X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Duusia Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja też staram się o pierwsze maleństwo... już 7 cykl. Wierzę, że w końcu się uda. ( jak mnie dopadnie załamka to nie wierzę) jakoś trwam dalej.

Duusia
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tymczasem Was na chwilę opuszczam. Musze załatwic parę spraw na mieście :)
    842215nlb8nct9xe.gif[/QUOTE]

oj powodzenia u nie wiem jak u Ciebie Macierzanka ale u mnie 3 city snieg sypie...

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak ovu mi pokazuje ze mam tylko 5 zielonych krateczek czyli 5 dni plodnych to prawda nie ma wiecej dni plodnych???

• lula88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj miałam mega doła.. ryczałam jak bóbr bo jakoś miałam przeczucie, że się uda.. ale dzisiaj już jest lepiej wierze w nowy cykl.. wierzę w pomoc św. Dominika i nabieram nowych sił do walki.. Jak na razie to mam pocieszycielkę kotkę Lulusię, którą zawsze mogę wytulić jest jak moja mała córcia :)

Misty87, Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Monika.Żelazko Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_czarna wrote:
    dziewczyny jak ovu mi pokazuje ze mam tylko 5 zielonych krateczek czyli 5 dni plodnych to prawda nie ma wiecej dni plodnych???

Mi ovu pokazuje 10dni...

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, ja na początku mierzenia temperatury się przejmowałam bardzo, żeby to było przynajmniej 3 h nieprzerwanego snu, nie wstawałam siku jak co noc i jakoś się zmuszałam. Ale kilka razy powiedziałam sobie - bez przesady, nie będę uzależniać mojego życia od termometra! Kiedy chciałam iść siku to poszłam i nie zważałam na to czy to były przynajmniej te 3 h czy nie. I wiesz co Ci powiem? Że temperatura zupełnie nie różniła i nie odbiegała od tej mierzonej przy nieprzerwanym śnie. Więc nie przesadzajmy tak z tym mierzeniem. Najważniejsze by była spoczynkowa, słyszałam gdzieś, że wystarczy 1 h poleżeć przynajmniej. Nie wiem, może dla niektórych 1 czy 2 h to za mało i widoczne jest to na wykresie. U mnie nie z tego co zaobserwowałam, więc nie przejmuję się za bardzo termometrem. Wiadomo, że najbardziej chodzi o widoczną różnicę temperatur po owulacji. A dokładność już nie jest taka ważna.
    IDA,
    to brzmi jak wezwanie do swobodnego sikania w nocy:)))
    najbardziej podoba mi sie ten fragment:
    "powiedziałam sobie - bez przesady, nie będę uzależniać mojego życia od termometra! Kiedy chciałam iść siku to poszłam .."

super:)))

Ida lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_czarna wrote:

szczerze to ja rzadko patrzę na te dni wyznaczone przez ovu bo to tylko dane statystyczne ja głównie biorę pod uwagę śluz i szyjkę i staram się wtedy współżyć i nigdy nie przegapiłam ovulki. A patrząc na dni płodne to np w ostatnim cylku o tydz później mi pokazywała bo miałam poprostu wcześniej owulację także najlepiej to poznać własne ciało.. bo to tylko prognozy

Ida lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do tego sluzu.. od kilku dni towarzysza mi bole podbrzusza I jajnikow. A od niedzieli nieziemsko bola mnie przy dotyku piersi, natomiast sutkow nie moge nawet opuszkiem palca dotknac, tak bol mnie przeszywa. Do tego bol plecow.
    Nie chce zebyscie dziewczynki myslaly ze sobie wmawiam objawy it'd ale z reka na sercu mowie ze nigdy tak nie mialam przed okresem. Wiec mam nadzieje ze to dzidzius, go jak nie to musze do ginekologa isc na badania, bo w takim razie cos mi sie przestawilo w organizmie..

h888upu.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka wrote:
    A mój ogląda cobra - oddział specjalny wrrr:P a na tvn mam życie bez wstydu i nie mam jak obejrzeć :P
    Landrynka cobra jest fajna:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia, trzymam kciuki :)
    Cos mi sie zdaje, ze 2014 bedzie owocny :D i wszystkie, jak tu jestesmy, bedziemy szczesliwe!

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    A wracajac do tego sluzu.. od kilku dni towarzysza mi bole podbrzusza I jajnikow. A od niedzieli nieziemsko bola mnie przy dotyku piersi, natomiast sutkow nie moge nawet opuszkiem palca dotknac, tak bol mnie przeszywa. Do tego bol plecow.
    Nie chce zebyscie dziewczynki myslaly ze sobie wmawiam objawy it'd ale z reka na sercu mowie ze nigdy tak nie mialam przed okresem. Wiec mam nadzieje ze to dzidzius, go jak nie to musze do ginekologa isc na badania, bo w takim razie cos mi sie przestawilo w organizmie..

Hej. Musze sie przyznac,ze wczesniejszych nie czytalam wpisow...wiec zapytam,spoznia Ci sie @?

Ewuncia92 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja dziś byłam na monitoringu i jest pęcherzyk :) W 9 dc miał 14,1 mm, więc całkiem całkiem. Endometrium 7,2 mm, więc też większe niż ostatnio po CLO. Śluzu nie było widać. Gin powiedziała, że od środy możemy działać. Niestety jest też druga strona medalu. Nie wiem, czy kojarzycie co to gruczoł bartholina?? Ale 6 lat temu mi się takie dziadostwo przyplątało. Gruczoł jest odpowiedzialny za nawilżanie podczas stosunku. Na prawej wardze sromowej wtedy powiększył się do wielkości solidnego orzecha włoskiego. Tak bolało, że nie mogłam się ruszać, chodzić, stać, siedzieć, leżeć... nic. jak szłam na kibelek,to potrzeby fizjologiczne sprawiały mi ból nie do opisania. Gruczoł uwydatnia się, bo przez infekcje bakteryjne się czopuje i zbiera się w nim ropa. Miałam wtedy go naciętego i jak tylko ropa wyleciała, to jak ręka odjął. Ból minął. Ulga niesamowita. Ale niestety od czasu do czasu gruczoł daje o sobie znać. Dwa cykle temu po serduszkowaniu powiększył się, ale potem się wchłonął. W poprzednim cyklu znowu się pojawił, powiększył się, na szczęście nie bolał. I też się zmniejszył, ale cały czas jest. I dzisiaj zapytałam gin, czy te moje infekcje w dwóch poprzednich cyklach mogą mieć związek z tym powiększonym gruczołem i się okazuje, że tak. Pobrała mi próbkę na posiew w kanału szyjki macicy, jutro muszę zawieźć do laboratorium. Zrobiła cytologię. Pytałam też ją, co dalej mamy robić, jak znowu się nie uda. Powiedziała mi, że w takiej sytuacji, to najlepiej jakbyśmy uderzyli do Warszawy (jesteśmy z Poznania) do Novum albo Invicty i zobaczymy, co tam powiedzą, bo to już za długo trwa. Powiedziała też, że odpuszcza mi ten cykl, w sensie, że nie mam już przychodzić na usg, bo trochę się nazbierało tego w tym cyklu. Bo i endokrynolog mi zmienił dawkę leku na tarczycę, ten gruczoł się pojawił, dostałam na niego antybiotyk... I mówi, że może trochę odpocznę od tego wszystkiego i jak się uda to będzie super, a jak nie, to radzi już kombinować z kliniką.
    Oj Milcia, tyle sie nazbierało trzymaj sie Kochana:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:58

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.Żelazko wrote:
    Mi ovu pokazuje 10dni...

ehhh ja tez chce 10:(

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawki nie pijam wcale, ale zapraszam na pyszny domowy, mojej roboty barszczyk czerwony, czyli dawke kwasu foliowego :D

Lena87 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :-). Jutro mam dostac.. ale oczywiscie marze o kreseczkach :-)

h888upu.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Oj Milcia, tyle sie nazbierało trzymaj sie Kochana:))

o jejku,wytrwalosci tylko moge zyczyc,ja rozwniez lecze sie w klinice Invicta,ale w Gdansku,tez mam daleko ,ale coz

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Kto ma ochotę na kawkę przy komputerze ? Ha Ha .. ac32704d347dcfe1m.jpg

ja chętnie... i moze do tego ptasie mleczko??

Lena87, Ewelina23, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:58

Misty87 lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    o jejku,wytrwalosci tylko moge zyczyc,ja rozwniez lecze sie w klinice Invicta,ale w Gdansku,tez mam daleko ,ale coz

Oj,sorki,to do Milci

Fidelissa lubi tę wiadomość

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ