WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrewsko bolące, za przeproszeniem - pierwszego dnia zawsze się skręcam (od pierwszej miesiączki) - boli podbrzusze i krzyż mniej więcej tak, jakby ktoś mnie wsadził w wielkie imadło. Na szczęście drugiego dnia ból ustępuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli tylko prawy jajnik jak na ovu i temp mam 37,4. Myslicie ze moze to byc torbiel?tak nachodzi odchodzi? Dzis nawet Zrobilam test (-) w piatek byl termin @ wiec gdyby nawet mialo cos dziac sie to chyba powinien byc +.
    Wyniki wyszly ok to skad takie opoznienie i bol jajnika. Nigdy tak nie mialam.
    Poradzcie cos?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odkąd biorę CLO jajniki bolą non stop. W tym cyklu powiedziałam DOŚĆ i nie biorę CLO, pójdę normalnie na monitoring, może za miesiąc wrócę do brania, ale musiałam odetchnąć od tego bólu.. Ledwo mogłam chodzić.. Mimo że CLO nie biorę i tak czuję jajniki, ale przynajmniej nie cały czas i tak do wytrzymania.. Ciekawe co z tego cyklu w ogóle będzie :( Już jestem negatywnie nastawiona do wszystkiego, najchętniej pieprzłabym tymi staraniami, ale chcę dziecka i to się trochę ze sobą kłóci..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie brałam żadnych leków i nie staraliśmy się w tym cyklu aż tak jak wcześniej, jedynie to w piątek byłam na basenie myślicie że może to być jakieś zapalenie przydatków albo co? Dziwi mnie tam tempka bo na okres powinna spaść a tutaj coś wysoko?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła na betę sprawdzić..

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dostałam wyniki 17 OH progesteron 1,84 normy:Faza folikularna 0,3 - 1,0 Faza lutealna 0,2 - 2,9 po stymulacji ACTH < 3,0 Ciąża (3 trymestr) 1,8 - 20,0

Badanie robione w 15 DC , czyli co owulacją była wcześniej? Wykres nic takiego nie pokazuje..Do tego od 16 DC biorę duphaston..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 07:41

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówił, że hormony żeby mieć miarodajne wyniki trzeba by robić codziennie przez cały mies., bo są wydzielane skokowo i mogłaś akurat trafić na ten moment, a robiąc dzień wcześniej byłby zupełnie inny wynik..

Agis lubi tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten przesympatyczny (czytaj: szary, mokry i obrzydliwy) wtorek ;-)
    Dziś mój drugi dzień cyklu, więc czeka mnie rytualna wizyta u gina.
    Po tym, jak w pracy zapowiedziałam, że w ciągu najbliższych 2 tygodni będę mieć jeszcze przynajmniej 3 wizyty, już nawet przestali się dopytywać, co mi dolega. Przynajmniej jeden kłopot z głowy.
    "Panie doktorze, wszystko mnie wqrwia" - tak dziś powinnam chyba zacząć gadkę z lekarzem.

olka30, Libra, Voila lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Panie doktorze, wszystko mnie wqrwia" - O właśnie, kupuję :)

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka30 dzięki podnioslas mnie na duchu :) zobaczymy co lekarz powie

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja chyba przestane myslec czy sie uda czy nie, bo zaczynam miec obsesje:( kurde,pol zycia balam sie ze wpadne i jakos nie wpadlam,a teraz nagle mam zajsc tak ot, po prostu? wiekszosc moich kolezanek zaszla za 1 razem, tak jakby zachodzilo sie w ciaze od samej mysli "chce miec bejbi" mnie to przerasta....

olka30 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pół życia bałam się wpadki, a teraz śmieję się z ironii losu :/

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Też pół życia bałam się wpadki, a teraz śmieję się z ironii losu :/

Witajcie w klubie :)

• XYZ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mogę się przyłączyć? :-)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie założymy klub Trochę Mniej Mądrych Dziewczyn Które Z Perspektywy Czasu Dużo Rzeczy By Zmieniły w skrócie TMMDKZPCDRBZ ;p)

Lenuś lubi tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, grunt to dobry skrót, łatwo wpadający w ucho :-)

A tak na serio, to wiecie co, pomimo czternastu porażek w zachodzeniu w ciążę, w tym dwóch nieudanych inseminacji, mając prawie 32 lata powiem Wam, że nie, nie zmieniłabym swojego życia.
    Wpadka na studiach lub zaraz po nawet z dzisiejszej perspektywy byłaby dla mnie katastrofą. Nie nadawałam się wtedy kompletnie na matkę (ani mój małżonek na ojca), na rodzicielstwo nie było w naszym życiu ani miejsca, ani warunków. Owszem, teraz bardziej czas mnie nagli, ale przynajmniej wiem, że chcę dziecka, więc o nie walczę.
    Poza tym nie ma żadnej pewności, że 10 lat temu nasienie męża (wtedy jeszcze nie - męża) było lepszej jakości. A może było jeszcze gorsze?

olka30, Lenuś, Libra lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed studia też bym się nie cofnęła, ale po studiach w zasadzie poznałam mojego M i od początku mnie namawiał na dziecko, ale ja chciałam najpierw pracę, potem ślub a potem dziecko.. Po prawdzie w sumie zmusiłam mojego do oświadczyn, bo do dziecka mu się śpieszyło, ale do ślubu nie bardzo, typowy facet :( I trochę czasu zleciało. Można to było przeprowadzić parę lat wcześniej i tak w sferze mieszkania nic by się nie zmieniło, a zawodowo trudno powiedzieć żebym była usatysfakcjonowana, więc może zmieniłabym to i owo..

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę na temacie pod tytułem 'zakładanie rodziny' się przejechałam i też z perspektywy czasu myślę, że na dziecko wtedy (z poprzednim partnerem, z którym przyszło mi tą rodzinę zakładać) byłoby stanowczo za wcześnie, choć druga strona naciskała, a ja dzielnie się broniłam. Nie żałuję, że zabrałam się za planowanie potomstwa dopiero po trzydziestce, bo po pierwsze chciałam poczuć że naprawdę tego chcę, a po drugie chciałam żeby moje dziecko miało fajnego ojca.

olka30 lubi tę wiadomość

• cafe Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też po trzydziestce dojrzałam do bycia mamą i jak wcześniej bałam się wpadki, tak teraz myślałam, że wszystko sobie zaplanujemy i dziecko się pojawi, a tu niespodzianka :( - zaczynamy ósmy cykl starań i oczekiwań.

olka30 lubi tę wiadomość

8f9b81c312de19984f028d491d506398.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • olencja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczesniej nie byal na dziecko gotowa,ale teraz boje sie ze jestem niezdolna gdzies w srodku,przez to np ze nie szanowalam sie zbyttnio. Kiedys,mnostwo zapalen,grzybic i teraz mam schize ze to kiedys bylam mloda,czysta i plodna a teraz to syf i krzaki w srodku:( wiem.leczyc musze glowe ale wstepuje do klubu o trudnej nazwie:D

olka30 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ