X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Eklerka witaj :)

Ja w zeszłym cyklu nie widziałam u siebie ani grama śluzu plodnego, przez jakiś czas tylko taki kremowy. Dziewczyny poleciły picie dużej ilości wody. A więc tak robie, może pomoże. A probowałaś już coś? Jeszcze łykam witaminę b6.
    Przez cały cykl łykam magnez i witaminę b6, wcinałam len mielony i piję przynajmniej 1,5 litra wody, czasem nawet 2,5l, a do tego zawsze jakaś zupka, więc jest dodatkowa porcja :( A śluzu jak nie było, tak nie ma, nawet tego kremowego :(
    szpilka wrote:
    witajcie Kochane po przerwie świątecznej

Eklerko i jak z Twoim serduszkiem??
    Dziękuję, że pytasz :) <3 Z serduchem lepiej, bo mam te skurcze dodatkowe tylko kilka razy w ciągu dnia, ale nadal czekam na dodatkowe badania :( Mam nadzieję, że lekarz się mylił i to był tylko zwykły niedobór elektrolitów :)

Kora, rewelacyjny pomysł :) Aż mi się łezka w oku zakręciła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:22

Kor_a, Ewik, szpilka lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki poświątecznie :)

Kora - świetny pomysł, gratuluję!

Ewik - dawaj dziewczyno test, przecież to już jest TO! :)

Ja po mojej feralnej wizycie u gin w czwartek właśnie umówiłam się na 13 maja do specjalisty w wysokiej prolaktynie :). Ogólnie ten cykl to mogę sobie na straty spisać, z taką prolaktyną to ja nic nie zdziałam, więc czekam na nowy, i niech ten nowy lekarz coś zadziała wrrrrr!

Kor_a, Ewik lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się podziała nasza Ida?

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt - długo już się nie odzywa, ale może pojechała gdzieś na święta i nie miała dostępu do internetu.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak :)

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak przypuszczałam test negatywny moje Kochane Dziewczynki.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • elcia86 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Tak jak przypuszczałam test negatywny moje Kochane Dziewczynki.
    Tak mi przykro :-( przytulam Cie mocno.

Ewik lubi tę wiadomość

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jeszcze za wcześno na pozytyw? Mi przez kilka cyklów mówiłyście, że póki nie ma okresu to zawsze jest nadzieja i tego się trzymaj :-)

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic czekam na dalszy rozwoj sytuacji w pon.28 mam wizyte u gina nie odwoluje jej do konca bo jak nie dostane to musze isc zobaczyc co sie dzieje ale moze byc cos pokickne po tych antybiotykach i wogole.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, a to nie z porannego moczu się robi?

Zrób z porannego, wierzę w Ciebie Kochana, może poczekaj jeszcze ze dwa dni, musi się udać, trzymam kciuki!!!

Ewik lubi tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik póki nie ma okresu jest nadzieja, znam przypadki, ze testy wyszły późno mimo ciąży :) nadal trzymam kciuki!

Kora - wzruszyłam się :) mam nadzieje, że taki piękny moment mnie niedługo spotka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, przykro mi :(
    Może jeszcze nie wszystko stracone? Może jeszcze za wcześnie na pozytyw?
    Nie jestem na bieżąco z historiami wszystkich dziewczyn na tym wątku, ale zdaje się Ewik,że Twoje okresy zawsze były regularne? Jak długo się starcie?

Mam pytanie : Staramy się od 5 miesięcy, ale tak jak wspomniałam, ten cykl już prawie mi się kończy i w tym cyklu starania nie było. :(
    Czy taka para jak my, bez żadnych problemów zdrowotnych, póki co, może zaproponować ginekolog monitoring owulacji od nowego cyklu? Czy może to za wcześnie?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby z porannego ale jak by mialo cos wyjsc to pewnie by wyszlo i popoludniu :) poczekam i zobaczymy co bedzie

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja od kilku lat nie mialam dluzszego niz 31 dni. To 6 cykl staran.
    Ja chodze na monitoring :) wiec mysle ze bez problemow mozesz poprosic lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:21

Nasturcja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! W końcu jestem. Przed świętami nie miałam już jak napisać, przepraszam. A w czasie świąt nie odpalałam nawet kompa. Podglądałam z telefonu, ale nie pisałam.

Przede wszystkim chcę powiedzieć, że rozryczałam się czytając opis Kory, w którym mówi rodzicom o ciąży... Wzruszające Kochana i to bardzo! Boże, ile razy ja rozgrywałam w swoich myślach taką scenę... Ojjj, jak ja bym chciała...

Witam nowe koleżanki, zaraz wpisuję na naszą listę :)

Co u mnie? Miał być Wielkanocny Zajączek, ale nie będzie, za to jest już plamienie. @ spóźnia się 1 dzień, ale poczekam. No cóż, nie liczyłam na wiele w tym cyklu, ale wiadomo, przykro jest...

...dlatego chyba zrobię sobie przerwę od Ovu. Przez te dni bez kompa, forum i prowadzenia wykresu czułam się jakoś tak lepiej, mimo że wiedziałam że nic z tego nie będzie. Muszę odpocząć, oderwać się trochę od tego wszystkiego. Forum jest świetne, ale kiedy co rusz czytam o jakichś problemach, smutkach, to mi się to udziela. A później odbija się na mnie i mężu, chodzę smutna, zawieszona. Nie tak ma być. Te kilka dni bez Ovf pozwoliły mi złapać oddech i prawie zapomniałam, że może być coś z nami nie tak, skoro się nie udaje. Nie myślałam też o badaniach, wynikach, normach, o potencjalnym problemie męża. Zadziwiające że te 3-4 dni pozwoliły mi na nowo uwierzyć, że wszystko będzie dobrze i to tak na serio. Nie chcę więc tego stanu ducha tracić, bo tylko pozytywne nastawienie owocuje. A będąc tu na Ovf siłą rzeczy natykam się na coś, co może mi zawirować tym nastawieniem. Przepraszam dziewczyny, nie chciałam nikogo urazić. Myślałam, że jestem silniejsza, a chyba jednak nie, bo potrzebuję się oderwać i to całkowicie. Przynajmniej na jakiś czas. Póki nie zyskam tego, co kierowało mną na samym początku starań, czyli nadziei i beztroski oraz przeświadczenia, że na pewno będzie dobrze. A może to już nigdy nie wróci?

Na pewno będzie mi ciężko, bo od kilku miesięcy nie było dnia, bym tu nie zaglądała, czy podczytywała innych wątków. Ale wiem, że jeśli tego nie zrobię, to będę się tylko dołować, a czuję, że bardzo potrzebuję innego nastawienia niż mam teraz. Zamierzam raz jeszcze porządnie przeczytać "Sekret", bo wiele mi w życiu pomogła ta książka, a ostatnio chyba o niej trochę zapomniałam.

Tak więc Kochane - życzę Wam dużo szczęścia i powodzenia! Na pewno się wszystkim nam uda! Trzeba tylko czasu. Jestem z Wami myślami. I może czasem zajrzę, tak z ciekawości ;)

Nasturcja, marti_marti, Kor_a, ulaa8 lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś trzymaj się Kochana :) ja też się zastanawiam czy nie oderwać się na chwile chociaż zbytnio się nie nastawiałam na ten cykl ale M.mnie na kręcił na zrobienie testu i tak jakos mimo wszystko smutno.

Miłego popołudnia

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem dziewczyny, dlaczego zawsze tak jest, że te kobiety, które nie chcą zajść lub nie planują na daną chwilę dziecka - zachodzą od razu. A te, które są gotowe i z pełną świadomością planują rodzinę z mężem - nie mogą zajść. Tak strasznie mnie to wkurza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Cześć dziewczyny! W końcu jestem. Przed świętami nie miałam już jak napisać, przepraszam. A w czasie świąt nie odpalałam nawet kompa. Podglądałam z telefonu, ale nie pisałam.

Przede wszystkim chcę powiedzieć, że rozryczałam się czytając opis Kory, w którym mówi rodzicom o ciąży... Wzruszające Kochana i to bardzo! Boże, ile razy ja rozgrywałam w swoich myślach taką scenę... Ojjj, jak ja bym chciała...

Witam nowe koleżanki, zaraz wpisuję na naszą listę :)

Co u mnie? Miał być Wielkanocny Zajączek, ale nie będzie, za to jest już plamienie. @ spóźnia się 1 dzień, ale poczekam. No cóż, nie liczyłam na wiele w tym cyklu, ale wiadomo, przykro jest...

...dlatego chyba zrobię sobie przerwę od Ovu. Przez te dni bez kompa, forum i prowadzenia wykresu czułam się jakoś tak lepiej, mimo że wiedziałam że nic z tego nie będzie. Muszę odpocząć, oderwać się trochę od tego wszystkiego. Forum jest świetne, ale kiedy co rusz czytam o jakichś problemach, smutkach, to mi się to udziela. A później odbija się na mnie i mężu, chodzę smutna, zawieszona. Nie tak ma być. Te kilka dni bez Ovf pozwoliły mi złapać oddech i prawie zapomniałam, że może być coś z nami nie tak, skoro się nie udaje. Nie myślałam też o badaniach, wynikach, normach, o potencjalnym problemie męża. Zadziwiające że te 3-4 dni pozwoliły mi na nowo uwierzyć, że wszystko będzie dobrze i to tak na serio. Nie chcę więc tego stanu ducha tracić, bo tylko pozytywne nastawienie owocuje. A będąc tu na Ovf siłą rzeczy natykam się na coś, co może mi zawirować tym nastawieniem. Przepraszam dziewczyny, nie chciałam nikogo urazić. Myślałam, że jestem silniejsza, a chyba jednak nie, bo potrzebuję się oderwać i to całkowicie. Przynajmniej na jakiś czas. Póki nie zyskam tego, co kierowało mną na samym początku starań, czyli nadziei i beztroski oraz przeświadczenia, że na pewno będzie dobrze. A może to już nigdy nie wróci?

Na pewno będzie mi ciężko, bo od kilku miesięcy nie było dnia, bym tu nie zaglądała, czy podczytywała innych wątków. Ale wiem, że jeśli tego nie zrobię, to będę się tylko dołować, a czuję, że bardzo potrzebuję innego nastawienia niż mam teraz. Zamierzam raz jeszcze porządnie przeczytać "Sekret", bo wiele mi w życiu pomogła ta książka, a ostatnio chyba o niej trochę zapomniałam.

Tak więc Kochane - życzę Wam dużo szczęścia i powodzenia! Na pewno się wszystkim nam uda! Trzeba tylko czasu. Jestem z Wami myślami. I może czasem zajrzę, tak z ciekawości ;)

Ida popieram jak najbardziej, ja nie zaglądałam na ovu prawie dwa tygodnie, nawet teraz wpadam tylko na chwilkę... i pomogło mi to, spędzam więcej czasu na rzeczach ważniejszych i pożyteczniejszych niż siedzenie na necie i wyczytywanie objawów czy problemów... także trzymaj się kochana!

Ewik lubi tę wiadomość

• elcia86 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus zycze Wam powodzenia :-) zdrowka dla was obojga i dobrych wynikow :-)
    Teskno bedzie nam za Toba :-( ale szanujemy Twoja decyzje :-)

d579a7030cdace2cd76b2d0369b64a17.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Ida jak czujesz, że potrzebujesz odpocząć od ovu to chociaż smutno nam będzie bez Ciebie to poczekamy aż do nas wrócisz silniejsza i spokojniejsza

u mnie dziś pierwsza tabletka CLO, za kilka dni dowiem się czy cos po niej urosło

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ