X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mogę dołączyć ?

Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

• kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Po raz trzeci czyli trzeci cykl mam nadzieję?
    Bo jeśli tak, to nie jest tak długo! Spokojnie, głowa do góry :)
    Chociaż wiem, że pierwsze cykle przynoszą zawód bo człowiek myśli, że to hop-siup i już :)
    Ale to nie tak działa i nie stresuj się, bo stres włącza blokadę!!!
    Powodzenia i działaj tam dzielnie :)

kochana moja trzecia proba ( 2 poronienia) :( niestety ... Takze jest ciezko:(

• Ida Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:

Jasne! Witamy serdecznie nową koleżankę :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    i jeszcze jedno pytanko od mojej psiapsioly.A więc twierdzi,że ma cień cienia 2 kreski (a jest ok 11dpo a 9dpo wynik bety 0,00) na tescie ciazowym i wychodza jej pozytywne testy owulacyjne a jest juz po(potwierdzone u gina)jak myslicie co to oznacza?

Z tego co wiem jak sie jest w ciazy to testy owulacyjne moga wychodzic pozytywnie a sikacz czy wyszedl jej pozytywnie? daj jej Panie Boże to tez zalezy jaka czulosc testow miala bo juz sa od 10uml

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:

Oj, to współczuję Kochana... :( Nie wyobrażam sobie takiego cierpienia...:( Ale dobrze, że trafiłaś tu, bo wesprzemy się i możesz na nas liczyć :)

• kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Niestety? 3 cykl starań to jeszcze nic złego :) każda kobieta jest inna. Niektórym wystarczy 1-2 cykle i już, a innym potrzeba troszkę więcej. Także spokojnie i bez stresu a na pewno się uda :) Twój lekarz na pewno Ci pomoże także bądź dobrej myśli. Tutaj dużo dziewczyn bierze duphaston więc będą obeznane w tym temacie i na pewno udzielą Ci dużo cennych informacji :)
    Trzecie, bo dwa pierwsze skonczyły sie dla mnie tragicznie ( nie wiedzac czemu):(

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkich :)
    kamilaj-19 wrote:

Kochana bardzo mi przykro ale glowa do góry najważniejsze jest pozytywne myslenie...wiem ze ciezko...ale trzeba isc do przodu musimy wierzyc ze nam sie uda

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:

No właśnie bałam sie pytać. No to musi Ci być bardzo ciężko, ale i tak sie nie poddawaj.
    Masz dobrego specjalistę? Szuka przyczyn?
    Dobry lekarz i trafna daignoza to jest najważniejsze.
    Trzymam kciuki za Ciebie i za siłę!!!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:

Nie pytaj! Dołączaj! :D

1237397y6kr97ild4.gif
  • kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Oj, to współczuję Kochana... :( Nie wyobrażam sobie takiego cierpienia...:( Ale dobrze, że trafiłaś tu, bo wesprzemy się i możesz na nas liczyć :)

Ida mam własnie taka nadzieje, dlatego sie tutaj zapisalam, moze pomozecie mi przejsc przez to.. wesprzecie dobra rada i podzielicie wiedza... Ostatnie, ktore mialo miejsce w grudniu
    bylo chyba najgorsze, widzialam na ekranie juz mala fasolke ktorej bilo serduszko:(

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:
    Trzecie, bo dwa pierwsze skonczyły sie dla mnie tragicznie ( nie wiedzac czemu):(

Oj .. współczuję Kochana :( a co lekarz powiedział? Robiłaś badania? Nie znaleźli przyczyny?
    Dobrze, że do nas dołączyłaś ;*

• kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bałam sie pytać. No to musi Ci być bardzo ciężko, ale i tak sie nie poddawaj.
    Masz dobrego specjalistę? Szuka przyczyn?
    Dobry lekarz i trafna daignoza to jest najważniejsze.
    Trzymam kciuki za Ciebie i za siłę!!!
    Wiesz co zrobilam bardzo duzo badam i lekarz łapie sie za glowe, bo wszystko jest ok... Nic zle nie wychodzi... teraz bede robic testosteron zeby wiedzial czy ma bardziej mnie podkrecic..:) Mam nadzieje, ze z nim I sie uda:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:

Pewnie, że tak!
    Witamy ;)

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie było mnie bo umierałam z bólu,ostatni raz tak miałam 5 lat temu.
    Mam nadzieję, że nastrój sprzyja już niebawem walentynki :P
    Pozdrawiam

Ania07 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Oj .. współczuję Kochana :( a co lekarz powiedział? Robiłaś badania? Nie znaleźli przyczyny?
    Dobrze, że do nas dołączyłaś ;*

Robilam... wszystko jest ok... biore teraz ten duphaston, ktory podobno ma mi pomoc... wczesniejsze doswiadczenia mam nieciekawe.. pobyt w szpitalu i 12 godzinne "rodzenie" eh... nie da sie nawet zapomniec o tym:(

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)nadrobilam caly weekenda troche tego bylo:)ja najprawdopodobniej mialam owu wczoraj z racji tego z lozka nie wychodzilismy:)no tylko do kosciolka:)nie moge sie juz doczekac czy udalo sie nam zdzialac wspolny Walentynkowy Prezencik:)Trzymajcie kciuki,ja bede trzymac za Was:)

Ania07, Ida, Driada0102, Misty87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym szpitalu jest trochę inaczej.
    Ale zostajesz przyjęta na oddział, dostajesz normalnie swoje łóżko (mnie się przydało potem).

Dostajesz przed badaniem środek przeciwbólowy ( w jednych dają dożylnie, w innych w tabletkach, a ja dostałam domięśniowo).

Potem (i tu też w zależności od szpitala) albo zabierają Cię do pracowni RTG i tam Ci wszystko podłączają, albo mają przenośny RTG i zostajesz na fotelu gin. Ja byłam w pracowni.
    Musiałam się wdrapać na stół RTG, tam mi przypięli do macicy tzw. kulociąg - taki wstrzykiwacz, przez który sie wstrzykuje kontrast po ciśnieniem.

W trakcie wstrzykiwanie kontrastu radiolog robi zdjęcia RTG, na których widać czy kontrast się przedostał przez jajowody do jamy otrzewnowej. Jeśli tak to super. Przy drożnych ponoc nawet nic nie boli. A jeśli nie, to czasem się puszcza kontrast kilka razy i udrożnia to jajowody.

O matko, to brzmi strasznie...i jakoś boleśnie. A jak kulociag dołączają do macicy w środku? Czy jest duży? Czy lepiej laparoskopie bo to podobno już w uśpieniu?

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:
    Wiesz co zrobilam bardzo duzo badam i lekarz łapie sie za glowe, bo wszystko jest ok... Nic zle nie wychodzi... teraz bede robic testosteron zeby wiedzial czy ma bardziej mnie podkrecic..:) Mam nadzieje, ze z nim I sie uda:)

Musi się kiedyś w końcu udać <3 Czasem jak czytam historie dziewczyn, to powody są tak z pozoru proste, że aż dziw bierze. A robiłaś ten kariotyp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:09

kamilaj-19 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:

To miejmy nadzieje ze ci pomoze i ze sie wszytko szybko wyjasni zebys mogla zostawic to za soba...musisz miec duzo sily w walce o ten cud a my bedziemy z toba.
    Niedawno moja kolezanka tez poronila i przezywalam to jakby to przydazylo sie mi bo naprawde jestesmy sobie bliskie

Kibicuje ci zeby wszzytko sie poukladalo

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:
    Robilam... wszystko jest ok... biore teraz ten duphaston, ktory podobno ma mi pomoc... wczesniejsze doswiadczenia mam nieciekawe.. pobyt w szpitalu i 12 godzinne "rodzenie" eh... nie da sie nawet zapomniec o tym:(

Boję się nawet myśleć :( ..
    Nie poddawaj się, będziemy trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze ;*

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ