X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem ze ciezko jest bo kolejny cykl stracony w tamtym cyklu mialam juz dosc . W tym cyklu bylam 4 razy u gina i powiedzial mi ze nie wie czy wystapi do owulki bo bylam w 19 dc i pecherzyk mial 9mm powiedzial ze jak na ten dzien cyklu jest za maly ale moze wystapic owulka za tydz w srode czwartek no i byla w czwartek a w sobote bylam i widzial pekniety pecherzyk

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i super...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dostałam clo na 3 cykle do tego duphaston, żeby tylko pomogło... narazie miałam jeden cykl z tymi lekami ale przerwałam także tylko w pazdzierniku, niestety sie nie udało a teraz zaczynam 3 pełne cykle z clo. Troche się boję, czy są tu ajkieś kobiety którym clo pomógł??
    Ewelina23 wrote:
    ja w tamtym cyklu tez nie mialam owulki bo wyleczylam sie z torbiela :/
    Mam pecherzyki torbielowe i moze w kazdym cyklu znow sie zrobic no teraz dal mi tabletki CLO zeby skrocic cykl i pecherzyki zeby szybciej rosly no i monitoring konieczny bo czytalam ze tez od tych tabletek moze zrobic sie torbiel no ale to wyczytalam na takim innym forum wogole nie z ovuF z ovuF tez czytalam skutki uboczne ze mona sie zle czuc

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mnie zaczyna pobierac stres i dol zaczyna mnie lapac bo czuje ze sie znow nie udalo :/

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem czy pomógł, ale liczę na to :P

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    Ja również dostałam clo na 3 cykle do tego duphaston, żeby tylko pomogło... narazie miałam jeden cykl z tymi lekami ale przerwałam także tylko w pazdzierniku, niestety sie nie udało a teraz zaczynam 3 pełne cykle z clo. Troche się boję, czy są tu ajkieś kobiety którym clo pomógł??
    jest kochana watek CLO wiejdz sobie poczytaj :)
    tam dziewczyny pisza wszystko o nim

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to uczucie... i jak się tu nie nakręcać nie myśleć jak mam tylko jedno marzenie - zostać matką a nawet tego nie mogę osiągnać :(
    Ewelina23 wrote:
    chyba mnie zaczyna pobierac stres i dol zaczyna mnie lapac bo czuje ze sie znow nie udalo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    Znam to uczucie... i jak się tu nie nakręcać nie myśleć jak mam tylko jedno marzenie - zostać matką a nawet tego nie mogę osiągnać :(
    tak jak kazda z nas kochana . Mnie zawsze po owulce dopada takie przeczucie i wiem ze cykl do d....

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas ma jeden cel... i stres jest za każdym razem, cokolwiek byśmy sobie nie wmawiały. widzimy wszystkie objawy ciążowe... niby się nie wkręca, ale samo tak jakoś to zwykle przychodzi... i tak nadzieja od owulacji do owulacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Jeszcze nie wiem czy pomógł, ale liczę na to :P
    trzeba wierzyc we wszystko teraz. Gdzies czytalam w necie ze jesli sie wierzy w jakies leki i sie je bierze ponoc pomaga ale czy to prawda niewiem bo nigdy nie wierze w leki do konca

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszesz o działaniu placebo... tak bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    każda z nas ma jeden cel... i stres jest za każdym razem, cokolwiek byśmy sobie nie wmawiały. widzimy wszystkie objawy ciążowe... niby się nie wkręca, ale samo tak jakoś to zwykle przychodzi... i tak nadzieja od owulacji do owulacji
    nie mialam tak jak nie prowadzilam ovu bo <3 na chybil trafil a teraz to jak z kalendarzem w reku masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się tak nie nakręcałam, a tak to ciągle siedze czytam oglądam wykresy itp i jak tu nie wariować, juz sama nie wiem co lepsze....
    Ewelina23 wrote:
    nie mialam tak jak nie prowadzilam ovu bo <3 na chybil trafil a teraz to jak z kalendarzem w reku masakra

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my staramy się już 27 miesięcy, z ovf od stycznia, a ze szczegółami ponad pół roku... ale stres i takie przemyślenia mam od ponad roku... i do tej pory nie mogłam znaleźć odpowiedniego ginekologa, który odpowiednio by mną pokierował... liczę, że się to zmieni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    ja też się tak nie nakręcałam, a tak to ciągle siedze czytam oglądam wykresy itp i jak tu nie wariować, juz sama nie wiem co lepsze....
    ja probowalam usunac to w cholere ale nic z tego :/ probowalam tyle nie wchodzic na fora i na wykres ale tez nic z tego udalo mi sie jedynie stworzyc watek i tak siedze tu a moj wykres mnie nie interesuje

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głowy do góry!!! Ja w niedziele dowiedziałam się że moja młodsza o 5 lat siostra jest w ciąży i strasznie ubolewałam: nie mogłam spać płakałam coś okropnego... Myśli krążyły wokół tego że ja ustatkowana finansowo i życiowo kobieta mam problemy z zajściem w ciążę a tu siostra która jest w ogóle nieustabilizowana i życiowo i finansowo będzie Mamą. Oczywiście nie jestem na nią zła ale zawsze myślałam że to ja dam moim rodzicom ich pierwszego wnuka/wnuczkę :( Tak w życiu bywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wykupię abonamentu na nastepny miesiac, moze mnie to zniechęci... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    my staramy się już 27 miesięcy, z ovf od stycznia, a ze szczegółami ponad pół roku... ale stres i takie przemyślenia mam od ponad roku... i do tej pory nie mogłam znaleźć odpowiedniego ginekologa, który odpowiednio by mną pokierował... liczę, że się to zmieni...
    no z tym problem w polsce mialam dobrego gina i tu za 2 razem dobrze trafilam :)
    Dobry lekarz to podstawa ale teraz to tak ciezko znalesc :/
    mi nie odpowiadal ten co ja chodzilam wczesniej a mojej znajomej odpowiada ten co teraz jest zaje..... poswieca tyle czasu ile potrzeba i nawet siedzisz ponad godzine w poczekalni

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam abonamentu, a jednak tu jestem... co prawda nie zerkam na wykres, robię to tylko rano wpisując tempkę bieżącą i objawy z minionego dnia, ale fajnie jest tak popisać z osobami, które mają podobne problemy, co ja... bo mam czasami wrażenie, że nikt w moim towarzystwie nie do końca rozumie, jak to jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    nie wykupię abonamentu na nastepny miesiac, moze mnie to zniechęci... :)
    uuu tez tak mowilam :)

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ