X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świat dziewczyny!:*
    2100821hcntpdzi3i.gif

elcia86, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja się dzisiaj okropnie czuje. Praktycznie cały cykl mam przebolały, podobnie jak poprzednie. Odkąd się staramy, mam bóle jajników zaraz po dość bolesnym okresie, około 11-12dc mam zazwyczaj owulację. Potem ze dwa dni przerwy i znowu zaczyna się jazda z bólami i kłuciem jajników aż do okresu. Cykle mam 26-28 dniowe. Masakra. Większość cyklu bolą mnie jajniki i większość cyklu jestem mokra na bieliźnie.
    Czy ktoś też ma takie dziwne rzeczy? U mnie juz dawno po przypuszczalnej owulacji, śluz był w 12dc rozciągliwy. Parę dni potem byłam sucha a dzisiaj znowu śluz na majtkach, ale już taki lepiąco-wodnisty. Jajniki kłują, raz lewy, raz prawy. Czuję lekkie bóle jak na @ a to dopiero 19dc dzisiaj!
    Czy inne staraczki z wczesną owulką i 26-28 dniowymi cyklami mają podobnie do mnie?
    Podrawiam Was :)

• paula86 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja,ja niestety nie pomogę,choć cykle mam 26-27 dni,to ostatnio bóli (oprócz tych @,a te mam niestety okropne) nie odczuwam w trakcie cyklu w ogóle,a ze śluzem zwykle mam podobnie jak u Ciebie (poza ostatnim cyklem,gdzie śluzu płodnego nie zauważyłam :/). A probowalas z testami owulacyjnymi? U mnie dziś 8dc.. A juz myslami przy owulacji..

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Hej dziewczyny. Ja się dzisiaj okropnie czuje. Praktycznie cały cykl mam przebolały, podobnie jak poprzednie. Odkąd się staramy, mam bóle jajników zaraz po dość bolesnym okresie, około 11-12dc mam zazwyczaj owulację. Potem ze dwa dni przerwy i znowu zaczyna się jazda z bólami i kłuciem jajników aż do okresu. Cykle mam 26-28 dniowe. Masakra. Większość cyklu bolą mnie jajniki i większość cyklu jestem mokra na bieliźnie.
    Czy ktoś też ma takie dziwne rzeczy? U mnie juz dawno po przypuszczalnej owulacji, śluz był w 12dc rozciągliwy. Parę dni potem byłam sucha a dzisiaj znowu śluz na majtkach, ale już taki lepiąco-wodnisty. Jajniki kłują, raz lewy, raz prawy. Czuję lekkie bóle jak na @ a to dopiero 19dc dzisiaj!
    Czy inne staraczki z wczesną owulką i 26-28 dniowymi cyklami mają podobnie do mnie?
    Podrawiam Was :)

Nasturcjo, co ciekawe, odkąd zaczęliśmy się starać, mam identycznie jak Ty :) A co ciekawsze - nic z tego nie wyszło do tej pory. Ja nie wiem, czemu tak się dzieje...

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti bylas u lekarza z tym? Bo ja chyba po Swietach sie wybiore. To sa chyba bole na wczesna @, bo czasami jak sie zestresuje to i po 25 dniach dostaje. Ale te bole mam juz tak od 3 dni wiec to i tak za wczesnie jak na bole przedmiesiaczkowe. Ostatnie badania mialam robione na poczatku listopada. Potem zmienilam kraj zamieszkania i nie mam jeszcze wybranego gina. Jutro sie musze rozejrzec za jakims.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula86 - ja to wszystko czuję na swoim ciele. Jeszcze nigdy tak nie było, żebym owulacji nie czuła. Zawsze boli jak cholera a śluz leci, że ho ho. ;)

Ania1986 u Ciebie piękny wykres! Leci w górę jak strzała. Coś się kroi! Testowałaś już? Nie zapomnij się tu pochwalić. :)

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

U mnie dzisiaj nadeszła @. Niby się nie przejmuję, a jednak wkurza mnie, że nic z tego nie wychodzi, ale nie będę Wam tu wypisywać jakichś farmazonów, lepiej wezmę się za coś pożytecznego...

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego dobrego no i zielonego kropka życzę

elcia86, Ewik lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przytulam :) u mnie tez tylko czekac az sie zjawi cos od wieczora kiepsko sie czuje i pewnie nadchodzi malymi krokami.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam minęły Święta? A może jeszcze swietujecie??? :) my już dzisiaj nie ruszamy się z domu, bo jutro trzeba wrócić do pracy, a więc ostatnie chwile, aby odpocząć. Zastanawiam się, czy któraś z Czarnobylek ma jakieś dobre wieści dla nas??? :)

Ewik lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Magdalenka :) ja też leniuchuje, M.w pracy. Wczoraj już wieczorem nie mogłam się ruszać, każdy mowił "no jedzcie dzieci " . Ja co prawda jeszcze okresu nie dostałam ale nie testuje wiec nie wiem czy mam złe czy dobre wieści.

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik zajrzałam sobie na Twój wykresik i ślicznie wygląda :) jaki miałaś najdłuższy cykl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik widzę u Ciebie zielono! Kiedy zamierzasz testować?

Ja dziś poszłam do lekarza z moimi bólami. W sumie nie dowiedziałam się nic. Miałam zrobiony smear test i sondę. Przyczyny bólów nadal nie znam. Sonda nie wykazała żadnych zmian a wyniki wymazu przyjdą za tydzień.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie miałam dluższego cyklu od kilku lat niz 31 dni zawsze przychodził praktycznie co do godziny w danym dniu. Nie nastawiam się żeby nie było rozczarowania bo ten cykl od poczatku był dziwny moze pod koniec tygodnia zatestuje jak nie przyjdzie zołza

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrucja w jakim kraju mieszkasz?

Ewik ale trzymasz w niepewności. Założe się, ze nawet jak teraz zrobisz test, to będą 2 krechy jak nic. Po prostu miałaś późniejszą owulację i dlatego lekarz nic nie widział :) mam przeczucie, że się nie mylę...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dzisiaj Maż żartował rano "może kupisz jutro test zrobimy oboje sikańca i na pewno coś wyjdzie" :)

Magdalenka gdybym miała w domu pewnie bym nie wytrzymała bo by kusiło :) a jakoś tym razem mimo wszystko mimo tego,że się nie nastawiam bardzo się boję rozczarowania.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, trzymam kciuki. :)

Magdalenka - mieszkam na Filipinach. Wiem, daleko nas wywiało :P

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja powiem tylko WOW :) i jak się mieszka?

Nie dziękuje dam znać jak będę robić test :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastrucja, powiem tylko wow!!! Ale egzotycznie :) jak napisałaś smear test, to pomyślałam, że uk ;) jak Ci się podoba życie na Filipinach?

Ewik jak bym wiedziała, gdzie mieszkasz, to sama bym Ci test podrzuciła :P no, ale już nie naciskam :) zrobisz, jak będziesz gotowa.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka być może jutro już nie wytrzymam :) zobaczymy jak będzie jutro tempka. Maż namawia żeby zrobić jutro i się więcej nie katować.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ