X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Mimo wszystko zamienię i to już, dziś mam największego doła od września kiedy miałam zamiar już odpuścić i aktualnie też to na poważnie rozważam..
    Glowa do goory kochana . Nie mozesz sie poddawac spróbuj dac na luz ale nie odpuszczaj kompletnie . Bo musi sie udac

• dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    oddam bol brzucha za free :D

ja też mogę wziąć :) @ mam baaardzo bolesne a Twój bój myślę ze zniosę bez problemu :) to tak dla dobra fasolki :D

Ewelina23 lubi tę wiadomość

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie znacie jakieś domowe sposoby na zatkane zatoki i na ból zatok ? Oprócz inhalacji , nalewki z czosnkiem , maści rozgrzewających i ciepłych okładów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 20:58

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEnA 87
    wspólczuje. mi sie wydłużyło po 2,5 roku brania tabl anty :( maximum doszło do 50 di :( dziś 37, ale i tak bede musiała chyba brac cos na uregulowanie cykli bo to juz pół roku odkąd nie biore tabl a cykle jakoś super sie nie uregulowały, owszem są dużo krótsze, ale 37 to za dużo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:00

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie znacie jakieś domowe sposoby na zatkane zatoki i na ból zatok ? Oprócz inhalacji , nalewki z czosnkiem , maści rozgrzewających i ciepłych okładów
    domowe .. jedynie inhalacje pod ręcznikiem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie znacie jakieś domowe sposoby na zatkane zatoki i na ból zatok ?

Zrobić inhalacje - zalać wrzątkiem cebulę odczekać trochę żeby dobrze się przeżarło, ręcznik na głowę i tak przez 5 /10 minut wdychać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    domowe .. jedynie inhalacje pod ręcznikiem :)
    No właśnie tu jest problem bo mój A. zachorował i nie chce sb zrobić inhalacji uparty jak nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Zrobić inhalacje - zalać wrzątkiem cebulę odczekać trochę żeby dobrze się przeżarło, ręcznik na głowę i tak przez 5 /10 minut wdychać :)
    Kochana gdyby o mnie chodziło to tak bym zrobiła ale mój jest tak udany że nie przemówisz

• dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka a dlaczego tylko domowe?

🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    LEnA 87
    wspólczuje. mi sie wydłużyło po 2,5 roku brania tabl anty :( maximum doszło do 50 di :( dziś 37, ale i tak bede musiała chyba brac cos na uregulowanie cykli bo to juz pół roku odkąd nie biore tabl a cykle jakoś super sie nie uregulowały, owszem są dużo krótsze, ale 37 to za dużo .

Luteina też ma takie samo zastosowanie, jeszcze dostałam cyclodynon na regulacje ale to dopiero mam brać od @ .. a później w 18 dniu znowu duphaston na wywołanie ..

Duphaston miałam brać 5 dni po 2 tabletki dziennie - niby do 7 dni ma się pojawić @, zostały jej 4 dni ..
    A i tak na wszelki wypadek umówiłam się do innego Szperacza na poniedziałek ..
    Trochę nie w sosie będzie Mi iść z @ do lekarza ale jak mus to mus

Landryneczka wrote:
    Kochana gdyby o mnie chodziło to tak bym zrobiła ale mój jest tak udany że nie przemówisz

Innego sposobu nie znam, a ten pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Landryneczka a dlaczego tylko domowe?
    Nie chciałabym żeby faszerował się tabletkami ale też chciałam coś teraz wykombinować bo bardzo się męczy i wgl .
    A apteka już zamknięta

dżona lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Luteina też ma takie samo zastosowanie, jeszcze dostałam cyclodynon na regulacje ale to dopiero mam brać od @ .. a później w 18 dniu znowu duphaston na wywołanie ..

Duphaston miałam brać 5 dni po 2 tabletki dziennie - niby do 7 dni ma się pojawić @, zostały jej 4 dni ..
    A i tak na wszelki wypadek umówiłam się do innego Szperacza na poniedziałek ..
    Trochę nie w sosie będzie Mi iść z @ do lekarza ale jak mus to mus
    noo to napewo niekomfortowe dla Ciebie :( dla gina napewno to norma bo pewnie nie jesteś pierwsza.. rożne niestety my babki mamy problemy:(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    noo to napewo niekomfortowe dla Ciebie :( dla gina napewno to norma bo pewnie nie jesteś pierwsza.. rożne niestety my babki mamy problemy:(

Po wtorkowej wizycie u Gina czuję niedosyt ( pierwszy i ostatni raz u niego byłam), według jego zaleceń będę brała te tabletki skoro tyle kasy na to poszło ..
    A może ten akurat będzie bardziej dokładny i coś więcej mi powie a może przepisze CLO .. Fajnie by było, żeby jakoś dopomóc, bo te nie pękające pęcherzyki nie zadowalają Mnie w ogóle ..

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a apropo tych nóg w górze to w pierwszym cyklu tak robiłam a potem już nie.. bo wyczytałam gdzieś że podczas trzymania nóg w górze u niektórych kobiet może sie tam coś ze sobą nie stykać i plemniki mogą tam nie dotrzeć.. coś tam czytałam tak .. ale nie wiem

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Nie chciałabym żeby faszerował się tabletkami ale też chciałam coś teraz wykombinować bo bardzo się męczy i wgl .
    A apteka już zamknięta

no to raczej innych sposobów domowych nie ma, tez nie znam :/ a ma katar? bol zatok? czy jakie inne objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:13

🛑😔 92zOvuFdiend.pl

j36regz2ei8e5moa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ból zatok , katar . Ale gardło go nie boli to chociaż tyle . Zaraz mu gorączkę zmierzę .

• kejt Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a apropo tych nóg w górze to w pierwszym cyklu tak robiłam a potem już nie.. bo wyczytałam gdzieś że podczas trzymania nóg w górze u niektórych kobiet może sie tam coś ze sobą nie stykać i plemniki mogą tam nie dotrzeć.. coś tam czytałam tak .. ale nie wiem
    Moja koleżanka 2 razy trzymała nogi w górze i dwa razy zaszła w ciążę:)

Z nadzieją...
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Po wtorkowej wizycie u Gina czuję niedosyt ( pierwszy i ostatni raz u niego byłam), według jego zaleceń będę brała te tabletki skoro tyle kasy na to poszło ..
    A może ten akurat będzie bardziej dokładny i coś więcej mi powie a może przepisze CLO .. Fajnie by było, żeby jakoś dopomóc, bo te nie pękające pęcherzyki nie zadowalają Mnie w ogóle ..
    trzymam kciuki za taką wizytę z prawdziwego zdarzenia. Życzę Ci abyś spotkała takiego gina który pomoże Ci zajśc w ciąze i rozwiąże wszelkie wątpliwości i odpowie na każde pytanie :) powodzenia Kochana :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt wrote:
    Moja koleżanka 2 razy trzymała nogi w górze i dwa razy zaszła w ciążę:)
    to chyba będe musiała to znów wprowadzić w życie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Ja mialam bol i zatkane zatoki kupilam Vicks sinex micromist po jednym dniu psiukania juz czulam ulge

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ