X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tak potwierdzone na ostatnim usg :)
    To chociaż tyle dobrze ;) Możesz być spokojna

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    To chociaż tyle dobrze ;) Możesz być spokojna
    jak gin mi powiedzial ze widzi pekniety pecherzyk to az mi sie lzej zrobilo ale cos czuje ze nic z tego nie bedzie bo zadnych obiaw nie mam ostatnio pobolewal mnie tylko brzuch ale to tylko 2 dni

• Lucy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    jak gin mi powiedzial ze widzi pekniety pecherzyk to az mi sie lzej zrobilo ale cos czuje ze nic z tego nie bedzie bo zadnych obiaw nie mam ostatnio pobolewal mnie tylko brzuch ale to tylko 2 dni
    Oj i ja w tym miesiącu nic a nic nie czuję :(
    Do tej pory po clo, to już miałam bóle jajników, kłucia, a teraz 14dc i nic :(
    Tempka mi spadła nisko, ale to pewnie zaśługa Bromka, wcześniej przez prolaktynę była wiecznie w górze.
    No siedzę czekam na tą cholerną owulację :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Oj i ja w tym miesiącu nic a nic nie czuję :(
    Do tej pory po clo, to już miałam bóle jajników, kłucia, a teraz 14dc i nic :(
    Tempka mi spadła nisko, ale to pewnie zaśługa Bromka, wcześniej przez prolaktynę była wiecznie w górze.
    No siedzę czekam na tą cholerną owulację :D
    a ja 7dpo :/ coz czekam na @ a pozniej z clo zaczynam cykl :)

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co a ja właśnie zauważyłam rozciągliwy śluz co mnie bardzo zastanawia na dodatek troszkę zabarwiony krwią... przecież to dopiero 9 dc... będę to obserwować

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka_mwo1 wrote:
    wiecie co a ja właśnie zauważyłam rozciągliwy śluz co mnie bardzo zastanawia na dodatek troszkę zabarwiony krwią... przecież to dopiero 9 dc... będę to obserwować
    Jakie dlugie masz kochana cykle ?

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 dni i tak odkąd pamiętam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka_mwo1 wrote:
    28 dni i tak odkąd pamiętam
    aha moze to okolo owulacyjne sluz zabarwiony krwia czy tak pierwszy raz masz ?

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie pierwszy wcześniej tez to zaobserwowałam ale nie w 9 dc... no nic nie ma na razie co popadać w paranoje :)obserwacji ciąg dalszy:)

Little Frog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka_mwo1 wrote:
    nie nie pierwszy wcześniej tez to zaobserwowałam ale nie w 9 dc... no nic nie ma na razie co popadać w paranoje :)obserwacji ciąg dalszy:)
    no pewnie :) trzeba dzialac <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece kochane obiadek robic milego dzionka buzka <3 :*

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    lece kochane obiadek robic milego dzionka buzka <3 :*
    Buziaki Kochana :*

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wróciłam... prl miałam 31.07.2012 roku badany ostatnio (bez obciążenia), wynik 10,9 ng/ml (N: 4,1-28,9), wcześniej w 2008 roku robione PRL 17,73 ng/ml (norma jak wcześniej)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no byłam w 13 dniu cyklu tak mi kazał przyjść a wykres wskazal na owulke 10 dnia
    Ewelina23 wrote:
    u mnie gin widzial pekniety pecherzyk
    A ty ile bylas po owulce u gina
    bo potem jesli byla owulacja zmienia sie w cialko zolte, ktore tez ginekolog moze zaobserwowac przez usg).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    no byłam w 13 dniu cyklu tak mi kazał przyjść a wykres wskazal na owulke 10 dnia

Ale ja bym powiedziala ze jest to cykl bez owulki bodopiero teraz poszla ci tempka do gory no ale nie wysoko no i idzie do gory i pozniej spada i tak caly czas a jedna masz ignorowana a wtedy ovu jej nie bierze pod uwage . no i codziennie nie mierzysz jak zaczynamy mierzyc to lepiej codziennie bo ovu to tylko program mi raz tez wyznaczylo a cykl bez owulki byl i ewidentnie bylo widac ze mam 1 faze a druga :) tez przez tabl na wywolanie @ no ale tak nie powinna az skoczyc bo mialam 37,3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 12:38

• Lucy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    już wróciłam... prl miałam 31.07.2012 roku badany ostatnio (bez obciążenia), wynik 10,9 ng/ml (N: 4,1-28,9), wcześniej w 2008 roku robione PRL 17,73 ng/ml (norma jak wcześniej)
    Trzeba z obciążeniem sprawdzić. Ja podstawową tez miałam w normie. A jednak mam hiperprolaktynemię.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ale poczekam na wizytę w poradni, tam powinni w pierwszej kolejnośco takie badania zrobić. szkoda mi teraz kasy na to, jak mogę poczekać miesiąc i na NFZ zrobić...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nastala cisza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Ale ja bym powiedziala ze jest to cykl bez owulki bodopiero teraz poszla ci tempka do gory no ale nie wysoko no i idzie do gory i pozniej spada i tak caly czas a jedna masz ignorowana a wtedy ovu jej nie bierze pod uwage . no i codziennie nie mierzysz jak zaczynamy mierzyc to lepiej codziennie bo ovu to tylko program mi raz tez wyznaczylo a cykl bez owulki byl i ewidentnie bylo widac ze mam 1 faze a druga :) tez przez tabl na wywolanie @ no ale tak nie powinna az skoczyc bo mialam 37,3
    Staram się jak moge, nie zawsze uda mi się mierzyć bo pracuję na różne zmiany :/ też wydawało mi się że ten cykl bez owulki tak też powiedział gin, no ale po wypowiedzi którejs z dziewczyn się zasugerowałam tym, że lekarz mógł poprostu nie widzieć. ehhhhh coraz mniej sił:( Miałam nadzieje, że chociaż owulke mam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    Staram się jak moge, nie zawsze uda mi się mierzyć bo pracuję na różne zmiany :/ też wydawało mi się że ten cykl bez owulki tak też powiedział gin, no ale po wypowiedzi którejs z dziewczyn się zasugerowałam tym, że lekarz mógł poprostu nie widzieć. ehhhhh coraz mniej sił:( Miałam nadzieje, że chociaż owulke mam :(
    ja w tamtym cyklu tez nie mialam owulki bo wyleczylam sie z torbiela :/
    Mam pecherzyki torbielowe i moze w kazdym cyklu znow sie zrobic no teraz dal mi tabletki CLO zeby skrocic cykl i pecherzyki zeby szybciej rosly no i monitoring konieczny bo czytalam ze tez od tych tabletek moze zrobic sie torbiel no ale to wyczytalam na takim innym forum wogole nie z ovuF z ovuF tez czytalam skutki uboczne ze mona sie zle czuc

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ