X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko temp masz fajna i tez dziś spadek :) oby dla nas pozytywny :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    NOWEGO CZŁONKA !!!! :*:*

Dziękuję Żabciu, że tak fajnie Mi życzysz :D

Little Frog, Fidelissa, Kaśka28, sara_nar lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pierwszy cykl z tym żelem Conceive..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    No to ja trzymam kciuki za Ciebie a Ty trzymaj za mnie,bo ja 10 testuje:/
    Jasne ze będę trzymać kciuki ;-) ale było by fajnie jakby @ nie przyszla ;-) mialybysmy walentynkowe dzieci ;-);-);-). Oglądacie pierwsza miłość ? Tam jest nikola i chce mieć dziecko a jej maz nie ;-)wczoraj oglądałam i myślałam ze padne jak ona mówiła ze MUSI mieć dziecko ;-) dziś bedzie ze postawi swego męża przed faktem dokonanym czyli ; zajdzie w ciaze a mężowi nie powie ;-);-);-)ogladacie ?????

Misty87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Dziękuję Żabciu, że tak fajnie Mi życzysz :D
    hahahahahahahahaha.... i zaś sie zaczyna wyciąganie z kontekstu :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Jasne ze będę trzymać kciuki ;-) ale było by fajnie jakby @ nie przyszla ;-) mialybysmy walentynkowe dzieci ;-);-);-). Oglądacie pierwsza miłość ? Tam jest nikola i chce mieć dziecko a jej maz nie ;-)wczoraj oglądałam i myślałam ze padne jak ona mówiła ze MUSI mieć dziecko ;-) dziś bedzie ze postawi swego męża przed faktem dokonanym czyli ; zajdzie w ciaze a mężowi nie powie ;-);-);-)ogladacie ?????
    wczoraj akurat nie oglądałam ale widziałam zapowiedź odcinka i tam było coś o ciąży :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    JA oglądam!!!! :D:D:D:D

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    No to mega wyczyn z 8 kawami :) Sporadycznie u mamy wypiję kawę normalną ale słabą z mlekiem. Kawa już nie jest moim uzależnieniem a kawę piłam jakieś dopeiro 9 lat zaznaczając, że mam 25 ;)
    W życiu bym tyle kawy w siebie nie wlala ;-) moja koleżanka nawet na kacu kawę pije ;-) bleeeee ;-);-);-)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pije 2 dziennie tak symbolicznie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    no mo moze Ci sie udalo:)3mam kciukasy:)
    Dzięki i wzajemnie trzymam kciuki ;-) jak @ przyjdzie to z żalu się upije :'(

Maniuś lubi tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaxX ja należę do bardzo neicierpliwych i w sumie staram się od września w sierpniu poszłam do lekarza bo miałam zapalenie pęcherza i powiedziałam, ze zaczynam starania stweirdzil, ze nie mam przeciwskazan i oczywiscie. Wrzesień nic, październik i Listopad więc poszłam ponownie. Już wcześniej miałam podjerzenie, że coś może być nie tak bo od pół oku przed staraniem wsykoczył mi tradzik i miałam takie cykle 36 dni, tak pomyślałam, ze może to PCO. Wiec poszłam do tego lekarza w listopadzie i on stwierdzil ze mam policystyczne jajniki, ze bedzie mi ciezko ale mam sie nei przejmowac bo jestem mloda i przepisal duphaston, ale nie robil mi zadnych badan, wiec go zmienilam i tabletek nei wzielam. Poszlam do inengo gin w sumie droższy, ale konkretny sie wydaję, Na peirwszej wizycie skierowanie na badania podstawowe hormony. Wszystkie hormony jak stwierdzil wyszly idealnie ale przy badaniu usg w 11 dc nie zobaczyl pecherzyka dominującego. Stwierdził, ze albo za wczas bo mam długie cykle, ale cykl bezowulacyjny. Wiec przepisał kuracje inofolikiem przez 3 miesiace plus badania męża nna kolejnej wizycie czyli w okolo 15dc, który wypadnie z początkiem marca.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego Kochane :) ..

Proszę Częstujcie się :)

fa8850509286eaf0med.jpg

Maniuś, ania181111, julenka78, Fidelissa, Macierzanka:), santoocha, Misty87, Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    cały cykl myślałam pozytywnie a jak po owulce ta temp tak ochoczo rosła to już wogóle :) ale dziś mnie to zmartwiło.. ale teraz juz nic nie zrobie.
    po 5 miesiacach starań to juz chyba jakies badania zrobi albo tabl jakies da.

Jakby sie nie udalo czasem,ale badz dobrej mysli raczej:)to nie mow lekarzowi ze sie 5 cykli staracie tylko od razu mow ze juz rok,bo moze Cie zlac,bo badania robia za zwyczaj po roku nie udanych staran,ja mam teraz 8 cykl i jak sie nie uda to tez juz ide,koniec starania sie tak na wlasna reke,bo czuje ze cos nie tak jest...:(

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    XxMoniaxX ja należę do bardzo neicierpliwych i w sumie staram się od września w sierpniu poszłam do lekarza bo miałam zapalenie pęcherza i powiedziałam, ze zaczynam starania stweirdzil, ze nie mam przeciwskazan i oczywiscie. Wrzesień nic, październik i Listopad więc poszłam ponownie. Już wcześniej miałam podjerzenie, że coś może być nie tak bo od pół oku przed staraniem wsykoczył mi tradzik i miałam takie cykle 36 dni, tak pomyślałam, ze może to PCO. Wiec poszłam do tego lekarza w listopadzie i on stwierdzil ze mam policystyczne jajniki, ze bedzie mi ciezko ale mam sie nei przejmowac bo jestem mloda i przepisal duphaston, ale nie robil mi zadnych badan, wiec go zmienilam i tabletek nei wzielam. Poszlam do inengo gin w sumie droższy, ale konkretny sie wydaję, Na peirwszej wizycie skierowanie na badania podstawowe hormony. Wszystkie hormony jak stwierdzil wyszly idealnie ale przy badaniu usg w 11 dc nie zobaczyl pecherzyka dominującego. Stwierdził, ze albo za wczas bo mam długie cykle, ale cykl bezowulacyjny. Wiec przepisał kuracje inofolikiem przez 3 miesiace plus badania męża nna kolejnej wizycie czyli w okolo 15dc, który wypadnie z początkiem marca.

ja tez niecierpliwa...
    mi tez trądzik wyskoczył ale to po odstawieniu w sierpniu po 2 latach tabl anty niby... ale myślałam ze po odstawieiu to rach ciach i dzidzia będzie a tu cisza...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    cały cykl myślałam pozytywnie a jak po owulce ta temp tak ochoczo rosła to już wogóle :) ale dziś mnie to zmartwiło.. ale teraz juz nic nie zrobie.
    jak sie uda to super a jak nie to ide do lekarza. po 5 miesiacach starań to juz chyba jakies badania zrobi albo tabl jakies da.
    Jak ja do lekarZa poszłam i mówię ze od 6 mcy się staramy to powiedział zeby do roku czekac!!!! Pomyślałam ze nienormalny ...prosiłam o badania a on ze są zbedne ... Dodam ze wizyta prywatna !!!! Tak się wkurzylam ze już nigdy tam nie wrocilam ...

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Ty zboczuchu !!! ;-);-);-)

Lena87 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Jakby sie nie udalo czasem,ale badz dobrej mysli raczej:)to nie mow lekarzowi ze sie 5 cykli staracie tylko od razu mow ze juz rok,bo moze Cie zlac,bo badania robia za zwyczaj po roku nie udanych staran,ja mam teraz 8 cykl i jak sie nie uda to tez juz ide,koniec starania sie tak na wlasna reke,bo czuje ze cos nie tak jest...:(

no właśnie też masz racje.. tylko ja do tego lekarza chodze i ma w kartotece że brałam tabsy.. no ale w sumie to nie wie kiedy odstawiłam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Smacznego Kochane :) ..

Proszę Częstujcie się :)

fa8850509286eaf0med.jpg
    Lenka wszystkiego najlepszego i spelnienia najskrytszych marzen...no torcik pierwsz klasa...tak z rana...bita smietana:)haha

Lena87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tabletki ostawiłam zaraz po slubie czyli poltora roku temu w sierpniu, po jakichś 6 miesiacach powoli zaczął pojawiać się tradzik. Rok po slubie zaczęliśmy starania, też myślałam, ze to tak hop, a tu niestety. Moja koleżanka zaszłą w peirwszym cyklu starań przy serduszkowaniu tylko raz. Wiec to musi być szczęscie ... A co do tradziku to powoli wyleczyłam u kosmetyczki, tyle, ze tylko ślady pozostały, ale mają zniknąć zobaczymy. Nie powiembo teraz zrobiłą mi się taka bulwa na brodzie, ze sama nie wierze, ze takie coś moze wystapić. Zazwyczaj wysyp miałam przed okresem, a teraz w okolicach owulacji.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wczoraj akurat nie oglądałam ale widziałam zapowiedź odcinka i tam było coś o ciąży :)
    Dziś trzeba oglądać !!!!

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ