X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    A powiedzcie mi jak jest cykl bezowulacyjny to ten test nie pokaze 2 kreseczek, tak? Wiem glupie pytanie ale odkad robie testy zawsze mialam pozytywne
    nie powinien , ale może bo czasem z jakiś powodów nie dochodzi do owulacji np stres

kejti91 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurcze pisałam wiadomość do was i jak już napisałam, a pisałam szybko ;p to już strona 681, a jak zaczynałam ją to była 680! :D

Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    heloł, za 17 stron jestem na bieżąco :p
    moje jajniki dalej śpią :/ śluz się nie zmienił i się za nic nie chce rozciągać, test ovu nie wiem po co zrobiłam, bo negatyw.
    Mam już moje wszystkie wyniki z kłucia na estradiol z 3 różnych dni i wychodzi na to że rośnie. Więcej się nie znam.
    8dc - 24,18
    10dc 31,81
    15dc - 90,50 :) tutaj mi wychodzi, że łapię się na normy z fazy owulacyjnej (85,8 - 498), także to mnie na duchu podniosło że może owulka za chwilę jednak nadejdzie.
    Oczywiscie, ze tak :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    no kurcze pisałam wiadomość do was i jak już napisałam, a pisałam szybko ;p to już strona 681, a jak zaczynałam ją to była 680! :D
    Tu panuje predkosc swiatla :D

Nati89, Ania07 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Tylko nie @... :)
    nie odważy sie przyjśc :D wie, ze jej nienawidze :)

Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Hahahahaha, no to się nazbierało epitetów naszej "kupy" :D
    ... I pierwsze skojarzenie silna, najlepsza, jedyna w swoim rodzaju, niezastąpiona, zielona, długa "kupa" :) To my :D

kejti91, Nati89, Ania07, Little Frog, Misty87, Fidelissa lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Tego to już niestety nie wiem. A co do trzymani w lodówce, to podobno o ile dobrze pamiętam to można trzymać w temperaturze 4-8*C. Jedna z nas pracuje w laboratorium i jest obeznana w tym temacie :)
    ja jakby co pracuję w firmie co sprzedaje testy do laboratoriów, daleko mi do pracy w labo, ale umiem puścić zwykłą morfologię na aparacie i siuśki zbadać też :)

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    heloł, za 17 stron jestem na bieżąco :p
    moje jajniki dalej śpią :/ śluz się nie zmienił i się za nic nie chce rozciągać, test ovu nie wiem po co zrobiłam, bo negatyw.
    Mam już moje wszystkie wyniki z kłucia na estradiol z 3 różnych dni i wychodzi na to że rośnie. Więcej się nie znam.
    8dc - 24,18
    10dc 31,81
    15dc - 90,50 :) tutaj mi wychodzi, że łapię się na normy z fazy owulacyjnej (85,8 - 498), także to mnie na duchu podniosło że może owulka za chwilę jednak nadejdzie.

Bursztynko ja rozmawiałam przed chwilą z jedną dziewczyną z ovu. Skoku tempki nie miała, testy negatywne, a owulka potwierdzona monitoringiem.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam mieć pozytywny wynik, to robię test nawet teraz! :D Chociaż pęcherz mam puściutki, ale gdyby była taka "promocja", to bym wycisnęła z niego kilka kropelek! :D Mam nadzieję, że to będzie zielony miesiąc, a że luty jest krótszy i do tego zielone zaczęły się dopiero po 1/3 miesiąca, to tak do połowy marca powinno się przeciągnąć - wtedy mam nadzieję, że wszystkie się załapiemy!! :)

Nati89, Ania07, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    ... I pierwsze skojarzenie silna, najlepsza, jedyna w swoim rodzaju, niezastąpiona, zielona, długa "kupa" :) To my :D
    Hahaha dobre

dżona lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hej wszystkim :*
    Widzę że większość nie zadowolona z temp. Nie martwcie się może jeszcze pójdą w górę :*
    w sumie co się dziwić tym naszym dzisiejszym tempkom - poniedziałek jest to może im się nie chciało z rana po weekendzie wstawać?

Nati89, Ania07, Little Frog, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Jak mam mieć pozytywny wynik, to robię test nawet teraz! :D Chociaż pęcherz mam puściutki, ale gdyby była taka "promocja", to bym wycisnęła z niego kilka kropelek! :D Mam nadzieję, że to będzie zielony miesiąc, a że luty jest krótszy i do tego zielone zaczęły się dopiero po 1/3 miesiąca, to tak do połowy marca powinno się przeciągnąć - wtedy mam nadzieję, że wszystkie się załapiemy!! :)

Żabciu obyś miała rację :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zjadła "kebsa" :D

• Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    ja jakby co pracuję w firmie co sprzedaje testy do laboratoriów, daleko mi do pracy w labo, ale umiem puścić zwykłą morfologię na aparacie i siuśki zbadać też :)
    No, to dużo się nie pomyliłam :D Ale teraz przynajmniej powinnam zapamiętać, która to ta "jedna z nas" :):) Mam jeszcze nadzieję, że nic nie poprzekręcałam z tym trzymaniem w lodówce :D

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    czyli moge te siuśki przetrzymac w temp pokojowej ok 2 godz ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Ale bym zjadła "kebsa" :D
    A ja dzis zjadlam nananana :) najlepszego tureckiego :D

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mąż je kabanosa z musztardą i zapach coś mnie odpycha.. ale nie wiem też czy sobie nie wkręcam, takze fifty fifty :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Bursztynko ja rozmawiałam przed chwilą z jedną dziewczyną z ovu. Skoku tempki nie miała, testy negatywne, a owulka potwierdzona monitoringiem.
    taaaaak? no to kochana dodałaś mi skrzydeł <ściskam mocno> będzie dziś albo jutro rano trzepanie schaboszczaków :D

Misty87, Little Frog, Fidelissa, dżona, Ania07, Macierzanka:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Och TY!Zaraz mnie ślinotok zaleje,tak mnie naszło! :P

Misty87 lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Takich rzeczy się nie pisze na forum!! :D Ogólnie na forum to powinna jednak panować zasada "nie piszemy o jedzeniu". Słowo kebab bardzo pobudza moje soki trawienne :D

czarna164, dżona, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ