X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku to działajcie działajcie :)
    Ojj pampersy droga rzecz hihi :D
    Hej Kasiu :*
    Nati właśnie uważaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Spokojnie Landryneczka! :) To jest postulat ogólny na opamiętanie.Chcę położyć kres negatywnym emocjom i ciągłej szarpaninie! Mam może i dobry humor, ale jestem osobą konkretną i lojalną, ale wypieki na twarzy powstały :D Wiem, ze wszystkim nie dogodzi, ale tak mi troche skoczyło ciśnionko, bo sobie czytałam to i tamto :P
    Kochana chyba wiem nawet gdzie i co czytałaś :P

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka czyzby nas ktos obrobila na innym forum?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • aniulkab86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Wpadlam tylko na chwile,dopije kawe i spadam. Mam dzien wolnego to musze ogarnac troche,na pewno bede po 16 ,dam znac co gin mi powiedzial. Moze pojade w rodzinne str do rodzinnego bo chce skierowanie na tsh i moze inne jeszcze mi da,a powiedzcie czemu gin nie daje skierowan na nic? Skoro lecze sie u niego i wie,ze sie staramy,zawsze na kartce pise tylko jakie badania zrobic. Mozna to gdzies zglosic? Ja mam dosc,zeby za wszystko placic. Przeciez jak ktos idzie do gina i mowi,ze od tylu lat nie moze zajsc to powinien skierowac na podstawowe badania

kochana wiem co czujesz, bo i lekarz kazał co miesiąc powtarzać wyniki badań. A to jest ok. 170zł. Byłam już u lekarza pierwszego kontaktu pościemniać troszkę, ale "ona" nie moźe wypisać skierowania na badania tylko gin.

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • olka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Macierzanka, przyznam się że siedzę na paru wątkach, stale w sumie na dwóch, ale czasem zerkam na inne i w sumie nie spotkałam się z taką sytuacją jak piszesz :( Przykre to okropnie..
    Wkurzają mnie jedynie osoby, które ledwo co się dołączą, a już uważają że wszystkie rozumy pozjadały i do każdego startują z krzywymi tekstami. No ale różni są ludzie, trzeba to olać, na głupotę nie ma rady..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej Rudasku, nie witałam się chyba z Tobą jeszcze tuutaj :)

Hej :)
    chyba nie witałyśy:)
    no to czas najwyższy :)
    Buziaczki Kochana :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniulkab86 wrote:
    kochana wiem co czujesz, bo i lekarz kazał co miesiąc powtarzać wyniki badań. A to jest ok. 170zł. Byłam już u lekarza pierwszego kontaktu pościemniać troszkę, ale "ona" nie moźe wypisać skierowania na badania tylko gin.

Ale czy gin w ogole tak moze??? Skoro mowi jakie badania sa koneczne to czemu do cholery nie daje skierowania??? mam nerwy,opier...go dzisiaj rowno. Boli mnie w dodatku w piersi,jakies kulki czuje,a ten gnoj na to,ze usg robia u gory. No ja pier...i jak tu byc spokojnym

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Ale czy gin w ogole tak moze??? Skoro mowi jakie badania sa koneczne to czemu do cholery nie daje skierowania??? mam nerwy,opier...go dzisiaj rowno. Boli mnie w dodatku w piersi,jakies kulki czuje,a ten gnoj na to,ze usg robia u gory. No ja pier...i jak tu byc spokojnym

Maci racje, z badaniami i ich kosztami to masakra, pasuje z 5 tysi zarabiać zeby to wszystko na spokojnie ogarnać..a jeszcze dentysta a jeszcze cos tam i non stop po 150zł..i tak leci..dramat!!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ,ale mam nerwy. Zarabiam okolo tys i nie bede placic za kazde badanie,przeciez po to place co miesiac skladki

• alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam,ze bylam u dentysty na ksiazeczke,wyrwala mi zeba,a po pol roku okazalo sie ,ze zostawila duuuuzy korzen. Teraz zalozylam aparat i przez ta ...musze dac 700 zl wiecej bo korzen sie przesuwa...

• Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Sorki ,ale mam nerwy. Zarabiam okolo tys i nie bede placic za kazde badanie,przeciez po to place co miesiac skladki

Nie dziwie Ci sie Alka89 bo u mnie jest to samo :)
    nie zarabiamy kokosów, a jakby tak policzyc te wszystkie badania itd to jedna wypłata na to by poszła...nie wspominam nawet o kasie chorych bo to smiech na sali..dramat!!!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Dobrze gadasz! Tylko ja nigdy nie moge sie dostać na NFZ wtedy jak potrzebuje :(

Rudasek lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj pocisne gin jak cos nie tak mi powie. Pytam sie cos,a on na to,ze to sa za grube ksiegi na to zeby mi opowiadac o tym

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Dokladnie dziewczyny tak juz w tym naszym "kochanym"panstwie jest...jak chcesz isc do specjalisty to czekasz na wizyte kilka miesiecy a i tak nie zawsze trafisz na normalnego goscia...po co placic skladki skoro i tak wiekszosc badan i lekarzy zalatwiamy prywatnie?? no ale nerwy nam nie pomoga niestety i nic nie zmieia...

dżona lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygadalam sie...juz mi lepiej

olka30, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• aniulkab86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:

do ginekologa chodzę prywatnie, bo obcykałam już sporo ginekologów na NFZ ale szału nie było, tylko hormony, cytologia. Moim zdaniem powinna byc inna taktyka leczenia ludzi starających się o dzidzie. Wiadomo, że kobieta nie dość że sama musi borykać się ze swoimi problemami, to w dodatku są ogromne koszta leczenia i badań.

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) ale mam dziś dobry humor :)chociaż pogoda okropna;) zamówiłam sobie żel coneceive plus czy jakos tak ;) i testy owu i działamy dalej:) a teraz zbieram sie do gin:)
    Ewelina czekam na wrażenia po słuchaniu serduszka:)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia:D

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Maci racje, z badaniami i ich kosztami to masakra, pasuje z 5 tysi zarabiać zeby to wszystko na spokojnie ogarnać..a jeszcze dentysta a jeszcze cos tam i non stop po 150zł..i tak leci..dramat!!!

Szczerze? to 5 tys to się wydaje tak dużo... jak zaczniesz liczyć opłaty, odkładanie kasy na dom, leasingi itd to wychodzi, że trzeba zarabiać po min. 10 tys miesięcznie żeby ogarnąć to :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    No dzisiaj pocisne gin jak cos nie tak mi powie. Pytam sie cos,a on na to,ze to sa za grube ksiegi na to zeby mi opowiadac o tym
    Kochana chyba czas najwyzszy zmienic gina skoro takie rzeczy gada...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    hej:) ale mam dziś dobry humor :)chociaż pogoda okropna;) zamówiłam sobie żel coneceive plus czy jakos tak ;) i testy owu i działamy dalej:) a teraz zbieram sie do gin:)
    Ewelina czekam na wrażenia po słuchaniu serduszka:)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia:D

u nas pogoda piekna,normalnie wiosna

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ