Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMelula wrote:hej Kobietki i ja już zaczęłam was czytać. Co prawda za chwilę wychodzę na chwilę, bo mam spotkanie w sprawach wspólnoty, ale potem szybko do was wrócę. u mnie 21 dc, pewnie owulacji nie było... bo wbrew temu, że testy owu pokazują dwie piękne i równe krechy to progesteron nie potwierdza owulacji niestety. niedługo może okaże się co i jak... a jak u was czwartkowy poranek - przedpołudnie?
Dobrze kochana dzis mam wolne i nie mam pojecia co tak wczesnie wstalam -
Ewelina23 wrote:nawet u zdrowej kobiety moze owulacji niebyc od 2 do 3 razy w roku
-
nick nieaktualnyMelula wrote:tak, wiem. ale u mnie jest podejrzenie, wbrew wykresowm (tak wiem, to tylko program), wbrew tempce i objawom - progesteron w przewidywanym 8dpo mam bardzo niski 1,45
Ja cie bede do pionu stawiac glowa do gory bedzie dobrze -
nick nieaktualny
-
agatasssss wrote:Tak robię testy owulacyjne, ale one nie są w stanie pokazać czy owulacja faktycznie była czy nie. Jesli chodzi o USG to dziewczyny się wypowiedziały, że po owulacji lekarz już nic nie zobaczy... dlatego robiłam dzisiaj ten test, mimo, że lekarz mówił, że nic nie widać...
no i nie do końca miał rację ten, kto mówił że po owulce lekarz nic nie zobaczy
zobaczy, grubość endometrium, po owulce ono sie powinno poszerzać, w skutek rośnięcia progesteronu
oraz zobaczy płyn w zatoce douglasa, który świadczy o tym czy owulka była czy tez nieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 10:35
-
Ewelina23 wrote:wlasnie mam pytanie jak bym zrobila teraz test owulacyjny to powinien wyjsc negatywnie jak jestem po owulce ?
U mnie w dzien po test bł jeszcze pozytywny, a potem już spało i był negatyw.
Ale znam dziewczyne, która miała jeszcze tydzień testy pozytywne
Raczej nie ma sensu robić ich dalej jak już sie ujrzy pierwszy plusik
-
Melula wrote:tak, wiem. ale u mnie jest podejrzenie, wbrew wykresowm (tak wiem, to tylko program), wbrew tempce i objawom - progesteron w przewidywanym 8dpo mam bardzo niski 1,45
to czemu jeszcze nie jeszcze luteiny lub duphastonu?
czy jeszcz, a ja coś nie doczytałam
Dobra, już wypatrzyłam na wykresie że zaczęłaś jeść dupka. A bdałaś poziom prolaktyny?
widze, że jeszcze leki na tarczycę, blokuje Ci cosik owulacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 10:41
-
Po mojej ostatniej wizycie u gina (lipiec tego roku) usłyszałam że wszystko jest idealne, owulacja występuje badania na prolaktynę i TSH prawidłowe nawet mój P. się zbadał wyniki świetne a i tak do tej pory nic. Z tym że jak już wspominałam mieliśmy 2 miesiące przerwy. Popróbuje do wiosny z samymi wykresami na Ovu jeśli nic się nie uda umówię się na wizytę i powtórzę wszystkie badania.
-
nick nieaktualnyLucy wrote:To zalezy jak szybko Ci spada poziom LH
U mnie w dzien po test bł jeszcze pozytywny, a potem już spało i był negatyw.
Ale znam dziewczyne, która miała jeszcze tydzień testy pozytywne
Raczej nie ma sensu robić ich dalej jak już sie ujrzy pierwszy plusik
-
nick nieaktualny