WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka, co Ty??? Oszalala? :*
    A my zajadamy lody! Zapraszam! :)

santoocha, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka, mi się oczy szklą jak słyszę hymn. Miła chwila.

Kaśka, ja tez jak dziewczyny zmieniają avatarki to się muszę przyzwyczajać i w głowie przyporządkowywać skojarzenie, bo też jestem mocnym wzrokowcem.

No ciekawe te nasze wykresy. Ja usunełam test pozytywny z piątku, bo wczorajszy i dzisiejszy był jeszcze mocniejszy od tego walentynkowego. Ale spodziewałam się skoku tempki i nie wiem o co kaman. U Ciebie też bardzo nietypowo jest. A może u Ciebie to przeziębienie namieszało?

Ja miałam dziś już wziąć duphaston, ale nie biorę, bo powinno się go wziąć po owulce, a ja nei jestem pewna czy było, mimo że wczoraj czułam mocno najpierw ból w podbrzuszu a potem prawy jajnik się obudził. Dawno go nie czułam, więc jestem pewna że to był on. Tylko czy to była owulka czy jakieś przygotowania. Może falstart?

Mi zostały tylko 2 testy owu, bo kupiłam sobie tak na jeden cykl i jutro rano jak tempka nie skoczy to muszę szybko domówić chyba kolejne testy ovu.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dobra Kochane nie przeszkadzam wam papa ...
    Ej no... :) a co to? Dziś jest tu ruch powolny.
    Ja Was bardziej czytam niż się włączam, bo przygotowuję się trochę do pracy, papierki i te sprawy...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy w tym wszystkim byl komentator i to jego 'Matko Boska co sie dzieje' :D

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za chwilę będzie następny hymn :) Ja jestem normalnie wzruszona!

Ja też jestem wzrokowcem :) Jak dziewczyny zmieniają awatary, to przez chwilę muszę to przetworzyć żeby się przestawić :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka moze masz racie ze pzez chorobe ale czekam az test owu bedzie negatyny to bede wiedziec ze jestem juz po owulce (ewentualnie po tym czasie w ktorym miala byc) mam tylko nadzieje ze to bedzie normalny cykl...w sensie ze @ sie nie spozni no chyba ze zechce zrobic sobie wakacje ale tylko takie 9msc na inne sie nie zgadzam :D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • santoocha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem.

Mój poszedł do baru z kumplem na piwo (pozwoliłam mu- niech zna łaskę swej Pani!).

A ja rozpoczynam dokańczanie wina... :D

Macierzanka:), Bursztynka, Ania07 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    sory ze o to zapytam ale powiedz mi to tak jak kochacie se w trakcie @ to jak masz takie mocne krwawenie to tez? bo jak sie plami tak przy koncowce to rozumiem ale ze w czasie krwawienia takiego nawet sredniego to juz jest dla mnie niepojete...przeciez pozniej wszytko takie brudne jest...czy nie?

Kochana jak mamy bardzo ciśnienie to tak ale zazwyczaj jak mam bardzo to nie kochamy się ale zdarza się ze jak jest lekkie krwawienie to robimy to a potem idziemy się kąpać . :)

Misty mam straszną ochotę na lody :)

Bursztynka co do avatarka ja zmieniłam i jak szukam swoje posty to nie mogę się połapać bo szukam brzuszka ciąglę :P

Misty uśmiałam się z tego komentatora :D aż głos podobno stracił :D hahaha
    santoocha no dokładnie :) też mam ochotę na winko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 18:15

Misty87 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja też już jestem.

Mój poszedł do baru z kumplem na piwo (pozwoliłam mu- niech zna łaskę swej Pani!).

A ja rozpoczynam dokańczanie wina... :D
    Hahahaa tylko uwazaj bo jak bedziesz znowu miala ochote to wiesz faceta nie masz w poblizu :D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę lody od Misty, ale takie sorbetowe najlepiej i odrobinkę wina od santoochy, bo jutro rano prowadzę :P

Misty87 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka jak ja mam okres to w sumie u mnie jest bez kija nie podchodz:D
    w pierwszy dzien zazwyczaj umieram z bolu i potrzebuje raczej przytulasków i takich mizgancow a w drugi dzien przewaznie tak sie ze mnie leje ze nie w glowie mi amory pozniej to juz tylko 2 dni wiec zawsze szykuje sily hehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest niedaleko, bar jest po drugiej stronie drogi ;)

Ja mi się zachce to pójdę, wytłumaczę Łukaszowi, że sorry, ale mój mąż ma obowiązki w domu i zaciągnę mojego do domu ;D

Oj lody to i ja bym zjadła...

A co do wykresów, to mi jakoś dziwnie temp skoczyła.
    I jak byłam przed chwilą w toalecie znalazłam na papierze jednego rozciągliwego gluta ???
    O co kaman?
    Aż myślę czy nie siknąć na test owu.

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    To ja poproszę lody od Misty, ale takie sorbetowe najlepiej i odrobinkę wina od santoochy, bo jutro rano prowadzę :P
    Mogę się podzielić, może uchroni mnie to od stanu upojenia, samolotów itp...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja to rozumiem nie każdy ma ochotę w @ się Kochać jak też nie zawsze mam ale jakoś w tym cyklu to mam ochotę hihi . Najgorsze były dwa dni bolesne jak nie wiem dziś to wgl nie odczuwam że mam @ wczoraj też było lepiej . :)
    Santoocha a to dobrze masz że bar blisko :D

• Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Mogę się podzielić, może uchroni mnie to od stanu upojenia, samolotów itp...
    Ale helikopty sa fajne :D
    A to oWulacje mialabys tak szybko? mialas juz tak kiedys?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 18:22

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz, że jak testy skończą być pozytywne to znaczy że po owulce jest w miarę na pewno. A jeśli tempka nie skoczyła, to może to był zamiar wystąpienia ovulki ale coś nie wyszło i falstart i będzie przygotowanie do następnej? Tak gdzieś na jakimś wątku chyba czytałam gdzie dziewczyny wrzucają prośbę o interpretację wykresu.
    Miałaś w tym swoim poprzednim owulkę czy nic nie było?

Mi moja ginka powiedziała, że 19dc mam wziąć dup.ka żeby albo pomógł w ewentualnym zagnieżdżeniu albo wywołał @ żeby nie wydłużać niepotrzebnie cyklów, bo przy moim progesteronie raczej sama @ nie przylezie. Ale obstawiała że 19 dc będzie już po owulce :/

Miałam jakiś czas temu badanie progesteronu w 19dc i wyszedł mi 0,64 nm/ml co jest za mało w fazie lutealnej bo norma 1,7 - 27.

Także ja przynajmniej raczej wiem, że mi cykle się wlokły bo miałam progesteron za mały i dopiero dup.ek dawał mi @

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Kasiu ja to rozumiem nie każdy ma ochotę w @ się Kochać jak też nie zawsze mam ale jakoś w tym cyklu to mam ochotę hihi . Najgorsze były dwa dni bolesne jak nie wiem dziś to wgl nie odczuwam że mam @ wczoraj też było lepiej . :)
    Santoocha a to dobrze masz że bar blisko :D
    :D Jak ktos lubi i mu nie przeszkadza to wszytko w porzadku :D a ja slyszalam ze podczas okresu tez mozna zajsc w ciaze hehe wiesz niby szyjka otwarta wiec czemu nie...no róznie to bywa hehe

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    A co do wykresów, to mi jakoś dziwnie temp skoczyła.
    I jak byłam przed chwilą w toalecie znalazłam na papierze jednego rozciągliwego gluta ???
    O co kaman?
    Aż myślę czy nie siknąć na test owu.
    a może przez alko skoczyła do góry, bo to chyba tak wpływa raczej. Jak masz sporo testów ovu to zrób, bo szkoda by było jak coś przegapić!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lody waniliowe z wisniowym sorbetem, ale normalnie tak pyszne, ze moglabym cale opakowanie wsunac nosem!
    Piekne dekoracje medalowe...oby wiecej!
    Ja winko niestety odmowie, albo stety :)
    Ja znowu w trakcie @ nie mam zbytnio ochoty, bo po pierwsze bole przez 2 dni, po drugie samo krwawienie jest niezbyt przyjemne, po trzecie potem mnie boli brzuch.
    Jezu jak sie ciesze, ze na 9mc zazegnana @ :D

Kaśka28, Bursztynka, santoocha, Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    a może przez alko skoczyła do góry, bo to chyba tak wpływa raczej. Jak masz sporo testów ovu to zrób, bo szkoda by było jak coś przegapić!

Mi też po alkoholu zawsze skakała...

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ