Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Agis, ja też mam podwyższony androstendion
    Mnie przy normie do 3,5 wyszedł 8,4 ng/ml z tym ze pytałam babki czy dzień cyklu ma znaczenie powiedziała ze nie więc zrobilsm w 15, a potem w necie przeczytałem ze albo do 7dc albo tydzień przed okresem ..wiec może być od tego tez

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie Lucy - nic nie wiadomo bez usg. Mi też wydaję się, że niby jest ok. Ale według mnie mało mam śluzu płodnego( 1 dzień) W sumie odczuwam jajniki ale tylko niby w okresie owulacji ale nie wiem czy na pewno do niej dochodzi. Dowiem się wszystkiego dopiero od nowego cyklu. Na pewno nie mam żadnych krwawień ani bólu takiego dużego.

• Lucy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej iść na usg. Jakbym się nie zdecydowała na monitoring to dalej byłabym w czarnej d... :D Bo moje wykresy były iście owulacyjne, a tu taki zonk :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • asiulka82 Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    ja na ovu mam wykresik od zeszłego cyklu, teraz może i coś tu skrobnę
    Otóż staranka ogólnie od 2008r z małymi przerwami na leczenie jakiegoś paskudztwa w piersi. Teraz prócz niedomogi ciałka ltealnego leczonej progesteronem po ovu od początku roku nic. M odbiera powtórne wyniki w poniedziałek może coś z tego będzie.

olka30, Lenuś lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam się:) 32 lata na karku ale niestety to mój pierwszy cykl starań dopiero:( być może trochę za późno, być może za karę że nigdy nie chciałam dziecka teraz sobie długo poczekam. Mierzę tempkę od tego cyklu i codziennie stresuję się rano czy spadnie czy nie. To ja będę sobie zaglądać do Was:)

olka30, Lenuś lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Fajnie ze dolaczylyscie do Nas. Nigdy Nic nie wiadomo a noz widelec. U mnie juz 4 cykle..dopiero zaczelam robic badania. Niestety poronilam wiec teraz wole upewnic cz sie czy wszystko jest ok.
    Wiecej Nas to zawsze razniej....
    Zycze milego weeku bo niestety bede dopiero w poniedzialek!

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć MINIKA :) trzymam kciuki za nasz rocznik i za Ciebie szczególnie:* będzie dobrze, przecież jesteśmy '82:)))

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tak jeszcze chciałam się podzielić swoimi obawami- nawet jak zajdę to mam wizje poronienia-jak moja mama- roniła kilkanaście razy:(( chyba do 9 miesiąca bałabym się komukolwiek powiedzieć w obawie ze stracę fasolinkę:(((

u5cvp2.png
  • asiulka82 Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencia, zawsze jest obawa, powodzenia

• olencja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,ale ta myśl mnie blokuje:( dziewczyny,mam pytanie techniczne, czy przychodzi do Was gdzies info ze jest nowy post w wątku? bo mi mimo zaznaczenie nie przychodzi:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 09:23

u5cvp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :) I miłego weekendu życzę, bo pogoda przednia :)

Nie przychodzą takie powiadomienia Olencja..

olencja lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo czyli opcja pod postem wprowadza w błąd:( a szkoda, bo byłoby o wiele fajniej gdyby działała

u5cvp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pochmurny, brzydki poniedziałek..

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    dwutygodniowe L4 zakończone. W domu było cudnie, od dzisiaj praca pełną parą, wróciłam akurat w największy młyn. Wieczorem jadę na monitoring, ciekawa jestem co mi się tam wyhodowało.
    Miłego dnia Wam życzę dziewczęta :)

olka30 lubi tę wiadomość

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie przedstawie :-) dlugo dojrzewalam do mysli o byciu mama, choc moj ukochany marzyl o tym juz od kilku lat. Zeszlej jesieni wzielismy slub i po nim rozpoczelismy starania o nastepce tronu ;-) to juz pol roku staran... no i zaczynam sie stresowac - ze za pozno te starania, ze stara juz jestem, a przeciez chcielismy miec dwoje... trzymam kciuki za wszystkie staraczki, nie tylko za te z mojego rocznika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:38

Lenuś, olencja, rybka33 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lulu, moja historia jest podobna.. Tyle, że staram się już dwa lata :(

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

• lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, powodzenia! Musimy być dobrej myśli...

olka30 lubi tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w pierwszym dniu przesympatycznego nowego tygodnia.
    U mnie niestety wszystko źle.
    Cały weekend praktycznie przepiłam, ale nawet ocean alkoholu nie poprawi mi samopoczucia :-(
    Zaczęłam 15 cykl starań i szykuję się do trzeciej inseminacji, więc od jutra znowu czeka mnie zabawa z uciekaniem z pracy, zrywaniem się i wymykaniem na kolejne monitoringi, faszerowaniem się pigułami, itp.
    Mam wszystkiego dość, najchętniej zagrzebałabym się w domu na kanapie pod kocem i zeżarła opakowanie ptasiego mleczka. Niestety zamiast tego muszę kiblować w pracy i pozorować wydajne wykonywanie obowiązków służbowych :-(
    Pozdrawiam, życzę Wam milszego dnia i bardziej udanego tygodnia, niż mój.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ, solidaryzuję się z Tobą, ja też niestety miesiąc w miesiąc przez ok. 7 dni czuję się podobnie. U mnie to już 22 cykl starań, w 23 robię inseminację, bo pewnie z tego cyklu i tak nic nie będzie... ale tym dopiero będę zawracała sobie głowę za 2 tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki!
    Weekend bardzo milo spedzilam i cudowna pogoda byla ale dzis tez takie czuc wiosenne powietrze. Juz pierwsze paczki i listki na dzrzewach. Pieknie ptaszki spiewaja i wszystko budzi sie do zycia...moje sadzonki kielkuja jak szalone.
    Odzczuwam silny bol brzucha . pewnie nic tylko @ bedzie bo i tak spoznia sie 3 dni. Mam nadzieje ze nic sie tam nie dzieje ale az mnie skreca. Do ginka mam isc po @. Kurcze troche sie denerwuje bo juz dawno nie mialam takiej sytuacji zeby tak bolalo.

Macie bolace @?

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ