Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Tina82 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na razie tez nie mam jeszcze problemu z serduszkowaniem bo jestem jeszcze w domu do 17 lutego a potem, no cóż będzie ciężko bo się troszkę będziemy mijać i znów się będę wkurzać że ja tu mam owulke a mąż w pracy i tak się można starać do usranej śmierci ( sorki za wulgaryzm poniosło mnie troszke) ehhh pokręcone to wszystko...

madziallena lubi tę wiadomość

• madziallena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycie to nie jebajka .... no ale coz a noz uda nam sie serduszkowac w ten najwazniejszy dzien i pyknie :)

Tina82, IK lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:48

K4lina, IK lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a u mnie czasem jest tak, że wieczorem mam taką samą jak rano :-)

ooo kogo ja tu widzę :)))) no Ty kochana to masz wszystko jak w zegarku zawsze równiutko ;-)
    trzymam kciuki, bo widzę, że tam się coś dzieje u Ciebie :))) <3

Nata lubi tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przepraszam, że nic nie piszę, ale objawy dają się we znaki... Jestem na maksa zmęczona i cały czas śpiąca. Śpię dużo, zasypiam o 22:00, wstaję o 9:00. Mój tydzień wygląda bardzo monotonnie: wstaję, szykuję się do pracy, wracam, jemy kolacje idę spać. Serio, nie mam na nic siły i komputerka też nie odpalałam. Dodatkowo bóle brzucha doszły wczoraj. Dokładnie takie jak miesiączkowe i nawet w nocy budziły. Trochę się tym przestraszyłam i dzisiaj rano skontaktowałam z lekarzem. No i podobno to jest norma, wszystko się rozszerza, rośnie i boli. Zrobiłam research wśród koleżanek i niektóre takie bóle miały przez cały pierwszy trymestr. Jutro ide na drugą bete, a za tydzień na usg i tu się wszystko okaże, czy będzie serduszko :)
    Za chwilę nadrobię zaległości w Waszych postach!!!! :)

pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą, żeby się udało!!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 22:55

K4lina, Annushka lubią tę wiadomość

IK
    bjmAp1.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w końcu :) oczywiście wybaczamy, ale martwimy się <3 odpoczywaj sobie do woli i trzymam kciuki za dobre wieści :)

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się zaglądać regularnie w pracy :)
    Ściskam Was Kochane i dobranoc!!! :)

IK
    bjmAp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IK wrote:
    Bardzo przepraszam, że nic nie piszę, ale objawy dają się we znaki... Jestem na maksa zmęczona i cały czas śpiąca. Śpię dużo, zasypiam o 22:00, wstaję o 9:00. Mój tydzień wygląda bardzo monotonnie: wstaję, szykuję się do pracy, wracam, jemy kolacje idę spać. Serio, nie mam na nic siły i komputerka też nie odpalałam. Dodatkowo bóle brzucha doszły wczoraj. Dokładnie takie jak miesiączkowe i nawet w nocy budziły. Trochę się tym przestraszyłam i dzisiaj rano skontaktowałam z lekarzem. No i podobno to jest norma, wszystko się rozszerza, rośnie i boli. Zrobiłam research wśród koleżanek i niektóre takie bóle miały przez cały pierwszy trymestr. Jutro ide na drugą bete, a za tydzień na usg i tu się wszystko okaże, czy będzie serduszko :)
    Za chwilę nadrobię zaległości w Waszych postach!!!! :)

pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą, żeby się udało!!! :*

Gratuluję!!!! Zdrówka ;)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) Witam z rana prosto z pracy, ponieważ jestem na chorobowym, więc siedzę w pracy.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochana, nie no to zupełnie normalny stan rzeczy, żeby na L4 siedzieć w pracy... zmykaj do domku :)

mnie dziś obudził masakryczne kłujący ból lewego sutka i postanowiłam przed pracą się dokształcić w necie.. bo już fiksuję, nie wiem czy t aowu była u mnie, czy nie, ale miałam/mam wszystkie jej objawy, tylko temp słabo mi podskoczyła, ale podobno tyle wystarczy, tylko żeby dalej zechciała rosnąć!

Pozdrawiam miłe Panie i udanego dnia Wam życzę :)

olka30 lubi tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

olka30, IK lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by się dało to bym poszła.. Zwłaszcza że się czuję jakbym miała gorączkę, płonę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Jak by się dało to bym poszła.. Zwłaszcza że się czuję jakbym miała gorączkę, płonę..

olka, praca - nie wilk! A zdrówko jedno mamy i to zwłaszcza teraz! Choroba może pokręcić plany! ;/ DO DOMU MARSZ!!!!!!!!!!!!!!

olka30 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

olka30 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI nie pracodawca rzuca kłody pod nogi, tylko koleżanka która teoretycznie ma mnie zastępować jak mnie nie ma, a która nie tylko tego nie robi tylko wszystko mi zostawia na biurku (nawet pisma urzędowe z term. odpowiedzi do kilku dni), to jeszcze jest chora i mi napisała że nie przyjdzie. Moja choroba jest mniej ważna. W tamtym roku naliczyłam, że miała łącznie 2 mies. wolnego, bo ma dziecko małe więc jak jest chora to bierze na nie opiekę i ma w nosie wszystko. Nie mówiąc że się spóźnia, bo odwozi dziecko do przedszkola i jakoś tak nie widać żeby to odrabiała, a wypłatę ma kilka stów wyższą niż ja i zawsze jej mało. Nie cierpię jej serdecznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    MI nie pracodawca rzuca kłody pod nogi, tylko koleżanka która teoretycznie ma mnie zastępować jak mnie nie ma, a która nie tylko tego nie robi tylko wszystko mi zostawia na biurku (nawet pisma urzędowe z term. odpowiedzi do kilku dni), to jeszcze jest chora i mi napisała że nie przyjdzie. Moja choroba jest mniej ważna. W tamtym roku naliczyłam, że miała łącznie 2 mies. wolnego, bo ma dziecko małe więc jak jest chora to bierze na nie opiekę i ma w nosie wszystko. Nie mówiąc że się spóźnia, bo odwozi dziecko do przedszkola i jakoś tak nie widać żeby to odrabiała, a wypłatę ma kilka stów wyższą niż ja i zawsze jej mało. Nie cierpię jej serdecznie.
    Oh, to taka polska mentalność. Wiesz, jak dasz po sobie znac, że jesteś osobą, która jest odpowiedzialna i sumienna,inni to wykorzystują bez skrupułów. Niestety, nie zmienimy tego. Więc albo pozwalać na takie traktowanie, albo walczyć z wiatrakami :/
    A może o czymś przyjemniejszym pogawędzimy, co? :)
    Np., jak tam macie ze śluzem? U mnie - cały czas lepki! Ali wodnistego, ano rozciągliwego nie widać! :/

• Kava Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:58

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołka bierzesz Annushka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę mnie nie było - praca. Na szczęście, elastyczna forma ;)
    No właśnie raczej tak na 2 tyg. przed okresem ;) :) Ja raczej okres "nastawiam" po oznakach owulacyjnych: duże bolące piersi i naoliwienie ;)
    Olka, wesolka nie biorę. Ale zaczęłam brać FEMIBION i tam mam:
    kwas (800), B1, b2, b6, b12, biotyna, niacyna, kwas pantotenowy, beta-karoten, wit C, wit D, wit E, magnez, żelazo, cynk, jod, miedź, mangan.
    Farmaceutka w aptece mówiła, że już nic nie trzeba - za dużo będzie! :)

• Nata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka potrawy ala chińskie polecam zagęszczać mąką ziemniaczaną :-) wtedy wychodzą jak w barze chińskim :-D

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ