X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    dziękuję :* już refundacja weszła, ale to taka troszkę ściema...trzeba i tak wyłożyć kupę kasy z własnej kieszeni, niestety żyjemy w takim państwie, że nie ma nic za darmo...

Ja tak właśnie myślałam że to za pięknie by było jak by całkowicie za darmo było a koszt to chyba ok. 10tyś jak się nie mylę

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy od kliniki i od tego gdzie się kupi leki do stymulacji, eh...i tak mnie nie stać na chwilę obecną :( pokładam nadzieję w tej laparoskopie chociaż mam złe przeczucia...
    A Ty się długo już starasz?

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    to zależy od kliniki i od tego gdzie się kupi leki do stymulacji, eh...i tak mnie nie stać na chwilę obecną :( pokładam nadzieję w tej laparoskopie chociaż mam złe przeczucia...
    A Ty się długo już starasz?
    Kochana ja wierzę że wam się uda i ty też nie trać nadziei :* Musi być dobrze :*
    My ponad pół roku ale wcześniej się nie zabezpieczaliśmy ale starliśmy się pilnować ale i tak dziwi mnie że się nie udało .
    A tak konkretnie to 8 miesiąc leci i nic :( lekarze mówią że za wcześnie na jakie kolwiek działania :/

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poszłam do ginekologa po jakiś 7 miesiącach, czułam, że coś musi być nie tak, obstawiałam, że to wina hormonów, miałam za wysoką prolaktynę, sama na własną rękę zrobiłam kilka podstawowych hormonów i na ściemniałam, że staram się już ponad rok inaczej też by mnie zbył :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    ja poszłam do ginekologa po jakiś 7 miesiącach, czułam, że coś musi być nie tak, obstawiałam, że to wina hormonów, miałam za wysoką prolaktynę, sama na własną rękę zrobiłam kilka podstawowych hormonów i na ściemniałam, że staram się już ponad rok inaczej też by mnie zbył :)

Ja teraz zmieniam gina. w marcu dopiero mam wizytę ale rozmawiałam z nim przez telefon i powiedziałam jak jest . I mówię mu że mogłam pana okłamać i powiedzieć że staram się rok ale co by to zmieniło i mówię że staramy się tyle i tyle że jest jak jest a on taki wyrozumiały i wgl . bardzo przyjemny przez tel. mam nadzieję że nam pomorze bo jak nie to następnym razem tak naściemniam że szok :D trzeba sobie radzić nawet jeśli trzeba skłamać .
    Ja na razie miałam tylko robioną morfologię , płytki krwi , glukozę i tsh które mam bardzo wysokie niestety ale też na własną rękę bo żaden nie dał mi skierowania

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam tsh ponad 3 olał mnie, poszłam do endokrynologa i powiedziałam, że staram się bla bla....też mnie zlała babka... :( więc nic na to nie biorę, mam tak dość lekarzy...wrrrr....

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    ja też miałam tsh ponad 3 olał mnie, poszłam do endokrynologa i powiedziałam, że staram się bla bla....też mnie zlała babka... :( więc nic na to nie biorę, mam tak dość lekarzy...wrrrr....
    bo taka prawda że oni mają to w dupie :/ ciężko jest znaleźć kompetentnego lekarza który doradzi i pomorze

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak....płaciłam słono za wizyty i tak nie czułam zainteresowania, więc teraz wolę jeździć daleko, ale za to na NFZ :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    o tak....płaciłam słono za wizyty i tak nie czułam zainteresowania, więc teraz wolę jeździć daleko, ale za to na NFZ :)
    Dokładnie tak .
    Ja u jedno z gin u którego byłam dwa razy tylko to jak się dowiedziałam ile bierze za wizytę a nic konkretnego nie mówi to wyszłam z siebie i stanęłam obok. 270zł :o za samą wizytę

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o losie....masakra.... :/ to chyba był jakiś profesor? Mój nie ma nawet tytułu dr, mieszkam w strasznej dziurze i nie ma tu dobrych lekarzy, do prowadzenia ciąż to może i tak, ale jak się pojawia problem to już gorzej....ale oczywiście nie przyznają się, że ich syt.przerasta...

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    o losie....masakra.... :/ to chyba był jakiś profesor? Mój nie ma nawet tytułu dr, mieszkam w strasznej dziurze i nie ma tu dobrych lekarzy, do prowadzenia ciąż to może i tak, ale jak się pojawia problem to już gorzej....ale oczywiście nie przyznają się, że ich syt.przerasta...
    No właśnie o losie heh jak mój A. się dowiedział ile wziął a gówno pomógł to myślałam że tam rozniesie ten gabinet bo starszny ten facet był i chamski ale co zrobisz tak sie teraz przejmują . U mnie w mieście też nie ma dobrych gin a tu gdzie mieszkam jest na nfz to koleżanka była w ciąży chodziła do nich i nie wiedzieli że ciąża martwa :/ przez całą ciąże praktycznie i weź idź w ciąży do takiego echh

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten mój miał sprawę w sądzie za uśmiercenie noworodka, eh... Za dobrze im i dlatego traktują nas jak przedmiot BURAKI!!!!!!!

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • niunia0701 Nowa

Wysłany: 19 lutego 2014, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja staram się z mężem od września. narazie cisza ale odstawiłam we wrześniu zaraz po ślubie tabletki anty które brałam 4 lata. teraz byłam na luteinie przez 6 dni i czekam na @. tydzień temu ciążę wykluczyl i przepisał lutkę na wywołanie bo ostatnia @ miałam 31.12. czuje ze nie mogę zajść przez to że po odstawieniu tabsów mam nieregularne cykle . któraś też może tak miała?

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Życzę wam miłego dnia ;)
    Zrobiłam testy dwa.
    Wieczorem jeden i wyszła jedna mocna czerwona krecha i druga bardzo bardzo blada dzisiaj taka sama sytuacja. Czekam do soboty i powtórzę test.

kejt, Fidelissa, Misty87, Ania07, Macierzanka:), dżona, Kaśka28 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) I zaraz uciekam na bete i do pracy :)
    Driada to chyba można pocichutku gratulować, jak jest druga ale blada to teraz tylko kwetia kilku dni :)
    Niunia ja nie pomoge bo nigdy tabletek nie brałam

age.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) co słychać?
    U mnie dzis zaznaczylo kreche ze owu byla w niedziele ale obecna temp jest mimo wszystko niska wiec chyba nie na ciążę. Poogladam sobie ciazowe wykresy, moze znajde podobny, pobudze sobie nadzieje i pewnie pozniej będę miala twarde ladowanie jako powrot do rzeczywistości jak przyjdzie @.

Fidelissa, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Driada to trzymam kciuki :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Cześć wszystkim :) co słychać?
    U mnie dzis zaznaczylo kreche ze owu byla w niedziele ale obecna temp jest mimo wszystko niska wiec chyba nie na ciążę. Poogladam sobie ciazowe wykresy, moze znajde podobny, pobudze sobie nadzieje i pewnie pozniej będę miala twarde ladowanie jako powrot do rzeczywistości jak przyjdzie @.
    Mi też zaznaczyło dziś ovu na niedzielę :-) u mnie jest wysoka tempka, bo biorę dodatkowy progesteron w postaci duphastonu. I znowu będzie mi nakręcał objawy ciążowe :-)

dżona lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Życzę wam miłego dnia ;)
    Zrobiłam testy dwa.
    Wieczorem jeden i wyszła jedna mocna czerwona krecha i druga bardzo bardzo blada dzisiaj taka sama sytuacja. Czekam do soboty i powtórzę test.

To ja już też po cichutku pogratuluję Ci/Wam :*:*

Bursztynka wrote:
    Mi też zaznaczyło dziś ovu na niedzielę :-) u mnie jest wysoka tempka, bo biorę dodatkowy progesteron w postaci duphastonu. I znowu będzie mi nakręcał objawy ciążowe :-)

Hej Kochana :* ja na zakończenie cyklu też zostałam zmuszona do zajadania się duphastonem, potem mam znowu zacząć brać od 18 dnia ..

Nati89 wrote:
    Hej dziewczyny :) Driada to trzymam kciuki :)

Hejka :)

niunia0701 wrote:
    przepisał lutkę na wywołanie bo ostatnia @ miałam 31.12.

Moja ostatnia @ też była jeszcze w starym roku, dostałam nie dawno duphaston i czekam na zbawienie ..
    Tyle, że ja nie brałam tabletek anty a cykl i tak sobie jaja ze Mnie robi :)

Fidelissko strasznie ta Pani Ginekolog jest niezdecydowana .. szukasz nowego?

Agniesia2529 jak ta końcówka wypadła to co zrobiłaś ? Poszłaś do Niego ?
    Gdyby Mnie taka sytuacja spotkała wyszła bym z siebie i stanęła obok !!
    a tą wtyczkę do ryja bym mu wsadziła i pocisnęła jakimś prętem, żeby to wysrał później !! ;/
    Jak można być tak nie odpowiedzialnym lekarzem ? :/

Kasiula przyjdź później się pochwalić ile już urosło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 09:00

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:

Trzeba byc pozytywnej mysli :) i mówię to i do ciebie i do siebie hah :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ