X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świat dziewczyny!:*
    2100821hcntpdzi3i.gif

elcia86, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja się dzisiaj okropnie czuje. Praktycznie cały cykl mam przebolały, podobnie jak poprzednie. Odkąd się staramy, mam bóle jajników zaraz po dość bolesnym okresie, około 11-12dc mam zazwyczaj owulację. Potem ze dwa dni przerwy i znowu zaczyna się jazda z bólami i kłuciem jajników aż do okresu. Cykle mam 26-28 dniowe. Masakra. Większość cyklu bolą mnie jajniki i większość cyklu jestem mokra na bieliźnie.
    Czy ktoś też ma takie dziwne rzeczy? U mnie juz dawno po przypuszczalnej owulacji, śluz był w 12dc rozciągliwy. Parę dni potem byłam sucha a dzisiaj znowu śluz na majtkach, ale już taki lepiąco-wodnisty. Jajniki kłują, raz lewy, raz prawy. Czuję lekkie bóle jak na @ a to dopiero 19dc dzisiaj!
    Czy inne staraczki z wczesną owulką i 26-28 dniowymi cyklami mają podobnie do mnie?
    Podrawiam Was :)

• paula86 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja,ja niestety nie pomogę,choć cykle mam 26-27 dni,to ostatnio bóli (oprócz tych @,a te mam niestety okropne) nie odczuwam w trakcie cyklu w ogóle,a ze śluzem zwykle mam podobnie jak u Ciebie (poza ostatnim cyklem,gdzie śluzu płodnego nie zauważyłam :/). A probowalas z testami owulacyjnymi? U mnie dziś 8dc.. A juz myslami przy owulacji..

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Hej dziewczyny. Ja się dzisiaj okropnie czuje. Praktycznie cały cykl mam przebolały, podobnie jak poprzednie. Odkąd się staramy, mam bóle jajników zaraz po dość bolesnym okresie, około 11-12dc mam zazwyczaj owulację. Potem ze dwa dni przerwy i znowu zaczyna się jazda z bólami i kłuciem jajników aż do okresu. Cykle mam 26-28 dniowe. Masakra. Większość cyklu bolą mnie jajniki i większość cyklu jestem mokra na bieliźnie.
    Czy ktoś też ma takie dziwne rzeczy? U mnie juz dawno po przypuszczalnej owulacji, śluz był w 12dc rozciągliwy. Parę dni potem byłam sucha a dzisiaj znowu śluz na majtkach, ale już taki lepiąco-wodnisty. Jajniki kłują, raz lewy, raz prawy. Czuję lekkie bóle jak na @ a to dopiero 19dc dzisiaj!
    Czy inne staraczki z wczesną owulką i 26-28 dniowymi cyklami mają podobnie do mnie?
    Podrawiam Was :)

Nasturcjo, co ciekawe, odkąd zaczęliśmy się starać, mam identycznie jak Ty :) A co ciekawsze - nic z tego nie wyszło do tej pory. Ja nie wiem, czemu tak się dzieje...

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti bylas u lekarza z tym? Bo ja chyba po Swietach sie wybiore. To sa chyba bole na wczesna @, bo czasami jak sie zestresuje to i po 25 dniach dostaje. Ale te bole mam juz tak od 3 dni wiec to i tak za wczesnie jak na bole przedmiesiaczkowe. Ostatnie badania mialam robione na poczatku listopada. Potem zmienilam kraj zamieszkania i nie mam jeszcze wybranego gina. Jutro sie musze rozejrzec za jakims.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula86 - ja to wszystko czuję na swoim ciele. Jeszcze nigdy tak nie było, żebym owulacji nie czuła. Zawsze boli jak cholera a śluz leci, że ho ho. ;)

Ania1986 u Ciebie piękny wykres! Leci w górę jak strzała. Coś się kroi! Testowałaś już? Nie zapomnij się tu pochwalić. :)

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

U mnie dzisiaj nadeszła @. Niby się nie przejmuję, a jednak wkurza mnie, że nic z tego nie wychodzi, ale nie będę Wam tu wypisywać jakichś farmazonów, lepiej wezmę się za coś pożytecznego...

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego dobrego no i zielonego kropka życzę

elcia86, Ewik lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przytulam :) u mnie tez tylko czekac az sie zjawi cos od wieczora kiepsko sie czuje i pewnie nadchodzi malymi krokami.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam minęły Święta? A może jeszcze swietujecie??? :) my już dzisiaj nie ruszamy się z domu, bo jutro trzeba wrócić do pracy, a więc ostatnie chwile, aby odpocząć. Zastanawiam się, czy któraś z Czarnobylek ma jakieś dobre wieści dla nas??? :)

Ewik lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Magdalenka :) ja też leniuchuje, M.w pracy. Wczoraj już wieczorem nie mogłam się ruszać, każdy mowił "no jedzcie dzieci " . Ja co prawda jeszcze okresu nie dostałam ale nie testuje wiec nie wiem czy mam złe czy dobre wieści.

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik zajrzałam sobie na Twój wykresik i ślicznie wygląda :) jaki miałaś najdłuższy cykl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik widzę u Ciebie zielono! Kiedy zamierzasz testować?

Ja dziś poszłam do lekarza z moimi bólami. W sumie nie dowiedziałam się nic. Miałam zrobiony smear test i sondę. Przyczyny bólów nadal nie znam. Sonda nie wykazała żadnych zmian a wyniki wymazu przyjdą za tydzień.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie miałam dluższego cyklu od kilku lat niz 31 dni zawsze przychodził praktycznie co do godziny w danym dniu. Nie nastawiam się żeby nie było rozczarowania bo ten cykl od poczatku był dziwny moze pod koniec tygodnia zatestuje jak nie przyjdzie zołza

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrucja w jakim kraju mieszkasz?

Ewik ale trzymasz w niepewności. Założe się, ze nawet jak teraz zrobisz test, to będą 2 krechy jak nic. Po prostu miałaś późniejszą owulację i dlatego lekarz nic nie widział :) mam przeczucie, że się nie mylę...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dzisiaj Maż żartował rano "może kupisz jutro test zrobimy oboje sikańca i na pewno coś wyjdzie" :)

Magdalenka gdybym miała w domu pewnie bym nie wytrzymała bo by kusiło :) a jakoś tym razem mimo wszystko mimo tego,że się nie nastawiam bardzo się boję rozczarowania.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, trzymam kciuki. :)

Magdalenka - mieszkam na Filipinach. Wiem, daleko nas wywiało :P

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja powiem tylko WOW :) i jak się mieszka?

Nie dziękuje dam znać jak będę robić test :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrucja, powiem tylko wow!!! Ale egzotycznie :) jak napisałaś smear test, to pomyślałam, że uk ;) jak Ci się podoba życie na Filipinach?

Ewik jak bym wiedziała, gdzie mieszkasz, to sama bym Ci test podrzuciła :P no, ale już nie naciskam :) zrobisz, jak będziesz gotowa.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka być może jutro już nie wytrzymam :) zobaczymy jak będzie jutro tempka. Maż namawia żeby zrobić jutro i się więcej nie katować.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ