Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    november123 wrote:
    No i się narobiło dziewczyny :D

Dwa dni przed @ zrobiłam test i wyszła delikatna kreska, później w dniu @ test negatywny więc zrezygnowana że znowu to samo odstawiłam luteinę i spokojnie sobie czekałam na @. Przedwczoraj coś mnie tknęło na kolejnego testa i wyszły krechy jak byk :)
    Od razu poszłam na bete i wyszło 1618 a po 48h 3521 <3
    Jeszcze za wcześnie na radość u mnie bo mam jasno beżowe plamienie i zero objawów a do gina dopiero w sobotę ale mam maleńką nadzieję że tym razem się uda <3
    Kciukam mocno mocno!

november123 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    November jeszcze nie gratuluję, ale trzymam kciuki, by tym razem to było to :*

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Zetzet Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do staran i do tego watku :) Powodzenia zycze, ja jestem pierwszy cykl z Clo i jak na razie mysle pozytywnie :)

olka30 lubi tę wiadomość

34bwdqk3lobtgyq7.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy moge dołączyć?
    Jestem zupełnie nowa i nie wiem dokładnie jeszcze jak to forum działa.
    Staram sie od 3-4 cykli. Cykle mam regularne.

olka30, Shafuli, AGA 30 lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat to forum jest dość rzadko odwiedzane, ale dołączyć zawsze można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra i tu napisze :) Jestem z rocznika 82 i staram sie o pierwsze maleństwo :) Czyżby dużo nas tu nie było ? No i dobrze bo to najlepszy rocznik i trzeba się nim delektować jak dobrym winem :P

A tak w ogóle to trochę poźno się za wszytko zabieram ...heheh jak w szkole do odrabiania lekcji - na ostatnią chwilę . Ślub brałam 4 miechy temu od 3 lat się nie zabezpieczamy - staram się od 3 cykli. Mnie mysl o byciu matą zawsze przerażała. Nie mam dobrych wspomnień z dzieciństwa, nie mam juz rodziny i nigdy nie miałam instynktu macierzyńskiego aż do ...teraz. Okresy tez miałam zawsze regularne ...ale nagle okazuje się że mam za wysoką prolaktynę i chyba nie jajeczkuje a mój ma nieruchliwe plemniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 10:43

olka30, Libra lubią tę wiadomość

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do zacnego grona :)

My mamy za sobą w sumie 8 miesięcy starań - 5 w zeszłym roku, 3 w tym, w międzyczasie była przerwa ze względów zdrowotnych.
    Mąż ma bardzo słabe wyniki (jakość), u mnie chyba wszystko w miarę ok. Dzisiaj zaczynam kolejny cykl i życzę tak sobie, jak i Wam, owocnych starań :)

Shafuli, olka30, Libra lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli nasz rocznik to ogólnie jest jakiś spóźniony :) A mój instynkt macierzyński, taki naprawdę mocny pojawił się jakiś miesiąc po porodzie. Nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak to jest czuć instynkt macierzyński w wieku np. 22 lat :) Owszem chciałam mieć dziecko, a że się nie udawało to był mój jedyny cel na którym się mocno koncentrowałam w danym momencie, aczkolwiek myśl o macierzyństwie zawsze mnie ciut przerażała :) Macierzyństwa trzeba doświadczyć, żeby go w pełni zrozumieć i uważam, że osoby które się go nie boją po prostu mają małą wyobraźnię :D

Trzymam za was kciuki dziewczyny.

Shafuli, Lady In Red lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę - hipotetycznie oczywiście. Zdaje sobie sprawę z ogromu odpowiedzialności i nie umiem wyobrazić sobie togo cudu. Dla mnie sama myśl, że miałabym być matką to jak bym miała lecieć w kosmos. Chcę tego ale jest to dla mnie tak nierealne. Może też dlatego, że nigdy nie byłam przesadnie kobieca - zawsze ciągnęło mnie do mechaniki, motoryzacji, smarów, komputerów sztuk walki a nie sukienek i kobiecego życia :) Nie miałam też dobrych wzorców u podstawy a w domu musiałam pełnić silną rolę "starszego syna".

Lady In Red, olka30 lubią tę wiadomość

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Dla mnie sama myśl, że miałabym być matką to jak bym miała lecieć w kosmos.

Oj tak, i to jako statek kosmiczny przewożący w środku obcego:)

U mnie też z instynktem macierzyńskim zawsze było słabawo, przypełzł dopiero stosunkowo niedawno, jakieś dwa-trzy lata temu. Ale dalej nie zaglądam do wózków i nie rozpływam się nad zdjęciami bobasów. Nie jestem też pewna, czy ogarnęłabym pieluchę, ale wszyscy mówią, że tak :)

Shafuli, Libra, olka30 lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć roczniku 82 :). Ja tez staram się o pierwsze dziecko i jest słabo. Dziś zaczął się mój 17 cykl.
    Piszecie czemu tak późno, więc ja też napiszę. długo nie myślałam o dzieciach. Przed 30 właściwie wcale. Zawsze wiedziałam, że chcę mieć ale w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości. Potem rozpadł się mój kilkuletni związek a mój kolejny facet okazał się do niczego :/. A więc w okolicach 30 kilka lat trwały moje zawirowania miłosne. Aż poznałam mojego obecnego ukochanego. Decyzja o dziecku przyszła w zeszłym roku. Niestety nam się nie udaje. Teraz pragnę tego najbardziej na świcie.

olka30 lubi tę wiadomość

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Płatku szkarłatny. A no właśnie, bo chęć zostania matką to jedna sprawa, a odpowiedni kandydat to druga:) U mnie też obie te sprawy pojawiły się stosunkowo późno.

Shafuli, Libra lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak u mnie ....facet z którym byłam 7 lat nie chciał mieć dzieci ani rodziny ...zdradził mnie. I o ironio losu - zrobił dziecko nieletniej... Potem na rodzaj męski nie mogłam patrzeć przez kilka lat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    No dobra i tu napisze :) Jestem z rocznika 82 i staram sie o pierwsze maleństwo :) Czyżby dużo nas tu nie było ? No i dobrze bo to najlepszy rocznik i trzeba się nim delektować jak dobrym winem :P

A tak w ogóle to trochę poźno się za wszytko zabieram ...heheh jak w szkole do odrabiania lekcji - na ostatnią chwilę . Ślub brałam 4 miechy temu od 3 lat się nie zabezpieczamy - staram się od 3 cykli. Mnie mysl o byciu matą zawsze przerażała. Nie mam dobrych wspomnień z dzieciństwa, nie mam juz rodziny i nigdy nie miałam instynktu macierzyńskiego aż do ...teraz. Okresy tez miałam zawsze regularne ...ale nagle okazuje się że mam za wysoką prolaktynę i chyba nie jajeczkuje a mój ma nieruchliwe plemniki...
    Bo każdy musi znaleźć wpierw tą osobę, przy której poczuje, że to TEN... ten będzie mężem i ojcem
    Ja też wcześnie się do starań nie zabrałam, no ale przecież musiałam znaleźć mojego i nim się spotkaliśmy, to trochę się zeszło czasu ;)

powodzenia :)

Shafuli, Lady In Red, olka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam poczucie, że prze te problemy z facetami kilka lat straconych. nie ma co myslec nad przeszłościa, widocznie tak miało byc. ważne że teraz mamy super facetów. Dziecko też się przecież w końcu pojawi :)

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy trochę podobne życiorysy :)
    Ale nawet doświadczenia, z których koniec końców nic nie wyszło (a w każdym razie nie dziecko), to nie są stracone lata! Bez nich byłybyśmy teraz innymi kobietami.

Shafuli, olka30 lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 25 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie tak! Myslę, że teraz potrafie też bardziej docenić mój obecny związek, mimo słabszych momentów, które ma każdy związek.
    Udało nam się znaleźć w końcu fajnych facetów, to dziecko też sie uda zrobić :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli ja też jestem "najstarszym synem".. Ktoś musi w rodzinie nosić spodnie i jak tu potem oswoić się z instynktem macierzyńskim ;)

Libra, słonko trzymam kciuki!!! :************

Shafuli, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co wizyta u lekarza to nowe rewelacje :(
    Najpierw prolaktyna, potem mała ruchliwość plemiorów teraz niepękający pęcherzyk i brak owulacji... W środę robię posiewy pochwy i badania na chlamydie itp - potem zaleczenie no i czekam na termin na HSG.
    Wiecie co odkryłam ...że mam w domu od dawna zioła o. Sroki. Kupiłam przypadkiem kilka miesięcy temu nie czytając nic o nich...po prostu jakiś facet sprzedał mi je jak kupowałam z kumpelą oscypka :P
    Od dzisiaj zaczynam pić to i inne ziółka. Na chemię też przyjdzie kolej ale do tego czasu lepiej nie przemęczać wątroby ( już i tak mnie boli po antybiotykach i bromku :/)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 23:08

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POlecam ziólka O. Sroki Shafuli - mi działały cuda - pod warunkiem, że prawidłowo się stosuje. Polecam też Oeparol femina.

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ