X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka spokojnie nadrobisz nasze posty :-) ja też śledzę w pracy co tu się dzieje :-)

szpilka lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik nie chciałam zrobić Ci przykrości, ani Ciebie urażać. Wiem, że choroba potrafi rozregulować cykl, u mnie raz trwał ponad 46dni.

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczynki wpadłam tylko na chwilę, jestem padnięta
    jutro się odezwe i może jeszcze w łóżeczku Was z komórki podczytam przed snem

elcia86, Ida, Ewik lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Ewik nie chciałam zrobić Ci przykrości, ani Ciebie urażać. Wiem, że choroba potrafi rozregulować cykl, u mnie raz trwał ponad 46dni.[/QUOTE

Kochana daj spokoj niczym mnie nie urazilas. Ja sie nie obrazam za takie bajery hehe.

Tylko to jedno mi wlasnie wkurza ze jak mi rozreguluje to juz sie martwie jaki bedzie nastepny ile bedzie trwal czy bedzie owulka itp.zreszta wiecie o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:38

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko - ja szczególnie czkeam na Twoje uwagi :) Dziękuję Ci że mi poleciłaś poszukać gdzie indziej labo, bo tym sposobem znalazłam taniej, a nawet o tym bym nie wiedziała :) U mnie moja 'rodzinna' przychodnia chciała mnie oskubać :P

Elciu - wiem, różne są szkoły co do badań nasienia po antybiotykach. I dlatego umówiłam męża zaraz po świętach na wizytę do urologa, niech oceni postęp po leczeniu i rozstrzygnie, czy mamy jednak tyle czekać, czy nie ma takiej potrzeby. W końcu na poprzedniej wizycie nie mówił nic o odczekaniu, za najważniejsze kazał od razu brać leki i zrobić spermiogram. Dodatkowo, czytając o substancji, krórą zażywa mąż dowiedziałam się, że nie ma wpływu na płodność.

Ewik oj, zaintrygowałaś mnie tym badaniem... Ale rozumiem, jak nie chcesz to nie mów. I cierpliwie czekaj! :) No, ja jakoś dam radę, muszę.
    W sumie do czerwca nie tak daleko, za pasem maj, a później już czerwiec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:52

elcia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida mojemu mężulkowi też lekarz kazał czekać na badanie nasienia po antybiotyki około 2 miesiące - takie zalecania. chyba tak jest lepiej, niż wydać kase, zobaczyć gorsze wyniki...
    ja właśnie wróciłam od lekarza, nowe leki, nowe zalecenie. mam nadzieje, że będzie owulka!

Ida lubi tę wiadomość

• Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A tam w ogóle cześć Beatko! Fakjtycznie dawno Cię nie było.
    Z tymi pęcherzykami to nie jest tak, że rosną tylko do 22 mm? Coś mi się takiego obiło o usz.

Ewik - cieszę się, że z Tatą lepiej :) Dużo zdrówka dla niego!

Cześć IDA ;). Podobno przy clo pecherzyki rosna wieksze (niż bez tego leku) zanim pękna, tak gdzieś czytałam. Na jakims innym forum czytałam że dziewczyna miała 31 mm i normalnie pęknął i z takiego pęcherzyka zaszła w ciąże, więc różne rzeczy się dzieją...

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu - jakie to leki? Pewno drogie... A co powidział gin?

Beatko - a widzisz, to nie wiedziałam... No to życzę, by się udało! :)

Beata86 lubi tę wiadomość

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, na Twoim miejscu to ja bym już testowała, coś długi ten cykl :)

Ja się nastroiłam pozytywnie, jutro wizyta u ginki, trzymajcie kciuki żeby było wszystko dobrze!!!

Mam dwóch dobrych ginekologów w moim bloku, jak nie jedna babeczka, to pójdę do drugiego gościa, może on pomoże ;) Nie bez przyczyny są tak blisko mnie :)

Ida, Ewik, elcia86 lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymam kciuki :) jestem pewna,ze bedzie owulka:)

Marti jeszcze poczekam :)

Idus powiem jak bedzie wszystko ok po wizycie u gina po swietach :)

Ogladam na TLC 9 miesiecy po in vitro. Kurcze ale historia......

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah......zapomnialam Marti oczywiscie kciukam:) daj znac po wizycie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida leki nie drogie, za cały zestaw zapłaciłam 40 zł, większość refundowane - musiałam zapłacić 30% tylko :) a więc mam clostilbegyt 2x1, metformax 2x1, pregnyl w 12-14 dc, estrofem mite 1 x1 i teraz luteina, do tego biorę jeszcze leki tarczycowe. ciekawe jak mów żołądek to zniesie

• Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - oczywiście rozumiem :)

Misia - po clo wielu dziewczynom się udaje :) Powodzenia :)

Marti - powodzenia i daj znać jutro! :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam wcześniej, że @ przyszła...potrzebuje pomocy dziewczyn, które biorą luteine, duphaston bądź inny progesteron. Ostatnią tabletke wzięłam w niedzielę wieczorem, od 2 godzin mam tak mocne krwawienie i straszne ciagniecie w podbrzuszu. Przez ostatnie lata tak nie miałam, zgłosiłam sie do gina przez krótkie i bardzo skąpe miesiaczki. Jakie macie krwawienie po.odstawieniu? Czy to znaczy, że lek na mnie działa?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik mam przeczucia, że zobaczymy zielonego kropka ;)

Kora fajnie, że tutaj zaglądasz :) zostawiaj wiruski i melduj jak Malenstwo się rozwija

Kor_a lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Pisałam wcześniej, że @ przyszła...potrzebuje pomocy dziewczyn, które biorą luteine, duphaston bądź inny progesteron. Ostatnią tabletke wzięłam w niedzielę wieczorem, od 2 godzin mam tak mocne krwawienie i straszne ciagniecie w podbrzuszu. Przez ostatnie lata tak nie miałam, zgłosiłam sie do gina przez krótkie i bardzo skąpe miesiaczki. Jakie macie krwawienie po.odstawieniu? Czy to znaczy, że lek na mnie działa?
    Kochana, niestety nie pomogę...:( Ale współczuję Ci... Lepiej już?

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida właśnie nie :( strasznie mi słabo, boli jak cholera...spanikowałam, bo nie wiem jak ten lek ma działać, czy po prostu coś jeszcze się przyplątało???

• Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... Magdalenka przykro mi,ze tak cierpisz. Zadzwon jutro do gina i zapytaj co i jak.
    O takich lekach nie mam pojecia co i jak. Zrob sobie herbatke mietowa jak masz i termoforek.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Magdalenka a co dokładnie wzięłaś?

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa od 16 do 25 dc brałam utrogestan 100mg. To też progesteron jak luteina czy duphaston. Z tego co czytałam na necie jest to najbardziej naturalna postać progesteronu, jednak zbyt dużo o nim nie jest napisane. Nie wiem czy to wczorajsze krwawienie było nim spowodowane, ale do połnocy było strasznie. Nafaszerowałam sę nospą i zasnełam. Dziś już na szczęście dużo lepiej :) nadal jestem ciekawa czy luteina/ duphaston zmieniły Wam w jakikolwiek sposób krwawienie miesiaczkowe???

Miłego dnia Wszystkim i dziękuję za wczoraj :*

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ