Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Zdarza się tak, kiedy kobiety mają niewiele śluzu. Wytępuje on wewnątrz.

A u mnie masakra. Przyszła @, ale taka wredna, że z bólu niemalże chodziłam po ścianach. Tabletki nie pomagały, do tego wymioty... Masakra! Ledwo żyję, jestem blada i tylko mogłam leżeć na boku. Teraz jest troszkę lepiej - mogę przynajmniej siedzieć na współleżąco. Oby to się już skończyło...

Że mało to jeszcze nic, najgorsze, że ja mam cały czas taki wodnisto kremowy :/ a stosowała któraś z Was ten żel conceive plus? on wystarczy na brak śluzu? czy to mogą być problemy z owulacją? Do gina idę dopiero 6.02 a chciałabym się coś nie coś dowiedzieć..

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Kochana bakteriologia to badanie na grzyby i różne bakterie wlasnie czy wszytko w porzadku

a jesli chodzi o wykres to ja sama mam zakrecony a ty jak mialas kreche to moze byla owu tym bardziej ze testy wyszly pozytywne a i sluz wskazywal na plodne? moze ten spadek to zagniezdzenie? no chyba ze masz dlugie cykle to moze owu jeszcze przed toba?
    Tak sluz był plodny i to cykl z clo, wiec:)) a cykle mam od 29-32 dni dwa razy miałam 36:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu trzymaj sie i powodzenia a tesciowa sie nie przejmuj olej ja cieplym moczem :)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Akurat owocow to tam chyba jakiejs wielkiej ilosci nei ma :/.
    A w ogole leje kurde. A mowilam to mnie kurcze nikt nei sluchal! Teraz tam jest lato i pora deszczowa, zdaza sie ze czasem eni pada wcale albo tylko godzinke dziennie. Ale jak widze prognoze to nie wyglada fajnie. Cieplo przynajmniej ale wilgotnosc powietrza prawie 100% :/. Nie wiem czy tam cos zmajstrujemy bo mamy namiot na dachu auta nie wiem czy to sie tak da ;D
    W zeszłym roku w styczniu byłam na urlopie tam gdzie była pora deszczowa i wilgotność 100 procent i owoców było pełno. Lepiej jak nie ma 40 stopni tylko 32:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ten lekarz jest ordynatorem w szpitalu takze mysle ze umowe z NFZ posiada takze tym sie narazie nie przejmuje alr przed wizyta napewno pojde na badania a wy co polecacie z badan tak na poczatek?

Kasiu pewnie standardowo TSH, ft3, ft4, atyTPO, antyTG, prolaktyna, progesteron, estradiol, LH, FSH

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Tak sluz był plodny i to cykl z clo, wiec:)) a cykle mam od 29-32 dni dwa razy miałam 36:))
    No to trzymam kciuki za zielona kropeczke na koncu cyklu :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    witajcie dziewczyny :)

przyszłam na moment powiedziec ze u mnie narazie wszystko ok :) bete robiłam prawie 10000 więc super rosnie, nadal ponad 100% w ciągu 48 godzin. a jutro pierwsze usg! wieczorem, o 19,30 mam wizyte. Trzymajcie kciuki żebym zobaczyła moje maleństwo :)

Ale przez tesciową nie udaje mi sie nie denerwować:( grrr... postanowilismy na wiosne z mężem zrobc remont domu i zrobic osobne mieszkanie na strychu. we własnym wejściem by się odciąć. ale jak zniosne kilka miesiący to nie wiem. szlak potrafi czasem trafic...
    Trzymaj sie Patu:)) i nie denerwuj sie...powiedz, ze to ci moze zaszkodzić i tyle:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Że mało to jeszcze nic, najgorsze, że ja mam cały czas taki wodnisto kremowy :/ a stosowała któraś z Was ten żel conceive plus? on wystarczy na brak śluzu? czy to mogą być problemy z owulacją? Do gina idę dopiero 6.02 a chciałabym się coś nie coś dowiedzieć..

Dziewczyny polecają: najczęściej len (siemie lniane) - można stosować całym cyklem, innym pomaga wiesiołek (ja stosuję 3x 2szt) - bierze się go do owulacji... o innych nie słyszałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 17:25

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dotarlam do domu i spac mi sie odechcialo jak na ta chwile :)
    Zajadam sie winogronem i czekam na Piotrka ktory bedzie o 18

Fidelissa, Ania07 lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Kasiu pewnie standardowo TSH, ft3, ft4, atyTPO, antyTG, prolaktyna, progesteron, estradiol, LH, FSH

O matko o wiekszosci nic totalnie nie wiem zaraz sobie spisze ale dziekuje bardzo kochana

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej dziewczyny umowilam sie do gin-endokrynologa ponoc specjalizuje sie w nieplodnosci. Umowilam sie na wizyte prywatna i mam takie pytanko, jak on mi przepisze jakies badania na skierowaniu to one będą wykonane za darmo czy jednak tak czy siak bede musiala za nie zaplacic? bo jak i tak bede musiala zaplacic to zrobie je wczesniej i przynajmniej juz bedzie w stanie mi doktorek cos powiedziec a i zaoszczedze na jednej wizycie hehe bo taki w miare drogi jest...zobacze czy mi bedzie odpowiadal
    Raczej powie co masz zrobić i będziesz musiała iść prywatnie...

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Fidelissa, ja miałam. Ale nie ma dwóch jednakowych HSG, więc nie będę Cię na zapas straszyć. Ale ja miałam obydwa jajowody niedrożne i badanie było dla mnie straszne.
    Ale mimo to polecam, bo wielu dziewczynom udało się udrożnić jajowody. Mnie się udało tylko trochę, a że to było juz parę miesięcy temu, to czeka mnie ponowne "przetykanie"!
    Macierzanka a na czym to polega?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    O matko o wiekszosci nic totalnie nie wiem zaraz sobie spisze ale dziekuje bardzo kochana

Jeszcze chyba jest prolaktyna z obciążeniem, a czy coś więcej to muszą tu się dziewczyny wypowiedzieć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i te badania oczywiście płatne. U nas ceny wahają się między 15-25 zł za jeden hormon. W sumie wyszło mi coś ok. 200 zł

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    no i dotarlam do domu i spac mi sie odechcialo jak na ta chwile :)
    Zajadam sie winogronem i czekam na Piotrka ktory bedzie o 18
    Ewelinka witaminami za dwoje:))

Ewelina23 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Dziewczyny polecają: najczęściej len (siemie lniane) - można stosować całym cyklem, innym pomaga wiesiołek (ja stosuję 3x 2szt) - bierze się go do owulacji... o innych nie słyszałam...

Wiesiołek biorę 2 cykl (3x2) i póki co nie ma poprawy, wody piję ogromne ilości, a len na mnie nie działa :/

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwa na obiadek

qq87j44jhto0od0f.png

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:

A wszytkie moge zrobic za jednym razem czy to musze odpowiednie w okreslonym dniu cyklu?

wiem ze juz kiedys o tym pisalyscie ale ja sie na tym nie skupialam bo nie mialam zamiaru ich robic a to czarna magia dla mnie...ale postanowilam zaczac dzialac jak tylko mi sie cykl nowy zacznie :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i żałuje że zjadlam ten winogron .

A jak Wam kochane minol dzien ??

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ