X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Czeeeeść :)

Kasia 22 Ogromne gratulacje i trzymam kciuki oby dobrze było! :)
    Monia głowa do góry, walentynki będą a może Cię mąż czymś zaskoczy?;>
    malinowa panienka to prawda, ślub "trochę" kosztuje :)

Zdecydowałam,że jutro idę na betę... o ile wynik będzie do odbioru w ten sam dzień. Jak myślicie może coś wyjść w 10 dpo <3 ?
    kochana moim zdaniem to za wczesnie moze poczekaj jeszcze 2-3 dni...nie wiem czy tak szybko ci cos pokaze tylko sie rozczruresz

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Można taniej i bez pompy. My mieliśmy wesele na 26 osób, fakt że bez zespołu, bo było to krótko po śmierci mojej Mamy, i wydaliśmy 6 tys. Obrączki mieliśmy z cywilnego.
    Da się zrobić tanio. Ale zależy co kto lubi, mnie nie kręciło weselicho na całą bliższa i dalszą rodzinę i połowę sąsiadów.
    My też mieliśmy skromniejsze .
    na 60 osób i to tylko najbliższa rodzina. Był zespół ale wiadomo że najdroższych nie braliśmy. Ale niczego nie brakowało i każdy mówił że sie świetnie bawił.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Można taniej i bez pompy. My mieliśmy wesele na 26 osób, fakt że bez zespołu, bo było to krótko po śmierci mojej Mamy, i wydaliśmy 6 tys. Obrączki mieliśmy z cywilnego.
    Da się zrobić tanio. Ale zależy co kto lubi, mnie nie kręciło weselicho na całą bliższa i dalszą rodzinę i połowę sąsiadów.

my to akurat żadnego kościelnego :) ale liczyliśmy dla takich najbliższych, których niejako "musimy" zaprosić i wyszło nam jakieś 80 osób... więc koszt i tak duży wyjdzie...

ale myslę, że jak kupimy dom już to zrobimy wtedy garden party - są fajne firmy, które to organizują :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja bym też poczekała jeszcze z 2 , 3 dni :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też zawsze marzyłam o ślubie i przyjęciu w plenerze :)
    Ale było jak było, ważne że już po.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

Z samego rana wejdę i sprawdzę jak Ci test poszedł. Mam nadzieję, że będzie pozytyw :) A który cykl starań?

;)

ja juz w sumie testowałam ale to wczoraj i nie z porannego moczu testem z allegro o czułości 20. Niestety..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    6 - ty miesiąc. Ok godz 9 bede testować to wszystko sie okaże. Ale mam problem bo zawsze testuje razem z męzem a on będzie przed 9 dopiero a ja juz musze siku ok 7 .

O to jedziemy prawie na tym samym wózku jeśli chodzi o czas.
    A nie można tego moczu jakoś przetrzymać w pojemniczku jakimś? Wydaje mi się że nic tam z niego nie wyparuje prze te 2 godz, ale mogę się mylić. ;)

Ja też pod językiem i z lewej strony. Staram się tym językiem docisnąć ten termometr, ale po chwili kołkiem mi w buzi staje. No nic, zobaczę jak to będzie z tym wszystkim, może mi jeszcze temp podskoczy. Mam jeszcze jakieś 3 dni na owulację według ovu.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    O to jedziemy prawie na tym samym wózku jeśli chodzi o czas.
    A nie można tego moczu jakoś przetrzymać w pojemniczku jakimś? Wydaje mi się że nic tam z niego nie wyparuje prze te 2 godz, ale mogę się mylić. ;)

Ja też pod językiem i z lewej strony. Staram się tym językiem docisnąć ten termometr, ale po chwili kołkiem mi w buzi staje. No nic, zobaczę jak to będzie z tym wszystkim, może mi jeszcze temp podskoczy. Mam jeszcze jakieś 3 dni na owulację według ovu.
    no planuje go przytrzymać w kubeczku na mocz. W sumie to na badania moczu też go badają po czasie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska28 to dopiero w poniedziałek, zwariuje do tego czasu, a takie mi się zmęczenie "włączyło"od wczoraj że nie wierze..

Co do ślubu to my teraz w czerwcu mieliśmy na 60 osób i też szukaliśmy tańsze odpowiedniki a nie np. orkiestre za 6tys.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w detektorze 42 punkty hahahahahahaahha. Śmiać mi sie chce jak to widze.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska28 to dopiero w poniedziałek, zwariuje do tego czasu, a takie mi się zmęczenie "włączyło"od wczoraj że nie wierze..

Co do ślubu to my teraz w czerwcu mieliśmy na 60 osób i też szukaliśmy tańsze odpowiedniki a nie np. orkiestre za 6tys.
    wiem że cięzko wytrzymać .. ale lepsze to niż rozczarowanie wiesz :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja juz w sumie testowałam ale to wczoraj i nie z porannego moczu testem z allegro o czułości 20. Niestety..

No właśnie, nie z porannego + mogło być za wcześnie. Także spokojnie jutro zrobisz i zobaczymy co wyjdzie. :)

A co do ślubów to moja koleżanka znalazła firmę, która organizuje wesela za granicą. Miała ślub w Chorwacji na plaży. Co prawda tylko na 15 najbliższych osób, ale tu chodzi o ceremonię, a nie pokazówkę. Jak oglądałam zdjęcia to po prostu napatrzeć się nie mogłam! I nawet niezbyt drogo jej to wyszło.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

W 10dp najczesciej nastepuje zagniezdzenie w sensie do tego czasu potem jeszcze organizm potrzebuje jakies 48h zeby wytworzyc hormon i dopiero wtedy pojawia sie we krwi a w moczu jeszcze troche ponziej...moze sie jeszcze uzbroj w cierpliwosc...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze dopochwowo termometrem z dwoma miejscami po przecinku i wydaje mi sie ze dobrze mi mierzy.
    Malinowa w sumie to słusznie jak dziecko przyjdzie to nie ma co sie tak na wesele wykosztowywac lepiej zadbać o to żeby miec gdzie mieszkać i zapewnić srodki dziecku. My wesele mieliśmy prawie na 170 osób bo zawsze takie mi sie marzyło :)
    Przedszkolanka wedlug mnie to jest za wczesnie na bete.
    Monia bedzie dobrze pogodzicie sie i jutro miło spedzicie Walentynki :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

age.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Monia :)
    aaa właśnie co do tego detektora to on troche oszukuje. Mi raz pokazuje owulację 1.02 raz 5.02 albo w ogóle .. raz mam szanse na nastepny dzień już nie... nie sugerujmy się tym aż tak , bo chyba lepiej się znamy niż taki wykres :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina !
    Super pazurki .. dopiero teraz mi sie przypomniało bo wczoraj jak dodałaś fotke to ja już byłam w krainie snów :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem Monia :)
    aaa właśnie co do tego detektora to on troche oszukuje. Mi raz pokazuje owulację 1.02 raz 5.02 albo w ogóle .. raz mam szanse na nastepny dzień już nie... nie sugerujmy się tym aż tak , bo chyba lepiej się znamy niż taki wykres :)
    nooo to tylko program :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja mierze dopochwowo termometrem z dwoma miejscami po przecinku i wydaje mi sie ze dobrze mi mierzy.
    Malinowa w sumie to słusznie jak dziecko przyjdzie to nie ma co sie tak na wesele wykosztowywac lepiej zadbać o to żeby miec gdzie mieszkać i zapewnić srodki dziecku. My wesele mieliśmy prawie na 170 osób bo zawsze takie mi sie marzyło :)
    Przedszkolanka wedlug mnie to jest za wczesnie na bete.
    Monia bedzie dobrze pogodzicie sie i jutro miło spedzicie Walentynki :)
    hmmm co do tych Walentynek to chyba nie.. ostatnio nie mamy zbyt dużo czasu dla siebie. :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hmmm co do tych Walentynek to chyba nie.. ostatnio nie mamy zbyt dużo czasu dla siebie. :(

a może bedą to najlepsze wasze Walentynki bo może II kreseczki zobaczycie także głowa do góry

age.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli od następnego cyklu zmieniam miejsce mierzenia i termometr. Będę tym elektronicznym mierzyć - szybszy jest.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ