Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jedyna ktora mi smakuje:)
    http://redandhoney.com/bulletproof-coffee-recipe-adapted/

wygląda ciekawie..ale chyba nie miałabym czasu jej przygotowywać( w sensie nie chciałoby mi się..;)) pozostane przy ince od czasu do czasu...i okazjonalnie tradycyjnej

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ja robie w likend tylko:) wtedy robie caly litr kawy z cykorii bo kofeiny nie uzywam i doje to dwie godziny:D pyyycha:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj :) Ja jestem na diecie o niskim indeksie glikemicznym ( choć od 2 tygodni to sobie folguję).
    Nie jadam pieczywa ( bo nie lubię :P) - jak już to tylko pełnoziarniste albo typu wasa.
    Jeśli makaron to ciemny.
    Jeśli ryz to dziki albo brązowy.
    Warzywa gotowane na parze al-dente albo surowe.
    Jeśli olej to kokosowy ...czasem oliwa.
    Na szczęście nie znoszę coli itd więc ....tylko soki ( kocham pomarańczowy który codziennie z litr wypijam) i codziennie kubek marchwiowego.
    Mięso - kuraki i wołowina - na parze albo w gulaszu na małej ilości kokosowego ...albo z grilla.
    Uwielbiam mleko i sorry - 0,5 litra dziennie z musli z rana :D
    No i ryby bo owoców morza nie tknę.
    Jak chce coś do chrupania to migdały, słonecznik, czasami owoce goji, pistacje albo orzeszki ziemne tyle ze niesolone ( do dostania np w Biedrze).

No i co z tego jak dalej w ciąży nie jestem :D
    A tak w ogóle nie ma co przesadzać - wszystko jest zdrowe i niezdrowe. We wszystkim trzeba znać umiar.

P.S Nie umiem odstawić kawy i ziemniaków :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 12:59

olka30 lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Shafuli! jak juz jesteś...jak ta pani doktor Panek odnosi się do wykresów temperatur? niedługo mam u niej wizyte i sie zastanawiam jak zareaguje-poprzedni lekarz(ten z którego zrezygnowałam)-stwierdził że mierzenie T jest bez sensu,bo codziennie jest inna(no wg mnie własnie w tym jest sens,no ale ok..;) )

i drugie pytanie juz do ogółu- chce zaczać pic tą pokrzywe-ale zastanawiam się czy to sie pije cały cykl czy tylko w II fazie? ew te zioła ojca sroki-ale to wogóle jest taka gotowa mieszanka(gdzies sie kupi?) czy trzeba samemu przyrządzić? ew podrzuccie mi linka gdzie jest temat o tym bo jakos nie mogę znaleźć

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    o Shafuli! jak juz jesteś...jak ta pani doktor Panek odnosi się do wykresów temperatur? niedługo mam u niej wizyte i sie zastanawiam jak zareaguje-poprzedni lekarz(ten z którego zrezygnowałam)-stwierdził że mierzenie T jest bez sensu,bo codziennie jest inna(no wg mnie własnie w tym jest sens,no ale ok..;) )

i drugie pytanie juz do ogółu- chce zaczać pic tą pokrzywe-ale zastanawiam się czy to sie pije cały cykl czy tylko w II fazie? ew te zioła ojca sroki-ale to wogóle jest taka gotowa mieszanka(gdzies sie kupi?) czy trzeba samemu przyrządzić? ew podrzuccie mi linka gdzie jest temat o tym bo jakos nie mogę znaleźć

Ona jak większość lekarzy ma to gdzieś :P
    I trochę ma racji bo np u mnie temperatura świadczy o owulacji a pęcherzyk nie pęka i na monitoringu widac że sie wchłania.
    Moim zdaniem tempka jest dla mnie - orientacyjnie.

A drugie pytanie - zioła o Sroki można kupić ( ja kupiłam zanim jeszcze wiedziałam na co to jest ot przez przypadek :P) ale tak na prawdę to nic innego jak niepokalanek który można tez przyjmować w tabletkach ( Castagnus) albo są też herbatki Mader&Baby czy jakos tak na płodność na 2 fazy)

P.S - ja jestem na przyszły czwartek umówiona bo wyniki wymazów mam w środę ...

Allmita lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziola sroki nie sa jak niepokolanek:) to spory zestaw ziolek, u mnie dzieki nim produkuja sie wielkie pecherze:D jeszcze nie wiem czy pekaja, pewnie nie ale pije dalej:D

ziola mama med pilam, wydalam chyba z 300zl i duupaaa

Shafuli, Allmita lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zioła o. Sroki pomagały na wszystko, łącznie z tarczycą.. Więc polecam, można kupić na necie, a można znaleźć listę i kupić składniki w zielarskim i samemu wymieszać (przynajmniej wie się, że to to co ma być). Castagnusa nie polecam, nie można go poza tym pić w drugiej części cyklu, a ja osobiście źle się po nim czułam.

Pokrzywę można pić na okrętę, jest pyszna, poprawia parametry krwi, działa oczyszczająco, w ogóle to samo zdrowie, tylko trzeba pamiętać że działa moczopędnie :)

Shafuli lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam plamienia chyba od castagnusa właśnie i straszne zawroty głowy i zgagę ...czy to on tak na mnie wpływa?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywę można pić na okrętę, jest pyszna, poprawia parametry krwi, działa oczyszczająco, w ogóle to samo zdrowie, tylko trzeba pamiętać że działa moczopędnie :)[/QUOTE]

na okręte- tzn cały czas..;)?? właśnie wczoraj przypomniało mi się że mam najbardziej eko pokrzywe jaka moge mieć, bo zebraną przez moja mamę i wysuszoną...:) czyli moge ja pić niezależnie od fazy cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:23

• Allmita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    No właśnie ja mam plamienia chyba od castagnusa właśnie i straszne zawroty głowy i zgagę ...czy to on tak na mnie wpływa?

a nie czujesz sie może po bromergonie źle?? ja kiedys dawno temu brałam-na noc-to była jakaś masakra- duszno mi było, nie mogłam spać...totalna porażka

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Bromergon trzeba stopniowo wprowadzać.
    Najpierw 1/4 tabletka na noc przez 4 lub 8 dni potem 1/2 ...tak przez 4 dnia potem np. ja biorę całą na noc.
    Na początku było dziwnie ale teraz normalka...nawet alko piję z nim. Tylko nos niezmiennie zatkany ;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie to chyba ten nos- nie mogłam wogóle spać i mąż przy okazji też bo się wierciłam i sapałam..;)potem sie okazało że chyba niepotrzebnie brałam tą bromokryptyne,bo generalnie PRL mialam podwyzszoną tylko po tescie obciążeniowym z metoclopramidem, a tą bazową miałam w normie....i dalej mam w normie...
    może sie wiecej dowiem jak bede juz u tej dr Panek- mam nadzieje że mi przypadnie do gustu(generalnie zawsze chodziłam do facetów), bo nie chce mi się znów szukać gina..

• olka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnusa brałam dawno temu i wiem, że się źle czułam, ale już nawet nie pamiętam jak :) Pokrzywę można pić 5 razy dziennie niezależnie od fazy cyklu :) A bromergon to samo zło, aż mnie ciary przeszły jak sobie przypomniałam ten syf. Ja po tym wylądowałam w szpitalu, a można brać Dostinex - raz w tygodniu i nie daje żadnych objawów ubocznych.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prolaktynę bez obciążenia ponad 2x przekroczą normę i bromka lubię :P
    A co do zatkanego nosa to jestem przyzwyczajona...od zawsze krzywa przegroda nosowa więc jest po prostu trochę gorzej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:25

• olencja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zamiast parlodela wzielam recepte na bromka:/ nie wiem czy to przezyje, musialam wziac tanszy lek, bo zaczynam stymulacje i za lamette i ovitrell zaplacilam pond 120 zl:/ takze dobrze ze chociaz bromek tani

Shafuli lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Bromkiem spokojnie i da się ;)
    Może na mnie tak nie działa bo ja trochę szalałam w życiu i nie takie odpały mnie dotykały :P

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pani gin powiedziala ze jak umre po bromku to moge sprobowac go dowcipnie zastosowac to wtedy nie ma skutkow ubocznych

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie tu pochwalę w końcu jestem czysta jak łza - ureaplasma wybita po kilku miesiącach żarcia antybiotyków :D
    Jutro lece do mojej ginki i mam nadzieje dostać upragnione skierowanie na HSG :)
    W końcu coś zaczyna się dziać :)

Lady In Red, Allmita, Lucy lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli! i tak trzymac!!! super!!!

u5cvp2.png
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli, świetnie, gratki :)

A ja nie wiem, co myśleć - mąż był u urologa, usg ma dobre i to cieszy. Natomiast urolog (ponoć dobry, polecany w okolicy) stwierdził, że mimo naprawdę złych wyników męża (koncentracja, ruchliwość i morfologia znacznie poniżej normy) nie należy na razie nic robić, poza próbami zajścia naturalnego. Bo nie staramy się 12 miesięcy w jednym kawałku.
    Nie kazał mu badać hormonów, bo wizualnie ocenił, że testosteronu mu nie brak.
    Żeby jeszcze bez spiny seksić się kolejne pół roku, a jak nic z tego nie wyjdzie, to wtedy rozważać inseminację itd. No i oczywiście standardowe porady typu luźne majty i brak gorących kąpieli, co znamy i robimy.

Pogadam jeszcze z dziewczynami z "męskiego" wątku, ale ja się pytam i zastanawiam - czy to jest serio wszystko, co możemy w naszej sytuacji zrobić?

Pozdrawiam, dziewczyny.

f2w3o7esakw6aknm.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ