X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha tez sie nad tym zastanawialam ale stwierdzilam ze za dobry smak ma i mimo ze ciut za slodkie to smaczne i smaku zmieniac nie chcialam:D

santoocha, Lena87 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    a ja mam wedlowska dużą a panna cottą ale TŻ gdzieś wsadził i znaleźć nie mogę :D
    Pewnie do Brzucha hehe
    a tak na marginesie zastanawiam sie co oznacza TŻ?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    towarzysz życia acz to mój narzeczony ;)

Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i stało sie zdązyłam sie już pokłocić z męzem na dobre. Poszedł spać bo ma na nocke. Walentynki bedziemy miec jak z bajki..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    towarzysz życia acz to mój narzeczony ;)
    a kiedy ślub tak z ciekawości :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki!

Widzę nie za dużo Was tu teraz. Właśnie zjadłam sałatkę i siedzę. Co za dzień! O mało stłuczki rano z moim facetem nie mieliśmy. Aż słabo mi się zrobiło. Teraz łazi za mną i mnie denerwuje.

A czekoladę bym taką zjadła teraz. Co jak co, ale na słodycze to ja zawsze miejsce w brzuchu znajdę :)

Z tego co nadrabiałam to jutro chyba 2 dziewczyny będą testowały - kciuki trzymam z całych sił!

Mam pytanie: jak mierzycie temperaturę - oralnie czy dopochwowo? Jakim termometrem? Coś mi się ten mój wykres nie podoba, albo mam cykl bezowulacyjny, albo nie potrafię mierzyć temperatury. Używam termometru szklanego, a drugi mam elektroniczny firmy Braun. Mierzę temp oralnie, ale mam wątpliwości czy dobrze ten termometr trzymam w buzi i czy ten wynik nie jest zakłamany. Niestety śpię z otwartymi ustami, a gdzieś czytałam, że trzeba mieć usta zamknięte przynajmniej 5 minut przed pomiarem.
    Gdyby to był cykl bezowulacyjny to czemu ciągle brzuch czuję od 3 dni. Dziwne to wszystko.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halllooo gdzie sie wszystkie podziały :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia może do jutra mu przejdzie. :) Z tego co czytałam to dużo dziewczyn ma dziś jakiś dzień kłótliwi. To pewnie przez ciśnienie, hormony albo stres ;)

Ja to w ogóle nie mam pomysłu na ten jutrzejszy dzień... :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Cześć Kobietki!

Widzę nie za dużo Was tu teraz. Właśnie zjadłam sałatkę i siedzę. Co za dzień! O mało stłuczki rano z moim facetem nie mieliśmy. Aż słabo mi się zrobiło. Teraz łazi za mną i mnie denerwuje.

A czekoladę bym taką zjadła teraz. Co jak co, ale na słodycze to ja zawsze miejsce w brzuchu znajdę :)

Z tego co nadrabiałam to jutro chyba 2 dziewczyny będą testowały - kciuki trzymam z całych sił!

Mam pytanie: jak mierzycie temperaturę - oralnie czy dopochwowo? Jakim termometrem? Coś mi się ten mój wykres nie podoba, albo mam cykl bezowulacyjny, albo nie potrafię mierzyć temperatury. Używam termometru szklanego, a drugi mam elektroniczny firmy Braun. Mierzę temp oralnie, ale mam wątpliwości czy dobrze ten termometr trzymam w buzi i czy ten wynik nie jest zakłamany. Niestety śpię z otwartymi ustami, a gdzieś czytałam, że trzeba mieć usta zamknięte przynajmniej 5 minut przed pomiarem.
    Gdyby to był cykl bezowulacyjny to czemu ciągle brzuch czuję od 3 dni. Dziwne to wszystko.
    Hej. No ja jutro testuje tez.
    Ja mierze w ustach termometrem elektr z 2 miejscami po przecinku. Z allegro takim.
    Też śpie z otwartymi ustami. I też mnie to pytanie cały czas nurtuje na ile ten pomiar jest wiarygodny.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Monia może do jutra mu przejdzie. :) Z tego co czytałam to dużo dziewczyn ma dziś jakiś dzień kłótliwi. To pewnie przez ciśnienie, hormony albo stres ;)

Ja to w ogóle nie mam pomysłu na ten jutrzejszy dzień... :/
    nie przejdzie bo on jest uparty i wszystko jest oczywiście moja winą .Ok jestem troche dziś nie w sosie bo mi temp spada i prawdopodobnie @ będzie jutro głównym moim gościem. Ale on ten był cały dzień zmierzły jakiś ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ja mierzylam oralnie ale od tego cyklu mierze dowcipnie:D mierze elektronicznym kupilam na allegro pisalo ze ovulacyjny i jest taki do 2ch miejsc po przecinku przed tem ez mierzylam w buzi i nigdy nie zastanawialam sie nad faktem spania z otwarta buzia..ale moze cos w tym jest mialam straszne skoki...teraz widze roznice w wysokosci temp ale skoki jako takie sa czy zobacze roznice bede mola powiedziec jak skoncze cykl :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a kiedy ślub tak z ciekawości :D

wiesz co dla nas ślub to papier więc nie ma pośpiechu :) najpierw musimy dom kupić więc tu odkładamy kasę a dopiero potem robić wesele za 50 tys... wiem ile znajomi płacili za swoje wesela :/

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    wiesz co dla nas ślub to papier więc nie ma pośpiechu :) najpierw musimy dom kupić więc tu odkładamy kasę a dopiero potem robić wesele za 50 tys... wiem ile znajomi płacili za swoje wesela :/
    no w sumie racja :) ważne że mieszkacie razem .. ja nie miałam takiej możliwości wiec nam sie spieszyło :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    LadyDi ja mierzylam oralnie ale od tego cyklu mierze dowcipnie:D mierze elektronicznym kupilam na allegro pisalo ze ovulacyjny i jest taki do 2ch miejsc po przecinku przed tem ez mierzylam w buzi i nigdy nie zastanawialam sie nad faktem spania z otwarta buzia..ale moze cos w tym jest mialam straszne skoki...teraz widze roznice w wysokosci temp ale skoki jako takie sa czy zobacze roznice bede mola powiedziec jak skoncze cykl :D
    jak do mnie przyjdzie @ to zamierzam też od następnego cyklu mierzyć na dole :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten sam problem właśnie. Ty masz ładne temperatury, a moje jakieś takie słabe... Na elektronicznym zawsze 2 kreski mniej mi pokazuje niż na szklanym. Chyba się przerzucę na dopochwowe mierzenie, tam przynajmniej będę miała pewność, że dobrze jest włożony ;)

Z samego rana wejdę i sprawdzę jak Ci test poszedł. Mam nadzieję, że będzie pozytyw :) A który cykl starań?

Też się przerzucę chyba na dowcipne jak to Kasia mówi :D

A wesele droga impreza i koszta tak jak mówisz. Mi to się marzy takie wesele w dawnym stylu, w jakiejś remizie, z zespołem a nie DJem itd ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 18:28

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Mam ten sam problem właśnie. Ty masz ładne temperatury, a moje jakieś takie słabe... Na elektronicznym zawsze 2 kreski mniej mi pokazuje niż na szklanym. Chyba się przerzucę na dopochwowe mierzenie, tam przynajmniej będę miała pewność, że dobrze jest włożony ;)

Z samego rana wejdę i sprawdzę jak Ci test poszedł. Mam nadzieję, że będzie pozytyw :) A który cykl starań?
    6 - ty miesiąc. Ok godz 9 bede testować to wszystko sie okaże. Ale mam problem bo zawsze testuje razem z męzem a on będzie przed 9 dopiero a ja juz musze siku ok 7 .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w buzi pod językiem zawsze mierzyłam . I zawsze po tej samej stronie języka :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeść :)

Kasia 22 Ogromne gratulacje i trzymam kciuki oby dobrze było! :)
    Monia głowa do góry, walentynki będą a może Cię mąż czymś zaskoczy?;>
    malinowa panienka to prawda, ślub "trochę" kosztuje :)

Zdecydowałam,że jutro idę na betę... o ile wynik będzie do odbioru w ten sam dzień. Jak myślicie może coś wyjść w 10 dpo <3 ?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Można taniej i bez pompy. My mieliśmy wesele na 26 osób, fakt że bez zespołu, bo było to krótko po śmierci mojej Mamy, i wydaliśmy 6 tys. Obrączki mieliśmy z cywilnego.
    Da się zrobić tanio. Ale zależy co kto lubi, mnie nie kręciło weselicho na całą bliższa i dalszą rodzinę i połowę sąsiadów.

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ