X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, miło cie slyszec! Dobrego odpoczynku, pozytywnych myśli i mam nadzieje do zobaczenia tu wkrótce! Pozdrawiam cie serdecznie i wszystkie inne rówieśniczki!

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Lady.. Staram sie o tym nie myśleć, wpisuje objawy na wykresie ale nic poza tym..czekam na @ i troche ogolny dołek mnie z tym ogarnął. Dzisiaj moj mężuś ma urodziny i mialam nadzieje ze w prezencie dam mu jakiś test z 2 kreskami ;) ale niestety @ tuż tuż. Testu nie robilłam ale to wiecej niz pewne ze nadejdzie, wiec nawet sie nie fatyguje. Nie wiem czy tez tak macie ale ja z miesiaca na miesiac czuje ze jestem co raz bardziej w ciazy :p

Witam nowr kolezanki :))

• olka30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam, im dłużej się starasz tym więcej objawów u ciebie występuje. Chyba psychika tak działa, że ciało się dostosowuje. Jak zaszłam to miałam mniej objawów niż przy staraniach.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO a mój mąż miał urodziny dwa dni temu :)

też tak mam z objawami, raz miałam przez kilka dni stan podgorączkowy więc byłam w zasadzie już pewna, a okazało się, że to niestety tylko grypa :(

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Też tak miałam, im dłużej się starasz tym więcej objawów u ciebie występuje. Chyba psychika tak działa, że ciało się dostosowuje. Jak zaszłam to miałam mniej objawów niż przy staraniach.
    Ola dobrze pisze, ciągle się objawów dopatrywałam a jak naprawdę zaszłam to byłam święcie przekonana że @ za rogiem podpasek nakupowałam zamiast testów ciążowych zadziwiające to :)

olka30 lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak nie mam. Praktycznie cały czas towarzyszy mi pewność, ze nic z tego. Przy każdym cyklu czuje sie tak samo, nawet sie nie napalam. Teraz tez - jestem przed @ i jest dokładnie tak samo, jak przez tych dwadzieścia lat, kiedy dostawałam @. Trochę to smutne. Staram sie o tym nie myślec, ale w drugiej połowie cyklu, zwłaszcza biorąc progesteron, cieżko mi byc optymistka.

Shafuli lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady cykl na luzie może Cię zaskoczyć oczywiście pozytywnie :) ja trzymam mocno kciuki :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też starając się nie sądziłam, że sie uda. Nie miałam myśli, że to TEN cykl.
    Jak zaszłam, to praktycznie od zagnieźdżenia umierałam i już sżłam do lekarza bo się potwornie czułam. Pamiętam, że mówiłam do męża że to na pewno jakiś rak :D :D

olka30, Lady In Red lubią tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Ja tak nie mam. Praktycznie cały czas towarzyszy mi pewność, ze nic z tego. Przy każdym cyklu czuje sie tak samo, nawet sie nie napalam. Teraz tez - jestem przed @ i jest dokładnie tak samo, jak przez tych dwadzieścia lat, kiedy dostawałam @. Trochę to smutne.
    No i ja tez tak mam ...nowy cykl a ja już i tak wiem że nic z tego lol
    Zero wiary :(
    Czasami coś tam się tli ale ie umiem już się napalać . Raz tak się nakręciłam że aż na Betę poleciałam a 2h potem dostałam @ jak jechałam samochodem ....musiałam zjechać na pobocze bo tak zaczęłam ryczeć że nic nie widziałam.

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    No i ja też tak mam ...nowy cykl a ja już i tak wiem że nic z tego lol
    Zero wiary :(
    Czasami coś tam się tli ale nie umiem już się napalać .

Przyjęłam taką zasadę że dopóki @ się nie zjawi to nie testuję bo wiem że to nie ma sensu i szkoda testu.Jeśli minie dzień wystąpienia @ a się nie zjawi to wtedy zatestuje.

:(
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny, ja też z rocznika 82. Staram się obecnie w pierwszym cyklu o drugie maleństwo. To już mój 17dc, 21 sierpnia testuję i zobaczymy co z tego będzie. Wielkich nadziei nie mam, że uda się w pierwszym cyklu, bo to za pięknie by było. Na pewno duże zebrałam informacji i bardziej będę przygotowana do działania w drugim cyklu. Buziaki kochane i powodzonka Wam życze

olka30 lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magnolia,
    widzę że się postaraliście z serduchami więc kto wie.... znam pary którym za pierwszym razem zaskoczyło więc powodzenia :D

magnolia82222 lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia magnolia! Trzymamy kciuki!
    Dziewczyny, co taka cisza, jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 23:01

magnolia82222 lubi tę wiadomość

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jak testowanie? Kciukasy!!!

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli wrote:

Cisza bo okres urlopowy ;) u mnie po staremu, wielkie nic, byliśmy na urlopie i kompletnie się zresetowałam.
    Ze zmian to jedynie tylko to, że lekarz potwierdził, że jak na razie nie widzi nic niepokojącego i mamy się starać do końca grudnia a w miedzy czasie dał mi skierowanie na laparoskopię z histeroskopią oraz ocenę drożności jajowodów. Skierowanie dał profilaktycznie, żeby się zapisać już bo czeka się 4 mies. na wszelki wypadek.
    Nie zapisuje nic na wykresie, w ogóle o tym nie myślę, właściwie to tylko od czasu do czasu zaglądam na 'nasze' forum :) mam dni płodne ale jakoś nie robimy z tego wielkiego halo jak wcześniej..
    Pewnie znowu dostane stresa tuż przed @ ;)

A co u Was dziewczyny? Może u którejś jakieś dobre wieści ?

• Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli wrote:

Cisza bo okres urlopowy ;) u mnie po staremu, wielkie nic, byliśmy na urlopie i kompletnie się zresetowałam.
    Ze zmian to jedynie tylko to, że lekarz potwierdził, że jak na razie nie widzi nic niepokojącego i mamy się starać do końca grudnia a w miedzy czasie dał mi skierowanie na laparoskopię z histeroskopią oraz ocenę drożności jajowodów. Skierowanie dał profilaktycznie, żeby się zapisać już bo czeka się 4 mies. na wszelki wypadek.
    Nie zapisuje nic na wykresie, w ogóle o tym nie myślę, właściwie to tylko od czasu do czasu zaglądam na 'nasze' forum :) mam dni płodne ale jakoś nie robimy z tego wielkiego halo jak wcześniej..
    Pewnie znowu dostane stresa tuż przed @ ;)

A co u Was dziewczyny? Może u którejś jakieś dobre wieści ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian. Olałam lekarzy, odstawiłam leki . Tylko praca i praca. Nie mamy nawet czasu serduchować. Śmieszne jak juz większość z koleżanek na forum pozachodziło i zostaje się samą na polu walki ;)
    Serio zaczynam sie nawet wewnętrznie godzić na to co mnie czeka .
    MOja przyjaciółka namawia mnie na zgłębienie tematu "totalnej biologii"...
    Na razie zaczęłam rozmawiać z matką. To coś nowego dla mnie.

• CarPer Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to znaczy "totalna biologia"???

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie co to "totalna biologia"? zawsze myślałam że biologia to biologia ma różne działy ale "totalna"???

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://totalnabiologia.com.pl/totalna-biologia-czym-sie-je/

To kierunek w myśleniu w sumie takie trochę czary- mary ;) Ale może skuteczne :) Warto poczytać :)

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ