X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeby dodzwonic sie do novum trzeba wziac urlop bo informacji udzielaja w takich godzinach w jakich pracuje sama:( a nie mam jak dzwonic chyba ze z kibla a tam tez ciagle ktos...
    moj sobie sam ten tego nie zrobi... moze i dziwne to ale ten typ tal ma :/

u5cvp2.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwne, ale na prawdę możesz mu pomóc :) A myślę, że bez problemu przyjmą przyniesioną próbkę.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    No dziwne, ale na prawdę możesz mu pomóc :) A myślę, że bez problemu przyjmą przyniesioną próbkę.
    tak tez zrobie,pomoge ;)

u5cvp2.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    czy ktoraś z Was badała nasienie w Novum? czy można je pobrać w domu i zawieźć tam?
    My badaliśmy. Ale oddawane było na miejscu. Pokój mają tak komfortowy i dysskretny z "pomocami" że mój był tam 2 minuty ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    My badaliśmy. Ale oddawane było na miejscu. Pokój mają tak komfortowy i dysskretny z "pomocami" że mój był tam 2 minuty ;)
    ja w mojego nie wierze,ze beze mnie cos wypluje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 17:08

u5cvp2.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane równolatki, chciałabym uprzejmie donieść, że nam się udało:) w 27 dpo bladzioch i beta 64, dziś, czyli po 48h wzrosła do 194 :) nadal jestem w szoku :) trzymajcie za nas mocno kciuki, bo jeszcze długa droga przed nami!

Lucy, cafe, aisza, Betty Boop, Libra, olka30, Lenuś, momo1009 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu którejś wyszło!

lulu_ovufriend, olka30 lubią tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • aisza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Kochane równolatki, chciałabym uprzejmie donieść, że nam się udało:) w 27 dpo bladzioch i beta 64, dziś, czyli po 48h wzrosła do 194 :) nadal jestem w szoku :) trzymajcie za nas mocno kciuki, bo jeszcze długa droga przed nami!

Gratuluje i spokojnej ciąży życzę :) mam nadzieje że przerwałaś to fatum ciążące nad nami i teraz każda będzie mała z górki :D ;)

lulu_ovufriend, olka30, Lenuś, Lucy lubią tę wiadomość

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, aisza, dziękuję!
    Oczywiście, że zdjęłam z nas klątwę, teraz wszystkie zachodzicie ;) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 07:03

olka30, aisza, Lucy lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu wspaniale, gratuluję i chwytam te klątwę ;)

olka30, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę! A mój cykl się znów rozbił przez cholerne CLO i chyba będzie torbiel zamiast ciąży i nawet słoneczna Turcja nie pomoże :(

Gratuluję Lulu, który to cykl?

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje lulu :)

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam serdecznie :) To był 9 cykl starań, trzeci na hormonach (estrogen do owu plus progesteron po, bo miałam wyjątkowo minimalistyczne endometrium) i piąty z leczeniem endokrynologicznym (mam Hashimoto). Myślę, że w moim przypadku kluczowe było to, że ja nie czekałam tego przepisoweg roku bezowocnych starań, tylko od początku łaziłam po lekarzach zębami i pazurami wyciągając skierowania na różne badania. Opłaciło się, bo kilka tematów do leczenia było.

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie lulu ja probuje robic to samo,bo kurna ciaza kazedemu nalezy sie jak psu buda i koniec! czekanie rok bez sprawdzenia podstawoych badan to porazka i ciemnogrod...tak na prawde blokada psychiczna polega na tym,ze jak nie wychodzi od razu to jest potok mysli czemu nie wychodzi a wystarczyloby zbadac pare rzeczy i glowa bylaby spokojniejsza...ja mam 6 cykle ale zmienilam prace i ciaza mi nie na reke:( to dopiero jest porazkowe myslenie- z jednej strony chce zajsc a z drugiej nie chce zawiesc pokladanych we mnie nadziei jako nowego pracownika...

u5cvp2.png
  • cafe Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Serdeczne gratulacje!!! Może to będzie początek naszego rocznikowego baby boom ? :)

aisza, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

8f9b81c312de19984f028d491d506398.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cafe wrote:
    Serdeczne gratulacje!!! Może to będzie początek naszego rocznikowego baby boom ? :)

Ależ oczywiście, że tak!!! Nie mam co do tego żadnych wątpliwości :)

olka30 lubi tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wystarczyloby zbadac pare rzeczy i glowa bylaby spokojniejsza...

Otóż to, tym bardziej, że jak ktoś ma realny problem ze zdrowiem to od samego czekania rok nie ozdrowieje w tajemny sposób. Szczególnie dotyczy to kobiet po 30, naprawdę nie ma sensu marnować czasu! Wkurzało mnie, kiedy słyszałam "odpuść to napewno zajdziesz" - taaaa, na pewno, kiedy ja mam cienkie endometrium, wahania hormonów i wysokie THS to z całą pewnością czynnikiem kluczowym jest "wrzucenie na luz"...
    Także dziewczyny - nie dajcie się zbyć, bądźcie namolne i wymagające. Trudno, czasem inaczej się nie da.

olencja, cafe lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, też jestem z rocznika 82. Nigdy mnie do dzieci nie ciągnęło aż do teraz...rozmawiałam z mężem i wyszło,że w sumie chcemy dziecko i dlaczego nie?:)
    Do ostatniego cyklu brałam hormony Evra. Chcemy odczekać pół roku żeby jakoś poukładać sobie życie i przygotować się na dziecko...ale mój kochany zapomniał się najzwyczajniej w świecie :) Tzn zapomniał,że już nie używam plastrów i poszliśmy na całość. Jestem trochę przestraszona ponieważ to pierwszy cykl po odstawieniu hormonów.
    Ta wpadka była w 30dc a teraz jest 35dc i nic nie zapowiada @ miałam małe plamienia, ale to dosłownie lekko podbarwiony różowo śluz z rana. Nie chce mi się wierzyć, że to takie proste żeby zajść w ciąże...Wolałabym jednak odczekać te pół roku i na spokojnie się przygotować. Najgorsze, że nie mogę zrobić testu, tzn mogę, ale nie wiem kiedy będzie wiarygodny ponieważ nie mam pojęcia kiedy jest spodziewana miesiączka. Przed hormonami miałam cykle 29-30 dniowe, a teraz to diabli wiedzą. Dopiero raczkuję w obserwacji mojego organizmu i od jutra chcę mierzyć temp...

https://ovufriend.pl/graph/748e29196ba4287cfb349fefa3302e93

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauraa, ja Ci życzę, żebyś jednak była w ciąży. Ja mam za sobą 26 nieudanych cykli. Oddałabym wszystko, żebym tylko zaszła w ciążę w cyklu pierwszym i tym samym oszczędziła sobie tego czasu spędzonego u lekarzy, w klinikach, szpitalach, na pobieraniu krwi, łykaniu hormonów itp...

• olka30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam leczyć wiele rzeczy już na etapie przygotowań przed ślubem, więc nie do końca czekałam przepisowy rok, nie zawsze problem jest tak prosty, że dwie diagnozy, trochę hormonów i bach.. ciąża..

Zgadzam się z tobą Lenuś, och jakby to było zajść w ciążę od tak sobie.. A po ponad dwóch latach intensywnych starań, badań i lekarstw się wszystkiego odechciewa:/

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ