Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A bo zawsze tak jest ze jak potrzbujesz to jej nie ma i trzeba kombinowac.. Ja juz musze praktycznie odwołac wizyte u gina 28 bo zawsze sie staram tak ucelowac i umowic miedzy 10 11 dniem zeby obserwowac "co u jajnikow" i tez mam zrobic kolejne badania z krwi a tu lipa
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny w sloneczny dzien
Nie odzywalam sie za bardzo wczoraj bo nie mialam najlepszego dnia, tlukly mnie nerwy itd. Dzis juz lepiej
Ida czekamy na wiesci o twoim stanie zdrowia. Mam nadzieje ze juz lepiej.
Ewik jesli spodziewasz sie @ to nie stresuj sie bo moze sie przez to przesunac.
Simcat86 bedzie dobrze
Izik przykro mi, ale glowa do gory, niech gin wprowadzi leczenie i bedzie coraz lepiej, przytulam cie.Ewik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Co oznacza tak niski progesteron?
ja też miałam niski progesteron, ale nie wiem do końca co oznacza. po prostu trzeba go suplementować lekami, bo na za niskim to raczej małe szanse na dzidziusia. ja łykam do tego estrogeny na endo... i metforminę na obniżenie androgenów, także komplecik -
nick nieaktualnysimcat86 wrote:Cześć Dziewczyny! dawno się nie odzywałam, ale cały czas jestem z Wami
temp. spadła więc czekam na @ i zaczynam od nowa! Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
nie wiem co napisać, bo wiem że wtedy żadne słowa nie pomagają!
ja sobie wmawiam, że wszystko jest "po cos" i na pewno niedługo zostanę mama -
Cześć dziewczyny
Izik nie chcę Ciebie w błąd wprowadzać, ale obiło mi się coś o uszy, że syntetyczny progesteron z duphastonu nie daje się zmierzyć w badaniu krwi. Nie wiem czy to prawda, ale kilkakrotnie o tym czytałam. Także, gdyby tak było, to nawet te braki w organizmie wyrównuje Ci lek
Jestem w szoku jak to wszystko u mnie zaczęło działać po lekach - we wtorek mam wizytę u gina i znowu będę mogła mu się pochwalić pięknym wykresem - linia owulacji znowu w ten sam dzień
Zastanawiam się tylko czy 13 dc na owulację to nie jest za wcześnie i czy endometrium się do tego czasu zdąży nabudować jak trzeba?grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Cześć laski!
Dziś piękny dzień, a ja się wyspałam Jestem trochę zaspana, bo wczoraj praktycznie spałam do wieczora i dzisiaj do 9 Ale czuję się dobrze
Dziś lekki spadek Wkurza mnie już ten wykres, co chwilę jakieś zęby... No ale trudno, co zrobić. Zazwyczaj miałam 'ładny wykres po owu, a teraz nie wiadomo co to jest.
Jak u Was?Ewik, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki ja dzisiaj już mam wolne jupi u mnie też piękna pogoda, słoneczko tylko lekki wiaterek jest. Zrobiłam pranie, teraz pasuje ruszyć tyłek żeby ogarnąć mieszkanie i zabrać się za pieczenie babki.
Moja temperatura dzisiaj skoczyła do 37,1. No nic czekam na małpę ale już tracę cierpliwość, bo mi znowu krzyżuje plany.Ida, magdalenka_ka lubią tę wiadomość
-
Hej
U mnie też ładnie dzisiaj, ale za bardzo nie skorzystam z pogody, bo strasznie dużo pracy w domu, a wieczorem idziemy do znajomych. A tak w ogóle to zapomniałam napisać, że jestem po usg, kobieta która mi je robiła potwierdziła niewielką przegrodę macicy, ale piwiedziała, że nie powinna ona mieć żadnego wpływu na ciążę po pełny opis usg idę do rodzinnego za 2 tygodnie. A więc drugiego cyklu nie odpuszczamy, a już się bałam, że trzeba będzie.
Ewik to chyba dobrze, że tempka do góry idzie co???
A i chciałam dodać, że mamy się słuchać doktorów, więc jak nie mówią, że nie ma żadnych szans, to same na invitro się nie kierujemy, ani do ośrodków adopcyjnych działamy! Będę tak Wam przypominać co jakiś czas, bo to dopiero 2 cykl i jeszcze pełno nadzieji we mnie dla nas wszystkich miłego dnia babeczki![link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dzień Dobry! Wiem, że mega długo mnie tutaj nie było, ale codziennie czytam wszystkie Wasze wpisy i jestem na bieżąco
IDA, podziwiam Cię za dociekliwość, wytrwałość, optymizm!
Teraz będę miała cykl przerwy od starań, bo jak się okazało, a o czym w ggóle bym nie pomyslała, mam gronkowca złocistego i zaczynam dzisiaj ciężką kuracje antybiotykami. Potrwa to wszystko miesiąc. Dowiedziałam się o tym dzięki planowanemu badaniu HSG, które oczywiście jestem zmuszona przesunąć.
To dla mnie ciężki Wielki Piątek... Gdybym chociaż wiedziała, ze jak wyleczę to cholerstwo, to zajdę w ciążę, ale na to w ogóle się nie zanosi.
Mam dosyć tej walki, mam dosyć lekarzy. Ciągle tylko zaglądam kobietom do wózków, do brzuchów, wygląda to, jakbym była psychopatką.
Czuję rozdzierający ból.
Wiem, że od miesiąca chyba nie udzieliłam się w temacie, ale jestem z Wami -
elcia86 wrote:Czesc dziewczyny w sloneczny dzien
Nie odzywalam sie za bardzo wczoraj bo nie mialam najlepszego dnia, tlukly mnie nerwy itd. Dzis juz lepiej
Ida czekamy na wiesci o twoim stanie zdrowia. Mam nadzieje ze juz lepiej.
Ewik jesli spodziewasz sie @ to nie stresuj sie bo moze sie przez to przesunac.
Simcat86 bedzie dobrze
Izik przykro mi, ale glowa do gory, niech gin wprowadzi leczenie i bedzie coraz lepiej, przytulam cie.
Nie stresuje się tylko nie lubie jak coś mi krzyzuje plany i się odciaga w czasie. Jak nie przyjdzie do poniedzialku to przesuwamy wizyte u ginekolog juz sie kontaktowalam z nia. Pozyjemy zobaczymy co to bedzie. Narazie pogoda jest cudna i nie mysle o niczym za duzo.
Magdalenka dobrze,ze sie pnie ale nie nastawiam sie -
Ojej Iwonka strasznie mocno przytulam. Kurcze gdzie mogłaś złapać to dziadostwo?
Jesteśmy z Tobą kochana myślami. Wiem,że co by się nie powiedziało i tak to Ci zbytnio nie pomoże ale cały czas wierzę,że wszystko się uda i zajdziesz w upragnioną ciążę. -
Dziewczyny!!!
Pewnie już nie będę mieć czasu przed niedzielą, więc chciałam Wam wszystkim i każdej z osobna złożyć najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy. Życzę Wam dużo wytrwałości, cierpliwości, czasu spędzonego z najbliższymi, duuuuuużo odpoczynku, a co najważniejsze to żeby każdej spełniły się tegoroczne marzenia i plany!Ewik, Gwiazdeczka27, elcia86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Jak sobie obiecałam, nadrabiam braki w badaniach. Dziś odebrałam wynik progesteronu(badanie wczoraj): 10,7. Teraz czekam na @ i zrobienie reszty badań.
Pozdrawiam Was serdecznie i zyczę zdrowych, spokojnych Świąt WielkanocnychGwiazdeczka27, elcia86 lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Kor_a dziękujemy
Ja też chciałam Tobie i wszystkim Czarnobylkom złożyć Świąteczne życzenia dużo dużo miłości, cierpliwości w staraniach. Spędzenia czasu w Rodzinnym gronie i odpoczynku od codzienności.Kor_a, Gwiazdeczka27, marti_marti, elcia86, szpilka lubią tę wiadomość
-
Podejrzewam, że podczas zabiegu łyżeczkowania mogłam gronkowca załapać, bo to najczęsciej w szpitalu się łapie.
Dzisiaj miałam zwid, bo byłam na siłowni i biegłam sobie już 10 minut i nagle zrobiło mi się niedobrze i zasłabłam. Przez pół godziny sobie myslałam, że może jestem w ciąży, bo okres mi się jeden dzień spóźnia. Ale nie, zaczęło się plamienie przed chwilą. To by było zbyt piękne. -
Hej dziewczyny!
Wszystkim Wam składam najlepsze życzenia Wielkanocne - dużo słońca, radości i energii w sercu, i oby po Wielkanocy same zielone kropki się pojawiły
Co do mojej wczorajszej wizyty u ginki - zmieniam lekarza
Pozdrawiam Was cieplutko!elcia86 lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end!