Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis trzymam mocno kciuki!!!

Kuniak co do sluzu to ja mialam non stop kremowy... ale kazdy organizm kobiety jest inny trzymam kciuki!!!

Lenus serduszkuj tam ile wlezie!!!

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochłonęłam pierwszego w tym dniu, tłustego, kalorycznego pączka... nie poprzestanę na jednym :)

• XYZ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już swojego zeżarłam.
    W dodatku zabłysnęłam w pracy radosnym przejęzyczeniem: komentując pączka zamiast "nadzienie", powiedziałam głośno i wyraźnie: "nasienie", co oczywiście wprawiło wszystkich w rewelacyjny humor, a mnie dało do myślenia, że przez te miesiące starań trochę mam już jednak zryty beret.

KUNIAK, Szyszka, Annushka, Lenuś, Voila, Lucy lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz ahahaha ale sie usmialam :)))

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie już fiksujemy, ja też co chwilę Lubemu mówię " dbaj o nasionka" (np. kiedy sięga po piwo, czy chipsa).
    To myślenie o temperaturze, lekarzach, celowanie, mierzenie itp...można zwariować, ja też ostatnio przejęzyczyłam się używając słowa 'inseminacja', wtedy kiedy powinnam użyć innego, na szczęście w towarzystwie zaznajomionych z tematem przyjaciółek ;)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie,a w zasadzie to tych które badały sobie hormony
    Co powinnam sobie zbadac tak na wszelki wypadek ?
    Pytałam ginke ale to zlała;/
    Mowi ze sie krotko staramy,ale nie bierze pod uwage ze staralismy sie o poprzednia ciaze 8-9 msc i tak njc z tego nie wyszlo:/
    Nie chciałabym czekac kilku nastepnych msc z badaniami,pozniej kilka na leczenie
    Moze podstawowe chormony warto zbadac odrazu?

Co mam zbadać progesteron?estradiol? Prolaktyne miałam badaną i wyszła niska ok 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 20:26

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 3 a 5 dniem cyklu zbadaj LH, FSH, estradiol
    7 dni po owulacji zbadaj progesteron

Prolaktynę badałaś, więc już nie musisz, ale koniecznie musisz zbadać TSH - to podstawa (nie ma znaczenia w którym dniu cyklu).

• XYZ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z trochę innej beczki (bo w kwestii podstawowych badań nie mam nic do dodania ponad to, co podała Lenuś), to jakie macie plany weekendowe? Robicie coś fajnego?
    Jutro już piątek, a my w sumie niczego ciekawego nie zaplanowaliśmy jak dotąd,a nie chcę, żeby się skończyło na dłuższym spaniu, sprzątaniu i zakupach.
    Jakieś pomysły, inspiracje?

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam no może oprucz wizyty u rodziców :)

A mam pytanko juz takie bardzo nie na tema ..jak bardzo macie stała fazę lutealna ? U mnie pierwszy cykl to 15 dni , teraz drugi cykl i 16 dzień i nie wiem czy mogę juz uznać ze mi się okres spóźnia czy jeszcze..

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plany na sobotę... najpierw targ staroci, potem koncert-impreza (z afterem). W niedzielę najprawdopodobniej będziemy leczyli kaca, więc nie robię planów na ten dzień ;) . Gdyby nie koncert, na który już mamy bilety od jakiegoś czasu, to pewnie wyjechałabym w góry, bo już za nimi tęsknię.
    XYZ...proponuję wycieczkę, świeże powietrze zawsze dobrze robi :)

Mnie chyba też przydałoby się przewietrzenie głowy, bo znowu zaczęłam sobie coś wkręcać. Taka byłam zadowolona po wczorajszej wizycie u ginekologa, a dzisiaj już niestety dół... bo co jeśli pęcherzyki nie pękną? Dlaczego nie dał mi nic na ich pękanie? Wczoraj miały po 23 mm, czyli najwyższa pora na owulację, a testy owulacyjne negatywne i wczoraj i dzisiaj :(
    Dobija mnie perspektywa kolejnego straconego cyklu przez jakieś niedopatrzenie. Na USG mam przyjść dopiero w poniedziałek, po ewentualnej owulacji, której może nie być :(

• Lucy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ci lekarze to dziwni. Mój mi tez nie dął nic nie pęknięcie (pęcherzyk dominujący miął 24mm) tlyko powiedział że: spróbujemy naturalnie.
    I tak oto spróbowałam naturalnie, że teraz mam dwie torbiele i cykl w plecy.

W nowym cyklu w dupie mam te jego naturalnie i już mu to powiedziałam :D
    Będzie "po mojemu" :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus dziekuje najmocniej!

Xyz ja mam weekend pracowity niestety,bo oprocz " normalnej" pracy, zaczynam dzialac na wlasny rachunek i co drugi weekend przeznaczam na podrobienie czegos, aby do przodu :) Padlo niestety na ten :/
    Ale jak mamy wolne to basen :albo termy ) Kocham aquaparki z prawdziwego zdarzenia z jaccuzi, grotami solnymi etc.(polecam Karpacz, Bialke i Wisle ) choc ni e mam pojecia skad jestes :)
    A jak nie mamy jak wyjechac za miasto to idziemy sobie na kregle, p
    strzelimy po piwku i w sumie fajnie sie bawimy:)

A ja dzis czuje sie "okresowo"choc jeszcze tydzien:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 20:40

gg64l6d8uplrbvce.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, aquapark i grota solna, to dobry pomysł! Ale na miejscu, bo do Białki, Karpacza lub do Wisły czekałaby mnie wielogodzinna wyprawa...
    Do kręgli mam niestety dwie lewe ręce :-(
    No i piwko odpada, bo przecież dbamy o nieszczęsne nasienie ;-)

Oj, na świeże powietrze ciągnie mnie, tak jak pisze Lenuś, tylko świat taki na razie jeszcze brzydki, szaro - bury, zero zieleni. Najbliższy dla mnie fajny teren spacerowy, to Puszcza Kampinoska, ale las o tej porze roku jest najbrzydszy, (jak nie ma śniegu, oczywiście), więc chyba zostaje opcja: aquapark + grota solna, no i może wreszcie wyciągniemy znajomych do kina, bo ciągle jeszcze "Wilka z Wall Street" nie widziałam.

Jak Wam upływają ostatnie godziny przed weekendem?
    Ja już zaczynam odliczanie: jeszcze 6 godzin do wolności :-)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wtrynie poza wątkiem weekendoym :)

Mam wyniki estradiolu i progesteronu z 22 dc (7 dni po owu)

progesteron 15,9 ng/ ml -mam szanse na to by ewentualna ciaza sie utrzymala?

Estradiol 141 pg/ml
    (tez zbadany 7 dni po owu bo zrobiałm zanim wyczytałam wasza porade:/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak,

chciałabym mieć taki progesteron :) niestety mam połowę tego co Ty. Jak jest powyżej 10, to jest dobrze... za wysokui niestety też nie może być (no chyba że jest się w ciąży :) )
    Estradiol po owulacji też super... ważne, żeby był powyżej 100. Estradiol bada się jeszcze na początku cyklu i przed samą owulacją, bo jego poziom powinien zmieniać się cały czas.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój weekend zaczyna się tak, że zmanipulowałam panie recepcjonistki z Kliniki, żeby zapisały mnie dzisiaj na USG, bo martwię się pęcherzykami, martwię się też tym, że mam plamienia po HSG i tym że mam się bzykać z chłopem do niedzieli, a mnie tam boli jak cholera...
    Tak więc zapisana jestem na USG o 13:30 do jakiegoś mało znanego mi lekarza, który mam nadzieję, że zaradzi coś w związku z tymi moimi nieszczęsnymi pęcherzykami i powie co dalej z próbami prokreacyjnymi.

Dalsze plany bez zmian, czyli targ, koncert, kac itp. ;)
    W związku z tym, że za ok. godzinę wychodzę z pracy, a o 14 będę już po lekarzu, to zostaje mi czas wolny, który zamierzam poświęcić na poszukiwanie i zakup butów (już sobie jedne wymarzyłam, niestety cena jest odstraszająca... ale chyba się poświęcę)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 11:15

• XYZ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest dobry plan :-)
    Przyjemne z pożytecznym: lekarz (przynajmniej będziesz miała jasność, jak sytuacja wygląda od wewnątrz i może, jak go przyciśniesz, da Ci coś na pęknięcie), a potem 2 zaoszczędzone godziny i nowe BUTY!
    Właśnie, ciuchowo - butowe zakupy! W końcu wiosna idzie. Muszę jakoś wcisnąć rundkę po sklepach w mój przyszłotygodniowy grafik ;-)
    Trzymam kciuki za pęcherzyki i udane USG, trzymaj się!

Lenuś lubi tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lenuś ,czyli..przynajmniej na razie nie mam się czym martwic?
    ;D
    Ach...jak ja wam zazdroszcze pracy do 14..no nawet do 16.Ja kibluje do 18 dzis,a zwykle jeszcze pozniej wychodzę :/
    A dzis dla uczczenia piątku wybieramy sie na miasto na mala kolacyjke
    A co do zakupow to ja kilka dni temu pod wplywem euforii po monitoringu,spowodowanej peknieciem dorodnego pecherzyka :D kupiłam sobie buty,
    a teraz nie mogę na nie patrzeć :D i jadę je oddać odrazu po pracy:)
    Takie: https://www.venezia.pl/mokasyny-p-13684-164-14.17.164.html

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buty, buty i jeszcze raz buty :)

Kuniak, te buty rzeczywiście nie powalają, oddaj i wybierz sobie jakieś inne :)
    ja chcę te:
    http://www.sarenza.pl/geox-d-kali-e-s804241-p0000086211?ectrans=1&ef_id=UxBangAABDTCrgvs%3A20140228111741%3As

Mam nadzieję, że znajdę je w sklepie stacjonarnym, żebym mogła chociaż przymierzyć.

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś ladne,bardzo klasyczne:)
    A w moich niewiem co mi sie spodobalo bo teraz wydają mi się takie..bezpłciowe:/
    I bezapelacyjnie oddaje choć meżowi się podobają

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ