X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Jak mam mieć pozytywny wynik, to robię test nawet teraz! :D Chociaż pęcherz mam puściutki, ale gdyby była taka "promocja", to bym wycisnęła z niego kilka kropelek! :D Mam nadzieję, że to będzie zielony miesiąc, a że luty jest krótszy i do tego zielone zaczęły się dopiero po 1/3 miesiąca, to tak do połowy marca powinno się przeciągnąć - wtedy mam nadzieję, że wszystkie się załapiemy!! :)
    ktoś się zazielenił w końcu?!?!?!?! bo czytam zaległe i na bieżąco i zaraz się roztroję :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Takich rzeczy się nie pisze na forum!! :D Ogólnie na forum to powinna jednak panować zasada "nie piszemy o jedzeniu". Słowo kebab bardzo pobudza moje soki trawienne :D

Kebab kebabem, ja to bym tortillę z nuggetsami zjadła :D
    Ale z braku laku idę zrobić frytki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:42

Misty87 lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    ktoś się zazielenił w końcu?!?!?!?! bo czytam zaległe i na bieżąco i zaraz się roztroję :D
    To musisz jeszcze środkowe zacząć czytać oczywiście w dwie strony - do najstarszych i do najnowszych :D Tak, dwa testy pozytywne się pojawiły, ale czekają chyba jeszcze na potwierdzenie :)

• Kasiula09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) o kurcze dziewczyny ale szalejecie jak nie było to nie było a teraz chyba worek z zielonymi kropkami sie rozsypał super gratuluje nowym zafasolkowanym :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

age.png
  • LadyDi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 cykl starań. Stwierdzone PCOS, ale to nie koniec świata. Owulacyjny wyszedł pozytywny, więc zobaczymy co z tego będzie. :D Robiąc ten test zastanawiałam się jaka byłaby moja reakcja, jakby w końcu ciążowy tak wyglądał ;)

Little Frog, dżona, nick nieaktualny, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dżona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Takich rzeczy się nie pisze na forum!! :D Ogólnie na forum to powinna jednak panować zasada "nie piszemy o jedzeniu". Słowo kebab bardzo pobudza moje soki trawienne :D

zgadzam się, moje też pobudza, szczególnie na tym etapie cyklu, a już tak długo wytrzymałam bez takich przysmaków :)

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalała mnie fala sliny.Topię się.A w lodówce pustki....

Misty87, nick nieaktualny, Driada0102, Macierzanka:), Kaśka28 lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    7 cykl starań. Stwierdzone PCOS, ale to nie koniec świata. Owulacyjny wyszedł pozytywny, więc zobaczymy co z tego będzie. :D Robiąc ten test zastanawiałam się jaka byłaby moja reakcja, jakby w końcu ciążowy tak wyglądał ;)
    To tak jak u mnie 7 :-). Oby byla szczesliwa 7! :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    :) Też się nad tym wiele razy zastanawiałam :) Czy bym krzyczała ze szczęścia, czy by mnie zamurowało, czy bym płakała, czy się śmiała :D Trzymam kciuki, żeby Ci się szybko udało :) I oby optymizm na krok Cię nie opuszczał! :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    czyli moge te siuśki przetrzymac w temp pokojowej ok 2 godz ?
    myślę że tak, ja jak jadę do labo to też mi mija ze 2 godzinki od wysiusiania :) tu bardziej chodzi o to żeby nie łazić z nimi cały dzień zwłaszcza jak jest gorąco. Jeśli mocz będzie długo w temperaturze pokojowej czy na jakimś upale to wtedy szybciej wyjdą nam na wyniku jakieś bakterie, które pod wpływem ciepłą właśnie szybciej się tam namnażają.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Substytut-kanapka z ketchupem,majonezem,sosem czosnkowym i sosem do hamurgerów :D

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    To musisz jeszcze środkowe zacząć czytać oczywiście w dwie strony - do najstarszych i do najnowszych :D Tak, dwa testy pozytywne się pojawiły, ale czekają chyba jeszcze na potwierdzenie :)
    noż myślałam że mi powiecie szybciej kto :p dobra idę czytać zaległe, super dwie zielone, obstawiłam już które :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazajcie, zeby Wam tych siurkow nikt nie pomylil z sokiem jablkowym :P

Little Frog, dżona, nick nieaktualny, Driada0102, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    noż myślałam że mi powiecie szybciej kto :p dobra idę czytać zaległe, super dwie zielone, obstawiłam już które :D
    Przypuszczam, że źle obstawiasz :D Ale jak chcesz sama do tego dojść, to nie ma sprawy :D Nie będę Ci psuć zabawy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 19:50

Misty87, dżona, nick nieaktualny, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Zdziwisz sie :P

dżona lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog no właśnie nie wiem jaka byłaby moja reakcja, ale myślę, że pewnie by mnie wbiło w podłogę i szybko pobiegłabym po 2 kolejne testy ;)nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. A Tobie czego życzyć, bo nie wiem? (niestety nie jestem na bieżąco, a strasznie dużo kart to przeczytania jest w tym temacie)

kejti91 trzymam kciuki za 7 moją, Twoją i wszystkie inne ;)

A tak w ogóle to nie nadążam z czytaniem. Jutro po pracy to dopiero będę miała lekturę ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

bądz dobrej myśli z PCOS też się udaje- cierpliwość jest nam potrzebna tylko :)

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki:)) jak tam zielonosci? Misty? Lena?:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Little Frog no właśnie nie wiem jaka byłaby moja reakcja, ale myślę, że pewnie by mnie wbiło w podłogę i szybko pobiegłabym po 2 kolejne testy ;)nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. A Tobie czego życzyć, bo nie wiem? (niestety nie jestem na bieżąco, a strasznie dużo kart to przeczytania jest w tym temacie)

kejti91 trzymam kciuki za 7 moją, Twoją i wszystkie inne ;)

A tak w ogóle to nie nadążam z czytaniem. Jutro po pracy to dopiero będę miała lekturę ;)
    Ja mam termin @ na walentynki :) Także zobaczymy co z tego wyniknie :) Wieczorem sporo się tu dzieje :) Co do nadrabiania, to myślę, że specjalnie nie musisz :) Sporo osób się tu przewija i wątki się powtarzają :) Chociaż z drugiej strony czasami warto, bo bywa tu bardzo zabawnie :)

dżona lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzona:)) widze,ze mialas robiona laparo..czy wczesniej rownoez HGS?

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ