X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry :)

Ale spać się chce, ponuro jakoś dzisiaj... ale spacerek trzeba zaliczyc :)

Aguś widzę,że jesteśmy trochę podobne do siebie :)

Driada trzymam mocno kciuki ale mam dobre przeczucia :)

Fidellisa lekarze to wiesz są lekarze i LEKARZE. Moja mnie leczyła antybiotykami co miesiąc a poszłam do innego i przy pierwszej wizycie już wiedział że mam gronkowca,to Ty się jednym nawet nie przejmuj! Szkoda nerwów nieporzebnych.

magdas ja robie pizzę i soczek pomarańczowo-grejpfrutowy :)

Kamila nie można się stresować, spokojnie! Jak nie teraz to następnym napewno się uda :) trzymam kciuki :*

Ja po wielu trudach wymyśliłam sos meksykański ;)

przedszkolanka:), Macierzanka:) lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny :)
    U mnie też pogoda do kitu. Szaro, zimno, deszczowo ..
    Ovu wyznaczyło mi owulkę, takie jaja :D

Driada, trzymam kciuki za mocną krechę <3

o widzisz :D

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas daj przepis :D

• Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Magdas daj przepis :D
    Ja to improwizuje dzisiaj:D podsmażyłam cebulę pokrojona w kostkę dodałam mięso mielone i parę pieczarek ( bo mi zbywały ;) )i paprykę czerwoną pokroiłam w kostkę posoliłam,popieprzyłam dodałam trochę papryki słodkiej i ostrej, potem pomidory z puszki i troszkę cukru jak się zredukują to dodaję kukurydzę i fasolę czerowną z puszki i taki mój sos;) a i jeszcze przyprawę do kuchni meksykańskiej :D

Ania07, Misty87, Macierzanka:), Nati89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    hej Lena...no mysle o zmianie na razie dochodze do siebei po wczortajszej wizycie:((
    jak tam u Ciebie?

Hej Kochana bez zmian , :)

Głowa do góry :* nie ten lekarz to inny .. w końcu jest w czym wybierać i przebierać :*
    Fidelissa wrote:
    w sobotke urzadzam mojemu M imieninki, zn aktoras dobry przepis na krem ubijany na parze?:))

Pierwszy raz słyszę o takiej metodzie ;)
    kamilaj-19 wrote:
    Hej kochaniutkie, u mnie humorek kiepsko dopisuje, juz myslalam ze bede miec powowdy do radosci. Niestety mega rozczarowanie. @przyszla... na nic ponad tygodniowe serduszkowanie, testy owu... niby drugi miesiac starania , ale dla mnie to jak wiecznosci. Przezywam podwojny stres, nie dosc ze dwa aniolki odeszly:(to teraz Nasze starania nic nie daja; (

Ja mam jednego Aniołka, ale głowa do góry po burzy zawsze wychodzi słońce ..
    Kiedyś to szczęście znowu uśmiechnie się do Nas .. :)
    Ania07 wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny :)
    U mnie też pogoda do kitu. Szaro, zimno, deszczowo ..
    Ovu wyznaczyło mi owulkę, takie jaja :D

Hej Kochana w końcu się doczekałaś tej owulki :D
    Trzeba być dobrej myśli :)

• Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mnie chyba tak wszystko boli na owulację bo mam śluz meeega rozciągliw y więc by wychodziło,ze to na to poczekam jeszcze trochę i zrobię test owu. Kurczę jak to to to pierwszy raz w życiu bym czuła tak mocno owulację

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    wiecie co mnie chyba tak wszystko boli na owulację bo mam śluz meeega rozciągliw y więc by wychodziło,ze to na to poczekam jeszcze trochę i zrobię test owu. Kurczę jak to to to pierwszy raz w życiu bym czuła tak mocno owulację

Więc nic jak tylko się cieszyć :* robić test i <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na weekend już mam pomysł na obiad :D dzięki Magdas ;*
    Hej Lena :) no doczekałam się, ale jakoś to do mnie nie przemawia, obstawiałabym na 23 dc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:

Ja takie bóle mam w każdym cyklu. Wtedy robię test i przeważnie wychodzi pozytywny :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Ja to improwizuje dzisiaj:D podsmażyłam cebulę pokrojona w kostkę dodałam mięso mielone i parę pieczarek ( bo mi zbywały ;) )i paprykę czerwoną pokroiłam w kostkę posoliłam,popieprzyłam dodałam trochę papryki słodkiej i ostrej, potem pomidory z puszki i troszkę cukru jak się zredukują to dodaję kukurydzę i fasolę czerowną z puszki i taki mój sos;) a i jeszcze przyprawę do kuchni meksykańskiej :D

ja idenatycznie robie zupe meksykańska:) tylko oczywisćie rzadszą, zagęszczam sosem bolonese i na dno talerza daje utarty zółty ser :) zalewam gorącą zupa plus pieczywko czosnkowe :) idealna na zimne dni lub "pod wódeczke" :)

Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • zabolek Debiutantka

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , jestem tutaj nowa więc zacznę od paru informacji na mój temat.
    -staramy się od 6 cykli
    -mam 24 lata
    -po wizytach u gin , wszystko ok
    -testowanie 06.03.2014

Ostatnio byłam na wizycie kontrolnej u gin , wziął mnie na badanie dopochwowe i powiedział że pęcherzyk jest na granicy pęknięcia - oczywiście ucieszyłam się, że w tym cyklu są szanse. Kazano mi starać się przez 3 następne dni.
    Oczywiście gdyby w tym cyklu się nie udało przepisał mi od następnego cyklu Bromergeon i Clo.

m3sxkw7i9bibkqbe.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja z rana myślałam,że będę miała znowu @ :D czyli trzeba dziś męża zaciągać do <3 ;D wczoraj się wymigał haha.
    Ania proszę bardzo :) teraz spróbowałam i pycha jest;) tylko nie wiem teraz z czym podać z ryżem czy z makaronem :D i znów problem ;)

Ania07, Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość

• Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja idenatycznie robie zupe meksykańska:) tylko oczywisćie rzadszą, zagęszczam sosem bolonese i na dno talerza daje utarty zółty ser :) zalewam gorącą zupa plus pieczywko czosnkowe :) idealna na zimne dni lub "pod wódeczke" :)
    o mogłam zrobić zupę nie wpadłam ;) no ale już jest sos gęsty aż łyżka staje :D

• Magdas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabolek wrote:
    Cześć dziewczyny , jestem tutaj nowa więc zacznę od paru informacji na mój temat.
    -staramy się od 6 cykli
    -mam 24 lata
    -testowanie 06.03.2014

Ostatnio byłam na wizycie kontrolnej u gin , wziął mnie na badanie dopochwowe i powiedział że pęcherzyk jest na granicy pęknięcia - oczywiście ucieszyłam się, że w tym cyklu są szanse. Kazano mi starać się przez 3 następne dni.
    Oczywiście gdyby w tym cyklu się nie udało przepisał mi od następnego cyklu Bromergeon i Clo.

hej:) powodzenia i trzymam kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabolek wrote:
    -staramy się od 6 cykli
    -mam 24 lata
    -testowanie 06.03.2014

Witamy :) powodzenia w staraniach

• Z. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    No to na weekend już mam pomysł na obiad :D dzięki Magdas ;*
    Hej Lena :) no doczekałam się, ale jakoś to do mnie nie przemawia, obstawiałabym na 23 dc :)

Widzisz nawet przy takim plasciaku jak nasze wykresy nie mozna tracić nadziei :) mi tez wyznaczylo owu wreszcie wiec rano po zmierzeniu tempki sie ucieszyłam. Później jednak poszlam do toalety i zaobserwowalam sluz "glutka" wiec zglupialam bo to by wskazywalo ze jednak owu nie bylo. Tylko ze to juz jest bardzo późno na owu bo 22 dc. Musiałby mi sie bardzooo wydłużyć cykl O.o
    No nic nie będę juz Was sobą zanudzac :)

Ania07 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was na dłuższą chwilę opuszczam. Idziemy na rowery z małżem. Labek też się domaga, bo uwielbia biegać długie dystanse, także zajrzę później do Was :) Życzę miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Widzisz nawet przy takim plasciaku jak nasze wykresy nie mozna tracić nadziei :) mi tez wyznaczylo owu wreszcie wiec rano po zmierzeniu tempki sie ucieszyłam. Później jednak poszlam do toalety i zaobserwowalam sluz "glutka" wiec zglupialam bo to by wskazywalo ze jednak owu nie bylo. Tylko ze to juz jest bardzo późno na owu bo 22 dc. Musiałby mi sie bardzooo wydłużyć cykl O.o
    No nic nie będę juz Was sobą zanudzac :)

Może jeszcze z tych naszych wykresów będą fasolki :D
    U mnie też wyznaczona owu nie pokrywa się ze śluzem, ale nie sugeruję się programem :D będzie co ma być :D

• alternatywa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny my staraliśmy się pół roku, potem odłożyliśmy starania i teraz znów zaczynamy, niestety bez powodzenia, dzisiaj robiłam test ciążowy i... kolejne niepowodzenie :(

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Może jeszcze z tych naszych wykresów będą fasolki :D
    U mnie też wyznaczona owu nie pokrywa się ze śluzem, ale nie sugeruję się programem :D będzie co ma być :D

Dokładnie. Będzie co ma byc. Udanej przejażdżki :)

Ania07 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ