X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam za to mocno kciuki :*
    Dzialac dzialac dzialac .
    A ja zarażam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 18:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Hej!
    Jestem po wizycie.Miałam piękną owulkę w piątek ,jest ciałko żółte no i strzępki po uwolnieniu jajeczka.A ten okropny ból co miałam to była owulka.Podobno takie bolesne się zdarzają.Tym bardziej u mnie bo chyba przez ostatnie 8 m-cy wogóle nie było owulacji więc jak juz do niej doszło to z impetem.No i tempka też podwyższona.Także pozostaje mi teraz czekać jak się rozwinie sytuacja.Jak myslicie kiedy zatestować??
    A tak na marginesie tez mnie naszła dzis ochota na winogrona i własnie się zajadam. :)
    A powiedzial ci kiegy byla owulka ktory to dpo ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    A powiedzial ci kiegy byla owulka ktory to dpo ??
    Najprawdopodobniej w piątek więc jestem 3dpo.

• kasia22 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1888
    Hej ! Mam problem z lekko wysoką prolaktyną i lekko niskim poziomem tarczycy . Prolaktyna moja wynosi 569,70 mlU/l na norme 72-511 czyli nie za wysoka. Ginekolog przepisała mi Dostinex (1/2 tab. na tydzień ) bardzo dobrze toleruje ten lek. Euthyrox N 25 na tarczyce i kwas foliowy. Czy jest szansa na zajście w ciąże?Staramy się z mężem od 1,5 roku .Lecze się dopiero od 2 tygodni . Bardzo zależy nam na dzidziusiu.Proszę o odpowiedz

kasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Najprawdopodobniej w piątek więc jestem 3dpo.
    to na tesciki wydalas sporo kaski jak patrze na wykres :)
    Tak 12dpo 13 dpo mozesz zrobic :) ale moze tez byc za wczesnie bo roznie bywa

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Macierzanka a na czym to polega?

W każdym szpitalu jest trochę inaczej.
    Ale zostajesz przyjęta na oddział, dostajesz normalnie swoje łóżko (mnie się przydało potem).

Dostajesz przed badaniem środek przeciwbólowy ( w jednych dają dożylnie, w innych w tabletkach, a ja dostałam domięśniowo).

Potem (i tu też w zależności od szpitala) albo zabierają Cię do pracowni RTG i tam Ci wszystko podłączają, albo mają przenośny RTG i zostajesz na fotelu gin. Ja byłam w pracowni.
    Musiałam się wdrapać na stół RTG, tam mi przypięli do macicy tzw. kulociąg - taki wstrzykiwacz, przez który sie wstrzykuje kontrast po ciśnieniem.

W trakcie wstrzykiwanie kontrastu radiolog robi zdjęcia RTG, na których widać czy kontrast się przedostał przez jajowody do jamy otrzewnowej. Jeśli tak to super. Przy drożnych ponoc nawet nic nie boli. A jeśli nie, to czasem się puszcza kontrast kilka razy i udrożnia to jajowody.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna serducha byly wiec zaciskam :)

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    chyba sie zaczynaja mdlosci po malu. Ale w sklepie jak go zobaczylam taka ochota mnie nasza i o

Ewelinka, ponoć im kobieta się gorzej czuje, tym się ciąża lepiej rozwija :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ewelinka, ponoć im kobieta się gorzej czuje, tym się ciąża lepiej rozwija :)
    Daj Boze :*

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Hej!
    Jestem po wizycie.Miałam piękną owulkę w piątek ,jest ciałko żółte no i strzępki po uwolnieniu jajeczka.A ten okropny ból co miałam to była owulka.Podobno takie bolesne się zdarzają.Tym bardziej u mnie bo chyba przez ostatnie 8 m-cy wogóle nie było owulacji więc jak juz do niej doszło to z impetem.No i tempka też podwyższona.Także pozostaje mi teraz czekać jak się rozwinie sytuacja.Jak myslicie kiedy zatestować??
    A tak na marginesie tez mnie naszła dzis ochota na winogrona i własnie się zajadam. :)

To nic tylko trzymać kciuki teraz :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Czarna serducha byly wiec zaciskam :)
    Więc jeszcze jakieś 10 dni niepewności.Wytrzymam,skoro 8 m-cy byłam cierpliwa to teraz tym bardziej.A na testy to rzeczywiście dużo wydałam,ale przy takim cyklu jak mój to nigdy nie mozna być niczego pewnym.A jak myslisz na bHCG to kiedy najwczesniej można iść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Więc jeszcze jakieś 10 dni niepewności.Wytrzymam,skoro 8 m-cy byłam cierpliwa to teraz tym bardziej.A na testy to rzeczywiście dużo wydałam,ale przy takim cyklu jak mój to nigdy nie mozna być niczego pewnym.A jak myslisz na bHCG to kiedy najwczesniej można iść?
    tez mialam tak i nie robilam :)
    Ale cierpliwosc poplaca :*
    Spokojnie .
    No stres <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tez mialam tak i nie robilam :)
    Ale cierpliwosc poplaca :*
    Spokojnie .
    No stres <3
    Masz rację.Jak ma cos być to będzie teraz to mi nic nie da jak będę się nakręcać.Najwazniejsze,że była owu i wszystko jest wporządku.Najbardziej się bałam,że będę miała torbiel.Chociaz powiem Ci szczerze,że jak robiła mi usg to miała niewyraźną minę i już myslałam,że będzie jakas zła wiadomośc.A tu nie.Potwierdziła,że jest slad po owulce więc chyba sie nie myliła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Masz rację.Jak ma cos być to będzie teraz to mi nic nie da jak będę się nakręcać.Najwazniejsze,że była owu i wszystko jest wporządku.Najbardziej się bałam,że będę miała torbiel.Chociaz powiem Ci szczerze,że jak robiła mi usg to miała niewyraźną minę i już myslałam,że będzie jakas zła wiadomośc.A tu nie.Potwierdziła,że jest slad po owulce więc chyba sie nie myliła.
    a dlaczego nie mialas owulki 8 miesiecy ???

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Nie wiem czy badania prolaktyny i progesteronu zrobić teraz (22d.c.) czy zaczekać do następnego i zrobić w jednym cyklu razem z FSH, LH i estradiolem ?

progesteron dobrze jest zrobić tydzień po owulce, czyli przy regularnych ok. 23 dc., a prolaktynę możesz w każdym dniu w zasadzie (wynik zaburza miesiączka, owulacja, stres, wysiłek fizyczny, współżycie, badanie piersi)

1237397y6kr97ild4.gif
  • kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta, ja również staram sie o swoje maleństwo tylko juz niestety po raz trzeci... Mam nadzieje, ze zmiana lekarza i duphaston mi w tym pomoga. Macie jakieś pocieszające słowa otuchy?? Bo ja już czasami nie mam sily, boje sie ze znowu nie wyjdzie:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    a dlaczego nie mialas owulki 8 miesiecy ???
    Po odstawieniu tabletek mój organizm nie umiał wrócic na normalne tory.Pojawiały się co chwila torbiele i w końcu na którejś wizycie moja gin mi powiedziała,że przypuszczalnie mam cykle bezowulacyjen bo ona nie widzi pęcherzyków.To było w grudniu.Potem na kolejnej wizycie okazało się,że jednak jest pęcherzyk o wielkości 20,3 mm i to on własnie mi pękł.Także może wkońcu coś zatrybiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A betę lepiej zrobić w dniu planowanej @ czy można wcześniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:
    Hej dziewczeta, ja również staram sie o swoje maleństwo tylko juz niestety po raz trzeci... Mam nadzieje, ze zmiana lekarza i duphaston mi w tym pomoga. Macie jakieś pocieszające słowa otuchy?? Bo ja już czasami nie mam sily, boje sie ze znowu nie wyjdzie:(

Niestety? 3 cykl starań to jeszcze nic złego :) każda kobieta jest inna. Niektórym wystarczy 1-2 cykle i już, a innym potrzeba troszkę więcej. Także spokojnie i bez stresu a na pewno się uda :) Twój lekarz na pewno Ci pomoże także bądź dobrej myśli. Tutaj dużo dziewczyn bierze duphaston więc będą obeznane w tym temacie i na pewno udzielą Ci dużo cennych informacji :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    A betę lepiej zrobić w dniu planowanej @ czy można wcześniej?

Betę możesz zrobić wcześniej ;)

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ