Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olka30 wrote:Ja słyszałam, że pierwsze 14 dni ciąży i to co się wtedy dzieje w organizmie kobiety i dziecka przy podziale komórek decydują o wszystkim i wtedy można najbardziej zaszkodzić.
-
Mi lekarz to powiedział, później dziecko rozwija się skokowo i tak naprawdę trzeba mieć pecha żeby trafić w taki moment.. Teoretycznie są kobiety, które ani fajek ani alkoholu sobie nie odmawiają przez całą ciążę, albo późno się orientują że są w ciąży i rodzą zdrowe dzieci, ale jak się tyle czasu człowiek stara to nie miałabym sumienia pić.
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
kasia_czarna wrote:Hej dziewczyny .. no i mamy poniedzialek... ja wlasnie wstalam razem z moim bolem karku:( i jeszcze @ do nas dołaczyla zeby bylo ciekawiej:D
-
Hej Wam!
U mnie dziś spadek temperatury, test -, więc czekam z utęsknieniem na @.
Oby szybko przylazła... Boję się że się zablokowałam i teraz @ mi się przesunie.
Od rana mam doła- najpierw negatywny test, leje jak z cebra na dodatek zaczęłam tydzień pracy od uśpienia psa. Rewelacja!
Nowy cykl zacznę z wiesiołkiem (może mi się śluz polepszy i zrezygnujemy z nawilżania śliną, bo to też szkodzi).
No i już szperam na allegro w poszukiwaniu testów ovu.
W tym cyklu tylko mierzę temp, nie wpisuje żadnych objawów ciążowych, zresztą skończył mi się abonament, więc żaden detektor oznak ciąży nie będzie mnie nakręcał.
Kasiu, mam nadzieję, że dołączę do Ciebie jak najszybciej. Trzeba zakasać rękawy (albo raczej ściągnąć majtki) i brać się do roboty!
Dobrego dnia Kochane! :*Little Frog, Fidelissa, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Hej Wam!
U mnie dziś spadek temperatury, test -, więc czekam z utęsknieniem na @.
Oby szybko przylazła... Boję się że się zablokowałam i teraz @ mi się przesunie.
Od rana mam doła- najpierw negatywny test, leje jak z cebra na dodatek zaczęłam tydzień pracy od uśpienia psa. Rewelacja!
Nowy cykl zacznę z wiesiołkiem (może mi się śluz polepszy i zrezygnujemy z nawilżania śliną, bo to też szkodzi).
W tym cyklu tylko mierzę temp, nie wpisuje żadnych objawów ciążowych, zresztą skończył mi się abonament, więc żaden detektor oznak ciąży nie będzie mnie nakręcał.
Kasiu, mam nadzieję, że dołączę do Ciebie jak najszybciej. Trzeba zakasać rękawy (albo raczej ściągnąć majtki) i brać się do roboty!
Dobrego dnia Kochane! :* -
Santoocha, to faktycznie Twój tydzień się kiepsko zaczął. Dobrze, że wciąż pozytywnie myślisz
Tak, trzeba ściągnąć te majtki i działać
Ja te swoje objawy też mam typowo małpowe. Teoretycznie wg moich obliczeń, to powinna przyjść w walentynki. Póki co jestem jeszcze w miarę spokojna i nie ciągnie mnie do żadnych testów.Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was i mam nadzieję lepszy dzień
Pogaduchy do rana o temp. spadającej, a ja jutro zaczynam w tym cyklu
Dziewczyny stawiają do pionu w każdej sytuacji- to trzeba im przyznać
Miłwgo dnia i początku tygodniaFidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
olka30 wrote:Ja słyszałam, że pierwsze 14 dni ciąży i to co się wtedy dzieje w organizmie kobiety i dziecka przy podziale komórek decydują o wszystkim i wtedy można najbardziej zaszkodzić.
od ovulki zero alkoholu surowego mięsa jajek na miękko i serów plesniowych- w razie czego:))dżona, olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Hej Wam!
Dobrego dnia Kochane! :*
no to niezbyt dobry ten początek na dziś, ale masz za to dobry plan i pozytywne myśliobyś nie musiała długo czekać na rozwój sytuacji
Można detektor wyłączyćwystarczy skasować
w okresie około owulacyjnym- kto ma dość niech sprobóje
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."