X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Invimed Ewik :) Tam chodzi Vanilaa ;)

Wiecie co, ja nigdy nie miałam tej czystości robionej. A myślę, że powinnam. Jak to wygląda? Pobiera próbkę gin i nam ją daje, a my zanosimy do swojego labo?

A męża wysyłaj Kochana, co ma się ociągać :P

o wlaśnie Invimed :) coś kojarzyłam. Tak to musi gin pobrać wydaje mi się że warto zrobić ja tez nie miałam ale przy obecnych infekcjach to warto zobaczyc co w trawie piszczy przy obecnych wydatkach na lekarzy itp. to róźnicy nie zrobi.

Dziękuje za pozdrowienia Dziewczynki dla Taty.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poradziła gin kupiałam inofem ale zaczne go brac od nowego cyklu niby on jest na pco ale to suplement diety i jakoś jak czytam to nie widziałam żeby komuś super pomógł. ale zawsze coś robić niż nie robić nic.

Ewik lubi tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle nabrałam ochoty na oponki hehe :) więc to znak że niedługo będzie okres

znalazłam lab. w szpitalu gdzie leżał Tato i badania sa duzo tańsze na całości jak zawsze mam kilka zleconych jestem w stanie zaoszczędzić ponad 50,70zl

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Ja jak poradziła gin kupiałam inofem ale zaczne go brac od nowego cyklu niby on jest na pco ale to suplement diety i jakoś jak czytam to nie widziałam żeby komuś super pomógł. ale zawsze coś robić niż nie robić nic.

to jest coś chyba podobnego do inofolic? coś mi się obiło o uszy. A ja wczoraj zakupiłam kolejne opakowanie omega3 i 6 ale wariant z kwasem foliowym dla odmiany, zawsze to mniej tab.do łykania

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - tak, w szpitalalu zazwyczaj jest taniej. Tak mi poradziła nasza Szpilka, więc z ciekawości zadzoniłam i okazało się, że to prawda.W odrębnym laboratorium albo przychodni mają drożej, przynajmniej u mnie. I też mniej więcej tylko ile u Ciebie.

A co to za omega3 kupiłaś? opłaca się?

Izik - inofolik pomógł wielu dziewczynom, a Twój suplement to chyba coś podobnego. Powodzenia!

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik - tak, w szpitalalu zazwyczaj jest taniej. Tak mi poradziła nasza Szpilka, więc z ciekawości zadzoniłam i okazało się, że to prawda.W odrębnym laboratorium albo przychodni mają drożej, przynajmniej u mnie. I też mniej więcej tylko ile u Ciebie.

Izik - inofolik pomógł wielu dziewczynom, a Twój suplement to chyba coś podobnego. Powodzenia!

Ida - kupiłam Linocomplex poleciła mi ginekolog jest trzy rodzaje albo zwykłe omega, albo omega plus wit.A E F, albo omega omega z kwasem foliowym
    za 60 tab.dałam 11,80

dodatkowo zawiera ten suplement olej lniany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 19:25

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba bedzie zblizac u mnie "niespodzianka @", zaczynaja mnie bolec cyce i jajnik kluje :-( wiedzialam ze z tego cyklu nic nie bedzie.

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorę już 3 opakowanie tylko tamtym razem miałam z witaminami

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - no to chyba sobie sprawię, bo cena jest super, a skoro ma jeszcze olej i kwaz to super :)

Elcia - :( Przytulam. Powiem Ci, że ja sama od dziś już wiem, że nic z tego. nie wiem, po prostu to czuję. Niby czuję jakieś kłucia, ale nie inaczej niż zawsze. Śluz taki jak zawsze przed @. No trudno.

elcia86 lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś ale u Ciebie 25dc, a u mnie 17dc. Znów mi sie rozregulował na to wygląda, już mam dolegliwości zwiastujące @.

Ida kiedy twój mąż idzie na badania, bo zapomniałam?

Ewik ilu dniowe masz cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:13

• Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Iduś ale u Ciebie 25dc, a u mnie 17dc. Znów mi sie rozregulował na to wygląda, już mam dolegliwości zwiastujące @.

Ida kiedy twój mąż idzie na badania, bo zapomniałam?

Ewik ilu dniowe masz cykle?

Elciu zawsze mam regularne w porywach 29-31 zawsze tak w 30 dniu dostawalam albo mialam plamienie. A teraz nic kompletnie nie czuje brzucha,cycków itp.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia - niestety, musimy jednak czekać na badanie nasienia. Pani embriolog powiedziała, że po każdym antybiotyku zaleca się minimum 4 tygodnie odczekać. Jeśli nie spieszymy się to mamy czekać nawet do 8 tygodni. Uznaliśmy, że fakycznie, lepiej będzie jak tyle odczekamy, badania będą wiarygodne.
    Tak więc badanie najszybciej w czerwcu dopiero...
    Nie wiem jak dam radę tyle czekać...:(

elcia86 lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a może to jednak kropek? Fajny ten Twój wykres :-) nie kusi Cię żeby zrobić test?

• Ewik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ewik - no to chyba sobie sprawię, bo cena jest super, a skoro ma jeszcze olej i kwaz to super :)

Elcia - :( Przytulam. Powiem Ci, że ja sama od dziś już wiem, że nic z tego. nie wiem, po prostu to czuję. Niby czuję jakieś kłucia, ale nie inaczej niż zawsze. Śluz taki jak zawsze przed @. No trudno.
    Polecam bo warto i cenowo i sklad maja dobry. Zreszta skoro sam gin.polecil w trakcie staran

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida,
    "Ocenę seminologiczną wykonuję się w ejakulacie po około 5 dniach (3-5 dni) po ostatniej ejakulacji. Nasienie oddane drogą masturbacji bezpośrednio do naczyńka należy dostarczyć do pracowni diagnostyki laboratoryjnej (przy ul. Nawojowskiej 3) do pół godziny. Nasienie należy transportować w temp. około 36-37 stopni (w przybliżeniu temperatura ciała). Należy w okresie abstynencji płciowej ograniczyć palenie papierosów i nie spożywać alkoholu. Po kuracji antybiotykowej należy odczekać 14 dni."

więc może nie musicie, aż tyle czekać.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Hej Kochane dopiero wróciłam
    Ida generalnie chodziło mi, żeby podzwonic i zapytac u mnie akurat jest w mojej przychodni najtaniej, ale nie wszystko tam robia

co do powiewu i antybiotykogramu to jutro ide na jeden, u nas pobiera polożna w szpitalu w laboratorium
    mi nic to nie pomogło bo moja wściekła bakteria niby na wszystko wrażliwa a wytepic się nie chce, zobaczymy czy teraz dała się zabić,

Kora bardzo się cieszę, że już cos widac, czekaj cierpliwie i się nie martw na następnej wizycie wszystko będzie ok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dobrze, że wyniki już masz i tak ogólnie to jest raczej dobrze

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Elcia - niestety, musimy jednak czekać na badanie nasienia. Pani embriolog powiedziała, że po każdym antybiotyku zaleca się minimum 4 tygodnie odczekać. Jeśli nie spieszymy się to mamy czekać nawet do 8 tygodni. Uznaliśmy, że fakycznie, lepiej będzie jak tyle odczekamy, badania będą wiarygodne.
    Tak więc badanie najszybciej w czerwcu dopiero...
    Nie wiem jak dam radę tyle czekać...:(

Iduś myśle,ze spokojnie dasz radę. Ja zawsze jak mam zrobic jakies badanie tez jestem w goracej wodzie kapana ale sobie rozgaduje na rozne sposoby i szybko leci. Ja tez czekam do czerwca na wazne badania i nie moge wczesniej bo taki termin jest i juz ale to napisze Wam blizej terminu bo nie chce sie nakrecac niepotrzebnie.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro jak znajdę chwilę to przeczytam Wasze posty jeszcze raz, bo podczytując w pracy miałam kilka uwag, ale niestety tel mnie szybko wylogowuje zanim zdążę posta dodać a tyle zapamiętałam

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia86 wrote:
    Ewik a może to jednak kropek? Fajny ten Twój wykres :-) nie kusi Cię żeby zrobić test?

A wiesz,ze pierwszy miesiac ktory mnie nie ciagnie do zrobienia bo jakos tez mam przeczucie,ze nic z tego po tych wszystkich lekach i infekcjach.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ