X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D

Jak tam przed świętami dziewczyny ??
    Ja jeszcze tylko dziś do 20 w pracy i wylatujemy z wawy do rodziny :D
    wczoraj były male staranka i chyba dzis skok ale do końca pewnosci nie mam zobaczymy za 3 dni . kciukam sama za siebie ale w stresie chyba nic nie zdziałamy. I tak mamy wielko dylemat do zgryzienia w ciągu tych świąt.

Ewik, elcia86 lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jak najbardziej! Ja po progesteronie (luteina a bardziej duppek) mam mega miesiaczki... takze dzisiaj jak jest lepiej to dobrze. ja powiedzialam mojemu ginowi o tym, to powiedzial ze organizm ma prawo zareagowac tak. takze glowa do gory :)
    my Vanilia jedziemy dopiero w piátek do rodziny, i pewnie @ bedzie...

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa mi @ zapowiada się na weekend majowy a za ciebie kciuki niech się jednak @ nie pojawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:13

Ewik lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Welina Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, a ja nie moge ogarnąć mojego wykresu - chyba nie mam żadnych skoków temperatury. Chociaż to pierwszy miesiąc mierzenia i dosyć nieregularny co do godzin.
    W poniedziałek miałam usg i pęcherzyk był i to całkiem spory.Wg testów owulacyjnych dziś powinnam mieć owu więc wczoraj serduszkowaliśmy. Jutro mam kolejne usg żeby sprawdzić czy owu była czy nie.
    Mi na majówkę też szykuje się @ - taki pech ;)

A ja święta spędzam pół w Warszawie pół u mich rodziców.

Ewik lubi tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zrobiło się świątecznie :-) My śniadanie jemy u nas z moimi rodzicami, a na obiad jedziemy do mojej siostry. W poniedziałek błogie leniuchowanie.

W niedzielę oficjalnie powiemy rodzicom i siostrze o ciąży. U mnie powoli zaczynają się lekkie mdłości, ale do wytrzymania :-)

Welina, Ewik, Vaniliaa, elcia86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piekna wiosenna pogoda ale nie moge ogarnac bieganiny na 2 domy :) my sniadanie jemy u tesciow, pozniej w odwiedziny do moich a w poniedzialek leniuchuje sama bo Małż na sluzbe.

U mnie narazie ani widu ani słychu zołzy @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 10:42

elcia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W czoraj byłam na usg mam dominujący pęcherzyk 26 mm,dziś 13 dc a ja mam biały sluz. Sluz płodny zauwazyłam w 10-11 dc. Co to znaczy? Gin mówił ze owulacja w najblizszych dniach jednak ja czuje inaczej. Czy gin mógł nie zauważyć ze owulacja juz byla? Zaznaczam ze bralam clo i moglo byc wiecej pecherzyków, czy mozliwe ze któryś pęknął wczesniej i gin to przeoczył na usg?. Ja od 10 dc czułam napięcie w brzuchu jak sie obudziłam, może to była owulacja? Juz sama nie wiem co myslec. jak moge miec teraz owulacje kiedy juz mam biały śluz i jak badałam szyjke to jest raczej zamknieta i sredniomiękka. Co o tym myslicie? ten cykl chyba moge spisac na straty :(

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    wróciłam z posiewu @ już się czai, bo już krew się pojawiła w trakcie wymazu, no i tempka spadła o 0.4 czyli już po wszystkim jeśli chodzi o ten dziwny cykl

my w pierwszy dzień świąt jedziemy do teściowej a w drugi do mojej mamy

pozdrawiam i idę sprzątać :)

elcia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka będzie dobrze :) ja idę na posiew po świętach bo teraz mają przerwę. Ile dziewczynki za posiew płacicie? mi pani powiedziała 45 zł za posiew a czystość pochwy 20zł

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Miśkaa mi @ zapowiada się na weekend majowy a za ciebie kciuki niech się jednak @ nie pojawi.

niestety nie ma szan aby się nie pojawaiła - cykl bez owulacji :( a dziewczyny co wy za posiew robicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja już 13 cykli się staram :/ i nadal nic...pierwszą ciąże poroniłam cztery lata temu... a w drugą to już zajść nawet nie mogę...kolejną wizyte u gin mam 25 kwietnia zobaczymy co powie na temat moich wynikow badan, na moje oko to sa ok(nie licząc torbieli na lewym jajniku, ale gin powiedziała że to raczej nie ma wpływu na ciąże)Jeszcze do tego pojawiły mi się brunatne plamienia przed lub po @. Miesiączka też się zrobiła mniej obfita a ostatnio trwała 2 dni zawsze było 5 :/

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilo09 a miałas po tym poronieniu HSG??
    cos jest ewidentnie nie tak gin powinien szczegółowe badania ci zalecic.

Mój tez po za tym 13 cykl :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:05

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny. U mnie nienajlepiej :/ Tak mnie ciągnęło na wymioty dzisiaj, że myślałam, że będę musiała zostawić moje dzieci i lecieć do wc... Do tego zawroty głowy, ledwo dojechałam do domu, tak mi świat wirował I wiruje nadal, położyłam się do łóżka, piję wodę mineralną i czekam aż mi przejdzie.

PS. Żeby nie było - nie nakręcam się nawet, nie zaliczam tych objawów jako ciążowe. Wiem, że tak po prostu czasami bywa i dzisiaj mam taki dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 16:13

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś kuruj się Kochana :) może miętówka ciut pomoże?

Misia ja robie posiew żeby zobaczyć co mnie tak morduje po tych infekcjach bo glowy sobie nie dam uciac ale mam wrazenie,ze bedzie powtorka z rozrywki.

Ilo09 tak jak pisze Vanilka pasowało by zrobić jakieś szczegolowe badania.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Idus zdrowiej nam kochana :-)

Szpilka daj znac jak bedziesz miec wyniki z posiewu :-) bedzie dobrze.

Ewik ceny posiewu u mnie 35zl.

Ilo09 dziewczyny maja racje, zrob jakies szczegolowe badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 17:15

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie tym posiewem srednio się przejmuję bo wynik i tak nie a znaczenia w staranakch
    po poronieniu wyszła mi bakteria i teraz to już trzecia kuracja antybiotykiem była, więc nie liczę, że zdechło, zresztą każdy mówi, że mogę być nosicielem i tyle, oczywiście miło by było jakby się udało, no i każda kuracja to trzy tygodnie wyjęte ze staranek, bo nie można serduszkowac w trakcie, tzn najlepiej w ogóle a jak juz to w gumkach
    posiew u mnie kosztuje 40 zł + jak coś wyjdzie 20 złotych za antybiotykogram za każdą bakterię

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wyniki dopiero we wtorek

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Cześc dziewczyny. U mnie nienajlepiej :/ Tak mnie ciągnęło na wymioty dzisiaj, że myślałam, że będę musiała zostawić moje dzieci i lecieć do wc... Do tego zawroty głowy, ledwo dojechałam do domu, tak mi świat wirował I wiruje nadal, położyłam się do łóżka, piję wodę mineralną i czekam aż mi przejdzie.

PS. Żeby nie było - nie nakręcam się nawet, nie zaliczam tych objawów jako ciążowe. Wiem, że tak po prostu czasami bywa i dzisiaj mam taki dzień.
    mam nadzieję, że dzieciaki nie sprzedały Ci żadnego wirusa

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkurzyłam
    właśnie okazało się, że źle interpretuję bycie ubezpieczoną po ustaniu umowy na zastępstwo a w trakcie l4 ciążowego
    i dupa jeżeli zajdę to nie dostanę macierzyńskiego, chyba, że ta babka za która jestem przedłuży sobie wolne, tj jakieś l4 weźmie lub na wychowawczy pójdzie,
    co prawda jeszcze się nam nie udało, ale kurczę jak już wreszcie doszliśmy do konkretów to przerywać starania i przechodzić ten cały cyrk znów za kilka lat jak będę mieć inną umowę
    normalnie ryczeć mi się chce

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa dzięki za odpowiedź :) uspokoiłaś mnie..

Szpilka na dzieciątko nigdy nie ma dobrego czasu, jak nie kasa, praca to coś innego. Może się mylę, ale myślę, że jak dzidzia się pojawi, to wszystko samo się poukłada :) ja mam pracę i po macierzyńskim będę miała gdzie wrócić, ale samego macierzyńskiego będę miała tylko 25% mojej miesięcznej wypłaty! Strasznie mało :( takie głupie zasady w UK...boję się tego, ale damy radę! Oby tylko zafasolkować :):)

Ewik, szpilka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ