Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenuś wrote:Ja miałam plamienia do czasu, aż zaczęłam brać luteinę/duphaston. Od kiedy w 2 fazie cyklu przyjmuję progesteron, to plamienia ustały. Mój progesteron zawsze oscyluje w granicy 8 ng/ml i wiem że jest dużo za niski, ale podobno najlepiej jak jest w okolicy 15 ng/ml...może u Ciebie też jest go trochę za mało, sama nie wiem, może nie powinnam radzić.
Odnośnie prolaktyny to niestety nie zawsze jest tak, że za wysoka blokuje owulację. U mnie była norma przekroczona dwukrotnie, a ja cały czas miałam cykle owulacyjne.
No właśnie, mam zamiar jednak zrobić badanie prolaktyny w następnym cyklu (jeśli ten nie będzie owocny
U mnie branie duphastonu (1 tabl dwa razy dziennie) przez pół roku nie zahamowało niestety plamień... w tym cyklu lekarz zalecił mi jego odstawienie. Sama już nie wiem, co może być przyczyną tych plamień skoro nie mam nadżerki, a na monitoringu nic podejrzanego nie wyszło...może jednak ta prolaktyna?
-
witajcie w ten słoneczny niedzielny poranek
dzisiaj leniuchuję na potęgę przed kolejnym dłuuugim tygodniem pracy.
wczoraj byliśmy na tajemnicy filomeny, bardzo wzruszający a zarazem pełen dobrego humoru film, polecam.
kuniak witaj w szeregach, oby zielona kropka pojawiła się jak najszybciej.
jeśli nic się nie zmieni, to będę testować już w środę (a propos wykresu mój jest jakiś nienromalny, od 8 dni mam tę samą temeraturę 36,87, jestem pewna, że to norprolac tak mi linię wyrównał)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 14:18
-
Voila wrote:wczoraj byliśmy na tajemnicy filomeny, bardzo wzruszający a zarazem pełen dobrego humoru film, polecam.
Byliśmy na tym filmie w piątek, również polecam.
U mnie niestety dzisiaj nastrój odwrotny do słonecznej aury za oknem.
Wczoraj test negatywny, dzisiaj zjazd tempki, @ ad portas.
Czyli pierwsze podejście do IUI nieudane. Kasa poszła w błoto, czas poszedł w błoto, muszę szykować kolejne 1.500zł na najbliższy miesiąc na cel nierównej walki z niepłodnością i od nowa kombinować z urywaniem się z pracy na monitoringi i na zabieg.
Dzisiaj nawet tabliczka mlecznej czekolady nie poprawi mi humoruWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 10:38
-
XYZ ,
własnie jestem po 1 msc monitoringu i zastanawiało mnie jak to wszystko godzicie z pracą.
Musiałam tak kombinowac przez ostatni tydzień zeby się wyrwać do gina (4 *) ,ze jestem dwa razy bardziej zmeczona niz po tygodniu zwykłej pracy:/
A to dopiero początek
Dziewczyny długo się staracie?,była tu jakaś dziewczyna która w miarę szybko "zaskoczyła" czy po 30 stce to zawsze trwa dłużej?
A co do prolaktyny-zrobiłam na zyczenie endokrynologa(mam niedoczynnosc) i w 7 dc wyszła mi 7. Czy to dobry wynik bo jeszcze nie byłam na wizycie? -
Ja staram się 13 cykli,w tym 10 na OF.U nas problem tkwi w nasieniu.
Ale oczywiście,że są dziewczyny,które zachodzą bez problemu.Właściwie wszystkie moje koleżanki zaczęły się starać w okolicach trzydziestki-pozachodziły w przeciągu 3 miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 14:16
-
Dzień dobry, u nas też piękna pogoda..
XYZ współczuję.. Jak sobie pomyślę, że muszę kupić w tym tyg. lekarstwa za 300 zł to aż mnie boli, a co dopiero 1500.. Żeby nam tylko ktoś zagwarantował, że ta cała kasa, stres i wysiłki przyniesie pozytywny skutek to jakoś inaczej by się do tego podchodziło.. A tak, ja po prawie dwóch latach leczenia, coraz więcej kasy, coraz droższe leki i nic, przestaję już w to wszystko wierzyćXYZ, Lenuś lubią tę wiadomość
-
XYZ wrote:IK, jak się czujesz? Maleństwo zaczyna dawać się we znaki,czy wręcz przeciwnie?
Witam Was Kochane!!1
Ciąża daje się we znaki, lenistwo wieczorem, najchętniej po pracy nic bym nie robiła Mdłości rano, wrażliwe piersi i częste odwiedziny w toalecie... Jutro idę na usg i jestem bardzo ciekawa co tam zobaczę....
pozdrawiam Was i wspieram!!!! Trzymam kciuku za zielone finały Waszych cykli!! -
Dobry Wieczor:) dzis pierwszy dzien bez popoludniowej drzemki Piekny sloneczny dzien spacerek zaliczony przy okazji pare sklepow odwiedzone ;)jeszcze tylko 4 tyg i lece do Polski zobaczyc moje malenstwo
Kochane Milion wiruskow Wam wysylam!!!
Kuniak ja w pierwszym cyklu z ovuf zaszlam Powodzenia!!!XYZ lubi tę wiadomość
-
O ja tez łapie wiiruski . Dziś obudziłam się z duża nadzieja na zielony plusik. Bo cała noc bolały mnie jajniki a to już 4 -5 dni po owu wiec teoretycznie powinny się uspokoić .Z drugiej strony mam ok 2 cm torbiel na jajniku i mogła to ona się odzywać Tylko nadzieji narobiła XYZ ,Olka 30 trzymam kciuki , kiedyś w końcu musicie zaskoczyć ! Choć tylko mogę sobie wyobrażać ile was to kosztuje psychicznie :@
olka30, XYZ lubią tę wiadomość
-
Hallo tagze chcialam dolaczyc do staraczek 82. Dziewczyny piszwcie tu o plamieniach przed ja mam takie od kiedy odstawilam tabletki anty ok 5 lat temu. Staramy sie teraz 6 cykl i nie wyszlo. Martwie sie ze te plamienia maja na to wplyw. USG robione w zeszlym roku ok prolaktyna twz w normieStokrotkaw