X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się ;) do jutra

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie wytrzymam....mój włączył obcy kontra predator i nie chce przelączyc....dobrze ze mam kompa...

Macierzanka:), Ania07, Lena87, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    O matko nie wytrzymam....mój włączył obcy kontra predator i nie chce przelączyc....dobrze ze mam kompa...

Wolałabym to niż co weekend od 20 do 2 oglądać resling :P

Misty87 lubi tę wiadomość

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Myślę do was dołączyć w następnym bądz kolejnym cyklu, na razie czekam na zielone światło od lekarza po stracie, trochę już się podnoszę po tym i szukam pozytywów całej tej sytuacji, bo w sumie po długich miesiącach starań i leczenia - udało się przynajmniej zajść :) od wczoraj postanowiłam zatrzymać w pamięci widok pozytywnego testu i parę dni radości :)
    Wszystkim mamusiom gratuluję, a staraczkom zyczę wytrwałośći - wierzę że żielone kropeczki i dwie kreseczki przybędą i do nas :)
    Będę tu zaglądać :) Strasznie tu żywo a kolejne strony lecą jak wodospad :)

Zaglądaj, zaglądaj! Zawsze możesz wpaść pogadać :)
    Zróbmy z tego Niagarę! ;)

dżona lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u mnie w tv prawie caly czas sport leci kazdego rodzaju...tylko od czasu do czasu uda mi sie cos obejrzec ale trudno

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

No to na bogato :D Dobrze, że mój nie lubi takich filmów :)

Ania07 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    a tak zapytam Was,macie jakis sprawdzony sposob na infekcje? Lapie corusz,bralam gynalgin dopochwowo i inne,ale zawsze wraca

MI ginka zapisała też Macmiror. Dość drogi, ale skuteczny.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    No to na bogato :D Dobrze, że mój nie lubi takich filmów :)
    Zazdroszcze

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ania u mnie w tv prawie caly czas sport leci kazdego rodzaju...tylko od czasu do czasu uda mi sie cos obejrzec ale trudno

Współczuję ..
    Boże pobłogosław laptopy :D

santoocha, Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ogląda cobra - oddział specjalny wrrr:P a na tvn mam życie bez wstydu i nie mam jak obejrzeć :P

Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na monitoringu i jest pęcherzyk :) W 9 dc miał 14,1 mm, więc całkiem całkiem. Endometrium 7,2 mm, więc też większe niż ostatnio po CLO. Śluzu nie było widać. Gin powiedziała, że od środy możemy działać. Niestety jest też druga strona medalu. Nie wiem, czy kojarzycie co to gruczoł bartholina?? Ale 6 lat temu mi się takie dziadostwo przyplątało. Gruczoł jest odpowiedzialny za nawilżanie podczas stosunku. Na prawej wardze sromowej wtedy powiększył się do wielkości solidnego orzecha włoskiego. Tak bolało, że nie mogłam się ruszać, chodzić, stać, siedzieć, leżeć... nic. jak szłam na kibelek,to potrzeby fizjologiczne sprawiały mi ból nie do opisania. Gruczoł uwydatnia się, bo przez infekcje bakteryjne się czopuje i zbiera się w nim ropa. Miałam wtedy go naciętego i jak tylko ropa wyleciała, to jak ręka odjął. Ból minął. Ulga niesamowita. Ale niestety od czasu do czasu gruczoł daje o sobie znać. Dwa cykle temu po serduszkowaniu powiększył się, ale potem się wchłonął. W poprzednim cyklu znowu się pojawił, powiększył się, na szczęście nie bolał. I też się zmniejszył, ale cały czas jest. I dzisiaj zapytałam gin, czy te moje infekcje w dwóch poprzednich cyklach mogą mieć związek z tym powiększonym gruczołem i się okazuje, że tak. Pobrała mi próbkę na posiew w kanału szyjki macicy, jutro muszę zawieźć do laboratorium. Zrobiła cytologię. Pytałam też ją, co dalej mamy robić, jak znowu się nie uda. Powiedziała mi, że w takiej sytuacji, to najlepiej jakbyśmy uderzyli do Warszawy (jesteśmy z Poznania) do Novum albo Invicty i zobaczymy, co tam powiedzą, bo to już za długo trwa. Powiedziała też, że odpuszcza mi ten cykl, w sensie, że nie mam już przychodzić na usg, bo trochę się nazbierało tego w tym cyklu. Bo i endokrynolog mi zmienił dawkę leku na tarczycę, ten gruczoł się pojawił, dostałam na niego antybiotyk... I mówi, że może trochę odpocznę od tego wszystkiego i jak się uda to będzie super, a jak nie, to radzi już kombinować z kliniką.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ja dzisiaj po pracy upichciłam chruscików które chodziły za mną kilka dni.
    Teraz siedzimy z moim mężulkiem , sie objadamy i oglądamy National Geographic Channel. Mój mężulek też lubi sport ale dogadujemy sie co do oglądania programów tv,

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dziś byłam na monitoringu i jest pęcherzyk :) W 9 dc miał 14,1 mm, więc całkiem całkiem. Endometrium 7,2 mm, więc też większe niż ostatnio po CLO. Śluzu nie było widać. Gin powiedziała, że od środy możemy działać. Niestety jest też druga strona medalu. Nie wiem, czy kojarzycie co to gruczoł bartholina?? Ale 6 lat temu mi się takie dziadostwo przyplątało. Gruczoł jest odpowiedzialny za nawilżanie podczas stosunku. Na prawej wardze sromowej wtedy powiększył się do wielkości solidnego orzecha włoskiego. Tak bolało, że nie mogłam się ruszać, chodzić, stać, siedzieć, leżeć... nic. jak szłam na kibelek,to potrzeby fizjologiczne sprawiały mi ból nie do opisania. Gruczoł uwydatnia się, bo przez infekcje bakteryjne się czopuje i zbiera się w nim ropa. Miałam wtedy go naciętego i jak tylko ropa wyleciała, to jak ręka odjął. Ból minął. Ulga niesamowita. Ale niestety od czasu do czasu gruczoł daje o sobie znać. Dwa cykle temu po serduszkowaniu powiększył się, ale potem się wchłonął. W poprzednim cyklu znowu się pojawił, powiększył się, na szczęście nie bolał. I też się zmniejszył, ale cały czas jest. I dzisiaj zapytałam gin, czy te moje infekcje w dwóch poprzednich cyklach mogą mieć związek z tym powiększonym gruczołem i się okazuje, że tak. Pobrała mi próbkę na posiew w kanału szyjki macicy, jutro muszę zawieźć do laboratorium. Zrobiła cytologię. Pytałam też ją, co dalej mamy robić, jak znowu się nie uda. Powiedziała mi, że w takiej sytuacji, to najlepiej jakbyśmy uderzyli do Warszawy (jesteśmy z Poznania) do Novum albo Invicty i zobaczymy, co tam powiedzą, bo to już za długo trwa. Powiedziała też, że odpuszcza mi ten cykl, w sensie, że nie mam już przychodzić na usg, bo trochę się nazbierało tego w tym cyklu. Bo i endokrynolog mi zmienił dawkę leku na tarczycę, ten gruczoł się pojawił, dostałam na niego antybiotyk... I mówi, że może trochę odpocznę od tego wszystkiego i jak się uda to będzie super, a jak nie, to radzi już kombinować z kliniką.

O kurcze...współczuje...jak to my kobiety musimy wiele znieść... trzymaj sie i dawaj znac jak sie wszystko u ciebie toczy buziaki

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia pierwszy raz o czyms takim słyszę !!!
    Życzę Ci żeby się udało. Jeju! My kobiety to jednak mamy mega sprzyjające środowisko to tego typu historii..
    Może akurat ten pęcherzyk będzie trafionym jajeczkiem :) <3

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julenka78 wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Ja dzisiaj po pracy upichciłam chruscików które chodziły za mną kilka dni.
    Teraz siedzimy z moim mężulkiem , sie objadamy i oglądamy National Geographic Channel. Mój mężulek też lubi sport ale dogadujemy sie co do oglądania programów tv,

Witaj :) A my oglądamy kabarety dla odmiany :) też się dzielimy pilotem sprawiedliwie

1237397y6kr97ild4.gif
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka no mam nadzieję :)

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    A mój ogląda cobra - oddział specjalny wrrr:P a na tvn mam życie bez wstydu i nie mam jak obejrzeć :P

Landrynka! online ;)

1237397y6kr97ild4.gif
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, to takiego bólu jaki przeżyłam to nikomu nie życzę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Swoją drogą, to takiego bólu jaki przeżyłam to nikomu nie życzę.

Wyobrazam sobie albo raczej nie wyobrazam sobie....ja tez pierwszy raz o tym slysze....masakra ale trzymam kciuki za ciebie zeby ten cykl byl tym ostatnim :) i zebys jednak nie musiala jechac az do warszawy

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiałam jeszcze do was wejść bo bym nie przeżyła :D

Ja już sobie leże pod kołderką.
    Piotrek pojechał do kolegi chwile pogadać .
    A ja się kręcę z boku na bok to po co mam sie
    męczyć :)

Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ