Ten lekarz jest ordynatorem w szpitalu takze mysle ze umowe z NFZ posiada takze tym sie narazie nie przejmuje alr przed wizyta napewno pojde na badania a wy co polecacie z badan tak na poczatek?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ