X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Czeeeeść :)

Kasia 22 Ogromne gratulacje i trzymam kciuki oby dobrze było! :)
    Monia głowa do góry, walentynki będą a może Cię mąż czymś zaskoczy?;>
    malinowa panienka to prawda, ślub "trochę" kosztuje :)

Zdecydowałam,że jutro idę na betę... o ile wynik będzie do odbioru w ten sam dzień. Jak myślicie może coś wyjść w 10 dpo <3 ?
    kochana moim zdaniem to za wczesnie moze poczekaj jeszcze 2-3 dni...nie wiem czy tak szybko ci cos pokaze tylko sie rozczruresz

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Można taniej i bez pompy. My mieliśmy wesele na 26 osób, fakt że bez zespołu, bo było to krótko po śmierci mojej Mamy, i wydaliśmy 6 tys. Obrączki mieliśmy z cywilnego.
    Da się zrobić tanio. Ale zależy co kto lubi, mnie nie kręciło weselicho na całą bliższa i dalszą rodzinę i połowę sąsiadów.
    My też mieliśmy skromniejsze .
    na 60 osób i to tylko najbliższa rodzina. Był zespół ale wiadomo że najdroższych nie braliśmy. Ale niczego nie brakowało i każdy mówił że sie świetnie bawił.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Można taniej i bez pompy. My mieliśmy wesele na 26 osób, fakt że bez zespołu, bo było to krótko po śmierci mojej Mamy, i wydaliśmy 6 tys. Obrączki mieliśmy z cywilnego.
    Da się zrobić tanio. Ale zależy co kto lubi, mnie nie kręciło weselicho na całą bliższa i dalszą rodzinę i połowę sąsiadów.

my to akurat żadnego kościelnego :) ale liczyliśmy dla takich najbliższych, których niejako "musimy" zaprosić i wyszło nam jakieś 80 osób... więc koszt i tak duży wyjdzie...

ale myslę, że jak kupimy dom już to zrobimy wtedy garden party - są fajne firmy, które to organizują :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja bym też poczekała jeszcze z 2 , 3 dni :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też zawsze marzyłam o ślubie i przyjęciu w plenerze :)
    Ale było jak było, ważne że już po.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

Z samego rana wejdę i sprawdzę jak Ci test poszedł. Mam nadzieję, że będzie pozytyw :) A który cykl starań?

;)

ja juz w sumie testowałam ale to wczoraj i nie z porannego moczu testem z allegro o czułości 20. Niestety..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    6 - ty miesiąc. Ok godz 9 bede testować to wszystko sie okaże. Ale mam problem bo zawsze testuje razem z męzem a on będzie przed 9 dopiero a ja juz musze siku ok 7 .

O to jedziemy prawie na tym samym wózku jeśli chodzi o czas.
    A nie można tego moczu jakoś przetrzymać w pojemniczku jakimś? Wydaje mi się że nic tam z niego nie wyparuje prze te 2 godz, ale mogę się mylić. ;)

Ja też pod językiem i z lewej strony. Staram się tym językiem docisnąć ten termometr, ale po chwili kołkiem mi w buzi staje. No nic, zobaczę jak to będzie z tym wszystkim, może mi jeszcze temp podskoczy. Mam jeszcze jakieś 3 dni na owulację według ovu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    O to jedziemy prawie na tym samym wózku jeśli chodzi o czas.
    A nie można tego moczu jakoś przetrzymać w pojemniczku jakimś? Wydaje mi się że nic tam z niego nie wyparuje prze te 2 godz, ale mogę się mylić. ;)

Ja też pod językiem i z lewej strony. Staram się tym językiem docisnąć ten termometr, ale po chwili kołkiem mi w buzi staje. No nic, zobaczę jak to będzie z tym wszystkim, może mi jeszcze temp podskoczy. Mam jeszcze jakieś 3 dni na owulację według ovu.
    no planuje go przytrzymać w kubeczku na mocz. W sumie to na badania moczu też go badają po czasie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska28 to dopiero w poniedziałek, zwariuje do tego czasu, a takie mi się zmęczenie "włączyło"od wczoraj że nie wierze..

Co do ślubu to my teraz w czerwcu mieliśmy na 60 osób i też szukaliśmy tańsze odpowiedniki a nie np. orkiestre za 6tys.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w detektorze 42 punkty hahahahahahaahha. Śmiać mi sie chce jak to widze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska28 to dopiero w poniedziałek, zwariuje do tego czasu, a takie mi się zmęczenie "włączyło"od wczoraj że nie wierze..

Co do ślubu to my teraz w czerwcu mieliśmy na 60 osób i też szukaliśmy tańsze odpowiedniki a nie np. orkiestre za 6tys.
    wiem że cięzko wytrzymać .. ale lepsze to niż rozczarowanie wiesz :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja juz w sumie testowałam ale to wczoraj i nie z porannego moczu testem z allegro o czułości 20. Niestety..

No właśnie, nie z porannego + mogło być za wcześnie. Także spokojnie jutro zrobisz i zobaczymy co wyjdzie. :)

A co do ślubów to moja koleżanka znalazła firmę, która organizuje wesela za granicą. Miała ślub w Chorwacji na plaży. Co prawda tylko na 15 najbliższych osób, ale tu chodzi o ceremonię, a nie pokazówkę. Jak oglądałam zdjęcia to po prostu napatrzeć się nie mogłam! I nawet niezbyt drogo jej to wyszło.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

W 10dp najczesciej nastepuje zagniezdzenie w sensie do tego czasu potem jeszcze organizm potrzebuje jakies 48h zeby wytworzyc hormon i dopiero wtedy pojawia sie we krwi a w moczu jeszcze troche ponziej...moze sie jeszcze uzbroj w cierpliwosc...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze dopochwowo termometrem z dwoma miejscami po przecinku i wydaje mi sie ze dobrze mi mierzy.
    Malinowa w sumie to słusznie jak dziecko przyjdzie to nie ma co sie tak na wesele wykosztowywac lepiej zadbać o to żeby miec gdzie mieszkać i zapewnić srodki dziecku. My wesele mieliśmy prawie na 170 osób bo zawsze takie mi sie marzyło :)
    Przedszkolanka wedlug mnie to jest za wczesnie na bete.
    Monia bedzie dobrze pogodzicie sie i jutro miło spedzicie Walentynki :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

age.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Monia :)
    aaa właśnie co do tego detektora to on troche oszukuje. Mi raz pokazuje owulację 1.02 raz 5.02 albo w ogóle .. raz mam szanse na nastepny dzień już nie... nie sugerujmy się tym aż tak , bo chyba lepiej się znamy niż taki wykres :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina !
    Super pazurki .. dopiero teraz mi sie przypomniało bo wczoraj jak dodałaś fotke to ja już byłam w krainie snów :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Monia :)
    aaa właśnie co do tego detektora to on troche oszukuje. Mi raz pokazuje owulację 1.02 raz 5.02 albo w ogóle .. raz mam szanse na nastepny dzień już nie... nie sugerujmy się tym aż tak , bo chyba lepiej się znamy niż taki wykres :)
    nooo to tylko program :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja mierze dopochwowo termometrem z dwoma miejscami po przecinku i wydaje mi sie ze dobrze mi mierzy.
    Malinowa w sumie to słusznie jak dziecko przyjdzie to nie ma co sie tak na wesele wykosztowywac lepiej zadbać o to żeby miec gdzie mieszkać i zapewnić srodki dziecku. My wesele mieliśmy prawie na 170 osób bo zawsze takie mi sie marzyło :)
    Przedszkolanka wedlug mnie to jest za wczesnie na bete.
    Monia bedzie dobrze pogodzicie sie i jutro miło spedzicie Walentynki :)
    hmmm co do tych Walentynek to chyba nie.. ostatnio nie mamy zbyt dużo czasu dla siebie. :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hmmm co do tych Walentynek to chyba nie.. ostatnio nie mamy zbyt dużo czasu dla siebie. :(

a może bedą to najlepsze wasze Walentynki bo może II kreseczki zobaczycie także głowa do góry

age.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli od następnego cyklu zmieniam miejsce mierzenia i termometr. Będę tym elektronicznym mierzyć - szybszy jest.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ