X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voila wrote:
    czytam wasze dzisiejsze posty o prolaktynie i tak sobie myślę, że każdy lekarz ma jednak swój sposób na leczenie.

ja badanie na poziom robiłam wg zaleceń w 4 dc (podobno najlepiej jest między 1 a 5 dc).

ponieważ prolaktyna lubi sobie poskakać, jak napisała wcześniej Lucy, moja gin. powiedziała, że w przypadku ciąży należy odstawić lek na prolaktynę i zacząć przyjmować progesteron, żeby utrzymać ciążę. może któraś z was otrzymała podobną informację od swojego lekarza?

Lucy, XYZ trzymam kciuki ...

Tak, dokładnie to samo słyszałam od 2 swoich ginów :)

Dziekuję :) No u mnie w tym cyklu nic nie będzie. Jedna torbiel zesżła, druga została, nie wchłonęła się, minimalnie tylko zmniejszyła.
    I od dziś dalej progesteron. Był duphaston, a będzie luteina dopochwowo, az do 25 dnia cyklu. Więc z owulacji nici :(
    Chociaż gin twierdzi że nic nie przesądzone. No ale dzie tam przy luteinie.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Ja miałam tomograf, w sumie w 2012 r, z tego co pamiętam i nic mi tam nie wyszło, a robiłam go po tym jak nagle z tyg. na tydzień straciłam wzrok.. Migreny mnie męczą często i takie tam smuty, ale TK nic nie wykazał.
    Olka, bardzo dobrze to znam! Sama to przechodziłam, lekarze rozkładali ręce. Tabl na migrenę nie pomigały...byłam nawet w szpitalu...
    W każdym bądź razie, skończyło się na tabl przeciw padaczce, ale doraźnie, tylko podczas ataków. Ale te tabl są szkodliwe, ja od jakiegoś dłuższego czasu nie biorę.
    Pomogło mi wyrwanie górnej 8-ki, bo dotykała (?) nerwu.
    W każdym bądź razie,od 1,5 roku miałam może 2-3 poważne ataki. Luz-bluz teraz, bo wcześniej to nie było tygodnia,gdybym nie musiała robić sobie wolnego i męczyłam się.
    Od 6 m-cy odstawiłam kawę też jest lepiej ;)
    Więc jak będziesz potrzebowała wskazówek - może coś doradzę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Kilka dni temu madziallena pisała, że pije cole zero i któraś z Was tam jej wtórzyła. Nie chciałam nic pisać,ale oto artykuł warty poczytania:

http://dzieciowo.pl/2012/09/jak-zajsc-w-ciaze-szybciej-niz-szybko-jak-przygotowac-sie-do-ciazy.html

:)

Tina82 lubi tę wiadomość

• K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:16

Annushka, MINIKA_31, Lenuś, Tina82, XYZ, AGA 30, IK, madziallena, Voila, Lucy lubią tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    Dziewczyny !!!!!!!!!!

UDAŁO SIĘ !!!!!!!!!!!

:):):):):):)

DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE !!!

Gratuluję z całego serca i trzymam kciuki!!!!!!!

K4lina, IK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina

Super wiadomość!

gratulację ;)) dbaj o Siebie i małą fasolkę ;)

• XYZ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina, cieszę się ogromnie, wielkie, ogromniaste gratulacje dla Ciebie!
    Spokojnych, szczęśliwych 9 miesięcy życzę :-)
    Czyli mamy na wątku już drugą Ciężaróweczkę z naszego rocznika!
    Oby wkrótce pojawiło się ich więcej :-)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJĘ!!!
    Taka wiadomość przed samym weeekndem :)

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow super!! Wielkie gratulacje i mam nadzieję ze niedługo reszta z nas przeniesie się na inne forum !!! :

Eh a ja siedze i czekam na ovu 24dc i nadal nie ma skoku.. a test pozytywny by 16 DC.. wq to czekanie

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina gratulacje :)

Voila wczoraj byłam u endo i dostałam Dostinex :) 10 tabletek, teraz planuję który bank obrabować, żeby wykupić receptę.. Mam brać 1 tabl. na tydzień. Ale chętnie bym zrobiła to badanie o którym dziewczyny pisały, żeby zobaczyć czy naprawdę mam problem z prolaktyna i dowiedzieć się skąd te moje wyniki.

Voila lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Tina82 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina gratulacje :) ... Rośnijcie zdrowo :)
    Super !!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie dopiszę moim z moim rocznikiem 82 :)
    W czerwcu 32 latka strzeli mi staram się od paru ładnych lat bez żadnych rezultatów:/
    Jedna ciąża poroniona zanim się zaczęłam nią cieszyć :/
    Niby wszystkie badania ok moje i partnera a nic nie wychodzi :/
    Obecnie biorę bromka i na tarczyce bo trochę się hormony rozjechały ale już wszystko pod kontrolą jest :)
    A efektów jak nie ma tak nie ma :/
    Laparoskopowo sprawdzanie drożność jajowodów i drożne :)
    W marcu może wybiorę się na HSG bo lapro było parę lat temu!!
    Inseminacja bez powodzenia , stymulacja clo bez powodzenia :/
    Niby ok a nic nie wychodzi :/
    A w dodatku na tym naszym zadupiu nie ma konkretnego lekarza żadnego a jedyna klinika co się zajmuję niepłodnością zraziła mnie na maksa :/

Powodzenia dziewczynki i gratuluję zafasolkowanym :-)

olka30, Voila lubią tę wiadomość

• K4lina Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo !!! Czekam na Was na fioletowej stronie !! :) Sciskam mocno i trzymam kciuki za WAS

Voila lubi tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, witaj :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• Voila Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Tak, dokładnie to samo słyszałam od 2 swoich ginów :)

No u mnie w tym cyklu nic nie będzie. Jedna torbiel zesżła, druga została, nie wchłonęła się, minimalnie tylko zmniejszyła.
    I od dziś dalej progesteron. Był duphaston, a będzie luteina dopochwowo, az do 25 dnia cyklu. Więc z owulacji nici :(
    Chociaż gin twierdzi że nic nie przesądzone.

Lucy, głowa do góry, ja z torbielą też zaszłam w pierwszą ciążę, więc jak najbardziej nic straconego :-). fajnie, że lekarz przepisał ci luteinę dopochwowo, przynajmniej nie obciążasz żołądka.

Ja zaraz muszę lecieć na Izbę Przyjęć. Normalnie już mnie skręca, bo to ostatnie miejsce, w którym chcę dzisiaj być. W zeszłym tygodniu miałam robioną tomografię mózgu i rtg szyi w związku z wypadkiem, no i wyobraźcie sobie, że dostając wypis pomylili się i badanie rtg jest na to samo nazwisko, ale inną osobę :-(. muszę to wszystko odkręcić...

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voila wrote:

Ja zaraz muszę lecieć na Izbę Przyjęć. Normalnie już mnie skręca, bo to ostatnie miejsce, w którym chcę dzisiaj być. W zeszłym tygodniu miałam robioną tomografię mózgu i rtg szyi w związku z wypadkiem, no i wyobraźcie sobie, że dostając wypis pomylili się i badanie rtg jest na to samo nazwisko, ale inną osobę :-(. muszę to wszystko odkręcić...

Skąd ja to znam... dostałam wypis ze szpitala z wynikami badań, które BYŁY WYKONYWANE W DNIU, KIEDY MNIE JUŻ W SZPITALU NIE BYŁO. Jakim cudem? Skontaktowałam się mailowo z lekarzem w celu wyjaśnienia tej kwestii, bo już sama nie wiem, czy to moje badania, ale ktoś się pomylił w dacie, czy to wyniki jakiejś innej osoby. Lekarz odpisał jedynie 'trochę wiary w medycynę' i na tym koniec... naprawdę, uspokoił mnie! Teraz już sama nie wiem czy te wszystkie przeciwciała mam w normie, czy robić je na własną rękę jeszcze raz. W następny piątek jadę do szpitala i będę tam siedziała do momentu, aż ktoś mi tego nie wyjaśni.

Powodzenia w 'odkręcaniu' Voila

Voila lubi tę wiadomość

• madziallena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4linka superrrrrrrrrr :):) dbaj tam o siebie i dzieciatko:)

Aga witamy i trzymam mocno kciuki oby nam sie wkoncu udalo:)

Annushka fajny artykul :P

AGA 30 lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ja mam zrobic dotknac sie nie moge nawet cyckow:(:( tak bola:(

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    co ja mam zrobic dotknac sie nie moge nawet cyckow:(:( tak bola:(

test ;P

madziallena lubi tę wiadomość

• madziallena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushka chyba za wczesnie na testa.... poczekam do srody a 4 testy czekaja w mojej szufladzie na 2 kreseczki :P

Annushka lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ