X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczynki:)nadrobilam caly weekenda troche tego bylo:)ja najprawdopodobniej mialam owu wczoraj z racji tego z lozka nie wychodzilismy:)no tylko do kosciolka:)nie moge sie juz doczekac czy udalo sie nam zdzialac wspolny Walentynkowy Prezencik:)Trzymajcie kciuki,ja bede trzymac za Was:)

No to może cos tam zdziałaliście. Trzymam :*

Maniuś lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Nie było mnie bo umierałam z bólu,ostatni raz tak miałam 5 lat temu.
    Mam nadzieję, że nastrój sprzyja już niebawem walentynki :P
    Pozdrawiam

Sprzyja :D wszyscy intensywnie staramy się o Walentego ;P

Driada0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczynki:)nadrobilam caly weekenda troche tego bylo:)ja najprawdopodobniej mialam owu wczoraj z racji tego z lozka nie wychodzilismy:)no tylko do kosciolka:)nie moge sie juz doczekac czy udalo sie nam zdzialac wspolny Walentynkowy Prezencik:)Trzymajcie kciuki,ja bede trzymac za Was:)

Trzymamy mocno! <3

Maniuś lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś trzymam kciuki za najbardziej romantyczne walentynki w zyciu :D

Maniuś lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestescie kochane, teraz wiem ze dobrze zrobilam właczając się tutaj:) owszem robilam kariotyp.. Jest ok.. Tarczyca ( w normie, choc mobloby byc lepiej) krzepliwosc krwi itp... Teraz progesteron, estrogeny i testosteron:) Zobaczymy co wyjdzie:) 13 lutego bede robila:) Staramy sie teraz od mca, ale jakos nie wychodzi:( poprzednim razem udało się od razu:)

Ida lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:
    Jestescie kochane, teraz wiem ze dobrze zrobilam właczając się tutaj:) owszem robilam kariotyp.. Jest ok.. Tarczyca ( w normie, choc mobloby byc lepiej) krzepliwosc krwi itp... Teraz progesteron, estrogeny i testosteron:) Zobaczymy co wyjdzie:) 13 lutego bede robila:) Staramy sie teraz od mca, ale jakos nie wychodzi:( poprzednim razem udało się od razu:)

Kamila spokojnie teraz nabieraj sil relaksuj sie moze zmience otoczenie na chwile oderwij sie od tego wszystkiego i tylko spokojnie...moze to okrutne ale czas leczy rany za chwile bedziesz cieszyc sie z malenstwa ale wszytko pokoleii badz z nami...wszystko sie pouklada

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    O matko, to brzmi strasznie...i jakoś boleśnie. A jak kulociag dołączają do macicy w środku? Czy jest duży? Czy lepiej laparoskopie bo to podobno już w uśpieniu?

Wiem, że tak brzmi, ale boli tylko wtedy kiedy są niedrożne ponoć.
    ... No wchodzisz na fotel i gin przypina to do szyjki i ten wstrzykiwacz do macicy, bo jakoś musi podać ten kontrast. Wtedy boli jak na @, ale mnie to właściwie tak nie bolało. Dopiero wstrzykiwanie... miałam niedrożne przy ujściach brzusznych (ponoć takie łatwiej udrożnić).

Laparospokia jest w uśpieniu, ale jest bardziej inwazyjna, bo to już jest jakby nie było operacja. A HSG masz już, że tak powiem przez otwór już istniejący ;) a jeżeli się okaże, że są drożne to nie będziesz musiała iść na zabieg. A da się to wytrzymać, naprawdę!

No ja musze iść tak czy tak na laparo, bo tylko śladowe ilości kontrastu mi przeszły... :(

1237397y6kr97ild4.gif
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:
    kochana moja trzecia proba ( 2 poronienia) :( niestety ... Takze jest ciezko:(
    Witaj kamilka19 i współczuje z powodu.....oby teraz wyszło:))

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaj-19 wrote:

AHA! No Kochana tutaj dobrze trafiłaś! :) Może akurat te badania cos wyjaśnią. Moja kuzynka przy ryzyku poronień przy kolejncyh ciążach musiała leżeć plackiem całe 9 m... i ma dzisiaj dwoje zdrowych dzieciaczków!
    Życzę Ci tego samego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:21

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia22 wrote:
    karolina1888
    Hej ! Mam problem z lekko wysoką prolaktyną i lekko niskim poziomem tarczycy . Prolaktyna moja wynosi 569,70 mlU/l na norme 72-511 czyli nie za wysoka. Ginekolog przepisała mi Dostinex (1/2 tab. na tydzień ) bardzo dobrze toleruje ten lek. Euthyrox N 25 na tarczyce i kwas foliowy. Czy jest szansa na zajście w ciąże?Staramy się z mężem od 1,5 roku .Lecze się dopiero od 2 tygodni . Bardzo zależy nam na dzidziusiu.Proszę o odpowiedz

No to musisz poczekać aż leki zaczną działać... A wcześniej starałaś się z pomocą medyczną czy bez?

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :*
    Jak u was starania ? I jak sobie radzicie z kolejnymi nieudanymi próbami ?
    Ja się rozchorowałam :( grypa mnie złapała ale dobrze że akurat to czas @ :) a nie staranek :P

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Wiem, że tak brzmi, ale boli tylko wtedy kiedy są niedrożne ponoć.
    ... No wchodzisz na fotel i gin przypina to do szyjki i ten wstrzykiwacz do macicy, bo jakoś musi podać ten kontrast. Wtedy boli jak na @, ale mnie to właściwie tak nie bolało. Dopiero wstrzykiwanie... miałam niedrożne przy ujściach brzusznych (ponoć takie łatwiej udrożnić).

Laparospokia jest w uśpieniu, ale jest bardziej inwazyjna, bo to już jest jakby nie było operacja. A HSG masz już, że tak powiem przez otwór już istniejący ;) a jeżeli się okaże, że są drożne to nie będziesz musiała iść na zabieg. A da się to wytrzymać, naprawdę!

No ja musze iść tak czy tak na laparo, bo tylko śladowe ilości kontrastu mi przeszły... :(
    Dzieki za opis już wiem co to jest...ale i tak nie wiem czy sie zdecyduje....jakoś sie boje

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    Ja się rozchorowałam :( grypa mnie złapała ale dobrze że akurat to czas @ :) a nie staranek :P
    Cześć Landrynka. Miło Cię widzieć:)) rożnie sobie radzimy. Ale sie wspieramy-to jest najważniejsze:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:

Nie zaprzestajemy ;) a kolejna nieudana próba = kolejny cykl, nowe szanse, nowe nadzieje, większy zapał i siła do działania :D

Kuruj się <3

Fidelissa lubi tę wiadomość

• kamilaj-19 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja MOge lezeć plackiem, bo malenstwo jest dla mnie najwazniejsze:) Zrobie wszystko by sie udalo:) Jesli to pomoze to zamienie sie w placka:)

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas. Odpocząć. Do jutra

Macierzanka:), Ida lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dzieki za opis już wiem co to jest...ale i tak nie wiem czy sie zdecyduje....jakoś sie boje

Nie bój się! Ja bym się zdecydowała, no bo jeśli są niedrożne, to można się starać w nieskońćzoność. Jeżeli lekarz Ci to zaleca, to się zdecyduj, bo ze skierowaniem będziesz mieć za darmo, a niektóre dzieczyny same za to płacą grube pieniądze...
    Poród kiedyś też nas będzie bolał :D

Ida, Fidelissa lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - będziemy tu i będziemy Cię wspierać. Na pewno przez wiele przeszłaś, ale nie wolno się poddawać. Życie płynie dalej, widocznie musiało tak być z jakiejś przyczyny. Najważniejsze to nie patrzeć się w przeszłość tylko iść naprzód. Będzie dobrze :)

Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka, ja juz się dosyć długo staram i radzę sobie coraz dzielniej!

Kamilaj! Super podejście, ale w placka się lepiej nie zamieniaj :D

Fidelissa, do jutra!

Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ala co sie stalo?

Sorki,ze tak pozno odpisuje,ale mojego musoalam pozegnac bo znow wyjechal,ale tylko 4 dni ,wiec fajnie....
    Nie wiem,ale jestem taka nerwowa,wszystko mnie wkurza...Moj pali od zawsze,ale jakos dzis wyjatkowo mi to przeszkadzalo bo nie wysypal popielniczki...wysypalam za niego,a potem rozbilam poipielnik o podloge...wariatka normalnie...moze prolaktyna znow rosnie,nie wiem

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ