X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka_mwo1 wrote:
    Hej Dziewczyny mimo przerwy z uzupełnianiu mojego wykresu (problemy z internetem) obserwowałam go dość dokładnie i zaobserwowałam u siebie piękną owulację... Miesiączka miała być 29 niestety przyszła dziś...i kolejny cykl starań poszedł na marne...brakuje mi już cierpliwości i powoli zaczynam się podłamywać... zastanawiam się nad moją drożnością jajowodów... może gospodarka hormonalna jest zaburzona... nie wiem sama co robić poddać się czy walczyć...

WALCZ! Nie wolno sie poddawać. A jak długo sie starasz?
    Nie robiłaś żadnych badań? Ja badanie na drożność miałam robione po roku starań.

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedni ci nasi mężowie hah :)

Ania07, Ida lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj rozmawiałam z mężulkiem i doszliśmy do wniosku, że nie będziemy się stresować staraniami i w ogóle, co ma być to będzie, a póki co mamy zamiar cieszyć się sobą, bo jak dzidziuś przyjdzie to wszystko się zmieni :) więc pozytywnie korzystamy jednocześnie się starając :D

Misty87, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ile dni po owu utrzymuje sie plyn w zatoce douglasa?

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    WALCZ! Nie wolno sie poddawać. A jak długo sie starasz?
    Nie robiłaś żadnych badań? Ja badanie na drożność miałam robione po roku starań.

dokładnie zgadzam się NIGDY nie wolno się poddawać chociaż ja też dzisiaj mam słabszy dzień...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Biedni ci nasi mężowie hah :)

Widzieli co biorą :D powinni się cieszyć z takich żon :D

Misty87, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    a wiecie ile dni po owu utrzymuje sie plyn w zatoce douglasa?

ooo dobre pytanie, też jestem ciekawa :)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wiedzieli, że tak będziemy ich ścigać w te dni :D chociaż powinni się z tego cieszyć :D

Ania07 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mojego ścigam także poza tymi dniami :D

Misty87, Kaśka28, Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy to mój mnie ściga :D więc się uzupełniamy hehe :D
    Z resztą facetom zawsze się chce :)

Ania07 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam złą wiadomość. Mój mąż się rozchorował, poszedł do lekarza i dostał antybiotyk (zapalenie zatok) - Zinnat. Martwię się, czy antybiotyk będzie miał wpływ na jego płodność w tym cyklu. Z tego co czytałam na necie to akurat ta substancja (pochodna penicyliny) nie ma wpływu. Ale i tak się zastanawiam...

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida niema sie co narkecac i martwic na zapas dziewczyny spokojnie bo naprawde sie zablokujecie jak ja a tego nikomu nie życze...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja wczoraj rozmawiałam z mężulkiem i doszliśmy do wniosku, że nie będziemy się stresować staraniami i w ogóle, co ma być to będzie, a póki co mamy zamiar cieszyć się sobą, bo jak dzidziuś przyjdzie to wszystko się zmieni :) więc pozytywnie korzystamy jednocześnie się starając :D

Ania - my mamy podobne podejście i uważam, że takie jest najzdrowsze. Obojgu nam dobrze ze sobą, lubimy swoje życie i codzienność, nie za wszelką cenę pragniemy potomka.Jasne, jeśli nie będzie udwało się przez dłuższy czas to pewnie zaczniemy się martwić. Ale nie będę rozpaczała jak tym razem się nie uda.

Ania07 lubi tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida moze nie ma sie co dolowac... Jestes dopiero w 5dc wiec jeszcze troche czasu jest :) glowka do gory!

Ida lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    ooo dobre pytanie, też jestem ciekawa :)
    tak własnie poszukuję w internecie wiedzy na ten temat.Informacje sa rozne,ale max to chyba 3 dni a potem się wchłania.U mnie to by pasowało.

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ida niema sie co narkecac i martwic na zapas dziewczyny spokojnie bo naprawde sie zablokujecie jak ja a tego nikomu nie życze...

Kaśka, właśnie jestem daleka od nakręcania się. Ja po porostu się zastanawiam, bo zewsząd się słyszy, że generalnie leków nie powinno się brać w trakcie starań. No a wiadomo, że antybiotyki już dosyć mocno ingerują w organizm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Niestety mam złą wiadomość. Mój mąż się rozchorował, poszedł do lekarza i dostał antybiotyk (zapalenie zatok) - Zinnat. Martwię się, czy antybiotyk będzie miał wpływ na jego płodność w tym cyklu. Z tego co czytałam na necie to akurat ta substancja (pochodna penicyliny) nie ma wpływu. Ale i tak się zastanawiam...

Na spokojnie ;) nie ma się czym martwić. Antybiotyk nie powinien mieć wpływu. Poza tym tylko jeden plemniczek jest potrzebny ;)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno pytanko od mojej psiapsioly.A więc twierdzi,że ma cień cienia 2 kreski (a jest ok 11dpo a 9dpo wynik bety 0,00) na tescie ciazowym i wychodza jej pozytywne testy owulacyjne a jest juz po(potwierdzone u gina)jak myslicie co to oznacza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Jak zrobila sikacza w 9dp to napewno nie mialo prawa wyjsc dodatnie nawet jakby byla w ciazy po sikance maja rozna czulosc i w moczu hormon pojawia sie pozniej niz we krwi
    sikańca zrobiła dziś 11dpo.twierdzi,ze ma cień cienia drugiej kreski na ciazowym .To mozliwe ,ze w sobote beta byla 0,00 a sikaniec dzis pozytywny??

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki dziewczyny :) W takim razie nie martwię się i zabieramy się dziś za uwalnianie armii, coby się tam nie cisnęła ;)

Ania07, Misty87 lubią tę wiadomość

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ