Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Mimo wszystko zamienię i to już, dziś mam największego doła od września kiedy miałam zamiar już odpuścić i aktualnie też to na poważnie rozważam..
    Glowa do goory kochana . Nie mozesz sie poddawac spróbuj dac na luz ale nie odpuszczaj kompletnie . Bo musi sie udac

• dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    oddam bol brzucha za free :D

ja też mogę wziąć :) @ mam baaardzo bolesne a Twój bój myślę ze zniosę bez problemu :) to tak dla dobra fasolki :D

Ewelina23 lubi tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie znacie jakieś domowe sposoby na zatkane zatoki i na ból zatok ? Oprócz inhalacji , nalewki z czosnkiem , maści rozgrzewających i ciepłych okładów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 20:58

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEnA 87
    wspólczuje. mi sie wydłużyło po 2,5 roku brania tabl anty :( maximum doszło do 50 di :( dziś 37, ale i tak bede musiała chyba brac cos na uregulowanie cykli bo to juz pół roku odkąd nie biore tabl a cykle jakoś super sie nie uregulowały, owszem są dużo krótsze, ale 37 to za dużo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:00

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie znacie jakieś domowe sposoby na zatkane zatoki i na ból zatok ? Oprócz inhalacji , nalewki z czosnkiem , maści rozgrzewających i ciepłych okładów
    domowe .. jedynie inhalacje pod ręcznikiem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie znacie jakieś domowe sposoby na zatkane zatoki i na ból zatok ?

Zrobić inhalacje - zalać wrzątkiem cebulę odczekać trochę żeby dobrze się przeżarło, ręcznik na głowę i tak przez 5 /10 minut wdychać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    domowe .. jedynie inhalacje pod ręcznikiem :)
    No właśnie tu jest problem bo mój A. zachorował i nie chce sb zrobić inhalacji uparty jak nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Zrobić inhalacje - zalać wrzątkiem cebulę odczekać trochę żeby dobrze się przeżarło, ręcznik na głowę i tak przez 5 /10 minut wdychać :)
    Kochana gdyby o mnie chodziło to tak bym zrobiła ale mój jest tak udany że nie przemówisz

• dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka a dlaczego tylko domowe?

🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    LEnA 87
    wspólczuje. mi sie wydłużyło po 2,5 roku brania tabl anty :( maximum doszło do 50 di :( dziś 37, ale i tak bede musiała chyba brac cos na uregulowanie cykli bo to juz pół roku odkąd nie biore tabl a cykle jakoś super sie nie uregulowały, owszem są dużo krótsze, ale 37 to za dużo .

Luteina też ma takie samo zastosowanie, jeszcze dostałam cyclodynon na regulacje ale to dopiero mam brać od @ .. a później w 18 dniu znowu duphaston na wywołanie ..

Duphaston miałam brać 5 dni po 2 tabletki dziennie - niby do 7 dni ma się pojawić @, zostały jej 4 dni ..
    A i tak na wszelki wypadek umówiłam się do innego Szperacza na poniedziałek ..
    Trochę nie w sosie będzie Mi iść z @ do lekarza ale jak mus to mus

Landryneczka wrote:
    Kochana gdyby o mnie chodziło to tak bym zrobiła ale mój jest tak udany że nie przemówisz

Innego sposobu nie znam, a ten pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Landryneczka a dlaczego tylko domowe?
    Nie chciałabym żeby faszerował się tabletkami ale też chciałam coś teraz wykombinować bo bardzo się męczy i wgl .
    A apteka już zamknięta

dżona lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Luteina też ma takie samo zastosowanie, jeszcze dostałam cyclodynon na regulacje ale to dopiero mam brać od @ .. a później w 18 dniu znowu duphaston na wywołanie ..

Duphaston miałam brać 5 dni po 2 tabletki dziennie - niby do 7 dni ma się pojawić @, zostały jej 4 dni ..
    A i tak na wszelki wypadek umówiłam się do innego Szperacza na poniedziałek ..
    Trochę nie w sosie będzie Mi iść z @ do lekarza ale jak mus to mus
    noo to napewo niekomfortowe dla Ciebie :( dla gina napewno to norma bo pewnie nie jesteś pierwsza.. rożne niestety my babki mamy problemy:(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    noo to napewo niekomfortowe dla Ciebie :( dla gina napewno to norma bo pewnie nie jesteś pierwsza.. rożne niestety my babki mamy problemy:(

Po wtorkowej wizycie u Gina czuję niedosyt ( pierwszy i ostatni raz u niego byłam), według jego zaleceń będę brała te tabletki skoro tyle kasy na to poszło ..
    A może ten akurat będzie bardziej dokładny i coś więcej mi powie a może przepisze CLO .. Fajnie by było, żeby jakoś dopomóc, bo te nie pękające pęcherzyki nie zadowalają Mnie w ogóle ..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a apropo tych nóg w górze to w pierwszym cyklu tak robiłam a potem już nie.. bo wyczytałam gdzieś że podczas trzymania nóg w górze u niektórych kobiet może sie tam coś ze sobą nie stykać i plemniki mogą tam nie dotrzeć.. coś tam czytałam tak .. ale nie wiem

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nie chciałabym żeby faszerował się tabletkami ale też chciałam coś teraz wykombinować bo bardzo się męczy i wgl .
    A apteka już zamknięta

no to raczej innych sposobów domowych nie ma, tez nie znam :/ a ma katar? bol zatok? czy jakie inne objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:13

🛑😔 92zOvuFdiend.pl

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból zatok , katar . Ale gardło go nie boli to chociaż tyle . Zaraz mu gorączkę zmierzę .

• kejt Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a apropo tych nóg w górze to w pierwszym cyklu tak robiłam a potem już nie.. bo wyczytałam gdzieś że podczas trzymania nóg w górze u niektórych kobiet może sie tam coś ze sobą nie stykać i plemniki mogą tam nie dotrzeć.. coś tam czytałam tak .. ale nie wiem
    Moja koleżanka 2 razy trzymała nogi w górze i dwa razy zaszła w ciążę:)

Z nadzieją...
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Po wtorkowej wizycie u Gina czuję niedosyt ( pierwszy i ostatni raz u niego byłam), według jego zaleceń będę brała te tabletki skoro tyle kasy na to poszło ..
    A może ten akurat będzie bardziej dokładny i coś więcej mi powie a może przepisze CLO .. Fajnie by było, żeby jakoś dopomóc, bo te nie pękające pęcherzyki nie zadowalają Mnie w ogóle ..
    trzymam kciuki za taką wizytę z prawdziwego zdarzenia. Życzę Ci abyś spotkała takiego gina który pomoże Ci zajśc w ciąze i rozwiąże wszelkie wątpliwości i odpowie na każde pytanie :) powodzenia Kochana :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt wrote:
    Moja koleżanka 2 razy trzymała nogi w górze i dwa razy zaszła w ciążę:)
    to chyba będe musiała to znów wprowadzić w życie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Ja mialam bol i zatkane zatoki kupilam Vicks sinex micromist po jednym dniu psiukania juz czulam ulge

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ