X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Invimed Ewik :) Tam chodzi Vanilaa ;)

Wiecie co, ja nigdy nie miałam tej czystości robionej. A myślę, że powinnam. Jak to wygląda? Pobiera próbkę gin i nam ją daje, a my zanosimy do swojego labo?

A męża wysyłaj Kochana, co ma się ociągać :P

o wlaśnie Invimed :) coś kojarzyłam. Tak to musi gin pobrać wydaje mi się że warto zrobić ja tez nie miałam ale przy obecnych infekcjach to warto zobaczyc co w trawie piszczy przy obecnych wydatkach na lekarzy itp. to róźnicy nie zrobi.

Dziękuje za pozdrowienia Dziewczynki dla Taty.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poradziła gin kupiałam inofem ale zaczne go brac od nowego cyklu niby on jest na pco ale to suplement diety i jakoś jak czytam to nie widziałam żeby komuś super pomógł. ale zawsze coś robić niż nie robić nic.

Ewik lubi tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle nabrałam ochoty na oponki hehe :) więc to znak że niedługo będzie okres

znalazłam lab. w szpitalu gdzie leżał Tato i badania sa duzo tańsze na całości jak zawsze mam kilka zleconych jestem w stanie zaoszczędzić ponad 50,70zl

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Ja jak poradziła gin kupiałam inofem ale zaczne go brac od nowego cyklu niby on jest na pco ale to suplement diety i jakoś jak czytam to nie widziałam żeby komuś super pomógł. ale zawsze coś robić niż nie robić nic.

to jest coś chyba podobnego do inofolic? coś mi się obiło o uszy. A ja wczoraj zakupiłam kolejne opakowanie omega3 i 6 ale wariant z kwasem foliowym dla odmiany, zawsze to mniej tab.do łykania

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - tak, w szpitalalu zazwyczaj jest taniej. Tak mi poradziła nasza Szpilka, więc z ciekawości zadzoniłam i okazało się, że to prawda.W odrębnym laboratorium albo przychodni mają drożej, przynajmniej u mnie. I też mniej więcej tylko ile u Ciebie.

A co to za omega3 kupiłaś? opłaca się?

Izik - inofolik pomógł wielu dziewczynom, a Twój suplement to chyba coś podobnego. Powodzenia!

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik - tak, w szpitalalu zazwyczaj jest taniej. Tak mi poradziła nasza Szpilka, więc z ciekawości zadzoniłam i okazało się, że to prawda.W odrębnym laboratorium albo przychodni mają drożej, przynajmniej u mnie. I też mniej więcej tylko ile u Ciebie.

Izik - inofolik pomógł wielu dziewczynom, a Twój suplement to chyba coś podobnego. Powodzenia!

Ida - kupiłam Linocomplex poleciła mi ginekolog jest trzy rodzaje albo zwykłe omega, albo omega plus wit.A E F, albo omega omega z kwasem foliowym
    za 60 tab.dałam 11,80

dodatkowo zawiera ten suplement olej lniany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 19:25

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba bedzie zblizac u mnie "niespodzianka @", zaczynaja mnie bolec cyce i jajnik kluje :-( wiedzialam ze z tego cyklu nic nie bedzie.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę już 3 opakowanie tylko tamtym razem miałam z witaminami

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - no to chyba sobie sprawię, bo cena jest super, a skoro ma jeszcze olej i kwaz to super :)

Elcia - :( Przytulam. Powiem Ci, że ja sama od dziś już wiem, że nic z tego. nie wiem, po prostu to czuję. Niby czuję jakieś kłucia, ale nie inaczej niż zawsze. Śluz taki jak zawsze przed @. No trudno.

elcia86 lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś ale u Ciebie 25dc, a u mnie 17dc. Znów mi sie rozregulował na to wygląda, już mam dolegliwości zwiastujące @.

Ida kiedy twój mąż idzie na badania, bo zapomniałam?

Ewik ilu dniowe masz cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:13

• Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Iduś ale u Ciebie 25dc, a u mnie 17dc. Znów mi sie rozregulował na to wygląda, już mam dolegliwości zwiastujące @.

Ida kiedy twój mąż idzie na badania, bo zapomniałam?

Ewik ilu dniowe masz cykle?

Elciu zawsze mam regularne w porywach 29-31 zawsze tak w 30 dniu dostawalam albo mialam plamienie. A teraz nic kompletnie nie czuje brzucha,cycków itp.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia - niestety, musimy jednak czekać na badanie nasienia. Pani embriolog powiedziała, że po każdym antybiotyku zaleca się minimum 4 tygodnie odczekać. Jeśli nie spieszymy się to mamy czekać nawet do 8 tygodni. Uznaliśmy, że fakycznie, lepiej będzie jak tyle odczekamy, badania będą wiarygodne.
    Tak więc badanie najszybciej w czerwcu dopiero...
    Nie wiem jak dam radę tyle czekać...:(

elcia86 lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a może to jednak kropek? Fajny ten Twój wykres :-) nie kusi Cię żeby zrobić test?

• Ewik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik - no to chyba sobie sprawię, bo cena jest super, a skoro ma jeszcze olej i kwaz to super :)

Elcia - :( Przytulam. Powiem Ci, że ja sama od dziś już wiem, że nic z tego. nie wiem, po prostu to czuję. Niby czuję jakieś kłucia, ale nie inaczej niż zawsze. Śluz taki jak zawsze przed @. No trudno.
    Polecam bo warto i cenowo i sklad maja dobry. Zreszta skoro sam gin.polecil w trakcie staran

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida,
    "Ocenę seminologiczną wykonuję się w ejakulacie po około 5 dniach (3-5 dni) po ostatniej ejakulacji. Nasienie oddane drogą masturbacji bezpośrednio do naczyńka należy dostarczyć do pracowni diagnostyki laboratoryjnej (przy ul. Nawojowskiej 3) do pół godziny. Nasienie należy transportować w temp. około 36-37 stopni (w przybliżeniu temperatura ciała). Należy w okresie abstynencji płciowej ograniczyć palenie papierosów i nie spożywać alkoholu. Po kuracji antybiotykowej należy odczekać 14 dni."

więc może nie musicie, aż tyle czekać.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Hej Kochane dopiero wróciłam
    Ida generalnie chodziło mi, żeby podzwonic i zapytac u mnie akurat jest w mojej przychodni najtaniej, ale nie wszystko tam robia

co do powiewu i antybiotykogramu to jutro ide na jeden, u nas pobiera polożna w szpitalu w laboratorium
    mi nic to nie pomogło bo moja wściekła bakteria niby na wszystko wrażliwa a wytepic się nie chce, zobaczymy czy teraz dała się zabić,

Kora bardzo się cieszę, że już cos widac, czekaj cierpliwie i się nie martw na następnej wizycie wszystko będzie ok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dobrze, że wyniki już masz i tak ogólnie to jest raczej dobrze

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Elcia - niestety, musimy jednak czekać na badanie nasienia. Pani embriolog powiedziała, że po każdym antybiotyku zaleca się minimum 4 tygodnie odczekać. Jeśli nie spieszymy się to mamy czekać nawet do 8 tygodni. Uznaliśmy, że fakycznie, lepiej będzie jak tyle odczekamy, badania będą wiarygodne.
    Tak więc badanie najszybciej w czerwcu dopiero...
    Nie wiem jak dam radę tyle czekać...:(

Iduś myśle,ze spokojnie dasz radę. Ja zawsze jak mam zrobic jakies badanie tez jestem w goracej wodzie kapana ale sobie rozgaduje na rozne sposoby i szybko leci. Ja tez czekam do czerwca na wazne badania i nie moge wczesniej bo taki termin jest i juz ale to napisze Wam blizej terminu bo nie chce sie nakrecac niepotrzebnie.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro jak znajdę chwilę to przeczytam Wasze posty jeszcze raz, bo podczytując w pracy miałam kilka uwag, ale niestety tel mnie szybko wylogowuje zanim zdążę posta dodać a tyle zapamiętałam

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Ewik a może to jednak kropek? Fajny ten Twój wykres :-) nie kusi Cię żeby zrobić test?

A wiesz,ze pierwszy miesiac ktory mnie nie ciagnie do zrobienia bo jakos tez mam przeczucie,ze nic z tego po tych wszystkich lekach i infekcjach.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ