X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    No ceny z kosmosu ale badanie nasienia w tych granicach sie waha z tego co wiem ja 21 lutego tez ide prywatnie do lekarza i on 100zl za kazda wizyte bierze mam nadzieje ze chociaz wart tych pieniedzy bedzie...
    No niestety, czemu tak jest, że zanim zajdziesz w ciażę musisz tyle kasy władować, że pewnie za te pieniadze byłaby wyprawka i wiele innych rzeczy, a tu się ładuje pieniądze.. fakt jest taki, że ten który ciagnie 170 zl jest rzeczowy i konkretny i moge tam siedziec nawet godzine.. i jest usmiechniety i odpowiada na wszystko, jestem zadowolona, Kasiu mam nadzieję, ze wart bedzie pieniędzy:)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika poczekaj bo moze byc za wczesnie . Glowa do gory

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jedna kreska :( wiedziałam :(
    Moniczko moze jednak jeszce za wczesnie na te czulosc testu...poczekaj a jak nie bedzie@ to pojdz na bete a jak przyjdzie to kochanie nie mozesz sie zalamywac tylko glowa do gory cyc do przodu(jak to misty mowi) i zaczynacie nowe staranka bedzie dobrze Moniczko musi

Misty87, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Nati89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Piotrek mial za badanie zaplacic 100euro chyba ich pogrzalo na dodatku dostal skierowanie . Nawet nie poszedl bo kazalam mu najpierw zadzwonic i dobrze ze dzien przed badaniem zadzwonil no 100euro za badanie
    Ja place za gina 100euro najmiej 60euro
    To jest jakaś masakra, na szczęście obeszło się u was bez tych badań:) A dzisiaj w końcu usłyszych serduszko :) Trzymam kciuki

Ewelina23 lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, o dziwo wolę poczekać :D Wstępnie do poniedziałku :D
    Ewelinko, spokojnie...Stres w niczym nie pomoże. Nastaw się pozytywnie :)
    Monia, jak sama pisałaś, test nie z porannego moczu, do tego tego przed @...może jeszcze wynik będzie inny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:19

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    To jest jakaś masakra, na szczęście obeszło się u was bez tych badań:) A dzisiaj w końcu usłyszych serduszko :) Trzymam kciuki
    Zdenerwowala bym sie jak by poszedl a pozniej by mi powiedzial ile zaplacil .
    Dziekuje <3

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jedna kreska :( wiedziałam :(
    Monia nie smuć się, poczekaj jeszcze do terminu @ jak nie bedzie zrób test na zajutrz i się wyjaśni, jeżeli nic w tym cyklu się "nie wykluło" to w następnym tak bedzie, ja też się oswajam z tą myślą:*

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mgła, wilgotno, mokro i ciemno. Mała kawka już za mną. Wczoraj złapałam dołka bo mi śluz nie przychodzi ten co powinien, tempka jakaś dziwna chociaż dziś rano skoczyła. A powinnam mieć teraz ovulke. I mąż do tego jakiś zmęczony ostatnio i nie miał chęci. No za to dziś z ranka dorwał mnie, to mu powiedziałam że moglibyśmy jakieś uszy dorobić bo statystyki w tym miesiącu kiepskie mamy w sercach.
    Tekst z uszami przyznaję się od którejś tu zapozyczylam.
    I przy śniadanku powiedział że na początku marca jedziemy jednak w góry żeby trochę na desce poszaleć i się odprężyć. Kasa kasą ale odpoczynek też ważny. Może jakoś luty przyoszczedzimy, marzec też i nie będzie takiej bidy. Najwyżej będziemy się u rodziców stołować.

Kaśka28, Misty87 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za ciepłe słowa.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Kochane Jestescie
    664789c6oez1lkq4.gif
    1233620cw6sqg86zi.gif

Macierzanka:), Misty87, Driada0102 lubią tę wiadomość

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    U mnie mgła, wilgotno, mokro i ciemno. Mała kawka już za mną. Wczoraj złapałam dołka bo mi śluz nie przychodzi ten co powinien, tempka jakaś dziwna chociaż dziś rano skoczyła. A powinnam mieć teraz ovulke. I mąż do tego jakiś zmęczony ostatnio i nie miał chęci. No za to dziś z ranka dorwał mnie, to mu powiedziałam że moglibyśmy jakieś uszy dorobić bo statystyki w tym miesiącu kiepskie mamy w sercach.
    Tekst z uszami przyznaję się od którejś tu zapozyczylam.
    I przy śniadanku powiedział że na początku marca jedziemy jednak w góry żeby trochę na desce poszaleć i się odprężyć. Kasa kasą ale odpoczynek też ważny. Może jakoś luty przyoszczedzimy, marzec też i nie będzie takiej bidy. Najwyżej będziemy się u rodziców stołować.

Jasne, tzreba się odstresować, ja miałam zamiar w ten weekend gdzieś w góry wyskoczyć, ale @przyjdzie, więc raczej bedę obolała i tak nei dożycia, to tylko zepsułabym wyjazd. Zamierzam w marcu gdzieś wyskoczyć :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynko i o to chodzi czasami trzeba sie odstresowac...tez chetnie bym pojechala gzdies odpoczac...ale nie damy rady...nie wiem czy na wakacje gdzies wyskoczymy...no ale jakos to bedzie :D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziekuje za ciepłe słowa.

Kochana czekaj na @ i rób wówczas kolejny :) czarownica Malinowa mówi, że ma nosa, jak z Misty, więc czekam na kolejne wieści :)

Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka ja mam Metoformax 850 2 x dziennie, tylko mam zacząć od 1/2 żeby przyzwyczaić organizm. Strasznie końską dawkę mi przepisał :(

dżona lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wszystkim wróżysz? :D

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyjazd to świetny pomysł na odstresowanie. Ja się może tez e końcu gdzieś wybiorę z małżulem na weekend któryś.

Co do badań. W laboratorium niezależnym od kliniki płaci się za seminogram ok. 100zł. I ja póki co właśnie w takich robię. Ale ja mam trochę uraz..
    Niby w klinice jest ponoć dokładniej, ale ja jestem sceptykiem...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Dziewczyny wyjazd to świetny pomysł na odstresowanie. Ja się może tez e końcu gdzieś wybiorę z małżulem na weekend któryś.

Co do badań. W laboratorium niezależnym od kliniki płaci się za seminogram ok. 100zł. I ja póki co właśnie w takich robię. Ale ja mam trochę uraz..
    Niby w klinice jest ponoć dokładniej, ale ja jestem sceptykiem...
    No ja pierwszy raz się z tym spotykam, takze nawet nei wiem gdzie miałąbym iść, znaczy mój mąż, a tam wszyscy z takim problem to mniej skrępowania.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Malinka wszystkim wróżysz? :D

jakoś intuicyjnie mi wychodzi - ze mnie znajomi się śmieją, że ja czarownica :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece sie ogarniac . Bede pozniej .

• olka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To proszę o wróżbę ;)

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ